Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.706.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Lucidius kaže...

Ok, al po meni onda kupnja tih ventova nema smisla.

pa nisam te trazio preporuku za najbucnije ventove vec za ucinkovite i tihe ventove za vodeno..

to sto se oni mogu vrtit na 1500 rpma je druga par cipela, dobro dode npr ako cu ocat na npr 5.0ghz i slicno ali necu..

dakle procesor imam na 4.2ghz ono sto se dogada kod trenutnih ventova da prilikom naglog ubrzanja stvaraju iritantan zvuk, kada se ubrzaju tog zvuka nema i zato mi trebaju novi kvalitetni ventovi.

ako imas nesto bolje/jeftinije s manje rpmova .... tu sam, primarna je tisina uz dobre perfromanse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 12:33 (toxic).
11 godina

Ma kakvih 800rpm. Nije to Noctua, treba malo vise da budu efikasni, ali su vrlo tihi sve do 50% PWM, znaci do 1500rpm mislim da nema sanse da ces ih cuti. Uglavnom, javi dojmove kada stignu :)

9 godina
protjeran
toxic kaže...
Lucidius kaže...

Ok, al po meni onda kupnja tih ventova nema smisla.

pa nisam te trazio preporuku za najbucnije ventove vec za ucinkovite i tihe ventove za vodeno..

to sto se oni mogu vrtit na 1500 rpma je druga par cipela, dobro dode npr ako cu ocat na npr 5.0ghz i slicno ali necu..

dakle procesor imam na 4.2ghz ono sto se dogada kod trenutnih ventova da prilikom naglog ubrzanja stvaraju iritantan zvuk, kada se ubrzaju tog zvuka nema i zato mi trebaju novi kvalitetni ventovi.

ako imas nesto bolje/jeftinije s manje rpmova .... tu sam, primarna je tisina uz dobre perfromanse.

To si trebao odma navest, problem SP ventova je sta samo pri vecim okretajima daju dobre performanse, na nizim okretajima nisu ucinkoviti i vise se isplati uzeti ako se vec gleda tisina primarno neke sto bolje AF ventove koji ce i na 1200RPM bacati masu zraka.

Posto drzis proc na 4.2GHz uzmi sto tise ventove, performanse nemoras ni gledat.

12 godina
Lucidius kaže...

Nemas ti pojma o nicem

Evo ti

gdje sve vidis, overklok na 4.2GHz sa stock hladnjakom i maticnom od 300kn u prime 95 small FFT nejde preko 67 stupnjeva, kada dodatno smanji voltazu nejde preko 60.

Ne kuzim zasto jednostavno ne saslusas neke stvari i ne pogledas, nego samo svoje tjeras i pricas gluposti. Cijeli interent pise o tome sta sam ti rekao i masu ljudi bez problema postize 4.2GHz sa stock hladnjakom, ima ih koji su i na 4.5GHz u redu sa njime.

Ako na ovom forumu netko tjera svoje i priča gluposti onda si to TI.

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Nemres uspoređivat fakin mali pentiumcic sa dvije jezgrice sa i5 i i7 procesorima, grijanje im nije ni blizu isto. Do 4.2GHz bez problema moze sa stock coolerom ohladiti g3258 i temperature u stress testu ce biti nekih cca 70 stupnjeva sta je skroz normalno, u gejmingu i opcenito oko 50 stupnjeva i to sve u minimalno provjetrenom kucistu.

Evo malo iskustva drugihh koji su to radili pa se informiraj prije nego bubneš drugi put klik

pa imas na forumu nasa iskustva, a i moj pentium g3258, i3, i5, i7 se bez obzira na jezgre zagrijavaju jako slicno a ne jako razlicito! 20°c razlike u gamingu i primeu95 je nemoguce dobiti(razlika je "manja", naravno nemislim u igrama tipa nfs iz 98g) pogoto ne na dual core-u koji ce u danasnjim igrama raditi na 100%. dakle kao sto sam rekao pricas napamet!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2016 17:28 (Stjepanj).
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Hey ljudi 

Kupujem vodeno za I7-4790K pa sam htio pitati može li bolje od ovoga ? 

Hvala

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Puls3 kaže...

Hey ljudi 

Hvala

ja nebi na tvom mjestu toliko davao za vodeno s obzirom na vreli DC cpu! ako bas hoces ima ih skoro 2x jeftinijih a ne hlade nista drasticno losije ili bucnije od tog corsaira!lp

15 godina
Stjepanj kaže...
Puls3 kaže...

Hey ljudi 

Hvala

ja nebi na tvom mjestu toliko davao za vodeno s obzirom na vreli DC cpu! ako bas hoces ima ih skoro 2x jeftinijih a ne hlade nista drasticno losije ili bucnije od tog corsaira!lp

Važna mi je garancija od 60 mjeseci i što Corsair pokriva troškove ako nešto slučajno procuri. Imaš možda neku drugu preporuku ?

RIP Šaban (21.6.2016)
17 godina
odjavljen
Puls3 kaže...

Hey ljudi 

Hvala

Bolje si uzmi neku Noctuu i jos 16 giga rama za te novce. 2-3 stupnja razlike ti nece nista znaciti... (a bit ce sve skupa vjerojatno tise)

Freak Show Inc.
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

pa sta si nezadovoljan s tim coradorom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

pa sta si nezadovoljan s tim coradorom?

Ma nije da sam nezadovoljan jednostavno najviše zbog estetike. Imam kučište sa prozirnom stranicom, RoG ploču i nikako mi se ne uklapa corator u to sve.

RIP Šaban (21.6.2016)
11 godina

Imas dobrih vodenih i za upola manje cijene, ako ti je estetika glavna stvar.

15 godina
The_Fichek kaže...

Imas dobrih vodenih i za upola manje cijene, ako ti je estetika glavna stvar.

Može preporuka nekog koji ima 5 godina garancije ( kao corsair ) i koji pokriva štetu nastalu u slučaju da procuri ? Hvala

RIP Šaban (21.6.2016)
17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Jebem ti komad hardvera za koji ti proizvodjac mora jamciti crno na bijelo da ce ti pokriti stetu ako taj isti komad hardvera sjebe ostatak komponenti.

Da ti jebem...

Freak Show Inc.

3 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

Nemres uspoređivat fakin mali pentiumcic sa dvije jezgrice sa i5 i i7 procesorima, grijanje im nije ni blizu isto. Do 4.2GHz bez problema moze sa stock coolerom ohladiti g3258 i temperature u stress testu ce biti nekih cca 70 stupnjeva sta je skroz normalno, u gejmingu i opcenito oko 50 stupnjeva i to sve u minimalno provjetrenom kucistu.

Evo malo iskustva drugihh koji su to radili pa se informiraj prije nego bubneš drugi put klik

pa imas na forumu nasa iskustva, a i moj pentium g3258, i3, i5, i7 se bez obzira na jezgre zagrijavaju jako slicno a ne jako razlicito! 20°c razlike u gamingu i primeu95 je nemoguce dobiti(razlika je "manja", naravno nemislim u igrama tipa nfs iz 98g) pogoto ne na dual core-u koji ce u danasnjim igrama raditi na 100%. dakle kao sto sam rekao pricas napamet!lp

Sa tobom nema smisla ulaziti u diskusiju zato jer kao da pricam sa zidom, zaljepio sma ti i video gdje sve jasno vidis a dobio si i link na iskustva ostalih ljudi koji potvrđuju sta ja pricam na Tominom forumu. I sta ti sad tvrdis ne kuzim, ti si rostiljao taj proc na 5GHz i sada tu prodajes pricu, ovdje nije u pitanju nikakvo divljanje sa overklokom, radi se o 4.2GHz za koje je stock hladnjak sasvim ok, em je vido to potvrdio em dosta drugih korisnika na raznim forumima diljem interenta.

9 godina
neaktivan
Forumaši sorry nisam htio pokrenuti burnu raspravu.
G3258 preko 4.2 GhZa treba jaku voltažu koliko sam čuopa se normalno i više grije, a svejedno na H81 ploči koju hoću kupiti nema šanse da dođe na stocku ni do 4.2(osim ako ne bude neku sretan primjerak;)
Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni na h81 ploči radi na 4.2 ,1.148v bez ikakvih problema

9 godina
neaktivan
Koji cooler?
Entuzijast
16 godina
neaktivan

scythe kabuto

17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Nisam pratio sada coolere jedno vrijeme, koji je zračni cooler najbolji a da se može kupiti u Hrvatskoj ali da nije Noctua? Znam da je bio donedavno nh15 najjači, ali boje su mi iskreno ogavne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Nisam pratio sada coolere jedno vrijeme, koji je zračni cooler najbolji a da se može kupiti u Hrvatskoj ali da nije Noctua? Znam da je bio donedavno nh15 najjači, ali boje su mi iskreno ogavne.

recimo ovaj

17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

Noctua je ljubav...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Koji CPU cooler kupiti?

ili ovaj

Thermalright kvaliteta sa kojom isto nemožeš fulat

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Friday kaže...

Noctua je ljubav...

Je ali bokte ona narančasta boja, a build mi je cijeli crno crveni, fakat bi bio cirkus.

Imao sam nekad nh d14 i da bio je brutalan.

Thermalright? Oni su živi? Sjećam se popularne 120 ultre i poslije još jedan model bio super i nakon toga nikad više čuo za njih :D

Da ovaj bequeit vidim da je sad dosta popularn među amerima, svaki drugi video sa hladnjacima o njima pričaju.

17 godina
odjavljen
amd freak kaže...

Thermalright? Oni su živi? Sjećam se popularne 120 ultre i poslije još jedan model bio super i nakon toga nikad više čuo za njih :D

Da ovaj bequeit vidim da je sad dosta popularn među amerima, svaki drugi video sa hladnjacima o njima pričaju.

pa valjda jesu,zašto nebi bili,samo valjda kaj ih kod nas nema....

Imaš još jače i skuplje modele u iPon trgovini...npr.

11 godina

To je preskup model. Po meni su im best buyevi Thermalright Macho Rev.B i Macho X2 (sve isto, osim što X2 ima 2x 800rpm 3pin venta, a Rev.B 1x 1300rpm) te Le Grand Macho koji je najaktualniji, evo jedan test: https://www.techpowerup.com/reviews/Thermalright/Le_Grand_Macho/ , u wPrimeu hladi i7-6700K za 2 stupnja bolje od Noctue NH-D15, a pritom i vrlo tih. Negdje se pokazalo da Macho Rev.B slično hladi što me dovodi do zaključka da kod tih najboljih zračnih coolera vrlo zavisi ne samo baza i pasta, nego i IHS proca i sam socket. Navodno je Skylake radi bolje fazne regulacije matične u odnosu na Haswell moguće bolje ohladiti, ako postoji potencijal za to, a minus je što je vrlo tanak pa treba paziti. Thermalright npr. nudi 1151 CPU Spacer, ali toga ne vidim baš nigdje za kupit. Ono što mi je fora kod Thermalrighta je što imaju proizvode za hladit i bilošta drugo u kompu, RAMe, Mosfet, Chipset, VRM itd. Samo da imaju više retailera po svijetu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2016 13:38 (The_Fichek).
13 godina
amd freak kaže...

Pa nisu ono jedini Noctua ventilatori.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Logično da nisu, ali izračunaj cijenu npr novog nh d15 i dodatna 2 fana pa mi reci da to vrijedi.

Za te pare je voda must have.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...

srednji vent ti je pao ako nisi skuzio, tj ne stoji na onim kvadratnim nosacima!lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.9.2016 22:28 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...
CyberDemonVZ kaže...

srednji vent ti je pao ako nisi skuzio, tj ne stoji na onim kvadratnim nosacima!lp

Ozbiljno? Hvala.

Al baš me briga

Budem opet rastavljao komp, uočio sam neke čudne razlike između Inferno FX 14 i Noctua NH D14.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice