Dakle narednih dana imam probleme sa svojom matičnom..Izgleda da overvolta..A i ostali naponi nisu u granici..Napajanje je ispravno...Dali da ju šaljem na reklamaciju???
http://prntscr.com/2vboh
Dakle narednih dana imam probleme sa svojom matičnom..Izgleda da overvolta..A i ostali naponi nisu u granici..Napajanje je ispravno...Dali da ju šaljem na reklamaciju???
http://prntscr.com/2vboh
Svaka maticna overvolta,samo neke vise a neke manje.Ovisi o kvaliteti izrade i kvaliteti materijala.I ne vjeruj softwaru kad je to u pitanju.U biosu vidi napon za procesor(vcore).
Svaka ploča ima fluktuacije napona samo je na skupljim pločama s boljom regulacijom napona overvolt ili vdrop manje izražen.
@zohar: u slučaju overvolta treba vjerovati i BIOS-u i CPU-Z jer prvi pokazuje manualno podešen napon, a drugi koliko ploča još doda povrh toga.
Svaka ploča ima fluktuacije napona samo je na skupljim pločama s boljom regulacijom napona overvolt ili vdrop manje izražen.
@zohar: u slučaju overvolta treba vjerovati i BIOS-u i CPU-Z jer prvi pokazuje manualno podešen napon, a drugi koliko ploča još doda povrh toga.
Nije istina,CPU-Z pokaze minimalni a BIOS pokaze overvolt,tako je barem u mene.Ako zelis kasnije prilozim dokaze.
Nije istina,CPU-Z pokaze minimalni a BIOS pokaze overvolt,tako je barem u mene.Ako zelis kasnije prilozim dokaze.
Znači da ti ploča vdropa tj. spusti napon koji je podešen u BIOS-u. CPU-Z je realan pokazatelj jer piše ti točno koliki je napon u tom i tom trenutku, koliko je vdrop, vrdoop ili overvolt izražen.
Moraš shvatiti da BIOS ne pokazuje ni overvolt ni vdrop već manualno podešen napon i u odnosu na njega se izračunava stupanj fluktuacije.
Znači da ti ploča vdropa tj. spusti napon koji je podešen u BIOS-u. CPU-Z je realan pokazatelj jer piše ti točno koliki je napon u tom i tom trenutku, koliko je vdrop, vrdoop ili overvolt izražen.
Napon je namjesten na 1.375 volti umisto 1.400.U biosu je na 1.39 a u cpu-z imas na mom profilu 1.36.Smanjivanje napona uzrokuje bsod tokom nekog zahtijevnijeg procesa jer procesoru fali napona.A maticna mi ima 4+1 regulaciju koja je dovoljna za 95-97 watni athlon x4.
Dakle kao što reko, ploča ti vdropa
Dakle kao što reko, ploča ti vdropa
Manualni napon namjesten na 1.375v a idle 1.36v.Load napon 1.39v.Zakljucak jest da u idle modu ploca voltdropa za 0.175v a u load modu overvolta za 0.125v vise od manualno namjestenog napona.Dakle ploca i overvolta i voltdropa.
Moja greska,ispravljena kao sto vidis,ne trazi dlaku u jajetu.I u svom postu sam vec sve objasnia pa nema potrebe da se ova rasprava nastavi.
Ne,on je rekao da ploca voltdropa.Ja sam reka da overvolta i voltdropa.A ti si tu upa ko padobranac i pokusavas izmislit toplu vodu.
Ti problemi se daju rjesiti load line calibration-om ako ga maticna posjeduje.A to sta napon fluktuira gledajuci po programima aida64,cpuz,
BIOS, nije istina.Napon ne fluktuira,uostalom kakva bi to maticna bila.Bila je recenzija moje ploce kod hardwarecanucks-a i kad su mjerili napon voltmetrom uvijek je bio isti.
Ti problemi se daju rjesiti load line calibration-om ako ga maticna posjeduje.A to sta napon fluktuira gledajuci po programima aida64,cpuz,
BIOS, nije istina.Napon ne fluktuira,uostalom kakva bi to maticna bila.Bila je recenzija moje ploce kod hardwarecanucks-a i kad su mjerili napon voltmetrom uvijek je bio isti.
Napon varira koja god ploča bila, ovisno o opterećenju i naravno kvaliteti same ploče. Trebas probati neku jeftiniju ploču bez LLC-a, na takvima overvolt i preko 0.05-0.06V spada pod normalno.
Gdje ima overvolta ima i vdropa.Al necu se ja sa rogatima bost,ja znam kako stvari stoje.Ti tvrdis svoje a ja svoje i tu je tocka.