Produciranje glazbe - Intel ili AMD ?

poruka: 44
|
čitano: 13.681
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ovako...nisam našao na forumu konkretan odgovor na moje pitanje pa zato otvaram ovu temu.

Namjervama kupiti novi PC  koji će mi služiti ponajviše za produciranje glazbe,internet,te rad sa raznim audio softwareom.

Moje pitanje glasi : koji je procesor više namijenjen odnosno bolji za takve stvari ,Intel ili AMD ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Produciranje glazbe - Intel ili AMD ?

Intel definitivno

17 godina
Miligram kaže...

Ovako...nisam našao na forumu konkretan odgovor na moje pitanje pa zato otvaram ovu temu.

Namjervama kupiti novi PC  koji će mi služiti ponajviše za produciranje glazbe,internet,te rad sa raznim audio softwareom.

Moje pitanje glasi : koji je procesor više namijenjen odnosno bolji za takve stvari ,Intel ili AMD ?

Za koji audio software... ako ćeš obrađivati audio, i slično... uzmi si INTEL, ali u principu ti je svejedno ako je to obično "office" računalo... Ja bi si npr. uzeo Intela bez obzira na sve. Uvijek sam ih do sada birao. Jednom sam imao AMD i prevario me - VIŠE NIKAD.
Kublach
17 godina
neaktivan

A čuješ, produciranje glazbe... Nije to nešto previše zahtjevno. Ne treba tu puno novca potrošiti. OSIM, ako nije on možda mislio na nešto malo profesionalnije.

Gledaj, moje je mišljenje da je AMD skroz ok za ono što tebi treba. S druge strane, ako ti trebaju bolje performanse - uzmeš si INTEL.

Ja ti preporučam, u tvome slučaju AMD.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

mislim da je tu ipak malo bitnija zvučna kartica nego procesor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Cubase-u i driverima zvucne je vise manje svejedno dali je AMD ili intel, barem ja od ekipe koja se bavi s time nisam cuo nikakve zalbe. Dokle sam ja radio s audiom takodzer nisam imao nikakvih problema s procesorima, ako naravno imaju dovoljno snage. Ali danas i najjeftiniji procesor je dovoljno jak za vecinu stvati. Sto se radilo na 200-300mhz nekada, ovo je danas milina. 99% ima ulogu zvucna kartica, tako da sve ove CL igracke odpadaju.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

intel

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina

Ako neko kategoricki tvrdi da je nesto bolje od necega drugog, molio bih neka navede i neke argumente!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čim više rama ,to bole ,čim brži procesor,to bolje.Nije bitno dali je intel ili amd. I bitan ti je kvalitetan softver s kojim misliš šljakati. Cubase,Fruity Loops,Magix, Sonar, i naravno vst plug -inovi kojima ćeš davati boju zvuku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Znam da je bitnija zvučna i ozvučenje.Imam dobru externu zvučnu itd. i RAM-e

A ništa po vašim odgovorima ispada da je svejedno koji procesor.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Miligram kaže...

U principu je... ali ako slučajno imaš viška novaca, kupi Intel.
17 godina
neaktivan
Miligram kaže...

Točno. Jedino ti ovisi koliko love imaš, ili imaš li već matičnu... Sretno!
Mount Vision Pro
16 godina
neaktivan

Dakle, načitao sam se svakakvih gluposti. Hoće li me netko objasniti kakve veze ima CPU sa muzikom. Ono što njemu treba je dobra muzička kartica i dobri zvučnici. Čak su integrirane muzika na novim matičnim pločama idealne za slušanje bilo kakve vrste muzike. Ono što je najvažnije, a drugo je po redu su driveri za muzičku karticu ma gdje ona bila. Ako su loši driveri, badava mu sve. A o iskustvima o procesorima ovdje NIJE TEMA. Stalno ponavljam jedno te isto. Čovjek postavi pitanje koji procesor a vi njemu o iskustvima o procesorima umjesto da mu odgovorite da PROCESOR SA KVALITETOM ZVUKA NEMA BAŠ NIKAKVE VEZE. Procesor koji je zadužen za muziku nalazi se na samoj kartici. CPU je da mu tu ''malo pomogne'' i to je sve. Badava mu i najkvalitetniji zvučnici na svijetu, i najbolji procesor na svijetu ako su mu driveri za karticu bad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Proizvođač i model procesora nema veze s obradom muzike, niti AMD niti intel nisu optimiziraniji ili bolji jedan od drugog u slučaju  obrade glazbe.

