Core2Quad

poruka: 17
|
čitano: 2.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Core2Quad

e ovako namjeravam kupiti core2quad neki proc

ja sam iz Bosne i mislio sam kupiti u vemilu ili linksu.

Zanima me da li ima sniženja ili ti ga popusta za Božić i Novu godinu u vemilu ili linksu.

Zanima me model core2quad q6600 najviše.Kakva su vaša iskustva s njim.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Core2Quad

Veliko sniženje bi trebalo biti kad izađu Nehalemi, a to je prije Božića.

Q6600 je 2.4 GHz 65 nm quad core proc s 1066 MHz FSB koji je lako i puno može klokati. Odličan procesor.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.00 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Core2Quad
Đuza kaže...

e ovako namjeravam kupiti core2quad neki proc

ja sam iz Bosne i mislio sam kupiti u vemilu ili linksu.

Zanima me da li ima sniženja ili ti ga popusta za Božić i Novu godinu u vemilu ili linksu.

Zanima me model core2quad q6600 najviše.Kakva su vaša iskustva s njim.

Hvala

Nemoj razmišljati i samo uzmi. Q6600 je trenutno najpovoljniji 4-jezgreni CPU iz Intela.
U ve-mulju Q6600 dođe 1.323,58kn a Intel Core 2 Duo E8500 BOX 1.472,16. To što E8500 ima 3.16GHz, 45nm,sse 4.1 i FSB od 1333 MHz je odlično.
Doći će vrijeme kada će ti 4 jezgre dobro doći. Ako često mijenjaš komponente možda ti ovo ništa ne znaći.
Kada imam potrebu kodirati video i mp3 u isto vrijeme, igrati TF2 i hrpu ostalih programa koristiti, ne želim da mi procesor bude usko grlo i zato sam uzeo Q6600 umjesto nekog nabrijanog 2-jezgrenog.
Možda mi 4 jezgre ničemu ne služe, možda samo pišem pokoji tekst u wordu, surfam po internetu i igram solitaire ali za ove novce mi je kupovati 2-jezgreni procesor bezveze.
Dual core do more, Quad core do 4 more.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Core2Quad

Akosi iz Bosne uzmi u plusu, jeftinije ti je (337 KM), a i bliže...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ja ti ipka preporucam duala, quadi s specijano griju(osobito 65nm) a tu jos i nema podrske za sse 4.1 instrukcije. osim toga takt je puno visi na dualu za iste novce.
ja bi na tvom mjestu duala
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
16 godina
benko kaže...
ja ti ipka preporucam duala, quadi s specijano griju(osobito 65nm) a tu jos i nema podrske za sse 4.1 instrukcije. osim toga takt je puno visi na dualu za iste novce.
ja bi na tvom mjestu duala
haha, kaze ponosni vlasnik quada :P
kak mozes drugima preporucad duo kad i sam imas quad ili si se zabunio u potpisu? quad je za koji mjesec stvar relativne proslosti, nehalemi izlaze, znaci multicore ce uskoro biti nesto cemu ce ljudi tezit, pod ljudi mislim i na korisnike i na proizvodjace raznoraznog softwarea i pod multi ne mislim na duo vec na quad+
slaze se, danas jos nema toliko ni programa ni igri koje koriste vise od 2 jezgre, no ako volis multitasking quad ce ti biti izvrstan, a q6600 ces po svim pricama vrlo lako natjerat na 3GHz+ cime dostizes neki skuplji duo. slazem se, taj duo se onda po istoj logici dade natjerat na 3.8GHZ+ ali mislim da u bliskoj buducnosti nece biti bitan toliko takt samog procesora vec koliko jezgri istovremeno radi na tom taktu
al ok, to je moje misljenje.... meni su svi preporucali quada i nadam se u vrlo skoroj buducnosti da cu ti moc reci i iz osobnog iskustva kakav je
isto tako slazem se, sto ce mnogi reci, da je trenutno za igrice i vecinu programa vise od duo nepotrebno, no ako ne mislis mijenjat komp slijedecih godinu i pol do dvije nemoj ici ispod quada
17 godina
protjeran
Core2Quad

Kod kupnje obrati pozornost da ti Q6600 bude G0 stepping (SLACR) a ne starija B3 stepping (SL9UM) serija.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Core2Quad

uzeću ja tog quada.Najviše radim u 3d studio maxu njemu je itekako važno koliko proc ima jezgri.Možda nema sad puno igara i program koje koriste 4 jezgre ali u skoroj budućnosti će ih biti i to mnogo

0 0 hvala 0
17 godina
Core2Quad

Ako se ne varam, na forumu sam pročitao da je taj Q6600 32bit procesor, pa ako je to istina preporučam mu bolje dual 64bit, ili neki 64bit Quad.

Razlog, ako čovjek radi u 3D max-u kada tada će mu zatrbati veća količina memorije. Istina raditi će taj i s većom količinom memorije, ali opet mislim nije to to,

Ipak postoji razlika u 32bit i 64bit adresiranju... Ako netko misli suprotno neka me slobodno ispravi, jer ću barem tako naučiti nešto dodatno i korisno kao i vćina Osmijeh

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Ako se ne varam, na forumu sam pročitao da je taj Q6600 32bit procesor, pa ako je to istina preporučam mu bolje dual 64bit, ili neki 64bit Quad.

Razlog, ako čovjek radi u 3D max-u kada tada će mu zatrbati veća količina memorije. Istina raditi će taj i s većom količinom memorije, ali opet mislim nije to to,

Ipak postoji razlika u 32bit i 64bit adresiranju... Ako netko misli suprotno neka me slobodno ispravi, jer ću barem tako naučiti nešto dodatno i korisno kao i vćina Osmijeh

Ipak se varaš...
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Ajme meni, Branimire, dijete milo, ti još puno žganaca moraš popapati.
17 godina
neaktivan
Core2Quad

A ti pametnjakovicu moj malo manje pametuj i rađe bubni nešto pametno umjesto da bacaš takve rijeci.

Ako covjek nezna ili nije upucen može mu se i na normalan nacin pojasniti a ne ovako

C2D E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Core2Quad

Ajde da objasnimo Branimiru.

Prvi Intelov 64bit procesor za osobna računala izašao je još davne 2005 godine pod nazivom Pentium 4 serije 6xx.

Godinu dana kasnije izašla je nova arhitektura pod nazivom C2D, serije E6x00 također 64bit. Iz njega je izvedena serija Q6x00 na taj naćin što su u jedno kučište procesora umetnuta dva dvojezgrena E6x00. Tako je nastao i taj 64bit Q6600 o kojem danas govorimo. U zadnjih godinu dana izašla je q6600 revizija sa steppingom G0 koji je danas jako  popularan jer normalno radi na znatno višim frekvencijama od defaultne. U mom slučaju normalno radi na 3.6GHz pri naponu od 1.493V. Ovo je trenutni bestbuy procesor  u klasi 4  jezgrenih procesora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 22:25 (drago7).

0 0 hvala 0
17 godina
Core2Quad

Zahvaljujem na odgovoru, nepratim intele toliko pa me iskreno zanimalo Osmijeh, zahvaljem još jednom.

BTW liku koji je rekao dijete drago, jedino ako nemaš preko 40god, mi to možeš reči, ali eto, nema veze, barem da si mi pojasnio.

No saznao sam sada i još jednom hvala na odgovoru

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Branimir2412 kaže...

Zahvaljujem na odgovoru, nepratim intele toliko pa me iskreno zanimalo Osmijeh, zahvaljem još jednom.

BTW liku koji je rekao dijete drago, jedino ako nemaš preko 40god, mi to možeš reči, ali eto, nema veze, barem da si mi pojasnio.

No saznao sam sada i još jednom hvala na odgovoru

Ok Branimire.
Pozdrav
16 godina
neaktivan
Core2Quad

nisam postavio temu da se vi gore međusobno raspravljate,nego da pitam ima li POPUSTA za Božić u Vemilu ili Linksu ,ako nema da ga sad kupim.Znam ja vrlo dobro da je q6600 64bitni proc.I da pitam je li imao tko kakvih problema s njim.I koji mi hladnjak za njega preporučujete

ako ga clockiram na otprilike 3.0 ili više GHz.Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Đuza kaže...

nisam postavio temu da se vi gore međusobno raspravljate,nego da pitam ima li POPUSTA za Božić u Vemilu ili Linksu ,ako nema da ga sad kupim.Znam ja vrlo dobro da je q6600 64bitni proc.I da pitam je li imao tko kakvih problema s njim.I koji mi hladnjak za njega preporučujete

ako ga clockiram na otprilike 3.0 ili više GHz.Hvala

Nemožemo znati kaka će koja firma dati popust. Možemo samo pretpostaviti. Međutim q6600 ionako ima nisku cijenu za ono što nudi tako da je prostora za snižavanje jako malo. Imam G0 verziju koja radi na 3.6GHz na naponu od 1.493V bez bilo kakvih problema. Ali dobro je znati da za tako nešto treba i bolji hladnjak. Ja prepuručujem Thermalright ULTRA 120 Extreme, koji sada stoji oko 300KN. Dobro je znati da za klokanje quad core treba imati kvalitetnu matičnu ploču (ASUS, DFI) koje na sebi imaju mogućnost dizanja strapa. Uglavnom prepuručam neku sa X38  ili X48 chipsetom. Nvidia chipseti su dobri na def frekvencijama,  međutim kad na nvidia chipsetu krenete dizati megaherce nastaju problemi sa Quad Core.  Ovo znam jer sam prije x38 imo ASUS nvidia 680i.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice