Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.697.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

dajte ljudi pomozite..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Idi redom, pogledaj BIOS, pogledaj voltaže i slično.
Moguće da nekim čudom proc i graf povuku preveć struje pa ne ostane dosta za cooler.
Teško, ali možda moguće.
OpenHardwareMonitor pa vidi sve kak se kaj ponaša i zakaj. 

Ak ti OpenHM ne pokazuje odi na HWmonitor.

http://openhardwaremonitor.org/downloads/

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html 

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 12:16 (zagi988).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?
itomic009 kaže...
Gearbox kaže...
IVAN3539 kaže...

Iskreno nemislim jos u kupovinu, pa pitam samo informativno, kolko bi mi trebalo za neki ok hladnjak, nista preskupa al da i nije neki jeftni no name  

Maksimalna dozvoljena teperatura je 67 stupnjeva, tako da trebaš paziti da je ne prelazi.

Neki ok hladnjak ti je ovaj

Ovo podebljano nije točno a za i5 3550 ti ne treba ništa bolje od stock coolera.  Jedino ako želiš baš tišinu onda je dobar bilo koji aftermarket cooler od nekih 200- tinjak kuna i super.

Izvinjavam se kolega što sam naveo krivu informaciju. Samo me zanima koja je maksimalna radna temperatura tog procesora.

11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Može li mi tko pomoći u vezi setupa ventova?
Dakle montirao sam vodeno hlađenje na gornji dio kućišta, ventovi pušu prema vanka (dakle vuku zrak iz kućišta prema van). Znam da je to pravilno, samo ne znam da li je pravilno ako imaš tu vodeno hlađenje. Igra ono pravilo donji i prednji ventovi inhale, zadnji i gornji exhale.

Nisam siguran da li je to ispravno, jer zar se tim ne vuče topli zrak i ide preko radijatora vanka, grijući time radijator?
Tražio sam po netu, neki kažu jedno, neki drugo. Sad, tko je u pravu? Danas ću obaviti testove jednog i drugog načina, pa vidjeti, ali ako tko ima koja iskustva neka slobodno podijeli i kako je napravio svoj setup i ventove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Bevis kaže...

Dakle montirao sam vodeno hlađenje na gornji dio kućišta, ventovi pušu prema vanka (dakle vuku zrak iz kućišta prema van). Znam da je to pravilno, samo ne znam da li je pravilno ako imaš tu vodeno hlađenje. Igra ono pravilo donji i prednji ventovi inhale, zadnji i gornji exhale.

Nisam siguran da li je to ispravno, jer zar se tim ne vuče topli zrak i ide preko radijatora vanka, grijući time radijator?
Tražio sam po netu, neki kažu jedno, neki drugo. Sad, tko je u pravu? Danas ću obaviti testove jednog i drugog načina, pa vidjeti, ali ako tko ima koja iskustva neka slobodno podijeli i kako je napravio svoj setup i ventove.

Biseru pravilno si stavija.

Prednji i donji i bočni ako ga imaš upuhuju a gornji i stražnji ispuhuju.

Okreneš li drugačije grijačeš unutrašnjost matičnu, grafičku previše a cpu će bit 2-3c hladniji (neisplativo)

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
11 godina
nicky.sl kaže...
Bevis kaže...

Okreneš li drugačije grijačeš unutrašnjost matičnu, grafičku previše a cpu će bit 2-3c hladniji (neisplativo)

Bit će ti lakše u životu kad prestaneš omalovažavat svakoga tko zna o nečemu manje od tebe u čemu si ti amo reć "dobar". Nać ćeš se milijun puta u životu u sl. situaciji i neće ti nitko pomoć kad budeš pitao i slično. Ja sam samo radoznao i pitam jer me zanima i nastojim šta više izvući iz svega ovog, zadnja dva miseca sam pročita više o informatici nego cijelu literaturu na faksu sveukupno.
Prijateljski savjet ti je da prestaneš bit tako arogantan, nitko to ne voli :)

E, da, hvala na odgovoru.

Još nešto, da li se isplati staviti vent na dno kućišta ili radije ne radi prašine (jer nemam na tom dijelu di bi išao dust filter, nego samo nazad gdje je napajanje)

12 godina
Bevis kaže...
nicky.sl kaže...
Bevis kaže...

Bit će ti lakše u životu kad prestaneš omalovažavat svakoga tko zna o nečemu manje od tebe u čemu si ti amo reć "dobar". Nać ćeš se milijun puta u životu u sl. situaciji i neće ti nitko pomoć kad budeš pitao i slično. Ja sam samo radoznao i pitam jer me zanima i nastojim šta više izvući iz svega ovog, zadnja dva miseca sam pročita više o informatici nego cijelu literaturu na faksu sveukupno.
Prijateljski savjet ti je da prestaneš bit tako arogantan, nitko to ne voli :)

E, da, hvala na odgovoru.

Još nešto, da li se isplati staviti vent na dno kućišta ili radije ne radi prašine (jer nemam na tom dijelu di bi išao dust filter, nego samo nazad gdje je napajanje)

Nemoj me učit bon-tonu.

Nemoj doli stavljat vent ako nema filter za prašinu jer on je največi usisivač za prašinu pogotovo ako komp stoji na podu

11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Mora te netko. :P

Komp je na stolu uvijek, imaš na slikama kako stoji, i uvijek mu je mala promaja ako otvorim prozor tako da ima uvijek svježeg zraka, prašine ništa tu nije dolazilo ni na prošlom, tako ni na ovom neće...
Možda da stavim onu shemu sa ženskom čarapom za svaki slučaj?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2014 15:03 (Bevis).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

To sa najlonkama nije losa ideja moj bočni je tako zaštićen i mogu rec da je stvar ok, samo ju dobro napni da ne bude labava.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav svima, koje mi hlađenje preporučate za 4690K do recimo 500 kuna? Overclocker nisam, barem ne nekakav žestoki, samo gaming. Volio bih da se hlađenje uklapa u crno-crveni ambijent i da je što tiše.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 19:10 (jerdna_gejmer).

0 0 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

rijantek neki svi imaju crvenih detalja ili megahalems crveni i neki crni vent 

http://www.prolimatech.com/en/products/detail.asp?id=2067

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 19:12 (dennocro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
jerdna_gejmer kaže...

Pozdrav svima, koje mi hlađenje za procesor preporučate do 400 kuna i koje do 500 kuna?

Do 400KN :

Scythe Mugen 4

Scythe Ashura

Do 500KN :

Raijintek Nemesis

Thermaltake Frio Extreme 

Sad si jos samo provjeri dali ti takvi hladnjaci stanu u kuciste i naravno pogledaj recenzije doticnih modela Namigiva

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran
Koliko je dobar gotov zatvoreni sistem tekućeg hlađenja sa radijatorom i dva ventilatora za CPU?Mislim na npr. CoolerMaster Nepton 280L i sl.
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pogledat ću, vjerujem da bi stali, kućište je Corsair Carbide 200R.

Inače, komp je kupljen, na njemu sam već oko 3 tjedna, ali koristim stock hlađenje i integriranu grafičku, pa sam se odlučio prvo hlađenje riješit, pa negdje za mjesec dana grafičku.

U svakom slučaju, hvala na prijedlozima.

1 0 hvala 0
12 godina
L3gioNAR00 kaže...
Koliko je dobar gotov zatvoreni sistem tekućeg hlađenja sa radijatorom i dva ventilatora za CPU?Mislim na npr. CoolerMaster Nepton 280L i sl.

Neznam za taj CM-ov ja imam Corsair H100i i bolji je od ijednog zračnog a prominija sam ih priličan broj.

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi Coler bio dobar za 3.0ghz q9300 na stock voltazi a da je tisi od stocka i da su  temperature normalne??

do nekih 100-150kn,ako moze sto jeftinije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tigera22 kaže...

Koji bi Coler bio dobar za 3.0ghz q9300 na stock voltazi a da je tisi od stocka i da su  temperature normalne??

do nekih 100-150kn,ako moze sto jeftinije.

ako oces što jeftiniji onda ce ti ovaj lc cc95

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lc+cc95

biti i vise nego dovoljan, przio sam s njim q9400@3,6ghz/ prime95 max 64°c! lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

bok svima,

kupio sam H110 za novi proc 4790K, u IDLE mi je temp 32-36, dok surfam malo i gledam filmove popne se na 40-45.

Dok vrtim PRIME95 nakon 10min, dođe temp do 100, dal je to ok ili sam ja neš shebo sa postavljanjem procesora.

Imam push/pull kombinaciju na h110.

http://s21.postimg.org/6hxfn8913/20140804_192411.jpg

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
streamg kaže...

bok svima,

kupio sam H110 za novi proc 4790K, u IDLE mi je temp 32-36, dok surfam malo i gledam filmove popne se na 40-45.

Dok vrtim PRIME95 nakon 10min, dođe temp do 100, dal je to ok ili sam ja neš shebo sa postavljanjem procesora.

Imam push/pull kombinaciju na h110.

http://s21.postimg.org/6hxfn8913/20140804_192411.jpg

gdje si pumpu spojio?tu se rulja najvise syebe?? ak se ventovi vrte a vidim da da, mislim da je problem u pumpi, naravno eliminiro sam da si krivo pastu ili mozda blok hladnjaka krivo stavio...:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 22:07 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

pumpa je bila spojena već, nisam ništa dirao oko nje

No pain no gain
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ma di je bila spojena ?!?

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

na radijator

http://www.technic3d.com/article/pics/1513/corsair_H110_Kuehler__5_.JPG

tj nema pumpe.. malo sam zbunjen sad :/ .. ili ima

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 22:17 (streamg).
13 godina
protjeran
streamg kaže...
nicky.sl kaže...

na radijator

ok da te ne napadamo zbog neznanja evo ovak:)

dakle gdje je spojen 3 pinski kabal, ak je u cpu/case fan1/2 onda moras provjeriti rpm u biosu, staviti na najjace obavezno, ne na auto ili nekaj slicno tome(barem za pocetak:)!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 23:19 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen
streamg kaže...
nicky.sl kaže...

na radijator

Da radijatorom, pumpa nema veze s radijatorom, pumpa je na bloku integrirana i mora bit spojena na matičnu, kakav radijator čovječe. Ili si pumpu krivo spojio, ili onda ne radi dobro.

I ploča ti je Maximus VII hero, ne VI.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 23:26 (eywa33).
15 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

ovako sam sad napravio i temp su u redu.. u biosu sam otišao na load optimized default, i sada mi se u PRIME-u prikazaju ok temperature.

U PRIME-u (blend test) bi trebalo stalno biti niske temp ili s vremenom da rastu, sada je prvih 5min bilo ok do nekih 60. Nakon tih 5min, porasalo je do 75-80, pa opet palo na ispod 70

EDIT: sada sam bio skinuo pumpu i pastu sa procesora i nje i razmazao novu pastu, temp su slične samo mi je sad u PRIME95 blend testu otišao do maksimum 77 stupnjeva, jel to ok ili mora još niže ići?

U 3D Mark Vantage max temp je bila 65.

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 12:32 (streamg).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pa to bi trebalo biti i niže s obzirom da je vražiji kanjom nešto hladniji od Haswella.  A jesi slockao šta ili je sve stock ?? S druge strane kanjoj je hladniji ali mu je default takt i pogotovo napon puno viši nego haswellu tak da ono..

15 godina
neaktivan

nemam pojma što da probam više, najrađe bi ga odnio nekom da stavi pastu da vidim onda, ali vjerujem da sam ok stavio

nisam ga ništa clockao, samo sam otišao na optimized settings, i to je to

http://s13.postimg.org/8gctzqth3/tempprime15min.png

No pain no gain
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2014 17:12 (streamg).
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Lijep Pozdrav, zanima me koje vodeno hladenje predlazete za haswell i7 4790k?  najvise radi OC.  hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ako ti stane u kućište H110 a ako ne ona H105 ili H100i. Nema kod nas baš nešto bogate ponude vodenih. I ako imaš para koje god uzmeš preporučio bi da prodaš stock ventove i kupiš par Noctua ventova ako želiš tišinu.

13 godina

Sve zavisi kolega koliko imaš u planu izdojiti za vodeno hlađenje i koje kućište posjeduješ.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice