Normalno, prvo se pregledava i pali van kompa da se vidi kako dise ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kul kul, nego.. kaj ti mislis hladit s tim??
Za sad samo proc, kasnije uzimam Skylake E, 6 core pa cemo vidjet koji mu je max, a nije na odmet nekad u buducnosti i grafu bacit na hlađenje al to trazi i novaca i vremena za slaganje i testiranje. Meni je estetika broj 1, kad mi nes ukrade pogled ja to kupim
EDIT:
Prvo sam mislio piknut 360mm verziju al na kraju sam isao na 280mm jer je iz nekog razloga razlika u cijeni trenutno bila 700kn a hlađenje u koji 3-4 stupnja razlike tako da sam isao na ovo. Jos jedna mana koja me zasmetala na 360mm verziji je to kaj ima fucking jebeno duga crijeva, bas su pretjerali sa time pa vise previse i zaklanjaju grafu.... ova 280mm je bas taman po tom pitanju, bas je pravi dijamant za oko
Kad vidim ove cijene pomislim kuda ovaj svijet ide. Prije 5g procurio mi kiler na autu (mercedes 123. 300d), kiler 900 kn, pumpa za vodu 280kn + rashladna tekučina kojih 100 kn. Tak da brijem da je 1560kn za to vodeno hlađenje cijena top.👌
Da li bi Lc-cc-120 bio dosta za i5 760 koji bi išao na nekih 4GHz?
Da li bi Lc-cc-120 bio dosta za i5 760 koji bi išao na nekih 4GHz?
nebi,i5 750/760 na 4GHz hladnjak bi trebao držat na ispod 70-75 stupnjeva a to ovaj nemože...potraži si neki bolji hladnjak...od recimo zalmana performa 10X pa na jače,tu su još u igri scytche yasya,možda hyper 612,mugen 4...daju se nać takvi hladnjaci rabljeni po oglasima po ok cijenama,samo pripazi da nisu razbijeni...
Da, treba bolji hladnjak dosta se griju ti Lynnfield-i.
Za 200kn se ne isplati taj hladnjak, nije nista narocito bolji od lc cc 120, gledaj nesto u rangu mugena max, erebossa, coratora ds, to su hladnjaci vrijedni razlike u cijeni naspram lc cc 120.
EDIT:
Koje kuciste imas?
Kučište obično, bočna bude otvorena, poslije bude išao premještaj u neko malo bolje kučište.
Po meni se ne isplati bacat tu neke velke pare radi tog starog i5 760, da skupis 800kn i prodas to svoje za nekih 450kn(PROC I MATICNA) mogao bi napraviti promjenu platforme na i5 2500k sa nekom solidnom maticnom i klokat ga na 4.4GHz sa lc cc 120.
Cijeli komp(kompletan) baziran na 1156 socketu kupim za 1400kn, a samo 2500k i neku dobru mbo nema ispod 1500 na njuški tak da meni ovo bude dosta, 6870 zamijenim sa r9 270, dodam možda ssd 120-240gb i clockam proc i za nekih 2000kn budem imao super pc.
Aha, znaci ti si u fazi slaganja.... ja sam mislio da ti vec imas konfu sa i5 760.
Molim najjeftiniji cooler koji će gurnuti pentium g3258 makar do 4ghz a da ne budu svemirske temperature(iznad 70c)
On i na stock hladnjaku ide preko 4GHz kao od šale
Molim najjeftiniji cooler koji će gurnuti pentium g3258 makar do 4ghz a da ne budu svemirske temperature(iznad 70c)
Uzmi LC-cc-120 i miran si.
Crka mi je bio TT ima jedno 2 mjeseca, pa sam si uzeo Cryorig H5 Universal. Tokom ta 2 ljetnja mjeseca, witcher 3 na ultri fHD s FX4100 OC na 4.8 nije prelazilo 40°C (i jos par stvari u pozadini sto se vrtilo). Bocna stranica otvorena, 2 venta za upuhivanje i 2 za ispuhivanje su jos u kucistu. Pa eto, imate preporuke na taj cooler isto

Tvojim glupostima nikad kraja, nemres uspoređivat fakin mali pentiumcic sa dvije jezgrice sa i5 i i7 procesorima, grijanje im nije ni blizu isto. Do 4.2GHz bez problema moze sa stock coolerom ohladiti g3258 i temperature u stress testu ce biti nekih cca 70 stupnjeva sta je skroz normalno, u gejmingu i opcenito oko 50 stupnjeva i to sve u minimalno provjetrenom kucistu.
Evo malo iskustva drugihh koji su to radili pa se informiraj prije nego bubneš drugi put klik
Stjepko ceka Zen pa sad pljuje po intelu
Tvojim glupostima nikad kraja, nemres uspoređivat fakin mali pentiumcic sa dvije jezgrice sa i5 i i7 procesorima, grijanje im nije ni blizu isto. Do 4.2GHz bez problema moze sa stock coolerom ohladiti g3258 i temperature u stress testu ce biti nekih cca 70 stupnjeva sta je skroz normalno, u gejmingu i opcenito oko 50 stupnjeva i to sve u minimalno provjetrenom kucistu.
Evo malo iskustva drugihh koji su to radili pa se informiraj prije nego bubneš drugi put klik
Stjepanj je pržio taj mali pentiumćić na preko 5GHz i ako itko može pričat o njegovom zagrijavanju onda je to on, stoga prestani pričat napamet.
Kakve to ima veze sta ga je on przio i na kolko, sta si ti njegov odvjetnik, normalno da za neke nebulozne overkloke trebas bolje hlađenje, za sve do 4.2GHz je stock hladnjak i vise nego dovoljan. Uostalom ne pricam ja napamet, dobio si literaturu u kojoj sve pise od vise korisnika, izgleda da ti se nije dalo ni prolistat
Netriban ja čitat te tvoje "literature" da bi znao da stok hladnjak nema šanse na 4.2GHz.
Nemas ti pojma o nicem
Evo ti
gdje sve vidis, overklok na 4.2GHz sa stock hladnjakom i maticnom od 300kn u prime 95 small FFT nejde preko 67 stupnjeva, kada dodatno smanji voltazu nejde preko 60.
Ne kuzim zasto jednostavno ne saslusas neke stvari i ne pogledas, nego samo svoje tjeras i pricas gluposti. Cijeli interent pise o tome sta sam ti rekao i masu ljudi bez problema postize 4.2GHz sa stock hladnjakom, ima ih koji su i na 4.5GHz u redu sa njime.
Nemas ti pojma o nicem
Evo ti
gdje sve vidis, overklok na 4.2GHz sa stock hladnjakom i maticnom od 300kn u prime 95 small FFT nejde preko 67 stupnjeva, kada dodatno smanji voltazu nejde preko 60.
Ne kuzim zasto jednostavno ne saslusas neke stvari i ne pogledas, nego samo svoje tjeras i pricas gluposti. Cijeli interent pise o tome sta sam ti rekao i masu ljudi bez problema postize 4.2GHz sa stock hladnjakom, ima ih koji su i na 4.5GHz u redu sa njime.
Slažem se sa tobom, da je stock cooler dovoljan... no ne bih imao jet plane u kucistu da ga hebes... bar je meni ostalo u sjecanju da je to jet plane.. i s obzirom na navedeno ne bih nikada nikome peporucio drzanje stock coolera pa makar cpu bio na stocku
Nije to bas jet plane jer nebude radio na sto posto, biti ce glasan na 4.2GHz kao sta je glasan na stock i5 i i7 procesorima. U gejmingu i opcenito taj proc nebude isao preko 50 stupnjeva na 4.2GHz.
Nije to bas jet plane jer nebude radio na sto posto, biti ce glasan na 4.2GHz kao sta je glasan na stock i5 i i7 procesorima.
i to je previše, no ovo je vise stvar osobnih preferenci
Normalno, to ko je kolko osjetljiv na buku je drugi par opanaka, meni osobno to nije neka glasnoca. Samo sta ne razumijem kod tebe zalis se na stock hladnjak od intela koji nije nista posebno glasan dok je proc pod razumonom temperaturom u radu, a kupujes ventove od Corsaira za 200kn po komadu koji ce sluziti za vodeno i biti na 1500RPM-a vec osjetno glasniji nego taj stock kuler od intela....
Normalno, to ko je kolko osjetljiv na buku je drugi par opanaka, meni osobno to nije neka glasnoca. Samo sta ne razumijem kod tebe zalis se na stock hladnjak od intela koji nije nista posebno glasan dok je proc pod razumonom temperaturom u radu, a kupujes ventove od Corsaira za 200kn po komadu koji ce sluziti za vodeno i biti na 1500RPM-a vec osjetno glasniji nego taj stock kuler od intela....
nece biti glasniji jer se nece vrtiti vise od 800rpma
Ok, al po meni onda kupnja tih ventova nema smisla.