Isplativost novog procesora

poruka: 44
|
čitano: 5.741
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo ovako, imam pitanje... Imam ovu konfiguraciju : AMD Athlon x2 5000+ 2.6 ghz, Radeon HD 4870 1 gb, 8 gb ram ddr2

Kupit ću za koji dan Radeon HD 5870 radi dx 11, nove arhitekture itd..

I sad me zanima koliki utjecaj ima novi procesor u performansama u igrama, i zanima me jeli moj proc već zastario...

Jel bi recimo neki quad core procesor imao bitnu razliku u pokretanju igara ( fps i to ) od mog, ako bi onda me zanima u cemu je tocno razlika, i koliko mi se isplati uzimat novi proc sa HD 5870

Hvala

Zduna
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 22:09 (Zduna).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Isplativost novog procesora
Zduna kaže...

Evo ovako, imam pitanje... Imam ovu konfiguraciju : AMD Athlon x2 5000+ 2.6 ghz, Radeon HD 4870 1 gb, 8 gb ram ddr2

Kupit ću za koji dan Radeon HD 5870 radi dx 11, nove arhitekture itd..

I sad me zanima koliki utjecaj ima novi procesor u performansama u igrama, i zanima me jeli moj proc već zastario...

Jel bi recimo neki quad core procesor imao bitnu razliku u pokretanju igara ( fps i to ) od mog, ako bi onda me zanima u cemu je tocno razlika, i koliko mi se isplati uzimat novi proc sa HD 5870

Hvala

Na tvom mjestu prije bih kupio novi procesor.

Procesor ti je već jako star i nabavkom quada bi dobio veliki boost u igrama.

HD 5870 nikako ne može iskoristiti Athlon 5000+,bio bi to overkill veliki.

Ja sam ti imao Athlon 64 x2 4000+ i sad dok imam x4 630 nemam nikakvih problema sa igrama.

Na starom sam se procu mučio sa Bad Company 2,a sada mi na ovom procu leti.

HD 4870 će te još dobro služiti u današnjim igrama,sada ti je procesor imperativ.

Koju ploču imaš da znam koji bi proc išao na nju?

Death has a thousand faces,evil only one.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 22:23 (luckyluke).
16 godina

Ja sam imao kombinaciju Athlon X2 5600+ i HD4870 i prelaskom na Phenom X4 920 osjetio sam značajnu razliku u Batmanu AA... To je bila igra koju sam igrao kad sam mijenjao procesor.

Ali osjetio sam solidno ubrzanje ubrzanje u CAM-u (Catia, Solid),   ripanju filmova, Photoshopu. Nije nešto extra, ali čovjeka veseli... :-)

U svakom slučaju mislim da se isplati uložiti u novi procesor, pogotovo u slučaju kupnje navedene kartice.

Howgh!

15 godina
neaktivan

Imam od Biostara NF560-A2G

Znaci i kad bi kupio novu grafu, performanse bez novog proca nebi bas daleko osle?

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zduna kaže...

1.Imam od Biostara NF560-A2G

2.Znaci i kad bi kupio novu grafu, performanse bez novog proca nebi bas daleko osle?

1.Iznad Phenoma x4 nećeš moći bolji proc uzeti.Trebat će nova ploča.

2.Da.

15 godina
neaktivan

heh...i mislio sam da ce maticna trebat, dobro u svakom slucaju novac mi trenutno nije problem, stedim vec 3 godine ( tolko i imam ovu konfiguraciju )

ajde ako ti nije problem, da mi preporucis proc do 1500 kn i maticnu do 1000

hvala

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zduna kaže...

Imam od Biostara NF560-A2G

Znaci i kad bi kupio novu grafu, performanse bez novog proca nebi bas daleko osle?

Cuj ak ti je proc na defoltnoj frekvenciji, ne bi bilo lose da ga kloknes na recimo 3.1 ghz tolko ce ic sigurno. S tim bus dobil na brzini itekak a koje marke je to 750W napajanje koje imas.Cool

16 godina
Zduna kaže...

heh...i mislio sam da ce maticna trebat, dobro u svakom slucaju novac mi trenutno nije problem, stedim vec 3 godine ( tolko i imam ovu konfiguraciju )

hvala

Evo i evo

Clockaš proc i imaš zvijerku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.5.2010 22:33 (luckyluke).
15 godina
neaktivan

Ne usudim se klokat sad, ljeto ce pa da mi kompjuter ne exlodira lol, a napajanje je Fortron ili tako nesta

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E i jos jedna stvar, ta stranica koju si mi poslao, jer to samo online kupovanje ili ima bas radnje negdje u hrv. ?

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zduna kaže...

E i jos jedna stvar, ta stranica koju si mi poslao, jer to samo online kupovanje ili ima bas radnje negdje u hrv. ?

Možeš naručiti,a možeš i kupiti u njihovom dućanu na Jordanovcu 42,Zagreb.

16 godina

Čini se da da ne podržava Phenome II, Athlone II...

Hmmmm, čini se da bi kupnja ploče, memorije i proca bila mudrija kupnja. HD 4870 je još uvijek odlična kartica, ja je koristim na 1920x1080 bez ikakvih zamjerki. Nisam hardcore gamer, ali sve živo što sam probao mi leti na high uz 2x AA, 8xAF.

Osim Crysisa. Metro 2033 nisam probao.

Howgh!

17 godina
luckyluke kaže...
Zduna kaže...

hvala

Evo i evo

Clockaš proc i imaš zvijerku.

Pa moze to i jeftinije fuckaj ga i opet je ok, no ak oce iskoristit svoju staru DDR2 memoriju onda to ne bude islo bas.Nevinašce

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_188&products_id=8526

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_256_215&products_id=7579

Zduna kaže...

Ne usudim se klokat sad, ljeto ce pa da mi kompjuter ne exlodira lol, a napajanje je Fortron ili tako nesta

Ne bude ti nist izgorilo pa ne grije se tvoj proc ko pecnica, nema tu problema lako kupis dobar hladnjak za 150 kn i nema frke.Cool

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_70&products_id=8421

15 godina
neaktivan

Bas sam pregledavao moguce opcije procesora,i naisao sam na jednoj stranici da procesor bas i neigra bitnu ulogu i igranju igara, nego da je kralj graficka,

a procesor da sluzi samo radi dekodiranja signala sto graficka posalje monitoru, i sad sto bolji procesor to ce biti brzi prijenos podataka, ali da se konacni FPS

u igrama ne dize nista bitno.  Sad mene zanima koliko je to istina?

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel postoji negdje neka stranica sa direktnom usporedbom (po mogućnosti nekakvim grafovima) performansi grafulja na raznim procovima (baš bi me zanimalo)?

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa jednim djelo i je istina, FPS u igrama ti neće puno porasti, ali će ti biti puno stabilniji, nećeš imati velike framedropove, tj. štekanja sa boljim procesorom

16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Jel postoji negdje neka stranica sa direktnom usporedbom (po mogućnosti nekakvim grafovima) performansi grafulja na raznim procovima (baš bi me zanimalo)?

Možda ovo  ili ovo ili ovo.

Ima dosta tih stranica.Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 21:53 (luckyluke).
15 godina
neaktivan

Evo sto kazete na ovu kofiguraciju, hoce li moci drzat sve nove igre u iduce 3 godine:

CPU: AMD Athlon II X4 630

GPU: Radeon HD 5870

MBO: Gigabyte MA785GT-UD3H

PSU: 750 w           <---------------------------- napajanje vec imam

5000 kn grubo receno, nista pretjerano, bar ja mislim. eto, hvala

P.S. zaboravio sam da i kuciste uzimam, jer u ovo trenutno koje imam grafa nestane <.<

Zduna
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 11:55 (Zduna).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

PSU 750 -> nepotrebno...

Corsair VX450W ili LC-Power Silent Giant 460/560W...

A ušteda je ogromna, taman za 925 X4...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

PSU 750 -> nepotrebno...

Corsair VX450W ili LC-Power Silent Giant 460/560W...

A ušteda je ogromna, taman za 925 X4...

Napajanje je rekao da već ima, ali nije ništa loše da ima malo jače napajanje, kad mu bude 5870 preslaba, bez problema može onda gore staviti još jednu

15 godina
protjeran

A editao je, ja sam poslao prije, mislio sam da kupuje 750W...

Ali kakvih je to 750W? TrendSonic? MS? EVC?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 21:49 (Don Kihoty).
16 godina
neaktivan
Tvrdipanj kaže...

Čini se da da ne podržava Phenome II, Athlone II...

Hmmmm, čini se da bi kupnja ploče, memorije i proca bila mudrija kupnja. HD 4870 je još uvijek odlična kartica, ja je koristim na 1920x1080 bez ikakvih zamjerki. Nisam hardcore gamer, ali sve živo što sam probao mi leti na high uz 2x AA, 8xAF.

Osim Crysisa. Metro 2033 nisam probao.

Howgh!

GTA4 ti ne ide na high, pogotovo ne na dual core, i to AMD...

15 godina
neaktivan

1. Napajanje je Fortron

2.Da znam za gta 4 ^^, imam oriđiđi, i bome jedva vucem na medium, na high katastrofa ziva, igra masovno zdere cpu, zato ce sad novi da uskoci.

I upravo sto kaze mrog 33, za 2-3 godine ubacim jos jednu 5870, i ponovno sam na konju Cool

E i koja je razlika između AMD Phenom i Athlon modela?

Zduna
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.5.2010 23:07 (Zduna).
16 godina
neaktivan
Zduna kaže...

1. Napajanje je Fortron

2.Da znam za gta 4 ^^, imam oriđiđi, i bome jedva vucem na medium, na high katastrofa ziva, igra masovno zdere cpu, zato ce sad novi da uskoci.

Phenom ima l3 Cache.

17 godina
Zduna kaže...

1. Napajanje je Fortron

I upravo sto kaze mrog 33, za 2-3 godine ubacim jos jednu 5870, i ponovno sam na konju Cool

Nije problem kaj igra masovno zdere proc i nije problem ak je dvojezgreni, vec je problem kaj ti je proc preslab i jos pogotvo na toj defoltnoj frkvenciji. Da imas recimo ovaj moj proc koji ja sad imam, na takvoj frekvenciji onda bi igral na Medium bez ikakvih problema kaj je realno dost. No ak sad kupujes novi proc onda uzmi 4 jezgre normalno, za ubuduce ce ti bit dosta itekak no u igricama je bitnija grafa a ne proc on samo ne smije bit preslab jer onda ne valja. Znaci za igrice proc pozeljno preko 3.0 ghz po jezgri, a tu je onda X4 630 dobar i jeftin izbor jer se lako moze potegnut dosta preko svoje defoltne frekvencije uz bolji hladnjak i onda nema frke.Cool

15 godina
neaktivan

Da definitivno uzimam 4 jezgre, uz malo srece cu probat nabavit jaci od 630, da se rijesim jednom zauvjek...ide mi na k...vise to sto pc tehnologija i dijelovi nastaju brze nego djeca...nemozes vise pratit,

posebno uz ove high end igre, a ja sam jos ajmo rec "manijak" za grafikom, gustam da mogu sve na max igrat, tak da cu probat za sto manje novaca izvuc sto bolje performanse.

Jos cu sastavit par konfiguracija da prokomentirate.

I sad koliko bi taj x4 630 dobio snage kad bi ga overclockao? jel bi performanse bile vidljive, ili je to samo neka zanemariva sitnica?

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zduna kaže...

Da definitivno uzimam 4 jezgre, uz malo srece cu probat nabavit jaci od 630, da se rijesim jednom zauvjek...ide mi na k...vise to sto pc tehnologija i dijelovi nastaju brze nego djeca...nemozes vise pratit,

posebno uz ove high end igre, a ja sam jos ajmo rec "manijak" za grafikom, gustam da mogu sve na max igrat, tak da cu probat za sto manje novaca izvuc sto bolje performanse.

Jos cu sastavit par konfiguracija da prokomentirate.

I sad koliko bi taj x4 630 dobio snage kad bi ga overclockao? jel bi performanse bile vidljive, ili je to samo neka zanemariva sitnica?

Pa normalno da se to itekak osjeti, nije isto 2.8 ili 3.4 ghz na X4 630 uglavnom svi koji ga imaju igraju s njim bez problema a takvih je tu po forumu s tim procom puno.Cool

17 godina
Tvrdipanj kaže...

Ja sam imao kombinaciju Athlon X2 5600+ i HD4870 i prelaskom na Phenom X4 920 osjetio sam značajnu razliku u Batmanu AA...

Ja sam sa 5000+ BE prešao na ovaj x3 720 i također sam imao HD4870.

Kod mene nije bilo značajno nego NEBO I FAKIN ZEMLJA.

Crysis prije na medium/high, sa novim procom na very high (osim 2-3 stvari na high), tamo sam osjetio ogromnu razliku, nije bilo framedrope-ova ko prije, nije vuklo ko krepana mačka itd.

Tek kod nezahtjevnijih igara nema neke vidne razlike,ali opet manji framedrope-ovi i više fps-a.

Već je i sada HD4870 overkill za athlona x2.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 0:19 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

Za sada koliko sam skuzio, nisam imao problema sa nijednom igricom osim metro 2033 i GTA 4, sa ovom trenutno konfiguracijom sam na crysisu recimo navuko min. fps: 20,avg. fps je bio 30, a cak mi je na par trenutaka doslo i do 40 fps, i onda ja sav zbunjen isao traziti u cem je stvar, jer gledo sam benchmarke na moju grafu sa 3 puta boljim procovima, i svugdje pise da je max 25 fps, i ja tamo njima napisem da sam sa svojim procom navuko to sto jesam, i nitko mi nije vjerovao, sad jel to mozda do mojih 8 gb rama ili novih windowsa...stvarno neznam :/, i sad postavljam si pitanje da recimo kupim sad te sve nove stvari, a ono na kraju dobijem mozda +5 fps na svim stvarima... zato bi trebao sastaviti jednu konfu koja ce drzat dugo, al doslovno dugo :)

I ne samo radi igrica, nego i raznih programa poput photoshopa ( s tim vragom imam podosta problema kad se nakupi vise od 30 layera, bavim se inace grafickim dizajnom pa mi treba mocan pc )

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svakako prvo uzmi x4, i miran si neko vrijeme. 4870 je pila a quad ce ju dobro pogurati

IdEš
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice