Nemoguce da mu treba 1.212 u idleu.
Jel konstantno ovih 1.2 u idleu ?
To je za nekih 4.3Ghz i vise po mom skromnom znanju.
Jel imas zadnji bios, probaj ocitati sa dva ili tri moniotring programa paraleleno jer mozda krivo ocitava.
Nemoguce da mu treba 1.212 u idleu.
Jel konstantno ovih 1.2 u idleu ?
To je za nekih 4.3Ghz i vise po mom skromnom znanju.
Jel imas zadnji bios, probaj ocitati sa dva ili tri moniotring programa paraleleno jer mozda krivo ocitava.
Ma znam da je nemoguće,bio je do sad 0.80v,vjerovatno zbog ovog OC moda na matičnoj!Idem isključit to!
solidan izbor ali ja bi rađe volija neku Asusicu vidit u kućištu.
Asrokice su mi se u zadnje vrime pokazale dobre i pouzdane ali za klokanje mi je Asus kralj.
jel gori?! bravo za skor!
Ma 3h sam se hebavao sa njim, jedva validifikaciju napravio
Nema bas Asus z170 ploca u ponudi do 1000kn - najblize sto mozes je trazit Asus Z170A, ona je oko 1200-1300kn
Ova koju si odabrao je najoptimalnija opcija za cca 1000kn
Nema bas Asus z170 ploca u ponudi do 1000kn - najblize sto mozes je trazit Asus Z170A, ona je oko 1200-1300kn
Ova koju si odabrao je najoptimalnija opcija za cca 1000kn
Može i ovu Gigu: GA-Z170-GAMING K3.
Sa malim zakasnjenjem ,ima Asrock z170 pro 4s i i5 6600k, za sada radi kao zmaj sve ! :)
Kakav je primjeraj,jesi clockao??
A da testira da vidimo sta taj zmaj moze? Mislim da dosta ljudi zanima kako se ponasa ta ploca
Kakav je primjeraj,jesi clockao??
Klokovao jesam ,mislim probao sam,Do 4.3 GHZ ide bez problema ,bez dizanja napona .
Na 4.4 Ghz zakuje. Napon nisam dizao ,ne znma koji da stavim .
Moze li da se sjebe nesto?Windows ili sta vec?
Koliki mu je napon na def. ?
Teško da će se išta loše dogoditi, ako je napon premali - bit će nestabilno, ako je veći nego mu treba - bezveze će se grijat više.
Def napon ovisi o primjerku ali većina ih je ~1.1v na 3.9 turbo frekvenciji.
Nece mu nista bit ako je dobro hladjen, ali ja ti preporucam da se korak po korak dokotrljaš do tih 4.4, bit ce ti lakše skužit sve i znat ces koji su ti limiti i koji su ti minimumi, tako da ubuduce ako budes htio visi clock znat ces otprilike koliko ti treba za šta. Moj obican 6600 ima 1.048v, stock naravno, tako da 6600k ce bit oko 1.1
Nece mu nista bit ako je dobro hladjen, ali ja ti preporucam da se korak po korak dokotrljaš do tih 4.4, bit ce ti lakše skužit sve i znat ces koji su ti limiti i koji su ti minimumi, tako da ubuduce ako budes htio visi clock znat ces otprilike koliko ti treba za šta. Moj obican 6600 ima 1.048v, stock naravno, tako da 6600k ce bit oko 1.1
Ima dobar cooler mada ne vidim svrhu da ga dizem na 4.4 ako vec stabilno radi na 4.3 bez diranja napona ?!
To bez diranja napona je prepostavljam sve na auto,samo si digao multiplere!!Taj napon uvjek varira i ide gore dolje,dosta puta i previše napona uzima,to je nepotrebno,zato ti ostaje fino manualno podešavanje!!
To bez diranja napona je prepostavljam sve na auto,samo si digao multiplere!!Taj napon uvjek varira i ide gore dolje,dosta puta i previše napona uzima,to je nepotrebno,zato ti ostaje fino manualno podešavanje!!
Da samo sam digao multiplere na 43 ! :)
Znaci 1.25 v ce mu biti dovolje za stabilan rad na 4.4 ?
Sad se opet postavlje pitanje kolika je razliku u nekom normalnom radu izmedju 3.9 i 4.4 ?
To se i ne primjeti osim u testovima ?!
Tako je. U normalnom radu ne možeš znat bez da vidiš u nekom programu jel 3.9Ghz ili je 4.4Ghz.
Tako je. U normalnom radu ne možeš znat bez da vidiš u nekom programu jel 3.9Ghz ili je 4.4Ghz.
Onda je bolje ne petljati ?! :)
Kod mene asusica nakuri 1.35V za 4.6ghz kad je na auto postavkama.Nekako sam sigurniji kad sam odradim postavke voltaze,pogotovo zbog zracnog hladjenja.
Normalno,koje auto tune,to je glupost,samo manualno!!
moj jadan ne moze preko 4.2 ili ja nisam uspio namjestiti kako treba.