Matična sa 2 IDE konektora

poruka: 9
|
čitano: 1.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ekipa neznam dal sam promašio kategoriju za objavu teme, ako jesam oprostite!

ovako slažem kolegi novu  konfiguraciju PC, a on ima 2 hard dicska IDE, 1 hard disck sa SATA  i dvd pržilicu sa IDE konektorima, pa me zanima dal postoji koja novija matična ploča sa 2 IDE konektora da mu mogu to sve pokočat. A on si zamišlja da ima minimalno dvo jezgreni procesor i DDR3 rame. dal se tak šta može nabaviti!! pozzz

toma

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Matična sa 2 IDE konektora

Evo prijateljski savjet: nemoj tražiti, nećeš naći ništa pametno.

Eventualno, ja bi napravio ovako.

Pošto više IDE pržilice nisu dostupne za kupnju, a potražnja raste,

prodaj ju bez grižnje savjesti za 250-300kn (o da, firme to MASOVNO traže).

Ako ćeš se cjenkati, ispod 200kn NEJDI.

I za 170kn kupiš LiteON iHAS122 SATA pržilicu, koja je VRHUNSKA.

A ploča sa jednim IDE-om postoji, tj. dosta njih, te na nju možeš staviti svoja oba diska.

(jesam li napomenuo da su i IDE diskovi slabo dostupni i skupi, pa bi bilo OK i da njih skopiraš,

prodaš, i kupiš nekakav SSD za OS)

From all the things I lost, I miss my mind the most...
14 godina
neaktivan

to sam i ja njemu predlagao, al on se s time neslaže. zimus kad sam si slago konfiguraciju sam samo naletio sa 1 IDE konektorom na matičnoj, da sa dva nema. pa sam se odlučio ovdje postaviti članak da vidim za svaki slučaj. kad mu predložim vaš odgovor možda se složi pa pristane prodat svoje diskove pa kupi SATA.  

toma
13 godina
protjeran

Bolje mu predloži konvertor poput ovog:

http://www.addonics.com/products/adsaide.php

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

To je totalno neisplativo, osobito za DVA IDE diska.

Radije ASONIC PCI IDE kontroler i to je to. Makar, kažem, prodati DVD pržu i upiknuti novu, bolju itd itd..

14 godina
neaktivan

čak sam i o tom konvrtoru razmišljao, al budem vidio s njim. jer neželim ništa raditi na svoju ruku. al TNX na savjetu

toma
13 godina
protjeran

Kako god...ali da su SATA pržilice bolje od paralelnih,s time se na bih baš složio :/

Bilo kako bilo, SATA je prolazni hit jer svaki fizičar zna da je paralelni spoj brži od serijskog. Ovo će držat jedno 5-10 godina pa će (kad poboljšaju elektroniku i kontrolere) na "velika vrata" objavit "revolucionaran" paralelni priključak diskova. Povijest se ponavlja i vrti u krug,a nešto zaista revolucionarno u IT svijetu se nije desilo već zadnjih 30-tak godina! Sve ostalo je šminka i marketing ;)

..to je dakako moj osobni stav pa ne morate odmah Lock 'N Load :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ep0s kaže...

Kako god...ali da su SATA pržilice bolje od paralelnih,s time se na bih baš složio :/

Bilo kako bilo, SATA je prolazni hit jer svaki fizičar zna da je paralelni spoj brži od serijskog. Ovo će držat jedno 5-10 godina pa će (kad poboljšaju elektroniku i kontrolere) na "velika vrata" objavit "revolucionaran" paralelni priključak diskova. Povijest se ponavlja i vrti u krug,a nešto zaista revolucionarno u IT svijetu se nije desilo već zadnjih 30-tak godina! Sve ostalo je šminka i marketing ;)

Dobro da si nas na to upozorio...

Baš zato smo prešli sa AGP-a na PCI-E i sa IDE na SATA... 

Očekujem skori povratak AGP kartica, AGP-E.

14 godina
neaktivan
ep0s kaže...

imaš pravo da je SATA samo prolazni hir i da su to sve sve marketinski pothvati. isto tako sad sa nekim novim SSD il tak nekak novim tvrdim diskovima, cijena napuhana do neba za nešta malo prostora!

toma
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice