Matična ploča overvolta?

poruka: 16
|
čitano: 2.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Matična ploča overvolta?

Dakle narednih dana imam probleme sa svojom matičnom..Izgleda da overvolta..A i ostali naponi nisu u granici..Napajanje je ispravno...Dali da ju šaljem na reklamaciju???

http://prntscr.com/2vboh {#}

Ako sam ti ikad pomogao stisni HVALA :)))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Matična ploča overvolta?

Svaka maticna overvolta,samo neke vise a neke manje.Ovisi o kvaliteti izrade i kvaliteti materijala.I ne vjeruj softwaru kad je to u pitanju.U biosu vidi napon za procesor(vcore).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Matična ploča overvolta?

Svaka ploča ima fluktuacije napona samo je na skupljim pločama s boljom regulacijom napona overvolt ili vdrop manje izražen.

@zohar: u slučaju overvolta treba vjerovati i BIOS-u i CPU-Z jer prvi pokazuje manualno podešen napon, a drugi koliko ploča još doda povrh toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 20:26 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Matična ploča overvolta?
ATiGamer kaže...

Svaka ploča ima fluktuacije napona samo je na skupljim pločama s boljom regulacijom napona overvolt ili vdrop manje izražen.

@zohar: u slučaju overvolta treba vjerovati i BIOS-u i CPU-Z jer prvi pokazuje manualno podešen napon, a drugi koliko ploča još doda povrh toga.

Nije istina,CPU-Z pokaze minimalni a BIOS pokaze overvolt,tako je barem u mene.Ako zelis kasnije prilozim dokaze.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Nije istina,CPU-Z pokaze minimalni a BIOS pokaze overvolt,tako je barem u mene.Ako zelis kasnije prilozim dokaze.

Znači da ti ploča vdropa tj. spusti napon koji je podešen u BIOS-u. CPU-Z je realan pokazatelj jer piše ti točno koliki je napon u tom i tom trenutku, koliko je vdrop, vrdoop ili overvolt izražen.

Moraš shvatiti da BIOS ne pokazuje ni overvolt ni vdrop već manualno podešen napon i u odnosu na njega se izračunava stupanj fluktuacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 20:34 (ATiGamer).
14 godina
ATiGamer kaže...
zoharbizo kaže...

Znači da ti ploča vdropa tj. spusti napon koji je podešen u BIOS-u. CPU-Z je realan pokazatelj jer piše ti točno koliki je napon u tom i tom trenutku, koliko je vdrop, vrdoop ili overvolt izražen.

Napon je namjesten na 1.375 volti umisto 1.400.U biosu je na 1.39 a u cpu-z imas na mom profilu 1.36.Smanjivanje napona uzrokuje bsod tokom nekog zahtijevnijeg procesa jer procesoru fali napona.A maticna mi ima 4+1 regulaciju koja je dovoljna za 95-97 watni athlon x4.

15 godina
neaktivan
Matična ploča overvolta?

Dakle kao što reko, ploča ti vdropa

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...

Dakle kao što reko, ploča ti vdropa

Manualni napon namjesten na 1.375v a idle 1.36v.Load napon 1.39v.Zakljucak jest da u idle modu ploca voltdropa za 0.175v a u load modu overvolta za 0.125v vise od manualno namjestenog napona.Dakle ploca i overvolta i voltdropa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 20:47 (zoharbizo).
16 godina
neaktivan
Matična ploča overvolta?
overdropa? to je neki novi pojam?
I da CPU-Z pokaze pravi napon, a ne BIOS.u BIOS-u uvjek pise onoliko koliko je postavljen, a poznato je da svaka ploca overvolta i daje vdrop, neke vise, a neke cist malo( high end).
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
microman kaže...
overdropa? to je neki novi pojam?
I da CPU-Z pokaze pravi napon, a ne BIOS.u BIOS-u uvjek pise onoliko koliko je postavljen, a poznato je da svaka ploca overvolta i daje vdrop, neke vise, a neke cist malo( high end).

Moja greska,ispravljena kao sto vidis,ne trazi dlaku u jajetu.I u svom postu sam vec sve objasnia pa nema potrebe da se ova rasprava nastavi.

16 godina
neaktivan
Matična ploča overvolta?
cetvrti post u kojem pise totalna glupost.BIOSne kaze Overvolt, Overvolt i vdrop kaze CPU-Z. koliko ja vidim u predzadnjem postu si ponovio samo ono sto je ATI-gamer objasnio odma na pocetku.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
microman kaže...
cetvrti post u kojem pise totalna glupost.BIOSne kaze Overvolt, Overvolt i vdrop kaze CPU-Z. koliko ja vidim u predzadnjem postu si ponovio samo ono sto je ATI-gamer objasnio odma na pocetku.

Ne,on je rekao da ploca voltdropa.Ja sam reka da overvolta i voltdropa.A ti si tu upa ko padobranac i pokusavas izmislit toplu vodu.

16 godina
neaktivan
Matična ploča overvolta?
ti si tu jedini padobranac, pogledaj dobro cetvrti post i onda govorio padobranstvu. ATIgamer nije govorio o tome kako se ploca ponasa kad je u idileu, vec kad je pod opterecenjem. uostalom vdrop nije tema, vec problem overvolta.
I'll be back
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Matična ploča overvolta?

Ti problemi se daju rjesiti load line calibration-om ako ga maticna posjeduje.A to sta napon fluktuira gledajuci po programima aida64,cpuz,

BIOS, nije istina.Napon ne fluktuira,uostalom kakva bi to maticna bila.Bila je recenzija moje ploce kod hardwarecanucks-a i kad su mjerili napon voltmetrom uvijek je bio isti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
carmack kaže...

Ti problemi se daju rjesiti load line calibration-om ako ga maticna posjeduje.A to sta napon fluktuira gledajuci po programima aida64,cpuz,

BIOS, nije istina.Napon ne fluktuira,uostalom kakva bi to maticna bila.Bila je recenzija moje ploce kod hardwarecanucks-a i kad su mjerili napon voltmetrom uvijek je bio isti.

Napon varira koja god ploča bila, ovisno o opterećenju i naravno kvaliteti same ploče. Trebas probati neku jeftiniju ploču bez LLC-a, na takvima overvolt i preko 0.05-0.06V spada pod normalno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 22:46 (ATiGamer).
14 godina
microman kaže...
ti si tu jedini padobranac, pogledaj dobro cetvrti post i onda govorio padobranstvu. ATIgamer nije govorio o tome kako se ploca ponasa kad je u idileu, vec kad je pod opterecenjem. uostalom vdrop nije tema, vec problem overvolta.

Gdje ima overvolta ima i vdropa.Al necu se ja sa rogatima bost,ja znam kako stvari stoje.Ti tvrdis svoje a ja svoje i tu je tocka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice