Mbo za i5 2500k/ i7 2600k

poruka: 280
|
čitano: 33.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Mbo za i5 2500k/ i7 2600k

Što je bila greška sa AM3+ matičnim? Pa sa LGA1155 je bila na jednom SATA kontroleru i to samo ako bi se koristio RAID ili više diskova mislim, nije nešto bez čega se ne može... A osim toga, svatko je mogao besplatno zamjeniti svoju staru ploču za novu B3 reviziju.

Iako sam nikada ne bi dao toliko love za takvu matičnu i taj onda proc. Bolje ubosti 2500K osim ako se koristi neka video obrada gdje je bitan veći broj jezgri, clockaju se dosta slično tako da... U igrama su isti. Bolje onda 2500K ili Ivy neki.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
13 godina
protjeran

A i za Ivy Bridge je pametnije kupit ploču sa Z77 čipsetom, jer intel se razmišlja odbit dat podršku za nove procove pa kupujte nove ploče

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa maloprije mi je neko reko da su vec izdali biose za podrsku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Što je bila greška sa AM3+ matičnim? Pa sa LGA1155 je bila na jednom SATA kontroleru i to samo ako bi se koristio RAID ili više diskova mislim, nije nešto bez čega se ne može... A osim toga, svatko je mogao besplatno zamjeniti svoju staru ploču za novu B3 reviziju.

Iako sam nikada ne bi dao toliko love za takvu matičnu i taj onda proc. Bolje ubosti 2500K osim ako se koristi neka video obrada gdje je bitan veći broj jezgri, clockaju se dosta slično tako da... U igrama su isti. Bolje onda 2500K ili Ivy neki.

1155

1. bile su dosta skuplje u startu

2. nije lijepo znati da imas shebanu novu maticnu bez obzira hoces li koristiti taj SATA port. Ljudi kupuju maticne po karakteristikama koje imaju iakod najvjerovatnije nikad nece koristiti quad CF, firewire, DP, 16 USB portova... kad nesto kupis ocekujes da to valja. U svakom slucaju ce velika vecina prije koristiti SATA port nego Firewire.

3. meni koji sam iz Makarske besplatno mijenjanje B" za B3 reviziju kosta oko 500kn.

4. Mene jedan dan bez racunala cesto kosta vise nego cijela konfiguracija. koliko me kosta dok posaljem maticnu u ZG i dobijem novu?

AM3+

1. Ljudi su se zaletili na ploce kako bi uskoro na njih mogli staviti revolucionarni procesor koji gazi sve pred sobom. Procesor je ispao fail i vecina je nepotrebno kupila novu plocu da bi na kraju na njoj ostavili stare Phenome.

2. Asus kao sluzbeni partner AMD-a napravio je najgoru plocu od svih proizvodjaca na kojoj je Zambezi, koji je i ovako podbacaj, davao dosta losije rezultate od ostalih.

X79 - Ljudi su pokupovali skupe Gigabyte ploce prije nego sto su hard testirane i jos ni sami ne znaju kako ce rijesiti problem i kad ce im ploca pregoriti. Onaj ko kupuje X79 UD7 sigurno nece racunalo ostaviti na stock settingu a Gigabyte sad pere ruke cinjenicom kako garancija vrijedi iskljucivo za stock settings.

I sve su te ploce u startu puno skuplje nego u trenutku kad vec znas koja od njih koliko zaista vrijedi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 13:32 (BlueMax).
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

pa maloprije mi je neko reko da su vec izdali biose za podrsku.

Na mojoj Asusici je vec drugi BIOS sa podrskom za IB.

Hoce li to i kako ce raditi znat cemo kad izadje IB (tj. bar mjesec dana kasnije kad sistem prodje kroz sve torture).

