Slomio na MB pin

poruka: 6
|
čitano: 1.398
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Slomio na MB pin

imam gigabyteovu plocu..neznam puni naziv...al ovak...iP35 chip 1600FSB.....ddr2 1200MhZ max jedan za grafu tri za zvucne mrezne...i dva ona nenormalna mala crna...naime..upala mi je pasta...i to arcticova al ona ceramique...koja je ko zvaka...dok sam je micao....slomio sam jedan pin u socketu...al samo jedan...da sam stavim proc...bi li ona radila...i dali bi se to nekako dalo popravit...

ako ne ....neznam sto da radim s njom

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slomio na MB pin

Probaj tako stavit CPU jer dosta tih pinova je 0 uzemljenje pa mozda mu i ne treba. Probaj nemes sta izgubit.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slomio na MB pin

ok..probat cu...i jos.....kad sam cistio...ostalo je sitno...sitno.....ma ni nekuzi se...pasta po pinovima.....

oce li provodit..pinovi se ne diraju...pasta nema fizickog utjecaja...

kopirajte si ovo u potpis....ako misliste....da bi vistu trebalo ukinut....i da je kingmax definintivno....best buy na trzistu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Slomio na MB pin

1) Preteruješ sa upotrebom eliptičnih rečenica.

2) Preostali pinovi će raditi normalno ako im je čista kontaktna površina.

3) Ako je u pitanju GND pin (uzemljenje/nula) i ako ih ima više (zaista ne znam kako stoje stvari sa savremenim procesorima), radiće. Takođe, teoretski bi verovatno neko vešt i iskusan mogao i da popravi polomljeni pin. Ja sam neiskusan u tim stvarima i jedino mi pada na pamet lemljenje, mada nisam siguran da je to najbolje rešenje, pošto pinovi na LGA775 treba d budu relativno elastični, ali eto, najbolje što mi pada na pamet je da se zalemi minimalnom količinom kalaja, pazeći da se ne progori ploča i da se onda kada se ohladi montira procesor i da ga nakon toga po mogućnosti ne skidaš prečesto.

Srećno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Slomio na MB pin

ili recimo ako ti radi ploca ne lemis nista, a ako ne radi odi nekom uraru/zlataru, oni su navikli radit s takvim sitnim stvarima i neka ti pokusaju oni to popravit, pinovi su ionako zlatni, a siguran sam da postoji nacin da se nesto tako sitno popravi - to ces platit oko 50-100 kn, dapace, mogli bi se i nasmijat i ako proradi bit ce bolje nego dat pare za novu plocu, ako ne nisi puno izgubio.... uostalom nadaj se da je gnd

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slomio na MB pin

ma..ako nebude radila...skinut cu hladnjake...i bacit...al je ploca inace odlicna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice