Procesor za gledanje videa u HD rezoluciji

poruka: 13
|
čitano: 4.439
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

koja je minimalna brzina procesora za normalan HD playback? sad iman pentium 4, 2.6 ghz i blokaje mi video... tija bi da mogu gledat 720p normalno, bez laga.

Jeli i grafička igra ulogu tu? ili samo procesor?  

ne planiran gledat 1080p, samo 720

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam za procesor ali što se tiče grafičke, DXVA sistem bi značio da

ona odrađuje sav posao dekodiranja i prikazivanja videa ako se ne varam.

Koja je najstarija grafička koja podržava tu tehnologiju također neznam,

vjerojatno već prastari ATI X-nešto pa na dalje..

No matter where you go, there you are.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam sa svojim e2180 i x1950 mogao gledati 720p video bez problema, kazu da su minimalni zahtjevi neka x1xx atica i neki dvojezgreni cpu.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

da, ako imas single core procesor onda moras imat graficku koja podrzava nvidia CUDA ili ati DXVA... ili ako nemas onda ti treba dual core neki minimalno 2 ghz

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Procesor za gledanje videa u HD rezoluciji
Rootwalla kaže...

koja je minimalna brzina procesora za normalan HD playback? sad iman pentium 4, 2.6 ghz i blokaje mi video... tija bi da mogu gledat 720p normalno, bez laga.

Koju grafičku karticu imaš, i koji utor imaš za matčnoj za grafičku AGP ili PCI-Express ako je ovaj zadnji onda se lako kupi neka jeftina moderna grafa.Za gledanje HD videa treba ti, jedna grafička kartica recimo neka AMD/ATI po mogučnosti i još video player koji podržava DXVA i to je to.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
Dovoljan ti je taj procesor, jedan forumas je isto vrtio full hd sa takvim procom, samo moras podesiti codece, pretrazi malo po googlu, na mobu sam pa ne mogu sada naci link
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
neaktivan
rambox kaže...
Rootwalla kaže...

Koju grafičku karticu imaš, i koji utor imaš za matčnoj za grafičku AGP ili PCI-Express ako je ovaj zadnji onda se lako kupi neka jeftina moderna grafa.Za gledanje HD videa treba ti, jedna grafička kartica recimo neka AMD/ATI po mogučnosti i još video player koji podržava DXVA i to je to.{#}

tocno tako, najjeftinija 5450hd i nesto kao potplayer

procesor ostaje na minimumu

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
13 godina

imam 6600gt agp. piše da podržava h.264 acceleration. Instalira san klite codec pack i gledan videa na MPC. Koje kodeke triban umisto toga instalirat da mi slika ide glatko? dakle, nema mi grafička CUDA ni DXVA ali ima nešto šta se zove nvidia PureVideoHD. jel zna iko išta o tome?

0 0 hvala 0
13 godina

BTW, kad gledan 720p videa, CPU mi je na 60%... tako da ne razumin zašto mi blokaje...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj pot player

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
17 godina

oj?  nema se sto dirat u postavkama MPC-a?  meni 720p vrti izmedju 17-25% cpu.

bitno je da je upaljeno dx9 renderiranje i ovaj EVR??

a sto sa ovim konfiguratorom u kojem nisu pokrenuti kodeci hardveske akceleracije?

eto par pitanja :)

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

problem je bija u tome šta mi je u MPC, u postavkama pod output bilo VRM renderless 7 umisto 9 i zato mi  je blokavalo, sad radi normalno... 

0 0 hvala 0
17 godina
Rootwalla kaže...

imam 6600gt agp. piše da podržava h.264 acceleration. Instalira san klite codec pack i gledan videa na MPC. Koje kodeke triban umisto toga instalirat da mi slika ide glatko? dakle, nema mi grafička CUDA ni DXVA ali ima nešto šta se zove nvidia PureVideoHD. jel zna iko išta o tome?

Ma kakvi ta grafička ima lošu podršku, za h.264 stara je to tj zastarjela grafa za današnje pojmove podršku ima no vrlo ograničenu dakle u praksi nula bodova.{#}

Ajd probaj napravit ovako, deinstaliraj sa Revo Uninstaler taj nepotrebni Klite Codeck Pack i onda zatim MPC isto deinstaliraj. Kak se radi deinstalacija u Revo, vidiš na videu a sam program moš skinut u ovom dole paketu Portabilnih programa.{#}

http://www.box.com/s/djipifkln80a31z7krg7

Nakon kaj to sve deinstaliraš, onda skini određenu verziju PotPlayer koja ti več treba 32bit ili 64bit i samo ga pokreneš opet Portabilna verzija.U uputama koje dolaze s njim, imaš objašnjeno kak se u njemu upali DXVA pa tak napravi i onda javi kak nakon toga ide 720p video.{#}

http://www.box.com/s/6s6x1eb10qxxxqr4v31q

http://www.box.com/s/nedtdrnp3qcpoqij0hgd

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice