Po čemu je tako dobar Intel i7?

poruka: 49
|
čitano: 7.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ja osobno nerazumijem po čemu je tak dobar Intel i7?

Ako mi neko može odgovorit neznam dali bi to možda uzo il ne pa ako mi

može pomoć??'

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Po čemu je tako dobar Intel i7?
doctor_crash kaže...

može pomoć??'

Zato što koristi tehnologiju Hyper Threading,što znači da svaka jezgra može odjednom raditi dvije niti što pak znači da ga OS vidi kao da ima 8 jezgri.Ima intregrirani trokanalni memorijski kontroler i koristi DDR3 memoriju u tripple channelu,ima 8 Mb cache-a i tako dalje,ali ako nisi  profesionalac koji koristi AutoCAD i enkodira videe i radi znanstvene izračune na kompu,takav ti proc ne treba.Ja sebi još malo uzimam AMD Phenom II 940 BE,odličan za proc za cijenu od 1350 kn,a i ploča za i7 procove ti dođe oko 1300 kn pa nadalje.

AC Milan
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 22:48 (emerik).
16 godina
neaktivan

Ma ja ću sad(valjda)ić učit kak se radi u AutoCadu stari oče da to idem učit(stari je arhitekt)a dobivam novi komp,a jel to dobro i za igranje?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doctor_crash kaže...

može pomoć??'

pa zato jer ima dobar keš, 8 jezgri logičkih, podržava ddr3 memoriju, i ja ga imam na drugom kompu, ZAKON JE, imam ovaj model 920, plocu ASUS P6T D2, DDR3 6 gb ram, i nVidia 9600GT silent (netreba mi jača, jer nisam gamer), al mogu se pohvalit da u Lightroom-u radi nevjerojatno brzo (radi se o slikama raw formata, tocnije (CR2) a slike su od canona 5d m2, tj. 21MP), isto tako kod montaze full HD (sa puno FPS-a) videa, radi i bufira u realnom vremenu, toplo preporucam!

EDIT:Nisam vidio sve ove postove i ispricavam se modovima za ovaj dolje post, trebao sam onda ovo napisat u prvi!

Potpis: JA
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 0:32 (Tionio).
16 godina
doctor_crash kaže...

Ma ja ću sad(valjda)ić učit kak se radi u AutoCadu stari oče da to idem učit(stari je arhitekt)a dobivam novi komp,a jel to dobro i za igranje?

Za igranje će biti dobar,ali bi ga trebal malo clockati i kupiš si neki hladnjak ko npr. Scythe Mugen 2 ili Thermalright 120 UltraExtreme.

AC Milan
17 godina
neaktivan
je, i za i igre ali pogotovo za AutoCAD ;)
eXtreme overclocker
16 godina

molim modove nek izbrisu ovaj post....hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 14:28 (Tionio).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala benko i emerik,a jel to ide dobro clockat?

Edit:Hvala i tebi Tionio

Punk's not dead!!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:00 (doctor_crash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
doctor_crash kaže...

Hvala benko i emerik,a jel to ide dobro clockat?

Clocka se dobro jer ima niži početni radni takt(2,66Ghz) i trebaš bolji hladnjak.A ak nisi baš na TI s clockanjem proceva pogledaj ovu temu ili napiši u Google ili YouTube npr. ovako : Intel Core i7 920 overclock tutorial ili nešto tak slično.Inače u ovoj temi kaj sam ti rekel da pogledaš,poglej si zadnje postove jer ti je tam @RazerCopperhead napisal kaj je on u BIOS-u naštelal.

AC Milan
16 godina
neaktivan
Tionio kaže...

pa zato jer ima dobar keš 8 jezgri logičkih, podržava ddr3 memoriju, i ja ga imam na drugom kompu, ZAKON JE, imam ovaj model 920, plocu ASUS P6T D2, DDR3 6 gb ram, i nVidia 9600GT silent (netreba mi jača, jer nisam gamer), al mogu se pohvalit da u Lightroom-u radi nevjerojatno brzo (radi se o slikama raw formata, tocnije (CR2) a slike su od canona 5d m2, tj. 21MP), isto tako kod montaze full HD (sa puno FPS-a) videa, radi i bufira u realnom vremenu, toplo preporucam!

