Dali mi netko može reću po čemu je koja matična od ove dvije bolja, ASUS CROSSHAIR IV FORMULA i Asus M4A89GTD PRO/USB3. Čuo sam da ova "Formula" ima odličnu ugrađenu zvučnu karticu. Ajde molim vas malo mi recite koja je bolja od ove dvije. Oba dve mi se čine super samo što je Asus Formula skuplja 500 kn.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bump
Bump
Ti imaš tu GTD PRO ili je tek kupuješ? Formula je dakako bolja,al ako ti ne trebaju tone dodatnih prekidača, faznih napajanja i LEDica best buy bi bila Asrock 870 Ex3
ipak, ako si uplanio ozbiljan OC, testiranje, gonjanje rekorda i sl.- Formula
Nemam GTD PRO ali sam je mislio kupiti, onda sam naletio na Formulu pa sam postao skeptičan. Zašto mi trebaju LEDice, fazna napajanja i dodatni prekidači, imaš neki link koji to pojašnjava. Ne zanima me šta je best buy nego ono šta je best.
Nemam GTD PRO ali sam je mislio kupiti, onda sam naletio na Formulu pa sam postao skeptičan. Zašto mi trebaju LEDice, fazna napajanja i dodatni prekidači, imaš neki link koji to pojašnjava. Ne zanima me šta je best buy nego ono šta je best.
Znaš što je OC- overclocking?
LEDice (u mom primjeru) služe za prikazivanje zbog koje komponente se PC ne pali
Fazna napajanja/jedinica- kroz njih protječe struja do CPU-a, NB-a,RAM-a (prilikom OC-a potrebno je pustiti više struje,pa više faznih jedinica dobro dođe); smanjuje potošnju PC-a (ništa drastično,5-15W)
Prekidači- tipke na matičnoj za paljenje, reset, Ccmos (za slučaj da nemaš kućište-OC sesije ili ti ne rade tipke na njemu)
od ostalog- broj PCI/PCI-e utora (kartice-grafičke, zvučne, network...); integrirana zvučna (neke imaju bolje modele, a neke lošije); broj SATA konektora (broj HDD-ova i pržilica koje možeš spojiti), I/O izlazi (broj USB-ova...)
Preporučam da uzmeš Phenoma 2 X6 1055 umjesto 965BE, te da uzmeš HyperX prilagođen AM3 platformi, a ako za iste pare možeš nabaviti HD5870/GTX470 uzmi ih umjesto te 5850BE
Znam šta je OC.
LEDice mi ne trebaju, to mi je glupo.
Struja nije problem.
Prekidači znam šta su i netrebaju mi dodatni prekidači, imam kučište.
Grafičku ću koristi samo jednu HD 5850, već je kupljena :P, zvučna je onboard X-Fi, SATA portova ima ja mislim 8, network će biti wireless, to je praktično.
Ne uzimam Phenom II x4 965BE nego 955 BE pa ću ga klokati, ili sa opcijom na matičnoj ili sa Scythe Ninja 3.
Šta taj HyperX nije prilagođen AM3 platformi, matična ima MemOK, jeli to može pomoći?
Čim ti pišeš "struja nije problem" kao odgovor na regulaciju napona,
dakle ni ne znaš šta je regulacija napona, sam si sebi dao odgovor: ne trebaš tu ploču.
Radije kupi neku jeftiniju i ostatak uloži u recimo X-Fi, dobar set zvučnika itd.
Ta ploča ima svoju svrhu, i ono za što je ona napravljena, ti joj ne možeš pružiti.
Doslovno, bacaš novac tom kupnjom.
Ciljaj nekakav 8xx brand name mid range ploču i to je to.
Recimo 870 i 880 chipseta.
Lol, dobro, onda ću uzeti za sada Asus M4A89GTD PRO/USB3 a kada završim srednju elektrotehničku za računara nešto bolje ;), kupiti ću neku dobru zvučnu karticu jer je ova na Asus M4A89GTD PRO/USB3 njesra. Dali mi možete preporučiti neku X-Fi karticu koja je dosta dobra a podržava 5.1 set surround sounda?
Obična X-Fi je dovoljno dobra za zvuk 5.1.
Osobno, ja bih da sam ti, uštedio na ploči,
i uzeto 1055T i miran.
Ako ti ne treba USB3, možeš i jeftiniju verziju te Asusice.
A imaš i alternativa sa MSI-em i ASRockom...
Uglavnom, sve što radiš na toj, radit ćeš i na jeftinijoj.
Ako nećeš OC-ati do krajnjih granica, onda ti ne treba...
X-Fi Extreme Music je super kartica, ali siguran sam da je obična X-Fi,
kao i Audigy SE bolje od bilo kojeg integriranog zvučnog riješenja.