Poštovanje ekipo! Zanima me koji su programi za mjerenje temperature procesora najpouzdaniji? U početku sam koristio OCCT, ali nakon malo googlanja naletio sam na informaciju da RealTemp ima najpreciznija mjerenja za 45nm procesore (a to je bitno jer ja imam E8500). Razlike između ta dva programa su 10 C !!! RealTemp pokazuje manju temperaturu od OCCT-a u idle-u i load-u. Jel ima netko iskustva s ovim?
Overclock: software
- poruka: 6
- |
- čitano: 1.429
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam uprovo isto isprobal RealTemp ali na Q6600 i taj program mi pokazuje 5 stupnjeva manje nego u drugim programima core temp i everest. Isto neznam kojemu da vjerujem.
Jel Q6600 45nm? Mislim da nije jel? Il se varam? Kolko pitanja ! Zanima me dal netko zna nekaj o ovome jer sam digo E8500 na 4.00GHz, OCCT izbaci iz testa nakon minute rada s obrazloženjem da je CPU prevruć (70 C), a real temp u load-u pokazuje maksimum 65 C. U idle-u je oko 47 C.
Jel Q6600 45nm? Mislim da nije jel? Il se varam? Kolko pitanja ! Zanima me dal netko zna nekaj o ovome jer sam digo E8500 na 4.00GHz, OCCT izbaci iz testa nakon minute rada s obrazloženjem da je CPU prevruć (70 C), a real temp u load-u pokazuje maksimum 65 C. U idle-u je oko 47 C.
Scythe Ninja Copper, vcore je 1.4V, proc je dignut s 3.16 na 4.00GHz. A kaj je tebi tu prevruće?