Hladnjak za i7 - 920

poruka: 96
|
čitano: 20.766
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
pitanje

Kupio bih hladnjak za overklokirati malo 920 na 3.2 GHz. U izbor su ušla dva hladnjaka THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme i Cooler Master V8. Za njih mi treba i dodatni LGA1366 Socket Retention Bracket Set koji ne mogu naći za ta dva modela hladnjaka. Koji bi ste mi hladnjak od ta dva preporučili i gdje kupiti LGA1366 Socket Retention Bracket Set za taj hladnjak?

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 11:01 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

da mene pitaas ja bi uzeo v8

Ivan"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

Od ova dva bih uzeo TRUE iako je ovaj v8 isto odličan,a što se tiče bracketa znam da je bilo za true u linksu,ali izgleda da više nemaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

ja bi ti preporučio ovaj:

http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=20236

Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 22 giga de-de-er-a 400...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Neka cijena bude do 460 kuna max. Ja sam nekako više za ovog THERMALRIGHT Ultra 120 samo gdje mu dobavit bracket?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

JEDINI zračni cooler koji je bilo kakva alternativa True120eX je isto od Thermalrighta i mislim da se zove IFX-14 ili tako nešto.

Sve ostalo nema smisla kupovat jer je u usporedbi jadno.

A Za adapter... ne znam ako si kupio vec maticnu, ali koliko ja znam neke ASUS-ove ploce imaju rupe za obje vrste coolera (znaci rade svi cooleri za socket 775)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Hladnjak za i7 - 920
Lightning kaže...

JEDINI zračni cooler koji je bilo kakva alternativa True120eX je isto od Thermalrighta i mislim da se zove IFX-14 ili tako nešto.

A Za adapter... ne znam ako si kupio vec maticnu, ali koliko ja znam neke ASUS-ove ploce imaju rupe za obje vrste coolera (znaci rade svi cooleri za socket 775)

Ne bi se složio, kako za i7 tako i za quada ima jako dobrih jeftinijih zračnih coolera. Možda nešto ovakvog?

ovaj   evo ti i  review

ili

ovaj i evo ti od ovoga ponešto klik

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 15:52 (toxic).
17 godina
neaktivan
toxic kaže...
Lightning kaže...

Ne bi se složio, kako za i7 tako i za quada ima jako dobrih jeftinijih zračnih coolera. Možda nešto ovakvog?

ovaj   evo ti i  review

ili

jeli se meni čini ili je taj zadnji bio u bug-u skupa sa testovima za lga 1366 ploče?
ako je ispada da ga "nemilice tuče intelov stock hladnjak"
EDIT: je to je taj ako ga se odlučiš kupiti radije prvo pogledaj donji desni kut u BUG-u br. 195 na 57. stranici!
Intel Pentium 4 630 3,46 giga ati hd 2600 pro 512 mega de-de-er-a 22 giga de-de-er-a 400...
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 16:29 (IRebic).
17 godina
IRebic kaže...
toxic kaže...
Lightning kaže...

ovaj   evo ti i  review

ili

jeli se meni čini ili je taj zadnji bio u bug-u skupa sa testovima za lga 1366 ploče?
ako je ispada da ga "nemilice tuče intelov stock hladnjak"
 evo ovdje i test  test
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2009 16:27 (toxic).
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

onda je bugovcima vjerovatno loše "sjeo" na procesor ili takvo što...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Ima li još netko kakvu preporuku za hladnjak?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne vidim potrebu za tako skupim hladnjakom za oc na samo 3,2. Razmisli o necem ovakvom. Sa njim vec dolazi bracket i posluzit ce odlicno i za puno vise od 3,2 GHz

17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

Schyte Mugen  2 odličan hladnjak i dobar za oc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

I ja sam u početku bio za Mugena 2 zbog cijene i LUXX-ova reviewa, ali mi je BORG dao link do onoga što je rekao Razer za Mugena 2 pa sada baš i nisam za njega. Mislite li da bi ipak izdržao overkloking na 3.2GHz?

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iznad mugena 2 ides jedino ak imas za to potrebe (sad mi je sigurno veci od kada imam hladnjak od 500 kn - i takva ekipa).

Mugen 2 je doslovno cudo za te novce.

A u slucaju da se dvoumis izmedu v8 i thermalrighta, ja bi uzeo thermalrighta, nekako mi je prirasao srcu a i po testovima ipak je bolji za mrvicu od v8. Nepoliran daje opasne rezultate a kud da ga jos malo sredis.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 9:40 (Radikal).
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Radikal kaže...

Iznad mugena 2 ides jedino ak imas za to potrebe (sad mi je sigurno veci od kada imam hladnjak od 500 kn - i takva ekipa).

Mugen 2 je doslovno cudo za te novce.

A u slucaju da se dvoumis izmedu v8 i thermalrighta, ja bi uzeo thermalrighta, nekako mi je prirasao srcu a i po testovima ipak je bolji za mrvicu od v8. Nepoliran daje opasne rezultate a kud da ga jos malo sredis.

A za thermalrighta mi služi oni dodatak za socket 1366. Di dobaviti taj dodatak? Ja bih isto volio uzeti Mungena 2 samo je pitanje hoće li izdržati taj overkloking?
Razer_Copperhead
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920

Hoće sa 2.66 na 3.2 trebao bi

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
prihvaćeno rješenje

Sigurno ce izdržat.

Tu nemaš brige.

Imao sam ja mog xeona hlađenog mugenom 2 i sad E8500 dosta clockanog i tražio max proca (dao mu do 1.7V ) i izdržao je.

Tak da i7 možeš bez pol frke hladit s njim.

Ionak mu nesmiješ dat previše voltaže.

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...
 A za thermalrighta mi služi oni dodatak za socket 1366. Di dobaviti taj dodatak? Ja bih isto volio uzeti Mungena 2 samo je pitanje hoće li izdržati taj overkloking?
 Imali su u Linksu. Sigurno ti mogu to narucit opet.
¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

I ja sam u početku bio za Mugena 2 zbog cijene i LUXX-ova reviewa, ali mi je BORG dao link do onoga što je rekao Razer za Mugena 2 pa sada baš i nisam za njega. Mislite li da bi ipak izdržao overkloking na 3.2GHz?

ako mislis ic do 3.2 GHZ mugen bude to sigurno izdrzo,definitvno ti ni netreba TRUE za to.....
eXtreme overclocker
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Ići ću do 3.2 Ghz jer mi više i ne treba. Hvala svima na pomoći.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Do kolko si ga zdignul,si podizal voltažu i koje su temperature?
AC Milan
17 godina
neaktivan
autorov komentar
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Nisam još overklokirao, a temperature na osnovnim postavkama su u mirovanju 48/43/45/48, a pod opterećenjem nisam još ni gledao. Trenutno se bavim problemom oko zvuka u Pro Evolution Socceru 2009. Cool
Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 21:03 (Razer_Copperhead).
16 godina
Razer_Copperhead kaže...
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Nisam još overklokirao, a temperature na osnovnim postavkama su u mirovanju 48/43/45/48, a pod opterećenjem nisam još ni gledao. Trenutno se bavim problemom oko zvuka u Pro Evolution Socceru 2009. Cool
 A na kojoj se brzini vrti,i se može promijeniti brzina?
AC Milan
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

950 RPM.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2009 21:25 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

950 RPS.

Valjda rpm,a ne rps.Ali nema veze,a se može promijeniti njegova brzina?
AC Milan
17 godina
neaktivan
autorov komentar
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

950 RPS.

Valjda rpm,a ne rps.Ali nema veze,a se može promijeniti njegova brzina?
Da, RPM, a ne RPS. Odmaklo mi se je jer trenutno nešto tražim po netu, a brzina se valjda može promijeniti u BIOS-u ili nekim programom jer nema onog dodatkak kao kod Zalmanovih hladnjaka.
Razer_Copperhead
17 godina
neaktivan
Hladnjak za i7 - 920
autorov komentar

Pokošao sam overklokirati CPU, ali mi OCCT izbaci s porukom ''Procesor prevruć''. Nisam dizao voltažu nego ga samo podigao na 3.2GHz.

Razer_Copperhead

0 0 hvala 0
16 godina
Razer_Copperhead kaže...

Pokošao sam overklokirati CPU, ali mi OCCT izbaci s porukom ''Procesor prevruć''. Nisam dizao voltažu nego ga samo podigao na 3.2GHz.

Čekaj,i onda si ga vratio na staro?
AC Milan
17 godina
neaktivan
autorov komentar
emerik kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Čekaj,i onda si ga vratio na staro?
 Da.
Razer_Copperhead
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice