B550 chipset nema automatski podrsku za Zen3 (ryzen 5xxx)? tj ako uzmem neku od B550 maticnih, morat cu flashati najnoviji BIOS na njih prije nego sto ce raditi sa Ryzen 5800X?
Trenutno imam 2700X a on nije podrzan na B550 chipsetu, a presao bih na B550 i Ryzen 5800X - i kak sad da updejtam BIOS kad nemam podrzan CPU niti vecina B550 maticnih podrzava BIOS updejt bez CPUa?
Hoce li to napraviti u shopu u kojem kupim maticnu? Doduse nekako sumnjam da manji shopovi (protis, uzi shop, supernet, itd) to rade
Koju točno matičnu B550 kupuješ, standard je da sve nove matične imaju podrušku za Q-Flash Plus (ili ekvivalent) koji podržava upgade biosa preko USB-a bez komponenti računala (samo ti treba matična i PSU)
Pikirao sam AsRock B550 Extreme4 - a vidim da vecina AsRockovih maticnih nema tu funkcionalnost
Asus i MSI ne zelim, tako da mi ostaju Gigabyte i AsRock
A nista, nadat cu se da su AsRockove maticne u trgovinama na novijim BIOSima koji vec imaju support za zen3
Ili jednostavno za par sto kuna vise uzeti Gigabyte X570 Aorus Elite koji podrzava sve procesore od zen+ pa nadalje + ima USB flashback..
Pogledaj si X570 Tomahawk svi je hvale, a VRM joj je navodno prejak. Teško ju je nabavit sve ih prodaju u trenu.
https://www.google.com/amp/s/www.techspot.com/amp/review/2020-msi-x570-tomahawk/
Ta B550 Extreme 4 je isto super imaš i nešto sitno bolju verziju Velocita.