Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.751
|
čitano: 3.346.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Jedno je to kaj koriste a drugo je to kaj ne skaliraju dobro i ne donose nista prednosti naspram 4/8 i7.

Ovih rezultat bi mogao poljepit da citas do preksutra gdje je 7700k bolji od svih ostalih, al uvijek ima svakavih testova koji vuku vodu na srugi mlin pa mislim da je rasprava nepotrebna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Intel i7 Club

....nadalje, što pokazuje u testovima da je moj 4770k još uvijek više nego dovoljan za 60lock FHD. 

SkorvY
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Intel i7 Club
Valentin17 kaže...
volegradele kaže...

bolji je u svakom segmentu!!

Pojasni mi to malo na konkretnim primjerima.

Naravno da na slijepo nema nikakve razlike :D,ali u svim igrama ima dosta bolji fps,CPUz score je bolji,single core je bolji,ipc je bolji,uglavnom noviji i napredniji procesor!!Ipak je 3770K je izdan daleke 2012 godine!!

Hebeš ga moraš kad tad prijeć na novu platformu!

Naravno moraš i znat kad treba prodavat,npr ja sam za svog i7 3770K dobio 1900 kn-

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.3.2017 21:10 (volegradele).
14 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Valentin17 kaže...
volegradele kaže...

bolji je u svakom segmentu!!

Pojasni mi to malo na konkretnim primjerima.

Naravno da na slijepo nema nikakve razlike :D,ali u svim igrama ima dosta bolji fps,CPUz score je bolji,single core je bolji,ipc je bolji,uglavnom noviji i napredniji procesor!!Ipak je 3770K je izdan daleke 2012 godine!!

Hebeš ga moraš kad tad prijeć na novu platformu!

Naravno moraš i znat kad treba prodavat,npr ja sam za svog i7 3770K dobio 1900 kn-

A je vide se razlike u dosta toga.Ja sam jako dugo ima 2600k na 4.8 i iako s sadasnjim 6700k dobijem slican,nesto bolji score recimo u cinebenchu u igrama koje sam probao se zaista vidi razlika.Doduse ja sam ga kupio samo radi iRacinga,najvise mi za tu igru treba i dobio sam puno,to mi je bilo bitno.Dobio sam ok novce za njega,plocu itd i nisam puno vise platio upgrade tako da sam zadovoljan.Sad kad je Zen zamutio trziste vidjet cemo sta ce bit narednih godinu dvije

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.3.2017 6:26 (Blade Runner31).
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Jedno je to kaj koriste a drugo je to kaj ne skaliraju dobro i ne donose nista prednosti naspram 4/8 i7.

Ovih rezultat bi mogao poljepit da citas do preksutra gdje je 7700k bolji od svih ostalih, al uvijek ima svakavih testova koji vuku vodu na srugi mlin pa mislim da je rasprava nepotrebna.

Ali nije točno. Tamo gdje se koristi itekako ima prednosti.

prodajem jednu od mašina (onu za veš)
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Pa nebih rekao  

Drasticne razlike sa i7 u Arma 3, Tomb Raider, Falllout 4 i GTA 5 dok je u ostatku također vidno bolji, a ima tu dosta cpu heavy igara pa nevidim da tolke jezgre nesto pomazu Ryzenu. Također uzmi u obzir i da je i7 6700k na 4GHz isto kao i Ryzen 1700, a posto se 7700k koji je trenutno noviji i ispeglaniji proc kloka za jos 1GHz vise tu si mozes jos znacajniju razliku napraviti sa intelom nego sta je prikazana u videu.

Inace, moram rec da mi je proc prava zver, na 4.9GHz ne prelazi 60 stupnjeva u gejmingu, mete sve redom i mogu rec da sam dobro odabrao sta se tice gejminga, ipak je Ryzenu gejming sporedna strana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 7:06 (Lucidius).
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
Intel i7 Club

Neznam tko od vas uopće igra armu ili je igrao ali jedno znam da nekad igram na serveru altis life sa 130 igrača postavke igre sve ultra na 1080p vidljivost u igri postavljena na 3000m imam fps između 50-90 fps proc nije klokan ni grafa isto.Sto reći više nego zadovoljan za razliku sa fx gdje nisam mogao imati kako treba 60 fps kao max nego od 20-50 fps.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Lucidius kaže...

Inace, moram rec da mi je proc prava zver, na 4.9GHz ne prelazi 60 stupnjeva u gejmingu, mete sve redom i mogu rec da sam dobro odabrao sta se tice gejminga, ipak je Ryzenu gejming sporedna strana.

Gdje bi ti bio kraj da si ga kupio za 2400-2500 kn i da ti je vodeno ugrađeno na prednju stranu kućišta da radi sa hladnim zrakom izvana,

a ne sa vrućim zrakom koji isijava grafička kartica.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Zasto bi ga stavljao na prednju stranu i rusio estetiku kada ga mogu i sa gornje strane namjestiti da uvlaci hladni zrak izvana, ali posto sam vec gledao testove izmedu te dvije kombinacije i vidio da je razlika u 2 stupnja rade sam ga ostavio ovako da izbacuje topli zrak van jer u tom slucaju ima manje problema sa prasinom

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Intel i7 Club

Frend prelazi na intela, odnosno 1151 socket. Zapela mu je za oko GB GA-H270 Gaming 3 maticna(definitivan odabir) i i5 6600. Znači, nikakvo OC, ne radi to. Dali mu je bolje onda uzeti osvježenog kaby lake i5 7600, istina da je razlika naspram 6600 3-5%?

SkorvY
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pitas za i5 u i7 temi? Oces ban?😎
Po meni je jeftinije uzeti skylake plocu jeftinije su za cca 200-tinjak kuna naspram kabya i to ulozit u bolji cpu...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
skorvy kaže...

Frend prelazi na intela, odnosno 1151 socket. Zapela mu je za oko GB GA-H270 Gaming 3 maticna(definitivan odabir) i i5 6600. Znači, nikakvo OC, ne radi to. Dali mu je bolje onda uzeti osvježenog kaby lake i5 7600, istina da je razlika naspram 6600 3-5%?

Pa to su isti procesori pa sad ti računaj. 

13 godina
neaktivan
skorvy kaže...

Nek se javi meni i nek nosi moj setup (6600k+z170-a+16gb 3ghz ddr4), meni stiže ryzen za 10ak dana.

15 godina
Lucidius kaže...

ali posto sam vec gledao testove izmedu te dvije kombinacije i vidio da je razlika u 2 stupnja

Ne vjeruj svemu što vidiš, sam to isprobaj i napravi testove i vidjet ćeš da nisi u pravu.

ps. na gornjoj strani je pametnije da izvlači vrući zrak van pošto se on diže u gore, ali dobro, svatko ima svoje.

ps. 2 nešto te nema u zadnje vrijeme, sezona na moru je krenula i kad je došao vikend, odmah si se pojavio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 14:24 (Valentin17).
14 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

ali posto sam vec gledao testove izmedu te dvije kombinacije i vidio da je razlika u 2 stupnja

Ne vjeruj svemu što vidiš, sam to isprobaj i napravi testove i vidjet ćeš da nisi u pravu.

Evo npr covjek u svojem slucaju dobio razliku 10 stupnjeva. 

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

ps. na gornjoj strani je pametnije da izvlači vrući zrak van pošto se on diže u gore, ali dobro, svatko ima svoje.

ps. 2 nešto te nema u zadnje vrijeme, sezona na moru je krenula i kad je došao vikend, odmah si se pojavio.

Ma kakvo more i sezona, ja sam stalno u ZG, a na forumu me nema zato jer me malo prosla volja, a i kako je stigla nova platforma sam se navukao na igranje i testiranje toga.

Kaj se tice gornje strane i uvlacenja, tamo je odma i straznji vent pa odma povuce taj sav topli zrak van, a uz to ako je prednji usis dobar on jos bolje taj sav zrak tjera van kroz straznji panel. Recimo za arctic liq freezer 240 u uputama je i preporuka da se tako okrenu ventovi na gornjoj strani.

A ono o cemu ja pricam je testirano na vise recenzija.

15 godina
Lucidius kaže...

A ono o cemu ja pricam je testirano na vise recenzija.

Gore je kolega stavio jednu koja pokazuje drugačije, a ja osobno sam sa Corsair H110i GT i Noctua NF A14 PWM Industrial IP67 140 mm ventilatorima

dobio 8 stupnjeva niže temperature u igrama sa i7 4790k na 4.6 GHz i 5 stupnjega na grafičkoj kartici Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming.

Ali dobro, ti se radije drži onoga što laprda netko treći, nego onoga što sam isprobaš, ali znam, tebi je estetika najbitnija, ti si cijelu mašinu okrenuo ka

pokazivanju i dokazivanju nečega, nekome i to je jedini, pravi razlog tome.

ps. a i sama logika i fizika ti ne idu u prilog, niti tebi, niti recenzijama kojima vjeruješ, recenzijama koje ja NISAM VIDIO NIGDJE KOLEGA, s druge strane gore

je jedna koja te pobija samo tako, još koristi stock ventilatore, da stavi nešto pošteno, razlika bi bila još veća.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 19:13 (Valentin17).
14 godina
Intel i7 Club

Pa dobro 7-8 stupnjeva i nije kraj svita sad,i meni je bitna estetika,ali i temperatura,kompromis nekad potreban,nismo svi isti!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
volegradele kaže...

Pa dobro 7-8 stupnjeva i nije kraj svita sad,i meni je bitna estetika,ali i temperatura,kompromis nekad potreban,nismo svi isti!!

8 stupnjeva kad se ventilatori vrte na 500 okretaja da su nečujni, da ih podignem na npr. 800 okretaja, bilo bi to još više,

ali više od toga mi nije potrebno stvarno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 19:42 (Valentin17).
14 godina
Valentin17 kaže...
volegradele kaže...

8 stupnjeva kad se ventilatori vrte na 500 okretaja da su nečujni, da ih podignem na npr. 800 okretaja, bilo bi to još više,

ali više od toga mi nije potrebno stvarno.

Pa valjda kad se uspoređuju temperature radiš na istim postavkama hlađenja,inaće je usporedba nebitna i nepotrebna!!

AUDIOFIL
15 godina
volegradele kaže...

Pa valjda kad se uspoređuju temperature radiš na istim postavkama hlađenja,inaće je usporedba nebitna i nepotrebna!!

Tako je i rađeno bilo.

To je logično i valjda se podrazumijeva, samo govorim da ima još lufta za poboljšanje uz razumnu buku jer Noctua Industrial nisu

nikako tihi ventilatori, ali hlade vrhunski i vrijede svake kune.

ps. meni je off-topica dosta, ne znam za vas.

Lucidius kaže...

A nekakve logike ima u tome, ako je radijator veći u što ne vjerujem, ali neka ti bude.

Morat ću uzeti nešto od EKWBa i sam složiti, počeo sam i to gledati u zadnje vrijeme.

Kod tvoga vodenoga mi je bezveze što ventilatori idu samo s jedne strane, po meni mogao

si uzeti dijelove i sam to složiti ako si već htio tako nešto.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 20:22 (Valentin17).
9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Normalno da je tebi razlika kad imas taj kilavi Corsair, iz mog radijatora ide hladni zrak i kad ga kurim sat vremena u Primeu 95, a razlog tome je kaj imam puno vise tekucine i veci rezervar na vodenom pa se ta voda od samog procesora skoro pa i nemoze zagrijat (trebao bi jos i grafu spojit na sistem da se voda zagrije) pa iz tog razloga ja od uvlacenja svjezeg zraka nemam koristi jer je voda stalno hladna, dok se na ovim standardnim AIO sistemima gdje imas vode na kapaljku odma sve zagrije i trebas hladan zrak koji ce to hladit pa se zato postizu razlike sa rotiranjem radijatora.

Pa sta ce ti push pull bezveze kad samo za  hlađenje procesora nebudes nista sa time postigao, a ja sam svoje hlađenje platio 1550kn, da sam isao slagati custom setup to bi bilo barem 4 puta skuplje, a razlike u temperaturi mozda 4 stupnja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 21:00 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Normalno da je tebi razlika kad imas taj kilavi Corsair, iz mog radijatora ide hladni zrak i kad ga kurim sat vremena u Primeu 95, a razlog tome je kaj imam puno vise tekucine i veci rezervar na vodenom pa se ta voda od samog procesora skoro pa i nemoze zagrijat (trebao bi jos i grafu spojit na sistem da se voda zagrije) pa iz tog razloga ja od uvlacenja svjezeg zraka nemam koristi jer je voda stalno hladna, dok se na ovim standardnim AIO sistemima gdje imas vode na kapaljku odma sve zagrije i trebas hladan zrak koji ce to hladit pa se zato postizu razlike sa rotiranjem radijatora.

Samo... 

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Sta ce prije zakuhat, casa vode ili galon vode, cisto retoricki...

A sada to prebaci na ovaj slucaj, znaci ako imas galon vode koji kruzi preko vrele tocke ili casu vode koja kruzi oko te tocke, sta ce se prije zagrijat? I

Ili jos jedno, casa vode ce zakuhat cak i na malom plameniku, ali veliki lonac nebude zakuhao na malom plameniku vec ce se samo zagrijat do te mjere da voda u njemu bude topla i da mozes staviti bez problema prst unutra, a isto tako proces zagrijavanja vode u jednom i drugom slucaju ce biti uveliko vremenski razlicit.

I sada ja ne kuzim ovu tvoju sliku i sta ima a sta nema smisla, tako da slobodno pojasni malo kad si vec krenuo 

A kao osoba koja je posjedovala 4 razlicita vodena hlađenja mogu itekako stati iza onoga sta pricam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.3.2017 20:57 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Pa sta ce ti push pull bezveze kad samo za  hlađenje procesora nebudes nista sa time postigao, a ja sam svoje hlađenje platio 1550kn, da sam isao slagati custom setup to bi bilo barem 4 puta skuplje, a razlike u temperaturi mozda 4 stupnja.

Lucidius kaže...

Sta ce prije zakuhat, casa vode ili galon vode, cisto retoricki...

A sada to prebaci na ovaj slucaj, znaci ako imas galon vode koji kruzi preko vrele tocke ili casu vode koja kruzi oko te tocke, sta ce se prije zagrijat? I

Ili jos jedno, casa vode ce zakuhat cak i na malom plameniku, ali veliki lonac nebude zakuhao na malom plameniku vec ce se samo zagrijat do te mjere da voda u njemu bude topla i da mozes staviti bez problema prst unutra, a isto tako proces zagrijavanja vode u jednom i drugom slucaju ce biti uveliko vremenski razlicit.

I sada ja ne kuzim ovu tvoju sliku i sta ima a sta nema smisla, tako da slobodno pojasni malo kad si vec krenuo 

A kao osoba koja je posjedovala 4 razlicita vodena hlađenja mogu itekako stati iza onoga sta pricam.

Dakle, stvari ne funkcioniraju na taj način. Da sam imao kad objasniti, objasnio bih, ali nemam jer gledam Povratak u budućnost po deseti put. Ne impresionira me što si imao 4 različita vodena hlađenja, čak mi je malo i smiješno s obzirom da su ovo osnove termodinamike.

Ukratko: termodinamički ekvilibrij dogodit će se prije ili kasnije na količini vode od 1l ili 5l (koje nemaš). U malim razlikama vode, apsolutno je svejedno. Količina vode ne utječe na hlađenje pa ne samo da je svejedno koliki ti je rezervar, nego ga ne moraš ni imati (npr. AIO-i). Jedino na što količina vode utječe je vrijeme do ekvilibrija temperature, koje će u sustavima koji se koriste u računalima, uvijek biti iznimno kratko.

Jedina situacija u kojoj količina vode utječe je da spojiš PC na bazen pa ti se voda hladi bez radijatora, tj. rezervar (bazen) hladi svojom površinom.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ne, to nema smisla i nije tocno, provjerio sam to u praksi, itekao ima veze jer je iz Corsaira h100i i h100i v2 i arctica LF 240 izlazio vruc zrak, iz Swiftecha izlazi hladan zrak, a na to nadodaj jos i 4 puta jacu pumpu koja brze tjera vodu preko procesora i samim time i brze hladi tekucinu. Uostalom nemam o cemu pricati kada su i razlike u temperaturama na strani Swiftecha.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
protjeran
Intel i7 Club

Ajmo se prebaciti ovdje, zanima me vase misljenje o video koji sam postao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Ne, to nema smisla i nije tocno, provjerio sam to u praksi, itekao ima veze jer je iz Corsaira h100i i h100i v2 i arctica LF 240 izlazio vruc zrak, iz Swiftecha izlazi hladan zrak, a na to nadodaj jos i 4 puta jacu pumpu koja brze tjera vodu preko procesora i samim time i brze hladi tekucinu. Uostalom nemam o cemu pricati kada su i razlike u temperaturama na strani Swiftecha.

Dakle, prva greška koju radiš je usporedba neusporedivog: uspoređuješ ne dva, nego tri različita sustava hlađenja s različitim protokom vode, različitim radijatorima i različitim materijalima, a zatim radiš drugu grešku izjednačavanjem protoka vode i volumena vode u sustavu. Treća i ostale greške dolaze iz toga što ne posjeduješ informacije o pojmovima ekvilibrija, termodinamičkim vrijednostima vode i načina rada vodenog hlađenja pa sve skupa rezultira pogrešnim zaključkom koji izvlačiš iz pogrešnog povezivanja korelacije i kauzacije.

Količine vode su zanemarive razlike, a sama količina vode utječe isključivo na vrijeme do dostizanja ekvilibrija. Nemamo podatke, zanemarive su razlike, ali (zanemarujući krivulju rasta) - uzmeš li da njegov Corsair ima 100ml vode, a tvoj Swiftech 500ml vode, to je 400ml razlike za nešto što grije CPU na 140W s nekih 25°C na 35°C. To znači da množimo 4,186J x 400ml x 10°C što nam daje 16744J / 140W - otprilike 2 minute više će ti trebati da ti sustav dosegne ekvilibrij ako imaš 4x više vode u Swiftechu, nego u Corsairu.

Ukratko: što bolja i brža pumpa, što veći i bolji radijator i konačno, što brži protok i pritisak zraka. Sve ostalo je nebitno. Pitanje je samo naći balans buke i performansi.

9 godina
protjeran
Intel i7 Club

Opet si fulao, ta tvoja mnozenja okacis macku o rep.

A kako na kraju svega objasnjavas da na obicnom AIO sistemu radijtor skoro odma bude vruc a meni na Swiftechu ni nakon 2 sata ne izlazi vruc zrak? a ono sta je bitno kolicina vodeje itekako bitna zato jer ja mogu dodat jos dvije grafe u sistem a ti nemozes ni jednu, a i pumpa ti nebi ni tjerala vodu kroz tolke tube i blokove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

meni na seidonu s pisljivim 120mm radijatorom nisam dozivio da se ugrijao, kamoli da bude vruc... kod tebe nes ne valja bacaj tolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice