Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
11 godina
Re: Intel i5 Club
@doky01
Nece biti bottleneck za bilo koju od tih s tim da radi na iznad 3.5ghz. Ja sam ga prosle godine testirao sa r9 280 u bf3 32/32 na stocku na 2.5ghz I na 3.5ghz.
Na stocku je radio onako, igra je imala framedropove. Nista hajmo reći strašno, ali se ponekad znao osjetiti koji trzaj. Kad sam ga oc na 3.5ghz procesor je prodihao punom plucima. Najvise sam mu digao multiplier na 39 bez diranja iceg ostalog I cpu je radio super s tim da je bila sabertooth maticna ploca. Ta tvoja ne bi mogla uspjeti.
13 godina
protjeran
Daj ansha pricas bezveze(znam nisi ni probao:)zadnji koji sam ocao je bio i3 4150 haswell.. Samo sto je tih 100-200mhz zanemarivo naspram 400-600mhz koji su se postizali na sandiju i ivy procevima..dakle moze se!
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Pricamo o i5 koji NE MOZE iznad max.turbo multija, a ti i dalje nastavi lagat i dezinformirat ljude.

Zasto ti onda ni jedna i5-ica nije isla iznad turbo clocka??

I ovdje pricamo o multiju a ne o par mhz fsb-a(blck) sta niti je preporucljivo niti ima smisla..

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 14:24 (ansha).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

ti samo i dalje tuli po svome! svaki cpu se moze overklokat...sad koliko to i kako, je drugi par rukava!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Chico12 kaže...
@doky01
Nece biti bottleneck za bilo koju od tih s tim da radi na iznad 3.5ghz. Ja sam ga prosle godine testirao sa r9 280 u bf3 32/32 na stocku na 2.5ghz I na 3.5ghz.
Na stocku je radio onako, igra je imala framedropove. Nista hajmo reći strašno, ali se ponekad znao osjetiti koji trzaj. Kad sam ga oc na 3.5ghz procesor je prodihao punom plucima. Najvise sam mu digao multiplier na 39 bez diranja iceg ostalog I cpu je radio super s tim da je bila sabertooth maticna ploca. Ta tvoja ne bi mogla uspjeti.

Mogu li ista overclockati barem 200 mhz po jezgri ?

Igram GTA 5 na 1680x1050 High-Very High postavke i primijetim da je GPU zakucan 99 % u igri cak i u gradu,to je znaci znak bottlenecka graficke ? 

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ti samo i dalje tuli po svome! svaki cpu se moze overklokat...sad koliko to i kako, je drugi par rukava!

Pricali smo o multiplieru koji se mogao dignuti 4 bina iznad max turba sta na Haswell-u vise nije moguce. Al posto ti nisi normalna osoba, nema smisla s tebom ulazit u ikakve rasprave... 

15 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

Igram GTA 5 na 1680x1050 High-Very High postavke i primijetim da je GPU zakucan 99 % u igri cak i u gradu,to je znaci znak bottlenecka graficke ? 

Nece ti pomoc overclock jer i haswell i5 na puno visem takti bude skoro na max-u u gradu.

16 godina
ansha kaže...
doky01akablava kaže...

Nece ti pomoc overclock jer i haswell i5 na puno visem takti bude skoro na max-u u gradu.

GPU usage bude 99 %,CPU bude 80-85 % dok u situacijama di je velik broj automobila/pjesaka zakuca na 99 % i tad je framerate blize 45 fps dok je GPU zakucan u nekim podrucjima ide 40-tak fps cak pada ispod 35 fps.

Sve mi vise vuce da je GPU bottleneck,slicna situacija u Dying Light...

15 godina
protjeran
Intel i5 Club

Nesto mora biti bottleneck a pozeljno je da je to gpu tako da nemas problema. Ako oces vise fps-a uzmi jacu grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
doky01akablava kaže...
ansha kaže...
doky01akablava kaže...

GPU usage bude 99 %,CPU bude 80-85 % dok u situacijama di je velik broj automobila/pjesaka zakuca na 99 % i tad je framerate blize 45 fps dok je GPU zakucan u nekim podrucjima ide 40-tak fps cak pada ispod 35 fps.

pa smanji traffic i sve pet ....

16 godina
Taraba kaže...
doky01akablava kaže...
ansha kaže...
doky01akablava kaže...

pa smanji traffic i sve pet ....

Pa eto uzeo sam i5 da ne smanjujem traffic,onda sam mogao i3 2120 ostaviti i smanjiti slidere do kraja i imao bi +30 fps.

Pitam jel GPU postao usko grlo,to za smanjivanje znam i sam.

13 godina
protjeran
Intel i5 Club

slab ti je i taj i5 i gpu, uzeo si punokrvni i5 nakon one i3 s Ht-om, neznam sta si ti ocekivao 200% vece perfomasne? gpu ti u pravilu cim smanjujes detalje pada "gpu usage" tako da nemres onda mjeriti bootleneck(dakle nije problem u grafickoj)! vec ako pada na maximalnim postavkama bez obzira na broj fps-a u igri! da nabavis jacu grafu neam smisla sandy bridge cpu na 3,3ghz moze maximalno donekle gurati gtx770/280x(i to sam pretjero) isti takav haswell i5 na 3,3ghz daje cca 20% vece perfomanse u igrama! upgrejdat se mora ako zelis biti donekle u toku ako ne nesto moras smanjivati ili mijenjati...:)LP

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Stjepanj kaže...

slab ti je i taj i5 i gpu ...

eto čovjek ti je iskreno rekao kaj je, ja sam ti samo predložio obzirom da si se žalio na količinu detalja u igri, nekužim zašto očekuješ jako puno od nečeg kaj je jako zahtijevno za tvoj HW. Ja bi da moj reno ide 240 al jbg nece, ima neki gadni bottlneck ( šala mala  )

lp

16 godina
Intel i5 Club

Sve je to kuzim,nisam ocekivao 200 % vece perfomanse,ovo je odlicno kako ide sad GTA 5 naspram prije,samo pitam bi li povecao minimalni fps ako recimo r7 265 zamijenim sa r9 380 i slicno,ja nigdje nisam rekao da trebam dobiti 200 % vece perfomanse,vadis moje rijeci iz konteksta nego eto smanji detalje to sam mogao i na i3 pa igrati ugodno.

Ionako mi je ovo do godine,cilj je prvo uzeti jaci GPU tipa R9 380 ili GTX 960 pa na godinu uzeti neki Skylake sa novom MBO :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
doky01akablava kaže...
Chico12 kaže...
@doky01

Za tu tvoju matičnu nisam nešto posebno upoznat jer je h61 chipset, po tome ne bi mogla(valjda!!). Ovako, ja ti govorim iz prve ruke. Imao sam p67 sabertooth i i5 2400s. Taj proc radi na 2.5ghz sve jezgre i 3.3ghz turbo boost(jedna jezgra). Ovo što ti pričaju da smanjiš detalje i da je bottleneck za grafičku je čista glupost. To je isti procesor kao i obični i5 2400 samo što je downclockovan. Zato, ako taj procesor želiš maksimalno iskoristiti, moraš uzeti p67, z68 ili z77 ploču i ošnuti ga na 4ghz, onda postaje zvijer!!!I nema grafičke osim ovih 2015 high end komada da je neće iskoristiti 100%. Sve je do tebe, s tim da tvoja grafička neće ni oznojiti taj cpu, tebi je veći bottleneck grafička karta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 18:32 (Chico12).
13 godina
protjeran
doky01akablava kaže...

Sve je to kuzim,nisam ocekivao 200 % vece perfomanse,ovo je odlicno kako ide sad GTA 5 naspram prije,samo pitam bi li povecao minimalni fps ako recimo r7 265 zamijenim sa r9 380 i slicno,ja nigdje nisam rekao da trebam dobiti 200 % vece perfomanse,vadis moje rijeci iz konteksta nego eto smanji detalje to sam mogao i na i3 pa igrati ugodno.

Ionako mi je ovo do godine,cilj je prvo uzeti jaci GPU tipa R9 380 ili GTX 960 pa na godinu uzeti neki Skylake sa novom MBO :)

neznam kako ti se daje 1800kn za najeftiniju gtx960, ako vec uzimas daj jos 100kn i uzmi ipak bolju grafu,

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/xfx-r9-280x-tdfd/

jebo BN! ionako ces uzeti ili i7 ili novi setuplp

16 godina
Stjepanj kaže...
doky01akablava kaže...

neznam kako ti se daje 1800kn za najeftiniju gtx960, ako vec uzimas daj jos 100kn i uzmi ipak bolju grafu,

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/xfx-r9-280x-tdfd/

jebo BN! ionako ces uzeti ili i7 ili novi setuplp

Ma uzeo bi 4 GB verziju GTX 960,a ima je za 1800 kn,vjerojatno jeftinije ce biti 5./6. mjesec iduce godine,valjda nece GTX 960 gusiti ..

Nikada dovoljno love za komp,kolega gore sto je napisao za i5 2400 i upgrade na Skylake ili Haswell sam nasao na puno foruma kao overclock,guru3d,tomshardware,svugdje se iste polemike vode,sad *ebaji ga izgubljen sam malo u tome..

11 godina
Drug moj najbolje je imati ps4 i core 2 duo za interneta.
Ulaganje u comp je glupost.
Btw, imam gtx960 g1 gaming 2gb i u svim igrama dobija r9 280 koju sam imao prije nje.
13 godina
Intel i5 Club

Pozdrav!! Evo i mene na novom procesoru i5 6500 sa computer universa uz msi h170 gaming m3 matičnu i kingston hyperx ddr4 memoriju . Prešao sa starog amd phenoma II x4 b35.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 12:48 (brka911).
Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozdrav, došlo vrijeme za zamjenu (775 ploča je riknula i dobri stari quad je ostao sam), prvo sam mislio uzeti g325 ali vidim da mi igra na koju ciljam ima velikih problema i black screanova sa tim procesorom /star wars battlefront/, sad sam ozbiljno počeo razmišljati o 4460 ili 4690, zanima me što mislite o kupovini tih procesora prko oglasa ? kolko je to "opasno" ? drugo je pitanje na koju ga ploču staviti, kako je buđet za ploču opasno smanjem radi skoka sa 3258 a imajuć na pameti da su i tako ti procevi "zaključani"

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mla_dend kaže...

Pozdrav, došlo vrijeme za zamjenu (775 ploča je riknula i dobri stari quad je ostao sam), prvo sam mislio uzeti g325 ali vidim da mi igra na koju ciljam ima velikih problema i black screanova sa tim procesorom /star wars battlefront/, sad sam ozbiljno počeo razmišljati o 4460 ili 4690, zanima me što mislite o kupovini tih procesora prko oglasa ? kolko je to "opasno" ? drugo je pitanje na koju ga ploču staviti, kako je buđet za ploču opasno smanjem radi skoka sa 3258 a imajuć na pameti da su i tako ti procevi "zaključani"

pa isprobaj prije kupnje, s procovima ne bi trebalo biti problema i uzmi 4460 ako je razlika u cijeni veća, ako nije tolika i stane ti u budget uzmi 4690 jer je za cca 15% jači

idi slobodno na neku jeftinu h81 matičnu s usb3 priključkom za prednju stranu kompa, ti će procovi na njoj raditi kao i na nekoj skupljoj

13 godina
protjeran
Kao sto rece kolega iznad h81 i puknes s njuske 4690 za 1300kn(jazzhow njuskalo korisnik) i nemas brige...lp
11 godina
Intel i5 Club

Je li ovo ovako treba ili???

Naime igram fallout 4 na ultra settingsima sa gtx 960 i i5 3470, i fps je zakucan na 50 a grafa ne ide iznad 50% gpu usage.

Kako je kod vas???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hvala dečki, a što je sa ovim tvojim?
15 godina
protjeran
Chico12 kaže...

Je li ovo ovako treba ili???

Naime igram fallout 4 na ultra settingsima sa gtx 960 i i5 3470, i fps je zakucan na 50 a grafa ne ide iznad 50% gpu usage.

Kako je kod vas???

Zakucan moze biti samo na 60 fps jer je igra na toliko ogranicena (da se uklonit). Ako igras na ultra i ne pada ti ispod 50 znaci da nisi dosao do zahtjevnijih djelova tj. centra Bostona, tamo i 980Ti ima gadne dropove na ultra (shadow distance je uzrok problema).

11 godina
Intel i5 Club

Ma tek počeo igrati kad uđe u onaj oklop na početku, ali izgleda da me driveri zajebavaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
mla_dend kaže...

pa isprobaj prije kupnje, s procovima ne bi trebalo biti problema i uzmi 4460 ako je razlika u cijeni veća, ako nije tolika i stane ti u budget uzmi 4690 jer je za cca 15% jači

idi slobodno na neku jeftinu h81 matičnu s usb3 priključkom za prednju stranu kompa, ti će procovi na njoj raditi kao i na nekoj skupljoj

U čemu je točno jači 15%? U igrama sigurno nije, 4460 se više isplati...

već se o tome zapravo raspravljalo http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/core-i5-4590-core-i5-4460/231680.aspx

Ne možeš postotke izvlačit prema postotcima u clocku, nego gledaj dali veći clock ima utjecaj na konkretnu stvar za što se koristi (ugl. u gamingu nikakvu, ili u razini statističke greške, a radi se o nekoliko stotina kn jeftinijem procu)

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2015 17:18 (klapna).
13 godina
neaktivan

pozz, gledam po netu pa ne mogu naci h81 sa prednjim usb3.0 priključkom, koliko vidim tek od b85 imaju 4 usb 3.0 ... imaš neku konkretnu ideju ?

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

as rock h81m-hds ima front usb 3.0 (jedna od rijetkih)

0 0 hvala 0
12 godina
klapna kaže...

U čemu je točno jači 15%? U igrama sigurno nije, 4460 se više isplati...

već se o tome zapravo raspravljalo http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/core-i5-4590-core-i5-4460/231680.aspx

Ne možeš postotke izvlačit prema postotcima u clocku, nego gledaj dali veći clock ima utjecaj na konkretnu stvar za što se koristi (ugl. u gamingu nikakvu, ili u razini statističke greške, a radi se o nekoliko stotina kn jeftinijem procu)

pa muku mu ljutu, 3,9 u odnosu je na 3,4 ghz je cca 15 posto više

naravno da negdje to nema tolikog utjecaja, kao npr u igrama jer igre ovise i o grafičkoj kartici, ali je razlika na procu tolika kolika je

u krajnjem slučaju prvo sam naglasio da uzme 4460 ako je razlika u cijeni veća, jer i sam ne bih dao parsto kuna za tu razliku

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice