Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.697.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
13 godina
protjeran
Re: Koji CPU cooler kupiti?
SlavenK kaže...

Dao bi bez problema 260 kn za taj cooler da sam siguran da bi radio kako spada. Inaće taj košta preko 400 kn tako da 260 kn i nije puno. Zato sam i došao tu da pitam za savjet, ipak nisam pobrao svu pamet ovoga svijeta.

Upravo gledam testove tog Coolermastera da vidim buku. Meni je to važno tako da dam i malo više para ako to znaći da je tiše.

pa i onaj najeftiniji 120mm fan od 29 kn je tisi od te noctue od 90mm...nitko te ne napada samo mirno!{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina

Ne brini nisam ni shvatio ko napad. {#}

Prestari sam konj za to hehe.

Pogledao sam za taj Coolermaster i podosta je tih, tako da definitivno razmišljam o njemu. 

Kao što rekoh, draže mi je pitati za savjet ovdje nego neke strane reviewe slijepo slušati.

Ako me već netko zaj**e nekaj je barem naš {#}

15 godina
SlavenK kaže...

Dao bi bez problema 260 kn za taj cooler da sam siguran da bi radio kako spada. Inaće taj košta preko 400 kn tako da 260 kn i nije puno. Zato sam i došao tu da pitam za savjet, ipak nisam pobrao svu pamet ovoga svijeta.

Upravo gledam testove tog Coolermastera da vidim buku. Meni je to važno tako da dam i malo više para ako to znaći da je tiše.

L9i košta 300 kn...+ dostava eventualno, znači 330 kn cca. Novi. Ne znam di si našao preko 400, ali ako je igdje preko 400 to je cijena...ono...ne znam šta bi rekao.

Za 400 kn dobiješNoctuu L12 sa dostavom koja se bez problema drži sa tvojim procem ako nećeš klokat.

15 godina
SlavenK kaže...

Ne brini nisam ni shvatio ko napad. {#}

Prestari sam konj za to hehe.

Pogledao sam za taj Coolermaster i podosta je tih, tako da definitivno razmišljam o njemu. 

Kao što rekoh, draže mi je pitati za savjet ovdje nego neke strane reviewe slijepo slušati.

Ako me već netko zaj**e nekaj je barem naš {#}

Hm...jel to za TX4 govoriš? Jer koliko se sjećam to baš i nije tih hladnjak, govorim iz iskustva...

16 godina

Nabava.net, dva dućana u ponudi imaju taj cooler, Portio 493 kn, Links 525 kn. Verzija za AMD je 319 kn.

Pošto postoje NH-L9i/a verzije.

15 godina
SlavenK kaže...

Nabava.net, dva dućana u ponudi imaju taj cooler, Portio 493 kn, Links 525 kn. Verzija za AMD je 319 kn.

Pošto postoje NH-L9i/a verzije.

:) Postoje i dućani koji nisu na nabavi... ove cijene su koma. Noctua L9i i L9a, imaju identičnu cijenu. Pogledaj u Futura IT, ili Oprić Informatika...

A što se tiče CM T4, dobro se sjećam...

Evo brojki za buku...

T4 - Fan Noise Level (dB-A) 15.1~31.6 dBA

a Corator koji slovi kao glasan... 8.5 - 27.1 dBA

L9i ili a, potpuno svejedno, razlika je samo u mounting kitu...buka do 23,6 dBA

16 godina

Ima dućana koliko želiš, ali kaj mogu kad je najjednostavnije pogledati na Nabavi :D

Komocija (lijenost) što drugo.

Što se Coratora tiće, vidim da ide do 56dBa iako piše "nominal noise 27.1."

Ali nevažno, čuo sam vaša mišljenja i sad to malo promislit i kupiti nešto.

Svakako hvala na pomoći svima!

14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Što preporučujete od sljedećih CPU Coolera (socket 775)

1. LC POWER LC-CC-95
2. ARCTIC COOLING Alpine 11 Pro Rev. 2
3. ARCTIC COOLING Alpine 11 Plus

ili možda nešto sasvim drugo...

Unaprijed hvala!

9 LC POWER LC-CC-95
0 ARCTIC COOLING Alpine 11 Pro R
1 ARCTIC COOLING Alpine 11 Plus

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

po 100-ti put Lc95:)!{#}lp

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
SlavenK kaže...

Ima dućana koliko želiš, ali kaj mogu kad je najjednostavnije pogledati na Nabavi :D

Komocija (lijenost) što drugo.

Što se Coratora tiće, vidim da ide do 56dBa iako piše "nominal noise 27.1."

Ali nevažno, čuo sam vaša mišljenja i sad to malo promislit i kupiti nešto.

Svakako hvala na pomoći svima!