Uzmi onaj koji ima dovoljnu procesorsku snagu koja je tebi potrebna

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

procesor je tu da ti pomogne u brzini izvršavanja, a ne da on ''daje'' kvalitetu zvuka.. uzmi pentium 3 na 900 mhz i najbolju zvučnu karticu, i athlon 4200+ i zvučnu karticu od 300 kn pa ćeš vidjet razlike.. u biti noviji procesori su dovoljni za produkciju, nemoraš davat više od 600-700 kn...

16 godina
neaktivan
autorov komentar
Kalea kaže...

Dakle, načitao sam se svakakvih gluposti. Hoće li me netko objasniti kakve veze ima CPU sa muzikom. Ono što njemu treba je dobra muzička kartica i dobri zvučnici. Čak su integrirane muzika na novim matičnim pločama idealne za slušanje bilo kakve vrste muzike. Ono što je najvažnije, a drugo je po redu su driveri za muzičku karticu ma gdje ona bila. Ako su loši driveri, badava mu sve. A o iskustvima o procesorima ovdje NIJE TEMA. Stalno ponavljam jedno te isto. Čovjek postavi pitanje koji procesor a vi njemu o iskustvima o procesorima umjesto da mu odgovorite da PROCESOR SA KVALITETOM ZVUKA NEMA BAŠ NIKAKVE VEZE. Procesor koji je zadužen za muziku nalazi se na samoj kartici. CPU je da mu tu ''malo pomogne'' i to je sve. Badava mu i najkvalitetniji zvučnici na svijetu, i najbolji procesor na svijetu ako su mu driveri za karticu bad.

Dobro si mi odgovorio...čitao sam i ja puno o tome...i slažem se da je grafička najvažnija al ponekad mi kompjuter šteka kad imam puno plug inova uključenih te raznovrsnih aplikacija,i samplova te da ne nabrajam reverber itd.
Grafička je externa Creative Audigy 2 ,ASIO driveri,24 bitna i 192kHz !
16 godina
Miligram kaže...
Dobro si mi odgovorio...čitao sam i ja puno o tome...i slažem se da je grafička najvažnija al ponekad mi kompjuter šteka kad imam puno plug inova uključenih te raznovrsnih aplikacija,i samplova te da ne nabrajam reverber itd.
 misliš zvučna?
17 godina
protjeran

Uzmi Intela, ali na Macu.

16 godina
neaktivan
Ammadeus kaže...

E je.bi ga. Još da uz MAC-a uzme i Seve u krilo.
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...
Ammadeus kaže...

E je.bi ga. Još da uz MAC-a uzme i Seve u krilo.
 A čuj, stabilan, bez virusa i odmah iz kutije s programima za obradu glazbe. Ali po meni ne vrijedi za to dati toliko para.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
16 godina
neaktivan
autorov komentar
dejo6 kaže...
Miligram kaže...
 misliš zvučna?
 da zvučna...zeznio se ! :)
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...

Dakle, načitao sam se svakakvih gluposti. Hoće li me netko objasniti kakve veze ima CPU sa muzikom.

Treba mu čim brži procesor i čim više RAM-a.Upravo zbog višekanalne obrade i pluginova,filtera ,etc. Inače bude se načekal dok mu program izvrši određenu operaciju na obradi pjesme(da ne velim da je veća mogućnost smrzavanja programa,te gubitka onoga kaj je u svezi produkcije određene skladbe napravil). A kaj se tiče zvučne,dostatna je integrirana na matičnoj.
17 godina
protjeran

Nisam Mac preporučio bez veze, jedino mora provjeriti je li mu zvučna kompatibilna s OSXom. Ja otkad radim muziku preko Mac-a sam se preporodio, nikakvi ASIO driveri, sve radi kako bog zapovijeda, sad sam u procesu skidanja Logic Studia koji bi trebao ponuditi sve što mi treba vezano uz snimanje i audio produkciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bugy kaže...
 A kaj se tiče zvučne,dostatna je integrirana na matičnoj.
 Ajme koja izjava boze sacuvaj!!

Neznam dali je netko spomenuo, ali osim kompjutera, u produkciji glazbe postoji i jos jedna jako bitna karika: monitoring! Ako tebi doma ljepo zvuci na logitech 2.1 kompletu ili Sony liniji, ne mora znaciti da ce dobro zvucati i na autoradiju i stereo hifi sistemu i slusalicama. Zato je bitna kvalitetna i precizna reprodukcija zvuka tokom mixanja. Da to prevedem u "komponente", to bi znacilo kupiti jedan studijski monitorski par zvucnika (aktivnih, ili pasivnih + stereo pojacalo, cijene od 1000 kn).

Kvaliteta izlaza ovih integriranih kartica je blago receno ocajna. Cak nabavka neke jeftine CL kartice od 300kn moze znacajno dignuti kvalitetu zvuka.

Ja bi preporucio E-MU 2020 (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1710022) ako se ne radi o visekanalnom snimanju. Ova kartica ima definitivno najbolji omjer kvalitete izlaza/ulaza/drivera za razne os-ove. Ima i verzija sa vise ulaza.
MAudio i terratec znaju imati musicave drivere, pa valja provjeriti za zeljeni model na guglu.

17 godina
Kalea kaže...

Ima veze kad obradjujes 10-ak kanala u isto vrijeme, tu pricamo npr o soundforgeu di imas odredjene filtre i slicno... To nije toliko zahtjevno koliko video, ali je poprilicno zahtjevno. Obrada zvuka se ne radi u mp3 formatu tako da bi i tu fajlovi mogli iznosit po par stotina megabajta. Procesor (a ne zvucna ili slicno) vrsi operacije na zvuku (normalizacije etc. etc.)... Osobno moja preporuka su Intelovi procesori...
I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
autorov komentar
tnakir kaže...
Kalea kaže...

Ima veze kad obradjujes 10-ak kanala u isto vrijeme, tu pricamo npr o soundforgeu di imas odredjene filtre i slicno... To nije toliko zahtjevno koliko video, ali je poprilicno zahtjevno. Obrada zvuka se ne radi u mp3 formatu tako da bi i tu fajlovi mogli iznosit po par stotina megabajta. Procesor (a ne zvucna ili slicno) vrsi operacije na zvuku (normalizacije etc. etc.)... Osobno moja preporuka su Intelovi procesori...

Naravno nekad obrađujedm pjesmu i sa više od 10 kanala i uz to još dodatne filtere....i da netko je ovdje spomenio da mi se onda program zamrzne ili jednostavno ne stigne obradit tiliko samplova (buffer length).....i kad dodam vokal to je posebna priča onda mi se cijeli instrumental jedva čuje...nema onu kristalnu čistinu i dubinu jedino se vokal dobro čuje pa moram na compresoru sve ponovo podešavat...al necu sad da idem u neke druge teme :)
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Eh...to me baš zanima taj monitoring...uvijek sam imao problema što mi gotova pjesma ne zvuči isto na svim uređajima pa sam ponovno išao na mastering....jel mi možeš još malo boje objasnit taj monitoring i kako to podesti bez da moram izdvajat 2000kn za te zvučnike.' ?
17 godina
neaktivan
Miligram kaže...
Eh...to me baš zanima taj monitoring...uvijek sam imao problema što mi gotova pjesma ne zvuči isto na svim uređajima pa sam ponovno išao na mastering....jel mi možeš još malo boje objasnit taj monitoring i kako to podesti bez da moram izdvajat 2000kn za te zvučnike.' ?
 Daj uploadaj jednu pjesmu da čujem...
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Bugy kaže...
Miligram kaže...
 Daj uploadaj jednu pjesmu da čujem...

ehm...pa kako ...? ovdje =?
17 godina
neaktivan
Miligram kaže...

ehm...pa kako ...? ovdje =?
 Ne,napiši u tražilicu "upload" i našel budeš neku stranicu na kojoj možeš uploadati pjesmu. Kada pjesma bude uploadana, kopiraš link na stranicu na kojoj je pjesma(bude ti pisalo) i zakeliš ju u poruci na ovom forumu.OsmijehInače, ima i foruma koji se bave glazbom,npr.

http://www.glazbeni-forum.com/

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2009 19:59 (Bugy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice