Bugy - evo možeš poslušat pjesme na http://www.garageband.com/artist/Nokios_W
posebno kod pjesme : Glitch,Happy again i The hard Satyr se može primjetit kako se gubi glavni bas te bas linija....
Bugy - evo možeš poslušat pjesme na http://www.garageband.com/artist/Nokios_W
posebno kod pjesme : Glitch,Happy again i The hard Satyr se može primjetit kako se gubi glavni bas te bas linija....
Kod mene zvuk normalno radi
Ovako...nisam našao na forumu konkretan odgovor na moje pitanje pa zato otvaram ovu temu.
Namjervama kupiti novi PC koji će mi služiti ponajviše za produciranje glazbe,internet,te rad sa raznim audio softwareom.
Moje pitanje glasi : koji je procesor više namijenjen odnosno bolji za takve stvari ,Intel ili AMD ?
Čim više rama ,to bole ,čim brži procesor,to bolje.Nije bitno dali je intel ili amd. I bitan ti je kvalitetan softver s kojim misliš šljakati. Cubase,Fruity Loops,Magix, Sonar, i naravno vst plug -inovi kojima ćeš davati boju zvuku.
ja imam integriranu i savim me dobro sluzi!!!"!"!
Dakle, načitao sam se svakakvih gluposti. Hoće li me netko objasniti kakve veze ima CPU sa muzikom.
Nema veze. Čak je nekad AMD64 bio bolji izbor od Pentiuma IV zbog integriranog memorijskog kontrolera i boljeg FPU-a. Ovisi koji se program za audio obradu koristi. Ako iskorištava isti dodatan set instrukcija koje ima Phenom i C2D, nema neke velike razlike. Bitniji je brzi disk, dobra zvučna (ASIO driveri, mala latencija), veliki monitor.
Kod video obrade, intel ima prednost.
Generalno ti je stanje na tržištu da AMD daje više za iste pare, ali zato kod Intela možeš dobiti više, ako ideš na što jaču konfiguraciju. Konkretno tu možeš dobiti za nijansu više od jednog ili drugog procesora ovisno o setu instrukcija koji je podržan, a taj program ga može koristiti, ali to su nijanse. Rama i diska bih ti preporučio što više.
Ako nemaš kvalitetnu zvučnu, a imaš dobru opremu koja ima S/PDIF većina integriranih zvučnih podržava digitalni zvuk 192 kHz, samo ne znam da li je kvaliteta na S/PDIF izlazu manja kod lošije zvučne (nema DA pretvorbe u zvučnoj, ali ne znam kako utječe na jitter).
Za monitoring ti je možda najbolje radit s kvalitetnim slušalicama, jer tu nemaš utjecaj prostora. Inače ti je važno da komponente ne unose svoj utjecaj u zvuk (odnosno da je minimalan). Za više informacija posjeti glazbeni forum i www.audiofil.net/forum
I na kraju sve ovisi koliko se ozbiljno baviš time. Ako se baviš iz hobija, onda uloži onoliko koliko možeš, ali ako se time baviš profesionalno i imaš zaradu iz toga, onda definitivno ne smiješ škrtariti.
@tnakir - mislim da je hudo pričao u višekanalnom snimanju s ulaza zvučne kartice...
@Miligram - poanta izbora procesora čak i nije u snazi, tj. obradi podataka (što oba procesora mogu obaviti više nego zadovoljavajuće), već u stišavanju računala. Intel ovdje jednostavno pruža bolje performanse uz nižu potrošnju energije (dakle i niže zagrijavanje - čitaj, tiše hlađenje). Ovdje treba više obratiti pozornost na čitav paket, nego se koncentrirati samo na procesor. Izvori buke u računalu su ti zvuk i vibracije svih ventilatora (napajanje, hladnjak procesora, hladnjak grafičke kartice, hladnjak čipseta) plus hard disk (zvuk motora). Ako ijedna komponenta u lancu šteka, to ćeš čuti tokom rada...
Rješenja su zapravo dosta jednostavna i čak nisu niti skupa - neka jeftina grafička s pasivnim hlađenjem, veliki hladnjak za procesor s tihim ventilatorom niskog broja okretaja, isto i za napajanje, dok je hladnjak za čipset najbolje da u originalu bude pasivni (a ako i nije to se riješi novim, za 50-tak kuna). No, cijena kvalitetne zvučne kartice će biti ipak nešto viša već za poluprofesionalnu obradu.
@tnakir - mislim da je hudo pričao u višekanalnom snimanju s ulaza zvučne kartice...
No, cijena kvalitetne zvučne kartice će biti ipak nešto viša već za poluprofesionalnu obradu.
Za monitoring ti je možda najbolje radit s kvalitetnim slušalicama, jer tu nemaš utjecaj prostora. Inače ti je važno da komponente ne unose svoj utjecaj u zvuk (odnosno da je minimalan). Za više informacija posjeti glazbeni forum i www.audiofil.net/forum
I na kraju sve ovisi koliko se ozbiljno baviš time. Ako se baviš iz hobija, onda uloži onoliko koliko možeš, ali ako se time baviš profesionalno i imaš zaradu iz toga, onda definitivno ne smiješ škrtariti.
joj nemoj k njima ako boga znaš...
to je jedna skupina poznanika koja pljuje po svemu što nije analogno, ili ak je digitalno onda ne valja niš ispod soma Eura, a ako oni to nisu "testirali" svojim ušima onda je kvaliteta vrlo upitna...
zaobiđi ih i odi na strane forume.
dobro, glazbeni forum je potpuno okej, s vremenom se iskrastilizirala ekipa koja ipak nešto zna o snimanju, softveru, hardveru, no, ovaj drugi je beznačajan (za sada).
što se tiče teme; za produkciju, rad s raznim VST pluginovima zahtjeva što jači procesor i što više rama, najbolje kakvu dobru serversku radnu stanicu..hahahaha.
ne šalim se, bavim se tim poslom amaterski 15 godina i prošao sam svašta.
doživio sam da se računalo s vrhunskim procesorom i 8 GB memorije sruši bez problema pod zahtjevnošću kakvog dobrog VST-a.
dakle, tko ima novaca; što više, to bolje.