ja sam tom pločom v1.0 ne mogu sa fx8150 preko 4.0 ghz ;(
Gigabyte GA-990XA-UD3
- poruka: 532
- |
- čitano: 105.140
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
možeš bez problema
Problem ti je vDrop jer v1.0 nema LLC - dakle boostaj napon za +0.075 i trebao bi ući na 4GHz.
Ako treba boostaj za +0.1V, sve ovisno o dropovima. Ista stvar se i meni dešavala sa UD7 v1.0,
pomoglo je dizanje napona, makar se to pod opterećenjom "normaliziralo" (ako se vDrop može smatrati normalnim).
Najbolja ploča bez vDropa je svakako ECS-ica, sa samo 6+2 regulacijom - rastura u stabilnošću.
Toliko o UD7, MSI GD80 i Fatal1ty Pro. ECS kicks ass. Šteta što se ne trude poraditi na BIOS-u,
jer su im ploče brutalne.
Problem ti je vDrop jer v1.0 nema LLC - dakle boostaj napon za +0.075 i trebao bi ući na 4GHz.
Ako treba boostaj za +0.1V, sve ovisno o dropovima. Ista stvar se i meni dešavala sa UD7 v1.0,
pomoglo je dizanje napona, makar se to pod opterećenjom "normaliziralo" (ako se vDrop može smatrati normalnim).
Najbolja ploča bez vDropa je svakako ECS-ica, sa samo 6+2 regulacijom - rastura u stabilnošću.
Toliko o UD7, MSI GD80 i Fatal1ty Pro. ECS kicks ass. Šteta što se ne trude poraditi na BIOS-u,
jer su im ploče brutalne.
Probao sam sve..jednostavno nije stabilan čak ni na 4.2 ..mogu dignut napon i na 1.5 v...isto... temp poludi...a to me cudi imam solidan cooler..( zalman quiet )
Čitam da je za sada AMD validirao samo high end ploče od Gigabyte-a UD5 i UD7 te Sabertooth i Crosshair za 220W CPU FX 9590. To znači da je potvrđeno i službeno u jednu ruku da se na ovim pločama može komotno clockati što se i znalo za ove najskuplje, ali sada i UD-5 te Sabretooth su označene kao ploče koje mogu podnositi kontinuirano visoke napone i taktove. Za sada nema govora o drugim high end pločama.
S tim da su Fatal1y i Extreme 9 prve ploče na kojima je testiran novi 220W procesor - ASRock je prvi sa 1.5 Orochi podrškom,
990FX Extreme 9 sa 1.30 i Fatal1y sa 1.95.
Prvi review je pisan na ASRocku - možda ih je bilo strah da sve druge ne progore, ipak 220W drže samo "Top of the Tops" ploče.
Kod mene za sada radim sasvim solidno. Makar je HR-02 lagano preslab za to.
Jel imaš baš FX 9590 ili misliš na clockani FX 8350 ? Koliko sam vidio, na 4.7Ghz sa oko 1.5V radi taj FX 9590 sa turbom do 5.0Ghz sa 3 ili manje jezgre pod opterećenjem. Ali vuče samo oko 70W više od stock FX 8350 što nije toliko drastičan rast s obzirom na takt i napon.
S tim da su Fatal1y i Extreme 9 prve ploče na kojima je testiran novi 220W procesor - ASRock je prvi sa 1.5 Orochi podrškom,
990FX Extreme 9 sa 1.30 i Fatal1y sa 1.95.
Prvi review je pisan na ASRocku - možda ih je bilo strah da sve druge ne progore, ipak 220W drže samo "Top of the Tops" ploče.
Kod mene za sada radim sasvim solidno. Makar je HR-02 lagano preslab za to.
A otkud tebi to da je prvo na asrocku testirano ?
Da li je netko uspio skužiti kako se postavlja HDD password u ovom glupom biosu (rev3 FD verzija)?
Izgleda da su maknuli tu mogučnost. U prijašnjim revizijama se moglo, a sada više ne.
Katastrofa!
Pozdrav, naručio sam ovu ploču o kojoj je tema. Zanima me na koliko bi mogao otprilike kloknuti FX8320 bez dizanja napona i kako će se nositi sa CM 212evo coolerom?
Pozdrav!
Vlasnik sam dotične matične ploče iz naslova i zanima me koja joj je najveća dozvoljena temperatura?
Meni ne prelazi 38 kad igram duže vremena samo to je sad dok mi je u sobi 25-26, a za ljeto ne znam pošto je imam tek dva tjedna, a po ljetu mi zna biti i 32 u sobi.
Kad ti pređe 40C onda sve bacaj van i spali odma !!
Ne znam kolega u čemu je problem, samo me zanima kolika je temperatura koju ne bi trebala prelazit.
Ne znam kolega u čemu je problem, samo me zanima kolika je temperatura koju ne bi trebala prelazit.
Ma ne opterećivaj se s time, gledaj kolike su temperature procesora i grafičke...oni znaju imat problem s pregrijavanjem.
Činjenica je ta da točno prije godinu dana je izašao Beta bios F14b za xa-ud3(rev 1.x) i da od tada nisu uspjeli "final/stable" verziju objaviti... Podrška ftw.
Činjenica je ta da točno prije godinu dana je izašao Beta bios F14b za xa-ud3(rev 1.x) i da od tada nisu uspjeli "final/stable" verziju objaviti... Podrška ftw.
Njubovi...
iz razloga !
Nisam bio u temi godinama. Nekako sam naučio živit s onim "Loading operating system . .. ..." a vidim da ni vama nije baš bajno. Radi, šljaka i čekam taj bios f14 da vidim da li ću upalit komp i neću vidit taj odvratan i užasan natpis. Osim toga nikakvih problema nisam imao. Dizao sam Phenoma na 5.0 radilo mi tako dva dana i vidio sam da može, i on, a i ploča, reko aj ti te taktove vrati. Dobra je ploča sveukupno. Nije mi žao ni kune za nju. Ja sam dao oko 900 kn ako se sjećam, koliko je polovna sada ?
Nisam bio u temi godinama. Nekako sam naučio živit s onim "Loading operating system . .. ..." a vidim da ni vama nije baš bajno. Radi, šljaka i čekam taj bios f14 da vidim da li ću upalit komp i neću vidit taj odvratan i užasan natpis. Osim toga nikakvih problema nisam imao. Dizao sam Phenoma na 5.0 radilo mi tako dva dana i vidio sam da može, i on, a i ploča, reko aj ti te taktove vrati. Dobra je ploča sveukupno. Nije mi žao ni kune za nju. Ja sam dao oko 900 kn ako se sjećam, koliko je polovna sada ?
To Loading je sa razlogom, nekima to znači puno :)
Oko 550kn
Uzeo sam rev 3.0. Vidim na kutiji da je proizvedena u 2. mjesecu 2013. Još čekam procesor (prekosutra bih ga trebao dobiti) FX-6350. Računao sam da neće biti problema jer je podržan od verzije BIOS-a koja je izdana prije godinu dana (FD), ali kako je ploča proizvedena u istom mjesecu, vjerojatno neće doći s tom verzijom BIOS-a.
Da li je netko uzeo tu kombinaciju i imao stariju verziju BIOS-a (FC ili FB) i kako se ploča ponaša - omogućuje li ulazak u BIOS i flashanje nove verzije ili ću morati posuditi od nekoga drugi procesor za flash BIOS-a?
Radit će ti sa starijom verzijom bios-a al će ti kenjat da procesor nije podržan, al će ti sve funkcionirati normalno - zato kad staviš windowse(ako ih budeš stavljao) odmah flashaj bios, ili skini bios kod nekog frenda na USB i flashaj bios čim ti dođe proc.
A s druge strane moguće je da ima novi bios na sebi(ja sam za svoju 1.x mislio da neće imati F13 bios[podrška za x3xx proceve] i na kraju je imala).
razlika između ove dvije ploče
Gigabyte GA-990XA-UD3vs
Gigabyte GA-990FXA-UD3
ma svaka čast...
ma svaka čast...
Hmm. Boja
Čipseti pa ti misli o čemu ja pričam !
mislim dal se isplati dati 200kn više za (fxa) ili je to gotovo ista ploča kao i (xa)..
mislim dal se isplati dati 200kn više za (fxa) ili je to gotovo ista ploča kao i (xa)..
Ako nećeš imat SLI/CF onda nikako, ili ako ne patiš za crnom bojom.
Meni je osobno 990XA bolja, a i ljepša.
Da neotvaram nove teme...
Ploča je Gigabyte GA-990XA-UD3 rev1.1
Jučer je bilo nevrijeme, nisam bio kod kuće, komp je bio isključen, kad je 2-3 put zagrnilo mama je ištekala komp iz struje.
Kad sam došo kući, upalio komp, nema mreže, nestala mi mrežna kartica. Stavio sam PCI mrežnu i proradilo je "odprve". Ok, riknila mrežna.
E ali kad gasim komp na Windows shutdown, komp se ugasi i nakon 2-3-4 sekunde sam se upali i krene bootat.
Osim toga sve radi normalno.
Pitanje, jel krepala matična??
Mozes malo reci kako ti radi taj CPU na ovoj ploci?
Da li si radio update BIOS-a (koji imas sad?)?
Moze i netko drugi ko ima neki FX CPU.
TNX