- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije bolji štaviše prema testu koji sam ja radio prije godinu dvije pokaza je mrvicu lošije rezultate od 212-ke. Prema mom iskustvu ne vridi ni lipe više od po broju manjeg brata. Moja preporuka ti je da uzmeš 212-ku

Nije bolji štaviše prema testu koji sam ja radio prije godinu dvije pokaza je mrvicu lošije rezultate od 212-ke. Prema mom iskustvu ne vridi ni lipe više od po broju manjeg brata. Moja preporuka ti je da uzmeš 212-ku
neznam bas, obicni 412s nisam imao no sve sto sam procitao doticni je bio mrvu bolji( i trebao bi biti, veci je po svemu), no 412 Slim je nesto drugo(jos bolje)! no mislim da se ne isplati davati ista vise novaca nego sto kosta taj hyper 212!lp
A Hyper je opet minimalno bolji od jeftinijeg LC-a 120..
da, no covjek nek sam podvuce negdje crtu gdje mu je granica
Razlika nije velika, jako mala, skoro pa neprimjetna...Imao sam 412s i 612s, 212 evo sam samo isprobao par dana i otisao dalje... Mogu reci da je 412s samo tu i tamo bolji tijekom ljetnih temepratura, 1 eventualno 2 stupnja najvise ako se testira pod stress programima, u igrama temeprature iste ili 1 stupanj manje na strani 412s...
Ako je 20 kn skuplji onda mozes ici na 412s, a ako je vise od toga onda ipak uzeti 212 evo jer 412s nije vrijedan vise od te razlike, da mozda uzimas 612s onda bi se isplatilo 50 ili 80 kn vise ovako ne...
Pošto kupujem kućište Enthoo pro iz Ipona, razmišljam da li da tu kupim i ventilator (120mm) za cpu. Trenutno imam CM TPC 600 + NOCTUA NF-S12B 700 redux. Zafrkao sam se kad sam kupovao ovaj ventilator jer sam mislio da ću moći poslije dodati neki jači, ali kasno sam saznao da dva venta različite vrtnje ne mogu raditi skupa. Ventilator mi treba pošto mislim OC moj FX 8300 do nekih 4,5Ghz. Ovo su mi trenutne dileme:
1. da kupim samo kućište i vidim kakve će temperature CPU-a biti tada ( u sadašnjem kućište mi temperature u Primeu idu do 58C)
2. razmišljao sam da se malo rastegnem i van Hrvatske nabavim Noctua industrial na 3000 (2000) okr/min
3. da kupim neki sada iz Ipona
Pošto kupujem kućište Enthoo pro iz Ipona, razmišljam da li da tu kupim i ventilator (120mm) za cpu. Trenutno imam CM TPC 600 + NOCTUA NF-S12B 700 redux. Zafrkao sam se kad sam kupovao ovaj ventilator jer sam mislio da ću moći poslije dodati neki jači, ali kasno sam saznao da dva venta različite vrtnje ne mogu raditi skupa. Ventilator mi treba pošto mislim OC moj FX 8300 do nekih 4,5Ghz. Ovo su mi trenutne dileme:
1. da kupim samo kućište i vidim kakve će temperature CPU-a biti tada ( u sadašnjem kućište mi temperature u Primeu idu do 58C)
2. razmišljao sam da se malo rastegnem i van Hrvatske nabavim Noctua industrial na 3000 (2000) okr/min
3. da kupim neki sada iz Ipona
Ovo boldano ne moraš nabavljati izvan HR, već možeš i unutar HR...iako u odnosu na S12B 700 je buka iznimno jaka. A i S12B 700 nije PWM, dok su industrial 3000 PWM, a verzija 2000 ima i sa i bez PWM.
Znaš li gdje točno? Nigdje nisam uspio naći industrial verziju...
ivan@opric-informatika.hr - na tom emailu dobiješ sve informacije vezane uz Noctuu.
Čime hladiti i3 3240 da hladi bolje od stock coolera, ali da je tih? Naravno gledam čim jeftinije, ne treba ništa jako jer očito nije clockan. LP
Čime hladiti i3 3240 da hladi bolje od stock coolera, ali da je tih? Naravno gledam čim jeftinije, ne treba ništa jako jer očito nije clockan. LP
imam pitanje za coolere za procesor, trebam li kupiti hladnjak za proc posebno ako ga ne mislim klokati ili je onda dovoljan onaj koji dobiješ uz procesor (ako ga dobiješ)? računalo će biti poglavito za gaming
također kad gledam po online shopovima, što znači Boxed (without heatsink)? je li se taj heatsink treba posebno kupiti?
imam pitanje za coolere za procesor, trebam li kupiti hladnjak za proc posebno ako ga ne mislim klokati ili je onda dovoljan onaj koji dobiješ uz procesor (ako ga dobiješ)? računalo će biti poglavito za gaming
također kad gledam po online shopovima, što znači Boxed (without heatsink)? je li se taj heatsink treba posebno kupiti?
Reci ti nama koji CPU ti gledaš kupiti

pa kad sam postavio pitanje sam gledao konkretno ovaj http://www.computeruniverse.net/en/products/90613429/intel-core-i7-6700k.asp
ali ću najvjerojatnije kupiti ovaj http://www.computeruniverse.net/en/products/90613426/intel-core-i5-6600k.asp
eventualno ovaj ako budem imao nešto više love http://www.computeruniverse.net/en/products/90613459/intel-core-i7-6700.asp
dakle ne najgornji, nego jedan od ova dva donja
koji vodeni kuler za i7-4790k do 1200kn?
nzxt kraken x61 to ti premasuje tih tvojih 1200 kn malo sam citao o tom AIO vodenom po stranim forumima ljudi su zadovoljni dosta s tim vodenim mozes cak i kontrolirat pumpu.
Ja osobno sam si uzeo corsair h110i gtx 1173 kn protis i kupio noctua nf a14 pwm ventove koje cu stavit umjesto stock ventova koji su dosta bucni samo jbg nemogu ti bas puno reci o njemu komponente mi nisu jos stigle iz CU :/
To sam si ja gledao dvoumio se izmedju ova dva pa uzeo na kraju corsair.
Mozda ima nesto jos bolje izmedju ova dva vodena pa neka ti jos neko pomogne i da ti sugestiju.
nzxt kraken x61 to ti premasuje tih tvojih 1200 kn malo sam citao o tom AIO vodenom po stranim forumima ljudi su zadovoljni dosta s tim vodenim mozes cak i kontrolirat pumpu.
Ja osobno sam si uzeo corsair h110i gtx 1173 kn protis i kupio noctua nf a14 pwm ventove koje cu stavit umjesto stock ventova koji su dosta bucni samo jbg nemogu ti bas puno reci o njemu komponente mi nisu jos stigle iz CU :/
To sam si ja gledao dvoumio se izmedju ova dva pa uzeo na kraju corsair.
Mozda ima nesto jos bolje izmedju ova dva vodena pa neka ti jos neko pomogne i da ti sugestiju.
Mozes kontrolirat pumpu na svakom vodenom ako ti fan header na ploci dozvoljava da mijenjas napon (5,7,12V).
Hvala ansha na objasnjenju valjda sam dao dobar prijedlog nek si pogleda reviewe uglavnom male su razlike u temp load idle skoro pa identicne izmedju nzxt kraken i tog corsaira.
pa kad sam postavio pitanje sam gledao konkretno ovaj http://www.computeruniverse.net/en/products/90613429/intel-core-i7-6700k.asp
ali ću najvjerojatnije kupiti ovaj http://www.computeruniverse.net/en/products/90613426/intel-core-i5-6600k.asp
eventualno ovaj ako budem imao nešto više love http://www.computeruniverse.net/en/products/90613459/intel-core-i7-6700.asp
dakle ne najgornji, nego jedan od ova dva donja
Ako nećeš klokat a da ti bude hladniji i tiši od onog što ćeš dobit s cpu-om uzmi LC-cc-120 dođe oko 180kn a sposoban je i za umjeteni klok.

Molim savjet koji CPU Cooler uzet a da je bolji od ovog mojeg sadasnjeg ( Artic Freezer i30) . Da li da idem na vodeno il da uzmem opet zracni cooler?
Mislio sam nesto od ovoga:
1) COOLERMASTER V8GTS- KKLIK
2) LC POWER LC-CC-120-X3 Airazor - KLIK
3) Noctua NH-D14 - KLIK
ili ako netko od vas zna neko solidno vodeno hladenje al da je bolje od ovih 3 navedenih ili neki bolji zracni cooler od ovih navedenih...
Svaki savjet je dobrodosao...
Zaboravio sam napomenut , novo bi kupio u trgovini jer bi uzeo na rate
Onda po meni noctua
Noctua bez ikakvog razmišljanja
Između ova 2 koji bi preporučili za moj procesor?
COOLERMASTER Hyper 212 EVO - 237kn
LC POWER LC-CC-120 - 180kn
Između ova 2 koji bi preporučili za moj procesor?
COOLERMASTER Hyper 212 EVO - 237kn
LC POWER LC-CC-120 - 180kn
212 je malo bolji i njega bih ti preporučio mada ne opravdava razliku u cijeni ali za njegovih 237kn bolji nećeš naći
Koji da uzmem od dva navedena
Do kolko para uzimas?