Ovo u raznim reviewima ti je vrijednost i pored nje (ili u tekstu) piše na kojoj udaljenosti od samog hladnjaka i da li je otvoreno ili zatvoreno kućište.

I onda to ovisi od reviewa do reviewa i uspoređivat možeš međusobno samo one hladnjake koje su mjerene na identični način, a vrijednost koju ti objave proizvođači na svojim stranicama su vrijednosti mjerene po nekom standardu po kojem ih moraju objavit i služe da bi se generalno hladnjaci svih proizvođača mogli međusobno usporedit.

15 godina
Stjepanj kaže...

Ne znam tko je na ovo lupio TD, ali tko god da je u potpunosti je u krivu.

U onom izboru goreLC-95 je daleko daleko ispred ostala dva hladnjaka.

13 godina
protjeran
miki1981 kaže...
Stjepanj kaže...

Ne znam tko je na ovo lupio TD, ali tko god da je u potpunosti je u krivu.

U onom izboru goreLC-95 je daleko daleko ispred ostala dva hladnjaka.

ma to ti je jedan moj šupak koji me prati vec duze vrijeme tj na svaki post stavlja td...{#} neobaziri se! retardos na potenciju!

lp{#}

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Hehe, ma evo riješio i preuredio dosta stvari te napokon došao cooler za kraj. Kad sam gledao u Links-a ga nisu imali pa su mi preporucili jos ova dva i kažem idem vidjeti ima li velike razlile s obzirom da meni ne treba nešto jako. Uglavnom sad je došao pa cu ga uzeti. Ukoliko se sjecam rekao si da ga postavim ovako KLIK ili ovo KLIK s tim da sam monitrao jedan fan iza, a na gornju,donju i prednju plohu ne namjeravam nista.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 17:54 (Stux).
13 godina
protjeran
Koji CPU cooler kupiti?

tak napravi kak sam rekao!{#} nemoj slucajno drugacije;)!{#}LP

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nabavio sam si LC power hladnjak za procesor, ali je problem što je na matičnoj pasivni hladnjak jako blizu procesora, pa ga mogu okrenuti samo prema dolje ili prema gore, a ne prema iza gdje je ispuh. Sada je okrenut prema napajanju, jel to problem? Iznenadilo me da i nema gotovo nikakvih razlika u temperaturi u odnosu na stock cooler.

Procesor je Intel Core 2, stavio sam i novu termalnu pastu mx-2. Sad čak razmišljam vratiti stari cooler jer razlike skoro i nema, čini mi se da bi čak bila za koji stupanj niža temp :/

Kaspersky and Comodo Kings!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 13:36 (TeoMate).

1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
TeoMate kaže...

Nabavio sam si LC power hladnjak za procesor, ali je problem što je na matičnoj pasivni hladnjak jako blizu procesora, pa ga mogu okrenuti samo prema dolje ili prema gore, a ne prema iza gdje je ispuh. Sada je okrenut prema napajanju, jel to problem? Iznenadilo me da i nema gotovo nikakvih razlika u temperaturi u odnosu na stock cooler.

Procesor je Intel Core 2, stavio sam i novu termalnu pastu mx-2. Sad čak razmišljam vratiti stari cooler jer razlike skoro i nema, čini mi se da bi čak bila za koji stupanj niža temp :/

jesi siguran da je dobro sjeo? koliko si paste stavio?

13 godina
protjeran
TeoMate kaže...

ma kako da ne , cijelom svijetu padne temperatura za minimalno 10°c - 15°c u loadu a tebi isto, cak i gore od stocka!{#} dakle cooler dolje i ponovno sve iz pocetka kak treba...

13 godina
neaktivan

Nisam ništa krivo postavio, nije mi prvi puta da stavljam cooler, nego ga ne mogu okrenuti da puše odozada gdje je vent za ispuh jer mi smeta jedan pasivni cooler na matičnoj koji je malo preveliki, možda je u tome problem.

13 godina
neaktivan
markymark099 kaže...
TeoMate kaže...

jesi siguran da je dobro sjeo? koliko si paste stavio?

Maknuo sam pastu sa coolera i stavio samo na sredinu proca mx-2

12 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

nitko nije rekao da ti neznaš postaviti cooler, greške se događaju i onima koji ih postavljaju svaki dan..

to što puše prema napajanju nebi uopće trebalo biti problem jer i napajanje ima vent koji usisava zrak iz kučišta jel

na kraju krajeva i ja sam CM T4 morao  okrenuti prema napajanju kad sam mijenjao stock cooler i temperature u idle su mi pale sa 47 na 33.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U CPU ID mi piše Fans PWM 40 %, htio sam promijeniti u Biosu, ali nema nigdje opciju za kontrolu brzine okretaja. Speed Fan isto na ovoj matičnoj ne prepoznaje fanove, samo temperature, radi se o Intel DG965WH. Temperature su od 39-48 u idleu, te 50-63 u loadu, ali piše da je za ovu matičnu Case temperatura 61 pa me to malo muči. Budem pokušao još koji puta namjestiti cooler, možda bude promjene

13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Smanjila se za 5-10 stupnjeva sada zato što sam termalnu pastu prvo stavio na sredinu procesora, pa zatim prstom razmazao tanku liniju po cijeloj površini procesora, ipak se isplati poslušati savjet stručnjaka. Svi oni koji govore da je dovoljno staviti samo malo na sredinu pa će cooler to sam stisnuti su u krivu jer uvijek ostane praznih dijelova koji onda zbog zraka između procesora i coolera postanu toplinski izolatori. Ovako se dobije po cijeloj površini, ali je bitno da bude što tanje, a i temperature su niže osjetno.

EDIT: moj rekord u td-ovima {#} Samo prvo probajte pa provjerite temperature, pa tek onda kudite i kritizirajte. Još je bolje nekom tankom karticom to razmazati, možete se i sami uvjeriti koliko vam pasta pokrije proc i u kojem omjeru ako je stavljate samo na sredinu i pritisnete coolerom. Googlajte malo pa ćete vidjeti da mnogi tako rade, nije bzvz kad kupite cooler pasta preko cijele površine, samo što tu ima onih koji očito bolje znaju nego oni što proizvode coolere i kojima je to struka :p

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 13:18 (TeoMate).

1 8 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

imam problem sa stock coolerom od quad q9300 uglavnom kada je u idle vrti se na nekih 1600rpm,ali kada udjem u igru on se smanji na 1400-1500rpm.

Sto mu je???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TeoMate kaže...

Smanjila se za 5-10 stupnjeva sada zato što sam termalnu pastu prvo stavio na sredinu procesora, pa zatim prstom razmazao tanku liniju po cijeloj površini procesora, ipak se isplati poslušati savjet stručnjaka. Svi oni koji govore da je dovoljno staviti samo malo na sredinu pa će cooler to sam stisnuti su u krivu jer uvijek ostane praznih dijelova koji onda zbog zraka između procesora i coolera postanu toplinski izolatori. Ovako se dobije po cijeloj površini, ali je bitno da bude što tanje, a i temperature su niže osjetno.

EDIT: moj rekord u td-ovima {#} Samo prvo probajte pa provjerite temperature, pa tek onda kudite i kritizirajte. Još je bolje nekom tankom karticom to razmazati, možete se i sami uvjeriti koliko vam pasta pokrije proc i u kojem omjeru ako je stavljate samo na sredinu i pritisnete coolerom. Googlajte malo pa ćete vidjeti da mnogi tako rade, nije bzvz kad kupite cooler pasta preko cijele površine, samo što tu ima onih koji očito bolje znaju nego oni što proizvode coolere i kojima je to struka :p

ja ti nisam dao TD ali nisi upravu,stavljao sam 30x najmanje kulere na procesor i probao vise metoda i ta metoda razmazivanja nikakvih prednosti nema,ti si jednostavno prvi put zasrao nesto ili stavio bas premalo i to je to

BiH__Snowflake BF4
15 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Preporuka coolera za i5 3550, i koje su normalne temperature za ovaj procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
IVAN3539 kaže...

Preporuka coolera za i5 3550, i koje su normalne temperature za ovaj procesor

Koliko novaca planiraš izdvojiti za cooler?

11 godina
neaktivan

pomoc hitno mi je! pls

15 godina

Iskreno nemislim jos u kupovinu, pa pitam samo informativno, kolko bi mi trebalo za neki ok hladnjak, nista preskupa al da i nije neki jeftni no name  

13 godina
IVAN3539 kaže...

Iskreno nemislim jos u kupovinu, pa pitam samo informativno, kolko bi mi trebalo za neki ok hladnjak, nista preskupa al da i nije neki jeftni no name  

Maksimalna dozvoljena teperatura je 67 stupnjeva, tako da trebaš paziti da je ne prelazi.

Neki ok hladnjak ti je ovaj

14 godina
Gearbox kaže...
IVAN3539 kaže...

Maksimalna dozvoljena teperatura je 67 stupnjeva, tako da trebaš paziti da je ne prelazi.

Neki ok hladnjak ti je ovaj

Ovo podebljano nije točno a za i5 3550 ti ne treba ništa bolje od stock coolera.  Jedino ako želiš baš tišinu onda je dobar bilo koji aftermarket cooler od nekih 200- tinjak kuna i super.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice