Nemas potrebe za ddr4, jer bi morao prodavati sve! uzmi tu i5-icu 3470 preporodit ces se!i5 6500 je mrvicu brzi zbog brzeg ipc-a, no kako rekoh morao bi prelaziti na novi socket a to znaci prodaja svega i kupovina novoga!!lp
Intel i5 Club
- poruka: 3.606
- |
- čitano: 612.147
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemas potrebe za ddr4, jer bi morao prodavati sve! uzmi tu i5-icu 3470 preporodit ces se!i5 6500 je mrvicu brzi zbog brzeg ipc-a, no kako rekoh morao bi prelaziti na novi socket a to znaci prodaja svega i kupovina novoga!!lp
E jel bi bilo sta brze u video editingu kod renderanja videa?
E jel bi bilo sta brze u video editingu kod renderanja videa?
skylake je noviji pa prema tome i nesto brzi! no velim to ti je zanemarivo na i5-icma s obzirom koliko bi te kostao prelazak!LP
Pozdrav svima,
koji i5 bi preporučili isključivo za svrhu gaminga? Što se mene tiče ne mora biti najnovija arhitektura i, naravno, ne mora biti ni najskuplji model haha.... znači neki best buy.
Hvala pozdrav
Koliko sam shvatio, i5 6400 je i više nego dovoljan za sve, 6500 je neki optimalni odnos uloženo/dobiveno, 6600 ne opravdava cjenovni premium nad 6500, a 6600k ako ćeš overclockati, makar je po meni to cjenovni rang preblizu i7 6700, a s odgovarajućom pločom se može i non-k procove dići.
Navedeni zaključci su courtesy linusa i ostalih youtubera što pratim, ofc nisam osobno isprobao, ali zahvaljujući njima sam se odlučio za 6500
Po cemu je 6500 ok a 6600 bacanje para ? Razlika između 6400, 6500 i 6600 su 300MHz između svakog. Ako je zbog toga jedan bacanje para - svi su
Po cemu je 6500 ok a 6600 bacanje para ? Razlika između 6400, 6500 i 6600 su 300MHz između svakog. Ako je zbog toga jedan bacanje para - svi su
Ja bih svakako ganjao neki 6600k po jeftinijoj cijeni..

Isti vrag ko 6600 samo otkljucan, ali da ako su jeftini onda da. Iako bi ja rađe 6700 non k nego 6600k... 6600k jedino ima smisla ako ces clockat, a ako ces clockat treba ti dosta dobra ploca, hlađenje... a to sve dosta košta, sa obzirom koliko možeš uštedit ako ne clockaš.
Tu si svakako u pravu, ali on je očito pucao na neku i5-icu.. A taj I5 6600k se mora dobro kloknuti do I7 6700k...

Može se clockati naravno ali i dalje ti fali HT
Na to sam i zaboravio . HT svi smo za te!

