Overclock: software

poruka: 6
|
čitano: 1.429
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poštovanje ekipo! Zanima me koji su programi za mjerenje temperature procesora najpouzdaniji? U početku sam koristio OCCT, ali nakon malo googlanja naletio sam na informaciju da RealTemp ima najpreciznija mjerenja za 45nm procesore (a to je bitno jer ja imam E8500). Razlike između ta dva programa su 10 C !!! RealTemp pokazuje manju temperaturu od OCCT-a u idle-u i load-u. Jel ima netko iskustva s ovim?

EVGA nForce 790i Ultra Intel Core 2 Duo E8500 Patriot Viper 4GB DDR3 Thermaltake Toughpower 850W Seagate Barracuda 320GB SATA II nVidia GeForce GTX 280 Cooler Master Cosmos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam uprovo isto isprobal RealTemp ali na Q6600 i taj program mi pokazuje 5 stupnjeva manje nego u drugim programima core temp i everest. Isto neznam kojemu da vjerujem.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Overclock: software

Jel Q6600 45nm? Mislim da nije jel? Il se varam? Kolko pitanja ! Belji se Zanima me dal netko zna nekaj o ovome jer sam digo E8500 na 4.00GHz, OCCT izbaci iz testa nakon minute rada s obrazloženjem da je CPU prevruć (70 C), a real temp u load-u pokazuje maksimum 65 C. U idle-u je oko 47 C.

EVGA nForce 790i Ultra Intel Core 2 Duo E8500 Patriot Viper 4GB DDR3 Thermaltake Toughpower 850W Seagate Barracuda 320GB SATA II nVidia GeForce GTX 280 Cooler Master Cosmos
17 godina
neaktivan
Chronic kaže...

Jel Q6600 45nm? Mislim da nije jel? Il se varam? Kolko pitanja ! Belji se Zanima me dal netko zna nekaj o ovome jer sam digo E8500 na 4.00GHz, OCCT izbaci iz testa nakon minute rada s obrazloženjem da je CPU prevruć (70 C), a real temp u load-u pokazuje maksimum 65 C. U idle-u je oko 47 C.

a s čim to hladiš da ti je tako vruć? koliki ti je napon vcore?
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
16 godina
neaktivan

Scythe Ninja Copper, vcore je 1.4V, proc je dignut s 3.16 na 4.00GHz. A kaj je tebi tu prevruće?

17 godina
imas tu temu LUXX ju je napisao imas brdo programa pogledaj u podforumu overclock.
I will first use google,before asking stupid questions.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice