Intel 4460 vs Amd 8300

poruka: 52
|
čitano: 12.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Intel 4460 vs Amd 8300
XXX kaže...
ansha kaže...

Po tome i5 @ 3.9 brutalno gazi fx-a @4ghz...

Pa ne vidim da ga brutalno gazi osim u jednoj igri ali zašto ne napomenuti da je i duplo skuplji, tj. brutalno skuplji. Zašto ne reći oba proizvoda su odlična i vrijede onoliko koliko i koštaju? Zašto ne reći da netko tko ne želi potrošiti više od 1000 kn za CPU sa FX8300 dobiva jedan dobar proizvod a netko tko želi najbolje sa i5 4690K za 2100 kn dobija upravo to. Zašto ovo gazi, ne gazi i slične dječica fore? 

Evo ovaj tip je proveo faking šest mjeseci u testirani, LOL i dobio je neke objektivne rezultate iako je koristio jedan FX8350 za kojim sigurno nema potrebe jer sa jeftinijim 8320 dobijaš sve isto ili sa čak još jeftinijim FX 8300.

http://www.pcper.com/reviews/Systems/Quad-Core-Gaming-Roundup-How-Much-CPU-Do-You-Really-Need

Zašto ljudi i nakon takvih tekstova i usporedbi i dalje imaju potrebu kenjati?

Koliko para toliko muzike.

Cekaj, kao vlasnik amd-a, tolko si butthurt da me napadas da kenjam cisto zato sta primjecujem ociglednu stvar? Uf, oprosti, da sam znao da si tako fragile ne bih nista pisao...

13 godina
Intel 4460 vs Amd 8300

Razlika je u tome što za 1900 kn imaš i matičnu i procesor i igrat češ na 60+ fps-a, na drugu stranu za 1900 kn imaš samo procesor... 

A stvar je u tome što na obje konfiguracije češ moći igrati gotovo sve igre na 60+ fps, a sada hoće li fps biti 87 ili 78 meni je svejedno dok imam 60hz monitor i ne dobivam napadaje ako fps padne ispod 60 niti patim za time da imam ukljuučen fps overlay dok igram/streamam.

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Cromaki kaže...

Razlika je u tome što za 1900 kn imaš i matičnu i procesor i igrat češ na 60+ fps-a, na drugu stranu za 1900 kn imaš samo procesor... 

A stvar je u tome što na obje konfiguracije češ moći igrati gotovo sve igre na 60+ fps, a sada hoće li fps biti 87 ili 78 meni je svejedno dok imam 60hz monitor i ne dobivam napadaje ako fps padne ispod 60 niti patim za time da imam ukljuučen fps overlay dok igram/streamam.

Onda se meni ucinilo da pada na 24-25fps AMD u onom clip-u... Jesi ga pogledao uopce posto je od tu krenula rasprava?

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Cromaki kaže...

Onda se meni ucinilo da pada na 24-25fps AMD u onom clip-u... Jesi ga pogledao uopce posto je od tu krenula rasprava?

Istu svar imaš u mom linkanom video sa I5 4460 gdje pada na 20 fps-a u Total War-u dok AMD radi dosta bolje. Da li si to pogledao? 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Cekaj, kao vlasnik amd-a, tolko si butthurt da me napadas da kenjam cisto zato sta primjecujem ociglednu stvar? Uf, oprosti, da sam znao da si tako fragile ne bih nista pisao...

Imam trenutno I3 i I5 kod kuće...vlasnik sam svega i svačega. Tako da nemogu biti plačljivo dijete za razliku od hrpe prekenjavanja po ovakvim i sličnim temama. Pokušavam istjerati tračak objektivnosti ako to uopće postoji...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 22:26 (XXX).
13 godina
Intel 4460 vs Amd 8300

Meni osobno ti benchmarkovi ništa ne dokazuju, kao prvo većina njih niti ne testira igru u 100% istom scenariju i naravno da će rezultati oscilirati.

Osim toga koliko puta sam pogledao neke benchmarkove sa svojom grafičkom, isprobam sam i dobijem kud i kamo bolje rezultate jer su se u međuvremenu ažurirali driveri, igra se updatala i slično...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel 4460 vs Amd 8300

toj i5-ici  netreba skuplja ploca od 250kn na kojoj ce raditi savrseno! toliko o cijeni a bogami i mogucnosti nadogradnje na i7 kad zatreba, kad uzmes fx toga nema...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
Cromaki kaže...

ajde ansha odustani..

osobno sam imao hrpu intelovih i amdovih proceva i pun mi je više kufer da se govori o ovakim glupostima..

sve je to isti racku samo što više šta voli.

dakle moj fx 8320 na 4.5ghz je dobar za sve high end grafe

jedan intel i5 klokan ce dobiti veci max fps

u oba slučajeva sve igre ce raditi fluidno i onaj tko nije opterecen sa glupim max fpsom ce biti zadovoljan sa oba procesora..

potrošnja? nedavno sam napravio kalkulaciju i doslovno se ne isplati uloziti soma kuna više u kvazi jači procesor i točka.

pitanje je šugavog egoa i ostalih sranja koji mi stvarno više idu na jetru..

ako voliš intela i super ti je dati za desetak frejmova soma kuna više (ali max fpsa i par fpsa u min) - izvoli..... meni to više nije cool.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 22:32 (toxic).
13 godina
Intel 4460 vs Amd 8300

Stjepanj...

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Cromaki kaže...

Stjepanj...

nema neki ljepsi?

17 godina
Stjepanj kaže...

toj i5-ici  netreba skuplja ploca od 250kn na kojoj ce raditi savrseno! toliko o cijeni a bogami i mogucnosti nadogradnje na i7 kad zatreba, kad uzmes fx toga nema...

amd radi ne savršeno? ima nekih krivina ili što?

dakle za 2 soma kuna kupiš jedan solidan i5 procesor, ako ti se sviđa stavi plocu od 250 kn na procesor vrijedan 2000 kn i ako vidiš takvog idiota pošalji ga u tri pm umjesto mene..

15 godina
protjeran
Cromaki kaže...

Stjepanj...

Slika stvarno govori 1000 rijeci 

13 godina
protjeran
ansha kaže...
Cromaki kaže...

Stjepanj..

je. i ove 3 pune zvijezdice jos vise

13 godina
Intel 4460 vs Amd 8300

I tvoja konfiguracija pod "Moj pc" 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...
Cromaki kaže...

Stjepanj..

je. i ove 3 pune zvijezdice jos vise

Zvijezdice idu do 5 

13 godina
protjeran
Cromaki kaže...

I tvoja konfiguracija pod "Moj pc" 

kaj s njom:p? nemojte mi se samo pocet kur€it da imate bolje

13 godina
Intel 4460 vs Amd 8300

Ah, nećemo sad čiji je tata jači..

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Intel 4460 vs Amd 8300

dobro i zakljucak teme i5 vs fx 83xx; isprike 8300!

ak stavimo plocu od 2000kn s i5 onda je dobar ali preskup u odnosu na fx s šugavom plocom od 500-700kn, ili pak obrnuto? jer ja sam bio zadovoljan s plocom od 4600kn kao i s onom od 500...i jedna i druga su davale max perfomanse iz svojih procesora!

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Intel 4460 vs Amd 8300

U istoj sam dilemi kao i autor. Znači razmišljao sam da li da prodam svoju matičnu i procesor i nadodam koliko će faliti za FX 8300/8320 i matičnu za njega ili da samo prodam svoj trenutni procesor i skupim za i5 4460. Koliko bi morao izdvojiti za prvu a koliko za drugu opciju, uzimam u obzir i trgovinu i polovno iako je polovno puno teže za naći na njuškalu.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
iAvenger kaže...

U istoj sam dilemi kao i autor. Znači razmišljao sam da li da prodam svoju matičnu i procesor i nadodam koliko će faliti za FX 8300/8320 i matičnu za njega ili da samo prodam svoj trenutni procesor i skupim za i5 4460. Koliko bi morao izdvojiti za prvu a koliko za drugu opciju, uzimam u obzir i trgovinu i polovno iako je polovno puno teže za naći na njuškalu.

4460 se nade za 1000kn, sve i5 jace od toga za cca 100 do makimalno 300kn vise(k modeli su rijetki i skuplji), isplati se dati tih par stotica vise za neku i5 na 3,7-3.9ghz! naravno nekad je ponuda uzasna no nekad imas gro procesora znaju biti i po 500-800kn jeftiniji nego u najeftinijem ducanu samo treba pratiti...LP

13 godina
Intel 4460 vs Amd 8300

mislim da previse komplicirate decki. Intel je trenutno u prednosti sto se tice igara i fpsa, amd je u prednosti sto se tice cijene. Po meni je neisplativo davati za intel iz ducana novi da bih dobio boost od 15 fpsa ili nesto. Ali kao sto stjepanj kaze uvijek se nadje polovni za kojih 1000 ako si strpljiv. Kad skylake izađe mislim da ce cijene masovno pasti i za nove iz ducana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Luka123 kaže...

mislim da previse komplicirate decki. Intel je trenutno u prednosti sto se tice igara i fpsa, amd je u prednosti sto se tice cijene. Po meni je neisplativo davati za intel iz ducana novi da bih dobio boost od 15 fpsa ili nesto. Ali kao sto stjepanj kaze uvijek se nadje polovni za kojih 1000 ako si strpljiv. Kad skylake izađe mislim da ce cijene masovno pasti i za nove iz ducana.

To bi svi volili ali povjest je pokazala da se to vrlo vjerojatno neće desiti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice