Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.699.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
11 godina
neaktivan
Re: Koji CPU cooler kupiti?
Komo kaže...

Imam  AMD FX-8320 i cooler koji sam dobio s njime je preglasan,pa sam htio pitati da li mi možete preporučiti neki cooler do 300 kuna.

Zaboravio sam reći da me ne zanima overclock samo hoću da bude tih.

Hvala

12 godina
Komo kaže...

Imam  AMD FX-8320 i cooler koji sam dobio s njime je preglasan,pa sam htio pitati da li mi možete preporučiti neki cooler do 300 kuna.

Nešto ovakvo bi ja uvalija http://www.links.hr/?naziv=cooler-coolermaster-hyper-412s-775-1155-1156-1366-am3-am2-am2&option=artikl&id_artikl=050.903.243

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji je best buy cooler za amdov Fx 8320? Ne znam hoću li za uopće OCat jer nikad nisam to radio. Unaprijed hvala. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Procitaj post iznad svog.

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Sorry što vas prekidam u svađi, ali ako niste vidjeli, u Futuru su stigli prvi redux Noctua ventilatori.

• NF-P14s - link - 149,00 kn
  • NF-S12B - link - 130,00 kn

Ako je tko uzeo, može komentar {#}

Također ako tko ima informaciju iz Oprića {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Procesor i5 4670K
Grafa R9 290 OC Gigabyte
Matična ASROCK Z97-Killer 1150

Htio bi vodeno hlađenje nekakvo ako tko iskusan može preporučiti, jer do sad nisam imao iskustva sa vodenim hlađenjem, a čuo sam svakakve loše stvari o njima.
Ako za ovu konfu ne bi trebalo, onda preporuka nekakvog coolera do 150mm visine. Kućište je http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/miditower/cc-9011050-ww/ .

steam: bevis6
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2014 12:41 (Bevis).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav

nedavno sam nabavio i5 4670k koji je stavljen u stavljen u FD Define Mini kučište. Sa trenutnim setupom od 2 venta koji upuhuju i 1 koji izbacuje zrak temp u igrama dolaze do 70c, što mi nikako ne paše.

Vidim da Links ima na akciji Antec H2O 650 za 399kn pa me zanima da li netko ima iskustva sa tim vodenim jer na netu vidim po recenzijama da je dosta glasno.

Ili ako preporučate neki zračni cooler do te cijene.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bevis kaže...

Procesor i5 4670K
Grafa R9 290 OC Gigabyte

Htio bi vodeno hlađenje nekakvo ako tko iskusan može preporučiti, jer do sad nisam imao iskustva sa vodenim hlađenjem, a čuo sam svakakve loše stvari o njima.
Ako za ovu konfu ne bi trebalo, onda preporuka nekakvog coolera do 150mm visine. Kućište je http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/miditower/cc-9011050-ww/ .

Ako hoćeš vodeno onda bi ti preporučio recimo H90 ili ako ti nije skupo onda H100i ali bi ja rađe uzeo H90 rabi buke. Ako ne kaniš nešto posebno clockati ili clockati koliko ide bez dizanja napona (što je najbolje clockanje) onda ti je dobar i nekakav prosječan cooler od 200 do 300 kn. 15 cm je baš limitirajući faktor. Zašto si uzeo takvo kućište uopće ??

14 godina
SlavenK kaže...

Pozdrav

nedavno sam nabavio i5 4670k koji je stavljen u stavljen u FD Define Mini kučište. Sa trenutnim setupom od 2 venta koji upuhuju i 1 koji izbacuje zrak temp u igrama dolaze do 70c, što mi nikako ne paše.

Vidim da Links ima na akciji Antec H2O 650 za 399kn pa me zanima da li netko ima iskustva sa tim vodenim jer na netu vidim po recenzijama da je dosta glasno.

Ili ako preporučate neki zračni cooler do te cijene.

Hvala

Bolje ti je nešto tipa Mugen IV nego to vodeno. Bit će tih a hladit će vjerojatno nešto bolje nego to vodeno pri punom gasu kad je bučno.

11 godina
itomic009 kaže...
Bevis kaže...

Procesor i5 4670K
Grafa R9 290 OC Gigabyte

Ako hoćeš vodeno onda bi ti preporučio recimo H90 ili ako ti nije skupo onda H100i ali bi ja rađe uzeo H90 rabi buke. Ako ne kaniš nešto posebno clockati ili clockati koliko ide bez dizanja napona (što je najbolje clockanje) onda ti je dobar i nekakav prosječan cooler od 200 do 300 kn. 15 cm je baš limitirajući faktor. Zašto si uzeo takvo kućište uopće ??

Nije to sve još uzeto, može se mijenjati. Nije ni bitna cijena, samo neko najtiše. Mogu ja promijeniti kućište u tipa fractal r4 crno s prozorom, ono je nešto veće, daje 200mm čini mi se... i ima 232 do prozora ja mislim...
Ne namjeravan nešto posebno clockati, mislim da nije to potrebno još za ove igrice, ili jest? Nisam ni sam siguran.

14 godina

Jel sve kupuješ u Futuri ? Promjeni kućište ako možeš jer je to Fractalovo bitno bolje a za hladnjak si onda stavi Noctua U14S recimo i miran si za fino clockanje uz tišinu.  Nije nešto posebno potrebno ali je čisto šteta da ako uzmeš K procesor da ne izvučeš još nekih 20-ak % brzine nekim umjerenim clockanjem. Recimo da ti i5 4670K idi sigurno na 4.3 do 4.3Ghz sa stock naponom ili sa malo više i to sve sa ovim Noctua hladnjakom bi ti bilo i dalje nečujno i sa dobrim temperaturama. Također ako sada to sve novo kupuješ onda uzmi novi i5 4690K .

16 godina

Koju verziju, onu običnu ili PCGH?

14 godina

Pa mislim da se čisto ne isplati dati više novaca za tu PCGH verziju.

16 godina
Bevis kaže...

Nije to sve još uzeto, može se mijenjati. Nije ni bitna cijena, samo neko najtiše. Mogu ja promijeniti kućište u tipa fractal r4 crno s prozorom, ono je nešto veće, daje 200mm čini mi se... i ima 232 do prozora ja mislim...
Ne namjeravan nešto posebno clockati, mislim da nije to potrebno još za ove igrice, ili jest? Nisam ni sam siguran.

Niti ce ikada bit...

Strasno... koji si ti {#}!

Prvo "kupis" ovo (mos mislit)... em sto si tamo prodavao maglu, onda dodjes i u FX temu prodavat maglu.. Pa sta ces i ovdje pocet? {#}

11 godina
itomic009 kaže...

Jel sve kupuješ u Futuri ? Promjeni kućište ako možeš jer je to Fractalovo bitno bolje a za hladnjak si onda stavi Noctua U14S recimo i miran si za fino clockanje uz tišinu.  Nije nešto posebno potrebno ali je čisto šteta da ako uzmeš K procesor da ne izvučeš još nekih 20-ak % brzine nekim umjerenim clockanjem. Recimo da ti i5 4670K idi sigurno na 4.3 do 4.3Ghz sa stock naponom ili sa malo više i to sve sa ovim Noctua hladnjakom bi ti bilo i dalje nečujno i sa dobrim temperaturama. Također ako sada to sve novo kupuješ onda uzmi novi i5 4690K .

Jesam. Zašto 4690k?

btw što misliš o ovome? http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/vodeno-hladenje/cw-9060008-ww/

14 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Imam jedno pitanje: dali bi Corsair H50 bio dobar za fx8320? Dali bi ga mogao hladit na stocku i kad bi ga malo klokao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bevis kaže...
itomic009 kaže...

Jesam. Zašto 4690k?

btw što misliš o ovome? http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/vodeno-hladenje/cw-9060008-ww/

Zato što je i5 4690K osvježena verzija i5 4670K i hladniji je tako da nema smisla uzeti stari pored novog. Nikad ne bi kupio H80i zato što da hladi pošteno ventovi se vrte ko ludi i to je prebučno. Imaš H90 koji je neusporedivo tiši a hladi slično.

14 godina
tino26 kaže...

Imam jedno pitanje: dali bi Corsair H50 bio dobar za fx8320? Dali bi ga mogao hladit na stocku i kad bi ga malo klokao?

Za stock i lagano clockanje pri niskim naponima je ok.

11 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Koji bi mi coler preporučili za i7 4790K 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dadada12 kaže...

pa ako neces previse klokati onda ti je i dovoljan vjeciti favorit evo212

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Hyper+212+EVO

no ja bi se cak protegnuo do vodenog ak novci nisu neki problem?

bas citam recenzije za ovaj Antec h20 650,

i vele da je odlicno a jeftino rijesenje, trenutno na akciji:

vodeno-hladenje-antec-h2o-650-cpu

evo i recenzija ak te zanimaju detalji

http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2014/04/16/antec-k-hler-h20-650-review/1

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 11:41 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Imam jednu stariju konfiguraciju gdje mi se procesor dosta grije, temp. 50-69 stupnjeva

Ventilator na procesoru je dosta bučan, nekad ide i na preko 4000 okretaja, pa ga smanjim sa SpeedFan-om na 75 % i dođe na oko 2800 rpm i stvara manju buku.

Pošto se radi o starijem kompu, ne bi htio puno ulagati, pa me zanima da li bi ovakav cooler išta pomogao?

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050900007665

Procesor je Intel Pentium 4, 3000 Mhz

Kaspersky and Comodo Kings!!!

0 0 hvala 0
11 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Ja bi ipak dodal 50 kn i bio siguran s postenijim coolerom: http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903231

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Stjepanj kaže...
dadada12 kaže...

pa ako neces previse klokati onda ti je i dovoljan vjeciti favorit evo212

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Hyper+212+EVO

Nije li za te novce (260 kn) isplativije uzet Coolink Corator DS, ako mu stane u kućište... {#}

13 godina
neaktivan

Izgleda da imaš pravo, malo sam pročitao, ovaj će ga hladiti samo tako

Kaspersky and Comodo Kings!!!
16 godina
itomic009 kaže...
IV nego to vodeno. Bit će tih a hladit će vjerojatno nešto bolje nego to vodeno pri punom gasu kad je bučno.

Po preporuci kolege "itomica" namjeravao sam nabaviti Mugen4 ali sada mi se pružila prilika za male pare (260kn) uzeti Noctua NH-L9i. Jedini problem koji vidim je da se ne preporuča za CPUe preko 65W TDPa. Pošto moj i5 4670k ima 84W TDP neznam da li bi bilo pametno uzeti taj cooler. Pa me zanima vaše mišljenje.

15 godina
SlavenK kaže...
itomic009 kaže...
IV nego to vodeno. Bit će tih a hladit će vjerojatno nešto bolje nego to vodeno pri punom gasu kad je bučno.

Po preporuci kolege "itomica" namjeravao sam nabaviti Mugen4 ali sada mi se pružila prilika za male pare (260kn) uzeti Noctua NH-L9i. Jedini problem koji vidim je da se ne preporuča za CPUe preko 65W TDPa. Pošto moj i5 4670k ima 84W TDP neznam da li bi bilo pametno uzeti taj cooler. Pa me zanima vaše mišljenje.

L9i po meni nije pametno na taj proc...jednostavno nije preporučljivo.

L12 da, L9 - ne.

Svaki put kad preporučim nekome Corator DS dobijem TD iako ne znam zašto dal zbog ne poznavanja ili što, ali evo, ja ću ga opet preporučit.

260kn+dostava, tj par kuna ispod 300 ukupno, dual tower je, PWM vntovi, i ide i na AMD i na 2011 i na 1156/5/0 sockete, 6 godina jamstva...hladi odlično.

16 godina

Budem malo pogledao review za taj Corator. Hvala

Ono što me malo odbija od tog Coratora je buka. Vidim da je dosta glasniji od Mugena4 a nije tolika razlika u cijeni. Važna mi je glasnoća na loadu

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 11:05 (SlavenK).
13 godina
protjeran
SlavenK kaže...

davat ces za 90mm cooler 260kn{#}! pobogu imas K procesor! za 260kn ima 10x coolera od toga(osim ako bas zelis horizontalni)! i tvoje kuciste podrzava do 160mm coolere!

ja bi osobno uzeo ovaj odlican Cooler masterov T4 od 152mm!

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=COOLERMASTER+Hyper+T4

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 11:10 (Stjepanj).
15 godina
SlavenK kaže...

Budem malo pogledao review za taj Corator. Hvala

Ono što me malo odbija od tog Coratora je buka. Vidim da je dosta glasniji od Mugena4 a nije tolika razlika u cijeni. Važna mi je glasnoća na loadu

Da, nešto je glasniji od najtiših modela, negdje je u sredini neke ljestvice glasnoće. Međutim na konfama u koje smo ga do sada montirali smo u biosu podesili nešto nižu brzinu vrtnje, na asus pločama npr na level 7 od 9 da bude max, i razine buke pada jako nisko a performanse gotovo nikoliko ne trpe, čak ni pod jačim OCom.

16 godina

Dao bi bez problema 260 kn za taj cooler da sam siguran da bi radio kako spada. Inaće taj košta preko 400 kn tako da 260 kn i nije puno. Zato sam i došao tu da pitam za savjet, ipak nisam pobrao svu pamet ovoga svijeta.

Upravo gledam testove tog Coolermastera da vidim buku. Meni je to važno tako da dam i malo više para ako to znaći da je tiše.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice