Viš viš..nisam znao da i winsi znaju manipulirat time..tnx..
Nego, jesi možda razvio kakav brži način za uključivanje performance profila?
Napraviš shortcut od onog na desktop i to je to, no hotkey-a nema mislim.
Evo našao sam nešto.
Aleluja!
Već mi se činio kao bezizlazan slučaj.. Srećom pa si primjetio da u load-u ne pucketa.
Cool'n'Quiet je AMD-ova tehnologija koja spušta takt i napon procesora dok nije pod opterećenjem u svrhu manje potrošnje i zagrijavanja.
i ja sam mislio da je bezizlazno, pa mi je sad tako laknulo, nadam se da se neče opet pojavljivati taj problem. Nego sad mogu ili nemogu overclockati ??
Možeš.
Kad ovako normalno radim na racunalu ili igram nesto .. onda iskljucim CnQ a kad npr. ostavljam komp preko noci onda ga ukljucim u biosu ...right?
e da vas još pitam i ovo, kad ste već tako dobri.
Kada oču stavit novi BIOS. kao prvo, di ga skinuti, drugo kako ga staviti i treće kolko je to opasno, jer čuo sam da se shebe matična ako dođe do nestanka struje ili tako nešto, al neznam al istina
Kad ovako normalno radim na racunalu ili igram nesto .. onda iskljucim CnQ a kad npr. ostavljam komp preko noci onda ga ukljucim u biosu ...right?
Pa da.. U principu, nije nužno isključivanje CnQ-a, ali moguće da nešto utječe na performanse.. Ali kao što je Hyperion rekao, jednostavnije je imati uključen CnQ, pa kada ga želiš isključiti samo staviš u performance plan (Win7)
Kada oču stavit novi BIOS. kao prvo, di ga skinuti, drugo kako ga staviti i treće kolko je to opasno, jer čuo sam da se shebe matična ako dođe do nestanka struje ili tako nešto, al neznam al istina
Evo, BIOS skini odavde (direktni link). Zadnja verzija je 1.60. Ovaj link što sam ti dao je windows installer, dakle samo skineš taj .zip, ekstraktaš (sve u isti folder) i pokreneš .exe file te pratiš uputstva. Najlakši i najbezbolniji način za update BIOS-a. Što se tiče opasnosti, mislim da baš i ne postoji kod ove verzije s windowsima..ali u principu da, ako nestane struje prilikom flashanja, ode matična.
Pa da.. U principu, nije nužno isključivanje CnQ-a, ali moguće da nešto utječe na performanse.. Ali kao što je Hyperion rekao, jednostavnije je imati uključen CnQ, pa kada ga želiš isključiti samo staviš u performance plan (Win7)
Evo, BIOS skini odavde (direktni link). Zadnja verzija je 1.60. Ovaj link što sam ti dao je windows installer, dakle samo skineš taj .zip, ekstraktaš (sve u isti folder) i pokreneš .exe file te pratiš uputstva. Najlakši i najbezbolniji način za update BIOS-a. Što se tiče opasnosti, mislim da baš i ne postoji kod ove verzije s windowsima..ali u principu da, ako nestane struje prilikom flashanja, ode matična.
aha, supp onda. Al piše mi da je i sad verzija biosa P1.60, tako da nemoram ništa, al svedno puno hvala ;)
Pa da...kad si dobio novu ploču..
Pa da...kad si dobio novu ploču..
hehe :D
joj što lijepo slušat glazbu :D :D
i još jednom hvala svima na pomoći ;))
edit. primjetio sam da na dost večoj temp radi proc, 15 stupnjeva. Prije je radio u mirovanju na 30, a sad radi na 45-46 stupnja, al to je sve ok :D
e da, evo da kažem da zvuk radi perfektno, nema puckanja :D :D
nego kad sam već tolko pitao, pitat ču i ovo, od kad sam dobio novu matičnu s reklamacije, na malo displayu ništa nepiše kad se dignu windowsi, izbacuje neka slova i brojke dok podiže winse, i onda se ugasi
sad me zanima al to dobro, jer prije mi je pisalo 00 na njemu kad se windowsi podignu
Od BIOS-a 1.6 je tako..
Ustvari, logično..to 00 je ionako bilo beskorisno..
Od BIOS-a 1.6 je tako..
Ustvari, logično..to 00 je ionako bilo beskorisno..
isti su biosi, i na ovoj i na onoj prvoj, pa mi mal čudno bilo kad mi ništa nepiše :D
A ne znam onda..meni je to nestalo nakon što sam stavio novu verziju..
Kod moje MBO imaš opciju za isljučivanja 7segmentnih pokazivača,
prolistaj BIOS.
Ma nisu isključeni skroz..nego se ugasi nakon što ploča obavi svoj dio posla..
Ma nisu isključeni skroz..nego se ugasi nakon što ploča obavi svoj dio posla..
p'da, radi, pokazuje svašta dok nepočne dizat winse, onda se ugasi :D
Evo ja planiram ubost ovu maticnu (ASRock 870 extreme3) za svoj novi x6 AMD. Planiram imat samo jednu graficku i ne planiram overclockat proc jer nemam bas iskustva, a ni znanja za to. Pa me zanima dal je ta maticna uredu za moje potrebe. Dosta je jeftina pa eto...
Evo ja planiram ubost ovu maticnu (ASRock 870 extreme3) za svoj novi x6 AMD. Planiram imat samo jednu graficku i ne planiram overclockat proc jer nemam bas iskustva, a ni znanja za to. Pa me zanima dal je ta maticna uredu za moje potrebe. Dosta je jeftina pa eto...
Maticna je dobra da, no pricekaj izlazak AMD Buldozer novih procesora za dva mjeseca onda ce izac i maticne za AM3+ socket imat ceš puno bolji uvid u situaciju i tak to.
Ako ne planiras CF onda stavi 770 Extreme3 pa ces ustedjeti ili se pak protegni
do 880G Extreme3 posto je za šestojezgreni proc ipak pozeljna 8+2 regulacija.
870 Extreme3 mi ne pari kao najsplativiji izbor za tvoje potrebe.
Samo da se nadovežem na temu....
dali je navedena matična sposobna za crossfire,i dali je dobra za phenome x4 i x6...
1. dali je navedena matična sposobna za crossfire
2. i dali je dobra za phenome x4 i x6...
1. Da, imat ces CF s PCIe x8 bandwidthom
2. Kao sto rekoh, za x6 bila bi pozeljna ploca s 8+2 fazama,
osobito ako namjeravas OCati, no radilo bi.
Hvala :)
nešto sam razmišljao o cf-u i phenomu x6 pa mi za to treba i dobra ploča ali mislim da je 880g extreme 3 bolji izbor?
imam još jedno pitanje dali phenom x6 1055t mogao biti dovoljan za hd6850 crossfire + neka gt240 ili gts250 za physx?
naravno nije sigurno da ču bilo što od navedenog kupiit,te nemojte to shvatiti ko trolling,prvo treba skupiti novce ;)
a da sad kupim x6 dali bi on radio na mojoj matičnoj,naravno uz flashanje biosa i dali bi imao kakva ograničenja osim OC-a
nešto sam razmišljao o cf-u i phenomu x6 pa mi za to treba i dobra ploča ali mislim da je 880g extreme 3 bolji izbor?
imam još jedno pitanje dali phenom x6 1055t mogao biti dovoljan za hd6850 crossfire + neka gt240 ili gts250 za physx?
naravno nije sigurno da ču bilo što od navedenog kupiit,te nemojte to shvatiti ko trolling,prvo treba skupiti novce ;)
a da sad kupim x6 dali bi on radio na mojoj matičnoj,naravno uz flashanje biosa i dali bi imao kakva ograničenja osim OC-a
880G EX3 je najoptimalniji izbor za takvu konfu
Inace, Hyperion nije bio zadovoljan sa 6850 CF zbog odredenih problema
880G EX3 je najoptimalniji izbor za takvu konfu
Inace, Hyperion nije bio zadovoljan sa 6850 CF zbog odredenih problema
Ok,čini mi se zbog malog fps-a u crysisu,navodno da če novi driveri poboljšati stvar,a moje napajanje drži cf?
imam i ja problem s hd6850,dok nešto igram,ili bench u furmarku,jako mali score a kad ju OC-am za nekih 2-3mhz imam par tisuča bolji score,dali ona ima neku vrstu amd cool and quiet
dali je navedena matična sposobna za crossfire,i dali je dobra za phenome x4 i x6...
ja imam X6 i tu matičnu i radi odlično, niti jedna primjedba što se tiče omjera matične i procesora
ja imam X6 i tu matičnu i radi odlično, niti jedna primjedba što se tiče omjera matične i procesora
Kolika ti je temperatura proca kad igras igre?
1. da, X8 je dovoljno za 2x6850
2. 4+1 je dovoljno i za stabilan OC do 3.5-3.6ghz, ako želiš preko, morati ćeš izdvojiti malo više.
A što se tiće cross-a s 6850 , odličan je setup i daje odlične preformanse, sve probleme koje neki navode budeš imao sa svakim cross setupom ili dual gpu karticom, ja također idem na tu varijantu i odlična je investicija za taj novac. 6850 se da naći za 1100-1300kn (1100kn mislim na korištenu s jamstvom) , sama daje super preformanse u igrama čak i na full hd rezoluciji, a dok dođe vrijeme 9xxx serije, 6850 će se dati naći i za 900+kn, što znaći da češ imati dvije kartice u rangu sa GTX580 za nekih 2300-2400kn. Prije nego me napadnete, slažem se da je single GTX580 bolje rješenje ali ovako dobiješ slično za par sto kuna manje i ne moraš odvojiti od jednom.
andatech usporedba : http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=305
1. da, X8 je dovoljno za 2x6850
2. 4+1 je dovoljno i za stabilan OC do 3.5-3.6ghz, ako želiš preko, morati ćeš izdvojiti malo više.
A što se tiće cross-a s 6850 , odličan je setup i daje odlične preformanse, sve probleme koje neki navode budeš imao sa svakim cross setupom ili dual gpu karticom, ja također idem na tu varijantu i odlična je investicija za taj novac. 6850 se da naći za 1100-1300kn (1100kn mislim na korištenu s jamstvom) , sama daje super preformanse u igrama čak i na full hd rezoluciji, a dok dođe vrijeme 9xxx serije, 6850 će se dati naći i za 900+kn, što znaći da češ imati dvije kartice u rangu sa GTX580 za nekih 2300-2400kn. Prije nego me napadnete, slažem se da je single GTX580 bolje rješenje ali ovako dobiješ slično za par sto kuna manje i ne moraš odvojiti od jednom.
andatech usporedba : http://www.anandtech.com/bench/Product/302?vs=305
Slažem se,gledao sam u benchmarkovim a 2xhd6850 je za par fps-a slabije od hd5970
jel bi moje napajanje držalo taj crossfire i koji proceor bi bio minimum za cf