Pozdrav, pukao mi je držač hladnjaka za procesor... Pošto nisam baš pri nekoj parici, a ni nemam neki stari hladnjak da stavim na taj komp, da vas pitam. Hoće li mu biti nešta ako zalijepim taj hladnjak za taj držač ?
I dali da to radim dok je prištekan na matičnoj ploči ili da skinem hladnjak pa da ga lijepim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
O kojem se hladnjaku radi i što je točno puklo?
Nađi sliku na netu i obilježi da vidimo.
O kojem se hladnjaku radi i što je točno puklo?
Nađi sliku na netu i obilježi da vidimo.
intel c91249-002
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31PNPLA2EYL._SL160_.jpg
Ta 2 što ga drže sa jedne strane su pukla..
To je socket 478 ako se ne varam.
Znači puklo ti je ovo: Ako ti treba poslat ću ti ja taj dio.
Je, je. Puklo je to... I da socket 478 je..
Ali problem je što ja ne znam skiniti to sa matične :S
komp nije moj, prijatelj mi ga je donio da vidim zašto mu se komp neće upaliti :/
komp nije moj, prijatelj mi ga je donio da vidim zašto mu se komp neće upaliti :/
Komp bi se trebao upaliti ali pošto hladnjak nije čvrsto spojen sa procesorom, procesor će se brzo pregrijati i ugasiti će se računalo.
Ma znam ja to sve staviti i makniti, ali ne znam skiniti ono što se drži za matičnu... Taj dio što je pukao :S
Ma znam ja to sve staviti i makniti, ali ne znam skiniti ono što se drži za matičnu... Taj dio što je pukao :S
Aha. Čekaj malo pa ću ti poslikati i objasniti.
EDIT:
Evo.
Prvo skini ventilator sa hladnjaka te onda obični ravni odvijač umetni ispod bijelog pina te zakreni da iskoči van
Ponovi to za ostala 3 i to je to.Hvala puno, jel bi mi mogao onda poslati taj držać i koliko bi me koštao? ;)
Hvala puno, jel bi mi mogao onda poslati taj držać i koliko bi me koštao? ;)
Poslat ću ti nije problem. Eto platit ćeš poštarinu od nekih 10-ak i to je to:)
Pošalji mi adresu na pp (sad ću uključit pp).
Hvala puno, jel bi mi mogao onda poslati taj držać i koliko bi me koštao? ;)
Poslat ću ti nije problem. Eto platit ćeš poštarinu od nekih 10-ak i to je to:)
Pošalji mi adresu na pp (sad ću uključit pp).
Može, hvala puno :D
Prijatelju ja zaboravio na paket. U utorak ti ga pošaljem.
Sorry na kašnjenju. Nije namjerno. Okrivit ću tablete:)
Prijatelju ja zaboravio na paket. U utorak ti ga pošaljem.
Sorry na kašnjenju. Nije namjerno. Okrivit ću tablete:)
Ja još gledam zašto mi nije jutros paket stigao :)
Okej, u srijedu onda čekam paket? :)
Evo samo da napišem da ne zaboraviš i sutra poslati to :)
Sorry na duplom postu :D
Evo samo da napišem da ne zaboraviš i sutra poslati to :)
Sorry na duplom postu :D
Ne brini.
Spremno je:)
Evo dobio sam pošiljku jutros.. :)
Izvadio sam matičnu, stavio hladnjak, sve uredno složio kako je bilo.. Kada ono komp ne reagira uopče na gumb za paljenje! :S Siguran sam da sam sve točno spojio, samo što mi je tijekom ošarafljivanja matične ispao šaraf koji je ostao negdje u kučištu, jel može biti da zbog toga ne reagira? :S
Izvadio sam matičnu, stavio hladnjak, sve uredno složio kako je bilo.. Kada ono komp ne reagira uopče na gumb za paljenje! :S Siguran sam da sam sve točno spojio, samo što mi je tijekom ošarafljivanja matične ispao šaraf koji je ostao negdje u kučištu, jel može biti da zbog toga ne reagira? :S
Može bit ako ti je pao na neku komponentu pa napravio kratki spoj. Može ti još biti da nisi dobro spojio na matićnu prekidać za paljenje.
Može bit ako ti je pao na neku komponentu pa napravio kratki spoj. Može ti još biti da nisi dobro spojio na matićnu prekidać za paljenje.
Jel može biti da sam krivo spojio one kablove za Speaker, SW SLEEP, PWR LED -, RESET SW i tako ti ?
Može ti bit samo da si krivo spojio kabal za paljenje (mislim da PW pise na njemu). Pogledaj u knjigi od matićne gdje trebaš spojit kabal sa paljene.
Može ti bit samo da si krivo spojio kabal za paljenje (mislim da PW pise na njemu). Pogledaj u knjigi od matićne gdje trebaš spojit kabal sa paljene.
Vidim sada da sam ga krivo spojio, ali skinio sam knjigu od te matične ( ASUS P4SE-U2) ali opet ne piše gdje trebam ga točno ukopčati, i kako sve trebam ukopčati :S
Jel može biti da sam krivo spojio one kablove za Speaker, SW SLEEP, PWR LED -, RESET SW i tako ti ?
Bez prirucnika je to jako tesko za spojit, isprobavaj kombinacije sa odvijacem (on moze upaliti komp, zato jer provodi struju) i ona koja upali... znas vec. Samo nemoj dugo drzati na pinovima jer je to ipak kratki spoj i ako si krive spojio (naprimjer speaker) tu prolazi... cini mi se 3.3 volta.
Ajde čekaj da skinem i ja taj manual pa ću ti označiti šta gdje da ubodeš:)
EDIT:
Evo. Samo pomalo i jedino šta je bitno pazi na polaritet kabela za ledicu jer ako ga pogrešno okreneš tj. zamijeniš plus i minus pol ona neće svijetliti.
Ajde čekaj da skinem i ja taj manual pa ću ti označiti šta gdje da ubodeš:)
EDIT:
Evo. Samo pomalo i jedino šta je bitno pazi na polaritet kabela za ledicu jer ako ga pogrešno okreneš tj. zamijeniš plus i minus pol ona neće svijetliti.
Imam PWR LED - i PWR LED +, koji ide na PWR i to ?
PWR LED ti ide na konektor di sam ti napisao ledica-uključeno. To je konektor za lampicu koja ti pokazuje kad je računalo uključeni.
PWR LED ti ide na konektor di sam ti napisao ledica-uključeno. To je konektor za lampicu koja ti pokazuje kad je računalo uključeni.
Aha, ali onda nemam PWR kabla, imam samo SLEEP SW
Taj SLEEP SW je kabel za paljenje. Njega ukopčaj na PWR.
Taj SLEEP SW je kabel za paljenje. Njega ukopčaj na PWR.
Evo ga, spojio sve tako i radi :)
Hvala puno, ne znam kako da ti se odužim :D
Hvala puno, ne znam kako da ti se odužim :D
Aj super.
Evo poslat ću ti broj tekućeg pa ostavi koju tisućicu:)
Šala mala