Frendu treba hitan savjet za best buy (al baš best buy, da prođe što jeftinije) MBO, 8GB RAMa i hladnjak za i5 6600K, kaže da bi ga lagano clockao. Sad pretpostavljam da može uzeti neku Kingston 1x8GB ili 2x4GB što bude najjeftinije i LC CC 120 ali o MBO mu nemam pojma što reći. Može savjet?
PS pitam ovdje da ne postavljam 3 upita u 3 različite teme a hića je
Naj jeftinija Z170 http://www.adm.hr/maticna-ploca-gigabyte-ga-z170-hd3-ddr3-s1151/86012ADM/product/ ali je DDR3
A za DDR4 je naj jeftinija https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-lga1151-z170-pro4s/101932
Samo neznam koliko je dobro clockati na njoj...
Naj jeftinija Z170 http://www.adm.hr/maticna-ploca-gigabyte-ga-z170-hd3-ddr3-s1151/86012ADM/product/ ali je DDR3
A za DDR4 je naj jeftinija https://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-lga1151-z170-pro4s/101932
Samo neznam koliko je dobro clockati na njoj...
Kakva je ova MBO, podržava overclock? Može je naći polovnu s jasmtvom za ok cijenu?
https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=208861
EDIT: koja je fora sa Skylake i DDR3, šta nisu bile priče da to oštećuje procesor?
Imam ponudu od kolege forumaša ASROCK z170 pro4s i 2x4gb 2400mhz ddr4. Čini mi se skroz fer cijena?
Za memoriju je dobra cijena, a sad plocu nisi naveo cijenu, imas 4 slota pa onda si na maximumu 24gb ali ako ti je to dosta kupuj
Za memoriju je dobra cijena, a sad plocu nisi naveo cijenu, imas 4 slota pa onda si na maximumu 24gb ali ako ti je to dosta kupuj
Da nisam , 1000kn sve skupa s poštarinom.
Ok cijena, to je tih cca 20% dolje od cijene u ducanu.
Ok hvala svima, matična i RAM naručeni od kolege, CPU i hladnjak iz Uzija (tamo su najjeftiniji).
Inače ako netko gleda ona tri 6600K na Njuškalu, jedan nema račun i pisano jamstvo već se jamstvo ostvaruje preko njega (lol, što da ga frend ide prodat za godinu dana), drugi nema račun ali tvrdi da se reklamira direktno kod Intela na njihov trošak (WTF?) a treći je prodan (navodno stiže novi idući tjedan preko Amazona).
Ma sta se tice procesora to si mogao i polovno uzeti ako je dobra cijena, to je komponenta koja ce najduze trajati u racunalu, jedino ako ga nije netko sa ln2 oc.
Ma sta se tice procesora to si mogao i polovno uzeti ako je dobra cijena, to je komponenta koja ce najduze trajati u racunalu, jedino ako ga nije netko sa ln2 oc.
Uzeo bi frend rado bilo kojeg polovnog da ima ikakvo pisano jamstvo, u slučaju prodaje nekad u budućnosti. Ova 2 raspoloživa nemaju nikakvo...

Pa pitanje je kolika je cijena? jer ako je dosta ispod cijene cca 30% i vise svakako isplativa kupovina
1650kn, to je 250kn manje nego u Uzija. Čovjek tvrdi da se jamstvo može ostvariti direktno kod Intela. Ako je to istina lako možemo otkazati narudžbu kod uzija i uzeti ovo Frend neće bez jamstva, a njegova je zadnja.
Ma bolje uzeti onda taj iz uzija, da je spustio na 1500kn sa dostavom onda bi to bila dobra kupovina, cak i da je garancija opet vise od 1600kn sa dostavom ne vrijedi
Nadam se da postavljam pitanje na pravo mjesto, naime prije nego sto krenem s klokanjem procesora htio sam vidjeti kako se temperature ponasaju u loadu pri stock frekvencijama. Nakon otprilike sat i pol testiranja s aida64 reziltati su ovi. Za usporedbu sam uzeo ovu recenziju i primjetio da su moje temperature dosta nize, pogledao sam i par videa s youtubea gdje su temperature isto dosta vise nego kod mene pa imam par pitanja:
1. Znam da je u recenziji koristen drugi CPU tj i7-4770K, da li je moguce da su razlike iz tog razloga toliko velike? Njihov procesor je na stock frenkvenciji u loadu kad su pokrenuli aida64 isao do 62 stupnja dok je moj ovisno o coreu od 36-41 i package do 43.
2. Da li je mozda problem u senzorima?
3. Koji jos program da odvrtim?
Svaka pomoc je dobrodosla, ne bi htio krenut s klokanjem a da me npr senzori zezaju pa da se sve vti na puno visim temp nego sto pokazuje.
P.S. U sobi je bilo oko 19-20 stupnjeva, a kuciste zatvoreno ako to ista znaci.
Pogledaj jesu ti clockovi/voltaže na max. 6600 vuce manje struje, ali svejedno bi ti trebao ic vise, meni sa Hyperom ide oko 50ak u igrama. Upali OCCT za bolje testiranje topline
Dark rock 3 je odličan hladnjak i, s obzirom na ambijentalnu temperaturu, mislim da si dobio normalne rezultate. Klokaj bez brige (u razumnim granicama, naravno).
EDIT: ček, tek sad vidjeh sliku, 15°C min? Probaj neki drugi monitoring program...