13 godina
protjeran

Nebih se složio sa tvojom činjenicom za Gigine X79, imao sam iskustvo radit i čovjek na 4.8ghz drži i7 i nikad problema, u bugu je nahvaljena dosta i slično, bila je oborila svjetski rekord ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Nebih se složio sa tvojom činjenicom za Gigine X79, imao sam iskustvo radit i čovjek na 4.8ghz drži i7 i nikad problema, u bugu je nahvaljena dosta i slično, bila je oborila svjetski rekord ...

http://www.bug.hr/vijesti/problematicne-ploce-iz-gigabytea/113111.aspx

http://www.bug.hr/vijesti/gigabyte-krpa-x79/113177.aspx

13 godina
protjeran

Da znam za to, ali koliko vidim ti si spomenuo i UD7 koja nema brige 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

bulldozer koji si ti fanboy, kad je gigabyte shebo onda je to uredu, al kad nađes greskicu kod asrock on je smece koje nevalja nista.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...
....

Pa sve novo što izađe na tržište je u startu puno skuplje, logično je da će pojeftiniti.

I ne kužim kako te mijenjanje ploče košta 500 krznenih? Šta se to ne može HP express ili CE poslati?

A ako ti dan bez kompa toliko košta, logično je da imaš barem 2 PC-a za slučaj ako ti jedan ode tako da uvijek možeš bez jednoga neko vrijeme.

A ovo vezano uz AM3 matične, ništa nije govorilo da će biti takav fail od procesora, sve je upućivalo da će biti puno puno bolji. Osim toga, te ploče tak i tak nisu skupe, tko je htio kupiti nešto jeftinije, a ne puno slabije odlučio se za AMD procesore (non Bully).

Što se tiče Gige, to ne znam, ali znam da ako se igraš sa OC-om, ti uvijek možeš napraviti reset BIOS-a i vratiti sve na tvornike postavke ako se šta smrda, zar ne?

Sry za off... {#}

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
13 godina
protjeran

Ali vidi Gigabyte daj mi bez novog biosa ploču ja ću ga ocat na 5 giga bez beda 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
BlueMax kaže...
....

Pa sve novo što izađe na tržište je u startu puno skuplje, logično je da će pojeftiniti.

I ne kužim kako te mijenjanje ploče košta 500 krznenih? Šta se to ne može HP express ili CE poslati?

A ako ti dan bez kompa toliko košta, logično je da imaš barem 2 PC-a za slučaj ako ti jedan ode tako da uvijek možeš bez jednoga neko vrijeme.

A ovo vezano uz AM3 matične, ništa nije govorilo da će biti takav fail od procesora, sve je upućivalo da će biti puno puno bolji. Osim toga, te ploče tak i tak nisu skupe, tko je htio kupiti nešto jeftinije, a ne puno slabije odlučio se za AMD procesore (non Bully).

Što se tiče Gige, to ne znam, ali znam da ako se igraš sa OC-om, ti uvijek možeš napraviti reset BIOS-a i vratiti sve na tvornike postavke ako se šta smrda, zar ne?

Sry za off... {#}

1. kosta me minimalno 500 kn jer nemam vremena cekati dostavu, pa nih dok posalju pa opet dostavu nego mi je puno jeftinije zaletit se sam s autom jer me 2-3 dana bez racunala kosta puno vise od 500kn. Imam 4 radna PC-ja i 4 radnika na njima + moj. Dan bez samo jednog od njih kosta puno vise.

2. da, svi su govorili da ce Buldozer biti zvijer kad tamo kita. upravo o tome i govorim. Ljudi su pozurili i nepotrebno kupili nove maticne. Poznajem par ljudi koji su svoju AM3 plocu zamijenili sa AM3+ jer su mislili kasnije promijeniti procesor ali kad su shvatili da je to besmisleno ostavili su phenoma. dakle bacili su pare za maticnu.

3. kad ti overclockom izgori maticna nema reset BIOS-a. Kod mene 2 racunala sluze za renderiranje i zestoko su naclockana.

14 godina
neaktivan

Sta mislite o ponudi polovne P8P67 PRO za 200 KM (oko 760 KN) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

super je

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...

Sta mislite o ponudi polovne P8P67 PRO za 200 KM (oko 760 KN) ?

ako je b3 revizija i ploca nije ostecena onda je dobra cijena.

14 godina
neaktivan

B3 revizija, tako prodavac navodi......zato i gledam je li sve ok s njom da joj odmah bocnem 2500k.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Pero Dinamit kaže...
BlueMax kaže...
....

1. kosta me minimalno 500 kn jer nemam vremena cekati dostavu, pa nih dok posalju pa opet dostavu nego mi je puno jeftinije zaletit se sam s autom jer me 2-3 dana bez racunala kosta puno vise od 500kn. Imam 4 radna PC-ja i 4 radnika na njima + moj. Dan bez samo jednog od njih kosta puno vise.

Znam osobno za jedan slucaj gdje ta zamjena chipseta B2/B3 je prosla nikad bolje... Kupio covjek odma plocu kad je izasla za 1800kn, koristio godinu dana bez ikakvih problema, kad je cijena ploca pala, vratio staru i dobio u Linksu kompletan povrat novca za plocu te kupio novu bolju plocu na drugom mjestu i jos mu ostalo 300kn... nije svako zlo za zlo..

Google is your friend
14 godina
protjeran

Jel ste videli GIGABYTE Z77 konacno je izgleda gotovo sa onim plavim hladnjacima vatrenim.

Daj boze da ih niko vise nikada takve ne napravi kao ASUS Z68, ono je strava.

Ove GA su lepe ploce, za sada. Bas kao sto sam pitao za onu ASRock kako bi lepo izgledala da joj se skine ono srebrno sa hladnjaka, samo ravni hladnjaci.

Samo eVGA da napravi tako nesto. Zbog toga cekam na mdpc-x. {#} Osim crne ne znam koja ce zica siva ili crvena uz crnu ili samo crna.

Kada vidim boju eVGA Z77 slota narucujem mdpc-x boju uz crnu. Daj boze sve crno. 

Znaci GIGABYTE Sniper 3 Z77 nikad lepsa plosa po obliku, samo ta zuta jbg ali ima mesta da se moduje ko voli zuti ventovi malo u kucistu, zuti sleeve, zotac. Moze lepo da izgleda Ivy Bridge.

Pravite planove polako.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 16:43 (Vlada011).
15 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Jel ste videli GIGABYTE Z77 konacno je izgleda gotovo sa onim plavim hladnjacima vatrenim.

Ove GA su lepe ploce, za sada. Bas kao sto sam pitao za onu ASRock kako bi lepo izgledala da joj se skine ono srebrno sa hladnjaka, samo ravni hladnjaci.

Samo eVGA da napravi tako nesto. Zbog toga cekam na mdpc-x. {#} Osim crne ne znam koja ce zica siva ili crvena uz crnu ili samo crna.

Kada vidim boju eVGA Z77 slota narucujem mdpc-x boju uz crnu. Daj boze sve crno. 

Znaci GIGABYTE Sniper 3 Z77 nikad lepsa plosa po obliku, samo ta zuta jbg ali ima mesta da se moduje ko voli zuti ventovi malo u kucistu, zuti sleeve, zotac. Moze lepo da izgleda Ivy Bridge.

Pravite planove polako.

Vlado, opet si jeo cvijeće iz vrta?!

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
16 godina
Nisam shvatio tvoj post, sto kupit ces evga plocu? Di tog ima uopce?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ima u Srbiji eVGA i na Alternate.de. Pa da ih nema mislite da bi menjao komp. N I K A D.

Komentarisem koliko je lepse uradio GIGABYTE Z77 plocu nego ASUS Z68 koje nisu ROG.

http://youtu.be/0LQWJxav7z0
16 godina

asus ploce koje nisu rog su mi ruzne skroz. gigabyte se malo poljepso u zadnje vrijeme s ovim crnim plocama npr. ud7

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Sviđa mi se dolazak Z77 ploča sa urednih 4 memorijska slota u mATX formatu.

To vjerojatno znači da će i posljednji AMD kod mene ustupiti mjesto Ivy Bridgeu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dali je dobra matična MSI Z68A-GD65 (G3) za ocanje i7 2600k???

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Dobar dan svima kao prvo, i nadam se da ne smetam

Dakle, tražim ploču za 2500k i HyperX 8GB memoriju.

Nemam previše para za dati, do 1000kn.

Htio bih i clockati, kako vidim da se uz dobru ploču može i do 4.5 GHz, ali ta "dobra ploča" je meni preskupa :-(

Pa ako ima neka za manje od 1k kuna, a da se može barem 4GHz postići

Noob sam što se tiče ploča i tih stvari, pa se nemojte smijati :-D

Hvala :-)
Službeni propagandist BSD sustava
16 godina
Na brini s plocom za 1000 kn ces moc i vise Od 4,5 ghz, 90% ovisi o primjerku proca a ostalo je na maticnoj i hladnjaku.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Vlada011 kaže...

Pravite planove polako.

Vlada - Z77 GA ploče - njihovi heatsinkovi su inžinjerski primjerci i neće biti takvi u finalnim verzijama ploča (kao što tip naovodi u CES videu). True story bro! {#}

A ASRock bez aluminijske presvlake, to bi htio? Pa skineš presvlaku za 10 sekundi, i za isto toliko ju vratiš (nema gubitka jamstva).

Izvoliš:

Aluminij ON Aluminij ON
Aluminij OFF Aluminij OFF
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina

Nisam se mislio mješati u vruću diskusiju cijenjenih kolega sa foruma ali zar ASUS nije osnovao Asrock da zadovolji donji dio tržišta?! ASUS nije lud da sebi skače u stomak i da kroz Asrock nanosi štetu sebi na takav način što će Asrock praviti bolje ploče! Ja lično mislim da je porediti ASUS i Asrock isto kao da porediti Audi i Škodu (usput, koja je odličan auto).

Pozdrav!

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mar123 kaže...
Na brini s plocom za 1000 kn ces moc i vise Od 4,5 ghz, 90% ovisi o primjerku proca a ostalo je na maticnoj i hladnjaku.

Hvala, imam Zalma CNPS10X Performa...

A koju maticnu da na kraju uzmem? To me isprva i zanimalo  :)

Službeni propagandist BSD sustava
15 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Nisam se mislio mješati u vruću diskusiju cijenjenih kolega sa foruma ali zar ASUS nije osnovao Asrock da zadovolji donji dio tržišta?! ASUS nije lud da sebi skače u stomak i da kroz Asrock nanosi štetu sebi na takav način što će Asrock praviti bolje ploče! Ja lično mislim da je porediti ASUS i Asrock isto kao da porediti Audi i Škodu (usput, koja je odličan auto).

Pozdrav!

Ja mislim da je živjeti u neznanju isto kao i neobrisati dupe poslije sranja. True story bro!

PEGASUS je tvrtka koja je još u 80ima počela raditi elektroničke komponente i matične ploče.

(po mitskom krilatom konju)

Nedugo nakon osnivanja, tvrtka se razdvaja u dva sektora:

PEGATRON i ASUS (dijeleći ime PEGASUS)

ASUS je postao proizvođač isključivo matičnih ploča, a PEGATRON je proizvodio za ASUS sve druge

komponente (od telefona, pržilica, monitora itd itd itd).

Kako je tržite na Azijskom kontinentu raslo, došlo je do mnogih konkurenata tipa BIOSTAR, ECS, PCCHIPS, EPoX, SOLTEK i mnoge druge,

te je PEGATRON pod sinoninom "ASUS za Aziju" osnovao ASRock kao takav.

Sve bi to i dalje bilo tako, da ASUS nije previše pritiska vršio na PEGATRON zbog kvalitete ASRock ploča, zbog kojeg je ASUS gubio tržište

ne samo na Azijskom kontinentu, nego i u cijelom svijetu, te se PEGATRON nakon konačne odluke razdvojio skroz od ASUS-a, te ASUS-u

više ne proizvodi matične ploče niti bilo šta od druge elektronike, te je sve svoje resurse (financijske, inžinjerske i marketinške) usmjerio na

svoj glavni brand koji je i osnovao: ASRock.

ASRock je firma sama za sebe u vlasništvu PEGATRON-a i nema nikakve veze sa ASUS-om.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice