Kod kojega se procesora ostvaruje bolji overclock? procesore mislim imat na asus crosshair maticnoj.
da li se 1055 moze klokat isto kao i 1090 unatoc tome sto ima zakljucan mnozitelj?
Hvala
Kod kojega se procesora ostvaruje bolji overclock? procesore mislim imat na asus crosshair maticnoj.
da li se 1055 moze klokat isto kao i 1090 unatoc tome sto ima zakljucan mnozitelj?
Hvala
Hvala
Ne kao što si i sam rekao 1055 ima zaključan množitelj znači jedina mogučnost za OC je preko FSB-a, a 1090 ima uz tu mogučnost i otključan množitelj znači ide vjerojatno malo i više!
to stoji da 1090 ima veci potencijal ali iz kojeg razloga ces overclockat jer ako ces clockat da prodes jeftinije a dobijes bolje onda ti je bolje uzet 1055 jer tvornicki ima manji takt a ako ga zelis maksimum onda ti je 1090 iako se za overclockanje uzimaju procesori manjeg takta jos jedan savjet ako mislis uzimat pricekaj do 9 miseca pa ga onda uzmi jer cijene padaju
koliko obicno padnu cijene u "back to school" periodu ??
Radije odi na I7
evo javia se jedan pametnjakovic, najludi su mi ovi kad ulete radije odi na i7 , ili to ti nista nevalja, a zasto,imas li ti neki pametan razlog, ja kazem da mu je duplo isplatljivije uzest 1055 nego neki i7, 920 npr koji je izasao prije 9 mjeseci i cijena mu je jos uvijek skoro ista tako da bi kupnja i7 bila posteni fail.
evo javia se jedan pametnjakovic, najludi su mi ovi kad ulete radije odi na i7 , ili to ti nista nevalja, a zasto,imas li ti neki pametan razlog, ja kazem da mu je duplo isplatljivije uzest 1055 nego neki i7, 920 npr koji je izasao prije 9 mjeseci i cijena mu je jos uvijek skoro ista tako da bi kupnja i7 bila posteni fail.
Ja govorim za I7 930 koji je nedavno izašao
i7 930 nedavno izasao, nemogu sad bit siguran ali koliko ja znam ima vise od 6 mjeseci, svejedno je intel neisplativa kupnja prije nego izade nova serija iduce godine.
i7 930 nedavno izasao, nemogu sad bit siguran ali koliko ja znam ima vise od 6 mjeseci, svejedno je intel neisplativa kupnja prije nego izade nova serija iduce godine.
Intel ima trenutno bolje performanse od Phenoma ii x6
i7 je u nekim stvarim dosta bolji od X6. A to su stvari gdje se konstantno handla sa memorijom, masivan multithreading, opcenito gledano stvari koje 1% nas na forumu koristi i totalno su neisplativi i X6 i i7.
Eventualno X6 1090T 95W pod uvjetom da mu cjena nije prevelika.
koliko obicno padnu cijene u "back to school" periodu ??
pa sve ti to ovisi nepadaju za sve proizvode isto znam prosle godine vida sam i do 70% al to nemoj shvacat sad da ces kupit neki mrak prozvod za 70% manje pa reka bi ti otprilike nekih 20% ispravite me ako se varam
i7 je u nekim stvarim dosta bolji od X6. A to su stvari gdje se konstantno handla sa memorijom, masivan multithreading, opcenito gledano stvari koje 1% nas na forumu koristi i totalno su neisplativi i X6 i i7.
X6 1090T 95W ne postoji, govoriš da je x6 neisplativ, meni je bio itekako isplativ, vidi radi s memorijom starom 3god. + ploča 450kn (kolika bi bila cjena i7 konfiguracije? ploča, mem, proc? minimalno 3500-4000)
X6 1090T 95W ne postoji, govoriš da je x6 neisplativ, meni je bio itekako isplativ, vidi radi s memorijom starom 3god. + ploča 450kn (kolika bi bila cjena i7 konfiguracije? ploča, mem, proc? minimalno 3500-4000)
Postoji.
Kako tebi, meni je neisplativ takav procesor za 4ghz 24/7.