Dobro za obradu fotografija (isto 300-500MB veliki TIFF-ovi, 10MB teški RAW-ovi i tako to) i moj radi nevjerojatno dobro, ali recimo za obradu videa (naročito HD-a) i CAD je daleko bolji i7 (iako niti Quad ili Phenom II X4 nije za odbaciti) (ja sam sebi za CAD uzeo Phenoma II, jer nemam baš za i7).

http://fotoforum.forumotion.net/
16 godina
neaktivan

Ok hvala stvarno Svi puno pomažete na ovome forumu i ZAKON STE!!!!!!!!

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Tionio kaže...

pa zato jer ima dobar keš 8 jezgri logičkih, podržava ddr3 memoriju, i ja ga imam na drugom kompu, ZAKON JE, imam ovaj model 920, plocu ASUS P6T D2, DDR3 6 gb ram, i nVidia 9600GT silent (netreba mi jača, jer nisam gamer), al mogu se pohvalit da u Lightroom-u radi nevjerojatno brzo (radi se o slikama raw formata, tocnije (CR2) a slike su od canona 5d m2, tj. 21MP), isto tako kod montaze full HD (sa puno FPS-a) videa, radi i bufira u realnom vremenu, toplo preporucam!

Dobro za obradu fotografija (isto 300-500MB veliki TIFF-ovi, 10MB teški RAW-ovi i tako to) i moj radi nevjerojatno dobro, ali recimo za obradu videa (naročito HD-a) i CAD je daleko bolji i7 (iako niti Quad ili Phenom II X4 nije za odbaciti) (ja sam sebi za CAD uzeo Phenoma II, jer nemam baš za i7).

Sto se tice obrade videa, mislim da primat u toj sekciji preuzimaju graficke, vidio sam na nekim testovima da 4870 convertira video i do 75% brze od i7 965

Forever MUFC
16 godina
neaktivan

To je zbog UVD (universal video decoder) i tada grafički čip dekodira video i ostavlja procesoru prostora da radi neke sebi važne operacije

17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

To je zbog UVD (universal video decoder) i tada grafički čip dekodira video i ostavlja procesoru prostora da radi neke sebi važne operacije

To znaci da nije nuzno imat skup=dobar procesor da bis obradjivao video velikih duzina, po meni to je jos jedan minus za i7, a ima ih jos.

Forever MUFC
16 godina
ManchesterUTD kaže...
Oly_E3 kaže...
Tionio kaže...

Sto se tice obrade videa, mislim da primat u toj sekciji preuzimaju graficke, vidio sam na nekim testovima da 4870 convertira video i do 75% brze od i7 965

gle, ja imam Canopus HDSTORM kartice u njemu koje su kompatibilne bas sa tom grafuljom, radim u Ediusu i kad ja pustam neki film direktno onda mi ljepo bufira i zadovoljan sam, tj. impresioniran, jer kako to radi mojim frendovima, koji imaju i Quadove i AMD-ove, predjes na i7, to je kao da si od nekog dobrog recimo golfa presao u mecku prve klase! Mislim da nija bas toliko jako bitna grafa, pogotovo ne kad Canpus preporucuje!...takodjer preporucuje Intel a ne AMD!!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 0:29 (Tionio).
16 godina
neaktivan

Činjenica je da su moderni GPU-i jači od modernih CPU-a, ali i7 965 je da totalno neisplativ za nas obične smrtnike, dok se fino može uklopiti u jedan manji server. 920-ka eč je postala popolarna među entuzijastima jer je jednako brza ili čak brža od QX9770/QX9650, a dosta je jeftinija od njih iako se mora prijeći na novi socket (tj drugu matičnu ploču) i drugačiji RAM. Evo da sam imao malo više novca uzeo bi si i7 procesor, ali i imenjak sa strane AMD-a dobro odrađuje posao (uzimao sam sa ciljem da taj procesor traje 5-6 godina)

17 godina
neaktivan
Svaka čast sedmici ali mi je ipak jako skupa i mislim da phenom 2 sasvim pokriva uloženo - dobiveno za razliku od i7.
16 godina
Oly_E3 kaže...

Činjenica je da su moderni GPU-i jači od modernih CPU-a, ali i7 965 je da totalno neisplativ za nas obične smrtnike, dok se fino može uklopiti u jedan manji server. 920-ka eč je postala popolarna među entuzijastima jer je jednako brza ili čak brža od QX9770/QX9650, a dosta je jeftinija od njih iako se mora prijeći na novi socket (tj drugu matičnu ploču) i drugačiji RAM. Evo da sam imao malo više novca uzeo bi si i7 procesor, ali i imenjak sa strane AMD-a dobro odrađuje posao (uzimao sam sa ciljem da taj procesor traje 5-6 godina)

¨BTW i7 965 EE ti se više ne proizvodi!!

16 godina
neaktivan
Tionio kaže...
Oly_E3 kaže...

Hvala ali informiran sam (očito nisi pročitao da je kolega naveo kako 965 sporije procesoria video od 4870 GPU-a)

16 godina
Oly_E3 kaže...
Tionio kaže...
Oly_E3 kaže...

Hvala ali informiran sam (očito nisi pročitao da je kolega naveo kako 965 sporije procesoria video od 4870 GPU-a)

aha...onda sorry na postu, nisam znao Sramim se

16 godina
neaktivan

A na kolko bi mogo i7-icu clocknut?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Par korisnika na forumu sa nevelikim dizanjem voltaže došli su do 4.2GHz (što je jako brzo, ta frekvencija ostavlja 965EE i njegovog nasljednika 975EE daleko iz sebe).

16 godina
neaktivan

OOOO čovječeee,pa kakav hladnjak onii imajuuuuu!!!!!!!!

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A na kakav se drugi RAM mora prelazit?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vjerovatno vodeni... al bi mozda mogli na zrak al sa puno ventilatora u kicistu...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

A na kakav se drugi RAM mora prelazit?

mora se ic na DDR3 jer ne podrzavaju DDR2 i7... ako je to sto si mislio...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:06 (damian123).
16 godina
neaktivan

Nemoraš imati jak hladnjak ako se malo digne voltaža. i7 na stocku ide do 3.5GHz. Jedan ima vodeno (pravi entuzijast), a ovo su sve obični zračni (prije bi trebao mene pitati kakvog ja imam jer mi procesor radi na 1.6V, a normalno je 1.35V, a kod njih je ne baš puno dignuta voltaža pa se samim time grije jako malo i još je i7 45nm-ski)

16 godina
neaktivan

Da na to sam mislio

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uglavnom na stocku bez problema možeš ga staviti na 3.3-3.5GHz i kada se tržište sa after-market hladnjacima za socket 1366 stabilizira onda vidiš koji ti najviše paše i uzmeš si

Evo ja na pre-visokih 1.6V sa 65nm procesorom u idleu (mirovanju) imam 42C, a u loadu (opterećenju) 65C sa ne tako skupim (nije high-end cooler), ali jako dobrim hladnjakom; Coolermaster Gemin II S

16 godina

Evo ja sam probao na svom stavit i7 GTA IV, na 24" monitoru, radi bez problema, dapace radi odlicno s obzirom na moju losu grafu (9600gt silent) ,snimao sam s mobom, pa ako hoces mogu ti poslat na mail, postavke su bile na high, ti si jos kupis HD4890, i ima da radi na veryveryvery high..:)).... Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:29 (Tionio).

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice