Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 612.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
13 godina
protjeran
Re: Intel i5 Club

Mislim da je jucer kad sam napravio onaj screen u sobi ipak bilo hladnije jer je bio otvoren prozor, a ja tutlek sam odmah napravio screen cim se sustav podigao. Danas sam ga pustio nek pol sata radi, u sobi je 19 stupnjeva jer sam provjerio. Evo rezultati za 4.2 GHz s tim da voltazu nisam dirao:

idle

load nakon 2 runa intel burn testa na max

Jesu to sad neke ocekivane temperature il da probam reinstalirat drivere od maticne mozda radi ovih senzora?

EDIT: Evo rezultati 5 min nakon sto je zavrsio 5 krugova intel burn testa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.10.2016 13:13 (war3_tft).
12 godina
neaktivan

Rekao bih da su to auto voltaže, kad kažeš da je nisi dirao, to misliš?

Load temp je ok, čak malo veća od očekivane sa tim hladnjakom ali to je zbog auto voltaže, ploča postavlja nepotrebno visok napon. Buni me min temp, jer ispada da je niža od temp u sobi. No čak i da senzor pokazuje 10°C manje od stvarne vrijednosti i dalje su to itekako sigurne temperature, probaj nać (ručno) napon za recimo 4.5ghz pa onda testiraj.

17 godina
Probaj fiksno postaviti napon na 1.2v za 4.2 ghz pa testiraj ako prolazi dizi dalje pa dok se srusi dodas jos malo napona.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Ne kuzim niti ja tu min temp jer cim se digao sustav upalio sam hwmonitor i temp su bile oko 19-20, a on izbaci min 16-17 od nekud.

Nisam vise na kompu pa ne znam kakva je u biosu po defaultu voltaza, al pretpostavljam da je stavljeno na auto.

Probat cu sad za vikend naci stabilnu voltazu za 4.5 pa vidjet kak stvari stoje.

Puno hvala na objasnjenju.
13 godina
protjeran

Probao sam sa 1.2V na 4.2 GHz i nije mi prosao intel burn test na max, stavio sam na 1.225 i jucer je proslo 15 krugova na max, danas nije niti IBT niti aida 64 pa sam povisio na 1.235, evo aida 64 za sad ide. Ono sto ne razumijem je zasto mi na hwmonitoru i aidi pokazuje max CPU VCORE 1.2 klik? Jel krivo nesto gledam il je problem nesto drugo?

17 godina
Intel i5 Club

Probaj se malo poigrati sa drugim postavakama. load line calibration probaj na high postaviti pa vidi koliko je onda razlika u naponu izmedu biosa i windowsa. 

http://www.tweaktown.com/guides/7481/tweaktowns-ultimate-intel-skylake-overclocking-guide/index.html

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Intel i5 Club

Ponovno sam se vratio u klub, sa starog q6600, i napokon mogu koristiti moju 280x 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stalno drzati vent na max nikako nije dobro, ja bih se poigrao sa undervoltanjem i na cpu i na gpu da smanjim temp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hrcak pa i nije neki skok s q6600 pogotovo oc na 3.6ghz, ako je uopce skok, daj nabaci neki cpu bench da vidimo kako se ponasa ta i5 naprema starid q6600, fritz, cinebench, passmark.
12 godina
Intel i5 Club

q6600 mi nije bio clokan, iskreno sam zadovoljan sa ovom i5

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav imam jos jedno pitanje

Koja je razlika izmedu i5 3470 i i5 3330 osim ghz-a i dali to moze utjecati na fps u igrama

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
karlo125 kaže...

Pozdrav imam jos jedno pitanje

Koja je razlika izmedu i5 3470 i i5 3330 osim ghz-a i dali to moze utjecati na fps u igrama

1-2 fps-a max.

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Prije nego sto sam se isao igrati klokanjem save sam default postavke u biosu pod profil1 cisto da ih imam ako zatreba. Danas sam htio nesto isprobati, vratim taj default profil i vidim da mi se voltaza u idle ne spusta ispod 1.212, gledao sam na hwmoonitor i cpu-z. Zadnja verzija biosa je stavljena i provjerio sam da je voltaza stavljena na auto, da mozda flasham bios ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Resetiraj jumper ili bateriju na par min, to bi trebalo vratiti bios na default

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Jel mogu u klub?

i5 6500 i5 6500

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
13 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

nis od toga izgleda jer imam 1804 verziju biosa, nema povratka nazad!

ako netko oce plocu i cpu nek se javi na pm!

17 godina
forum.hwbot.org/showthread.php?p=462739
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

pre riskantno ako neide automatski iz biosa! to mi se neda tj riskirati novu plocu!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2016 12:08 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

Ajde znalci,sto mislite,jesu li ovo lose optimizirane igre ili moj i5 stvarno postaje preslab ?

Ovo mi se dogada u Tomb Raider 2016 i Mafia 3,jednostavno padne GPU usage,a CPU bude na jednoj jezgri 90-95 % ili overall CPU usage blizu 90 %.

https://postimg.org/image/paf5s7vol/

https://postimg.org/image/z92d9wdt9/

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 6:55 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tomb Raider nebi trebao, ali Mafia je mess opcenito to ni ne gledaj... CPU usage u nekim igrama zna doci do 90% ali to neka te ne brine ukoliko GPU usage ne pada. Ne brini nije pre slab niti ce biti skoro, neki se kunu u 6 jezgrene procesore da ce postat standard. Nebi rekao, ogroman gubitak bi to bio za developere igara, jer mi tu koji bi zbog toga mozda upgradeali na novi 6 core smo samo par posto i ne donosimo im puno zarade.

Snažniji Quad core ce biti relevantan bar još 2god. za gaming. Zasujte me down voteovima, ali iste stvari su se nagađale jos 2011.

17 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...

1650kn, to je 250kn manje nego u Uzija. Čovjek tvrdi da se jamstvo može ostvariti direktno kod Intela. Ako je to istina lako možemo otkazati narudžbu kod uzija i uzeti ovo Frend neće bez jamstva, a njegova je zadnja.

UPDATE:

Kupljeni i5 6600K, LC CC 120 i ASRock Z170 Pro4S.

Pitanja vezano za OC:

1. Da li je LC CC 120 dovoljan za nekakav overclock do 4.2 - 4.3 Ghz?

2. Koju voltažu da postavim, automatski overclock u BIOSu nudi 4.4 GHz i voltažu na 1.3?

3. Za ovaj manji overclock dovoljno je mijenjati multiplier i voltažu, a sve ostalo ostavljam default?

Frend i ja malo proučavamo po netu o OC Skylakea jer sam ja trenutno bez grafe (napokon sam Nano poslao na reklamaciju), a imam ponudu za svog i5 4460, MBO i 16GB RAMa za 1900kn i jako sam blizu da to prihvatim i prebacim se na Skylake 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 20:01 (Prince-Artas).
17 godina
Probaj postaviti rucno napon na 1.2v, to bi trebalo biti sasvim dovoljno za 4.2ghz. Hladnjak je sasvim dovoljan za taj oc. Mozda i za 4.5ghz sa 1.3v probaj oc pa vidi sa ibt ili occt pa vidi kakve temp imas.
17 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Probaj postaviti rucno napon na 1.2v, to bi trebalo biti sasvim dovoljno za 4.2ghz. Hladnjak je sasvim dovoljan za taj oc. Mozda i za 4.5ghz sa 1.3v probaj oc pa vidi sa ibt ili occt pa vidi kakve temp imas.

Dakle mijenjam multiplier i voltažu, ostalo na default?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
Za pocetak samo promijeni napon na 1.2 i namjesti na 42 multiplier, dovoljno za pocetak, ako ces ici na veci oc onda svakako pogledaj i druge napone pa iskljuci c1e, cpu eist. Morao bih pogledat malo bios jer bisam jos oc skylake, ali u pravilu imas jos napon za chipset, pa llc da pegla napon. Najvaznije ti je vcore napon mnozitelj i llc i to ti je u 90% slucajeva dovoljno da mijenjas.
13 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 1:01 (klapna).
11 godina
neaktivan

Super naveo si Mafiu 3 koji zaslužuje nagradu za naj goru optimizaciju godine. A Gears Of War radi na DX12, zato vise jezgreni profitiraju, primjer FX. Kao što sam naveo vec, to o i5 slusam vec skoro 6 godina, a nisu ni blizu svog kraja

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Naravno da nisu blizu kraja, to je i dalje dobar cpu, ali postaje jasno da su daleko od idealnog gaming procesora čiju titulu dugo nosi. Zamisli još da se snima gameplay, vrti win update ili nešto tako (serem bez veze) u kurcu si odmah, jer im je u zadnje vrijeme 90%+ na jezgrama kao dobar dan

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 1:22 (klapna).

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Meni ne, u igrama tipa BF i GTA V mi bude 80ak %, ali za snimanje/streamanje si u pravu. Ali onda opet, to nije pitanje vremena, i5 je vec godinama lošiji odabir za streamanje. Ali što se tice obicne igre, nikad problema, nit se grafa rušala, cak ni sa nizim detaljima. Treba zapamtiti da igre koje koriste 8 jezgri ili HT se mogu nabrojati na ruke, a ako igra koristi 4 jezgre, isto ti bio i7 ili i5 ako su na istom clocku.

Zato dolazi DX12/Vulkan gdje takvi procesori dođu do izražaja, pa tako FX npr. u Doomu može iskoristit ostale 4 "jezgre" i profitira, dok i5 koji je puno krvni quad core nece toliko. No to ne znaci da FX 8 core se diže iz pepela, a i5 umire. Jednaka stvar vrijedi i za i7 samo naravno puno jace jezgre od FXa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 3:58 (D3lBoy).
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

Ako i5 u roku 2 g nebude stock na 4.5ghz boost barem na 4.7ghz to mu je kraj! Graficka snaga se stanca ko luda cpu stoji na mjestu u odnosu na njih, koju god igru pokrenem i5 ne pada ispod 90%...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice