Kupio bih hladnjak za overklokirati malo 920 na 3.2 GHz. U izbor su ušla dva hladnjaka THERMALRIGHT Ultra 120- eXtreme i Cooler Master V8. Za njih mi treba i dodatni LGA1366 Socket Retention Bracket Set koji ne mogu naći za ta dva modela hladnjaka. Koji bi ste mi hladnjak od ta dva preporučili i gdje kupiti LGA1366 Socket Retention Bracket Set za taj hladnjak?
Hladnjak za i7 - 920
- poruka: 96
- |
- čitano: 20.766
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
da mene pitaas ja bi uzeo v8
Od ova dva bih uzeo TRUE iako je ovaj v8 isto odličan,a što se tiče bracketa znam da je bilo za true u linksu,ali izgleda da više nemaju.
ja bi ti preporučio ovaj:
Neka cijena bude do 460 kuna max. Ja sam nekako više za ovog THERMALRIGHT Ultra 120 samo gdje mu dobavit bracket?
JEDINI zračni cooler koji je bilo kakva alternativa True120eX je isto od Thermalrighta i mislim da se zove IFX-14 ili tako nešto.
Sve ostalo nema smisla kupovat jer je u usporedbi jadno.
A Za adapter... ne znam ako si kupio vec maticnu, ali koliko ja znam neke ASUS-ove ploce imaju rupe za obje vrste coolera (znaci rade svi cooleri za socket 775)
JEDINI zračni cooler koji je bilo kakva alternativa True120eX je isto od Thermalrighta i mislim da se zove IFX-14 ili tako nešto.
A Za adapter... ne znam ako si kupio vec maticnu, ali koliko ja znam neke ASUS-ove ploce imaju rupe za obje vrste coolera (znaci rade svi cooleri za socket 775)
onda je bugovcima vjerovatno loše "sjeo" na procesor ili takvo što...
Ima li još netko kakvu preporuku za hladnjak?
Schyte Mugen 2 odličan hladnjak i dobar za oc.
Iznad mugena 2 ides jedino ak imas za to potrebe (sad mi je sigurno veci od kada imam hladnjak od 500 kn - i takva ekipa).
Mugen 2 je doslovno cudo za te novce.
A u slucaju da se dvoumis izmedu v8 i thermalrighta, ja bi uzeo thermalrighta, nekako mi je prirasao srcu a i po testovima ipak je bolji za mrvicu od v8. Nepoliran daje opasne rezultate a kud da ga jos malo sredis.
Iznad mugena 2 ides jedino ak imas za to potrebe (sad mi je sigurno veci od kada imam hladnjak od 500 kn - i takva ekipa).
Mugen 2 je doslovno cudo za te novce.
A u slucaju da se dvoumis izmedu v8 i thermalrighta, ja bi uzeo thermalrighta, nekako mi je prirasao srcu a i po testovima ipak je bolji za mrvicu od v8. Nepoliran daje opasne rezultate a kud da ga jos malo sredis.
Hoće sa 2.66 na 3.2 trebao bi
Sigurno ce izdržat.
Tu nemaš brige.
Imao sam ja mog xeona hlađenog mugenom 2 i sad E8500 dosta clockanog i tražio max proca (dao mu do 1.7V ) i izdržao je.
Tak da i7 možeš bez pol frke hladit s njim.
Ionak mu nesmiješ dat previše voltaže.
Ići ću do 3.2 Ghz jer mi više i ne treba. Hvala svima na pomoći.

950 RPM.
950 RPS.
950 RPS.
Pokošao sam overklokirati CPU, ali mi OCCT izbaci s porukom ''Procesor prevruć''. Nisam dizao voltažu nego ga samo podigao na 3.2GHz.
Pokošao sam overklokirati CPU, ali mi OCCT izbaci s porukom ''Procesor prevruć''. Nisam dizao voltažu nego ga samo podigao na 3.2GHz.