AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.742
|
čitano: 6.741.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Eto šuška se da Intel uskoro najavljuje Coffin Lake seriju procesora.S obzirom da na Zen 3 nema još dodatnih CPU jezgri(stiže na Zen 4), eto da korisno iskoristimo stari video.

AMD,........is that Epyc or what?
Moj PC  
15 0 hvala 7
15 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Envy kaže...
dreadmoore kaže...
Koji burek od sira, krumpira, zelja ili mesa

Ne psotoji Burek sa sirom niti zelja niti kupisa. Pa se redom pita od mesa zove burek, pita od sira se zove sirnica, pita od zelja zove se zeljanica, a pita od krompira se zove krompiruša a pita od bunde se zove bundevara ili bundavnjača.

Doduše ima i Burek sa sirom evo ga:
Ogladni ja zbog tebe sad :-D

Envy

Kod nas u ZG je oduvijek bio i biti će burek sa sirom, jabukama i mesom.

U Bosni je možda tako kako ti kažeš, ali u ZG nije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 21:53 (hummer0).
13 godina
Rhodin kaže...

Jedino kaj me vuče na 5000 je 8/16 u konzolama, činjenica da je 3700X pvi 8/16, a 5700X toliko ljepše izgleda nego 3700X , morate priznat , a onda... mislim nisam ja kriva kaj nema 5700X, pa se MORA uzet 5800X

Jbg da te srce ne vuče na Amd stranu kupio bi i9 10850k sa 10/20 umjesto tog 5800X 8/16.

8 godina
protjeran

Pa kako ću vidjeti kada mi tržište diktira šta da kupim ljudima. A znaš čega najviše prodam kako je počela školska godina: Lenovo T440s laptop. 50 Komada do sada. A pogledaj koliko je taj laptop star. Jedan mi lik tražio Ryzena (ali je bio nestrpljiv) i kada sam nazvao svoju veletrgovinu drug mi kaže "Pa Damire, to još nitko nije uzeo, mogu ti naručiti a morat ćeš čekati". Još mu najbolju cijenu napravio ali kao što sam rekao - nio je nestrpljiv.

znam da je bosna centar svijeta, al smiješ ti pogledat šta se događa i u svijetu   

15 godina
mislioc kaže...
Pa pazite ovo 10850k 10/20 je 453$msrp,a 5800x 8/16 449$.
Kako se stvari okrenu.

Još ako Intel malo spusti cijene svi ćemo kupovati Intel.

12 godina
HCgamingCRO kaže...

Pricamo o AMD-u kojem je u marketingu i bolja cijena spram konkurencije. Zanemari sta kosta 3950x ili 3990x jel ta dva cipa su za "sebe" i nemaju konkurenciju.

Tako da, rekao sam spomenuo je AMD i leadesrhip, ima par stvari koje mora nastaviti ispunjenje obecanja ili je launch fail, Shvati to.

A sad molim sve korisnike kojekakvih intelovih procesora da popiju par tableta za smirenje i pridruze nam se na event-u da bi vidjeli koji je najbolji procesor za njih!

uh, malo sam odkrnjao popodne i vidi koliko se već natuklo postova... 

nego, što misliš zašto je predstavljen 5600x cijene 300usd, kao nasljednik 3600x od 250usd

da ne spominjemo da u launchu nema spomena o 5600 non x koji bi trebao biti bb 

i što kažeš, jel to launch fail? 

btw., doma imam i intel i rajzen konfu (b450 tuf pro gaming + 2400g) na koju će vjerojatno ići 5600 non x kad padnu cijene... jesi ti već popio koju za smirenje 

btw. 2, sjećaš se onoga kad sam ti nekidan rekao da ćeš se najest govana, dakle dobar tek za 'predjelo'... i pripremi se, dolazi ostatak slijeda  

toxic kaže...

Meni je fascinantno da je netko ocekivao jeftine procesora pa to je i najveca budala trebala shvatit da se nece dogoditi...

Nitko nije glup da napravi all around najbolji procesor na trzistu i da ga da manje love od konkurencije....pfff

a vidiš da je još prije par sati bilo naivaca, ktome su još vikali - ne želim da me itko pravi magarcem

i-aaaaaa 

6 godina
protjeran

Moram priznat razocaran sam s trollovima suprotne strane, ocekivao sam neki flame war, bockanja, mozda i niska vrijedjanja, no AMD je toliko izdominirao da se vise nema sta pisati, pobjednik je jasan.

5 0 hvala 0
13 godina
Riot kaže...

Moram priznat razocaran sam s trollovima suprotne strane, ocekivao sam neki flame war, bockanja, mozda i niska vrijedjanja, no AMD je toliko izdominirao da se vise nema sta pisati, pobjednik je jasan.

Četvrtak navečer je, sutra je petak. Zadnji radni dan u tjednu.

Moraju rano ustat da stignu na posao, kak bi mogli platit ratu za Comet Lake šta su uboli povoljno.

P.s. spomenuo lynnfield, svi pobjegli ća

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
5 godina
protjeran

Znaci 5800x ce biti oko 3800kn?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
SuperHeroj kaže...

ili 4500 

16 godina

da, pozivalo se na posipanje peplom ako se ne obisitini rast cijena, ako na to pozivaš onda je red duplo posipanje ako se obistini. amd fino izdao XT verziju čisto kao gatekeepr za ovu seriju. performanse su kao što su bila "curenja" insajdera, čitaj namjerno pušteni besplatno reklamni podaci kao i uvijek do sada.

odlični procesori, nema se tu što prigovoriti, kvaliteta košta kao i uvijek. amd je imao skuplje procesori u athlon 64 eri, kao i X2, odnosno bili su približno istih cijena kada su bili malo bolji, i dosta jeftiniji kada su bili malo ili dosta lošiji. ni vega ne bude jeftina ako će biti konkurentna.

ni ati kada je buo bolji od nvidije nije bio jeftiniji. sve je to očekivano. 

tko kupuje od nule, ima sad krajem godine idalnu priliku za odličan novi stroj, ali cijene su otišle visoko. novi procesori, grafičke, matične i pomalo dođeš do cifre od 10+ tisuća kuna za višu srednju klasu bez monitora. s druge starne 8/16 ryzen 3.5 ghza, nova navi 2.2 ghza 7 nm, gen4 nvme, 16 gb ddr6 sve fino u kompaktnom 

kućištu za 3000 kn :D nema logike :D

Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
A od zagreba necemo praviti bosnu zar ne
16 godina
mislioc kaže...
Evo tu malo grafova i svih usporedbi sa konkurencijom:
https://videocardz.com/newz/amd-announces-ryzen-5000-series-zen3

Ma džaba svi slajdovi svijeta i ja postavio ovaj:

I sada na sav glas i sveg grla pitam: AMD.. zašto si me slagao. Zaštooooo?

hummer0 kaže...
* * 

Envy

Kod nas u ZG je oduvijek bio i biti će burek sa sirom, jabukama i mesom.

U Bosni je možda tako kako ti kažeš, ali u ZG nije.

Ma znam sve, čak je i Dino Merlin jedan album nazvao Burek kao "da ispravi nepravdu u ex-yu" ali ne možeš nešto što je inertno promjeniti.
Neki dan žena na HRT se zbuni u umjesto Penzi.. ispravi se i reče pardon mirovina. A ono stara baba. Pa možeš zamisliti da su starci postali žrtva današnjeg političkog tema.

neampojma kaže...

Pa kako ću vidjeti kada mi tržište diktira šta da kupim ljudima. A znaš čega najviše prodam kako je počela školska godina: Lenovo T440s laptop. 50 Komada do sada. A pogledaj koliko je taj laptop star. Jedan mi lik tražio Ryzena (ali je bio nestrpljiv) i kada sam nazvao svoju veletrgovinu drug mi kaže "Pa Damire, to još nitko nije uzeo, mogu ti naručiti a morat ćeš čekati". Još mu najbolju cijenu napravio ali kao što sam rekao - nio je nestrpljiv.

znam da je bosna centar svijeta, al smiješ ti pogledat šta se događa i u svijetu   

Ma kakav centar svijeta. Zadnja rupa na svirali. Sarajlije misle da su centar svijeta.. za njih ti je i ZG i BG ono ništa.. ali ima nešto u tom SA ali ja ne vidim šta.
Ma ja ti nisam ni nacionalista niti šta... što se mene tiče možeš BiH isktužiti negim gigantskim bagerom i nek se one otapajuće sante napune vode da Hrvatskoj ima još više obale.

Evo neka utakmica je za barać za Euro u toku. Kao što tvoj nick kaže ja neampojma tko igra.

Eh evo nešto zanimljivo jer smo kao sad dobri. Ja prošle godine u Zagrebu i kupujem onaj kukuruz na žaru curama (Tkalčićeva ulica, meni najdraža) i zezam se sa prodavačicom "štešta što nije Tuzlanska sol i ja bi jedan". Žena izvadi kutiju Tuzlasnke soli i govir "jeste jeste samo ja presipam u Pašku kutiju radi inspekcije"... Plakao sam od smijeha.. Zagrlio ženu poljubio je i cure me slikala mojim Nikončinom.. ehh kad bi mogao naći tu sliku.

A isto u Tuzli kupim sol iz Paga (malo mi sladi) i pita mene prodavačica kao što ne kupujem (jer me zna pa smije) Tuzlansku sol. Ja njoj "hoću da podržim HR oni su u većoj recesiji (a znaš kako ide ako je Njemačka -0,1 BDP-a kroz tri kvartala zajedno onda su u recesiji a u real lifeu to njemci ne mogu ni osjetiti".
I opet se vratim i ispričam se prodavačici jer kažem da je pravi razlog da hoću ovu malo slađu sol. A da budem iskren ova zemlja (BiH) treba što prije da propada jer četvrt stoljeća ovdje se ništa ne dešava. Još malo i mjesna zajednica će imati Ministartvo za kulturu za pravo itd.. pitaj tamo nešto drugo da ne trolamo temu ovdje.

PS: još uvijek ne mogu sebi doći koliko me mi je AMD šuknuo sa monilnim Ryzenom 4800H

15 godina

Ryzen 9 5950x - 16C/32T : $799

Ryzen 9 5900X - 12C/24T: $549

Core i9-10900K - 10C/20T: $488

Ryzen 7 5800X - 8C/16T: $449

Core i7-10700K - 8C/16T: $374

Ryzen 5 5600X - 6C/12T: $299

Core i5-10600K - 6C/12T: $262

3 0 hvala 2
15 godina
Jesu jeftini ovi K modeli hahah a opet ih nitko neće.Jer zasto bi ako sta valja onda sigurno nije bezveze veca cijena.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:24 (dreadmoore).
4 godine

Iskreno po viđenome, u tom mid range segmentu koji traži 8c 16t, i dalje mi se kao najbolja opcija čini 3700x kada se u obzir uzme cijena, 5800X kao prvi 8c CPU je previše po meni.

Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Totalno nestvarno vidjeti ovoliko razvaljivanje intela u IPCu.. konkretno, 10900K na ogromnih 5.3GHz, uz 10% veći takt ima 17% slabiji 1C score. Dakle AMD od danas ne samo da dominira u količini ponuđenih jezgri (pa time i u mutithread perf.) nego i u IPCu, a sve to uz mizernu potrošnju.. 

ansha: Pomelo te
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
HCgamingCRO kaže...
Rhodin kaže...

A zakaj svi pilite sa dizanjem cijena?

Pa zato sto nezelim da me se pravi magarcem, TSMC 7nm je 2020 godine bio na 96% yielda- znaci strasno nesto, sve sto tiskaju valja doslovno svaki cip na waferu defect density im je onak ispod 1, mislim nekih 0.09... Sada je AMD okerenuo na N7+ ili EUV tehnikaliju i tu neznam podatak nisam ga nigdje nasao, ali buduci da AMD ide sa procesorima i greafama na 7nm+ onda mevjerujem da je ispod 80-90% sto je otprilike yield kada je zen2 dosao i prestavio 7NM.

Legendarna. 

6 godina
protjeran

Ljudi često zaboravljaju na to kakve hladnjake treba imati da bi Intel postigao toliko visoke taktove, AMD je neusporedivo efikasniji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:29 (Riot).

3 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...
* * *

Jbg da te srce ne vuče na Amd stranu kupio bi i9 10850k sa 10/20 umjesto tog 5800X 8/16.

Srezat će kako sam negdje pročitao ovih dana Intel cijene još više na skoro 28%.

iMik kaže...

* * *

* * *

Zašto bi netko dao $68 više za 2 jezgre za procesor koji još dugo neće biti dostupan a koji će imati u prosjeku -1% slabije performanse u igrama?

6 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
HCgamingCRO kaže...

Pricamo o AMD-u kojem je u marketingu i bolja cijena spram konkurencije. Zanemari sta kosta 3950x ili 3990x jel ta dva cipa su za "sebe" i nemaju konkurenciju.

Tako da, rekao sam spomenuo je AMD i leadesrhip, ima par stvari koje mora nastaviti ispunjenje obecanja ili je launch fail, Shvati to.

A sad molim sve korisnike kojekakvih intelovih procesora da popiju par tableta za smirenje i pridruze nam se na event-u da bi vidjeli koji je najbolji procesor za njih!

uh, malo sam odkrnjao popodne i vidi koliko se već natuklo postova... 

nego, što misliš zašto je predstavljen 5600x cijene 300usd, kao nasljednik 3600x od 250usd

da ne spominjemo da u launchu nema spomena o 5600 non x koji bi trebao biti bb 

i što kažeš, jel to launch fail? 

btw., doma imam i intel i rajzen konfu (b450 tuf pro gaming + 2400g) na koju će vjerojatno ići 5600 non x kad padnu cijene... jesi ti već popio koju za smirenje 

btw. 2, sjećaš se onoga kad sam ti nekidan rekao da ćeš se najest govana, dakle dobar tek za 'predjelo'... i pripremi se, dolazi ostatak slijeda  

Joj pa nemoj biti naivan molim te. Znam da si uspanicen sto sam bio u pravi sa zen3 kako nemoze biti ispod 25% bolji zen2 vec samo bolji i dobio si prosjek od 26% avg a u nekim igrama je i do 50% gain. 

A za cijenu sam razocaran reko dosad barme 3 puta. Ali launch nemoze biti fejl jel su ispunili sve kriterije koje sam najavio osim cijene.

A navi, jooj bolje ti je otici kod doktora po prijepis tableta za smirenje kada neznas da je ovo 72 cu navi koja se danas prikazala. Pa mislis da ce amd vec sada pokazati sta je top Tier naivan si ko ivica i Marica.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
13 godina
iMik kaže...

Još kad dobijemo prave recenzije sve će biti jasno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:40 (mislioc).
10 godina
neaktivan
Envy kaže...

Zašto bi netko dao $68 više za 2 jezgre za procesor koji još dugo neće biti dostupan a koji će imati u prosjeku -1% slabije performanse u igrama?

Ja ovdje vidim bolje performanse u igrama..  također, te 2 jezgre više će nekome, tko ih zna iskoristit, donijeti nekih 25-30% na perf..

11 godina
SuperHeroj kaže...

Ne isplati se skuplje procesore kupovat u HR, pogotovo ne ovako blizu izlaska istih na trziste. Pakiranje je dovoljno dobro da imas gotovo nikakvu sansu da se osteti, narucis izvana i spremis ostatak novca u dzep.

17 godina
iMik kaže...

Sad je ok usporedba, a zeleni su danas daleko najprodavaniji Desktop procesori.

I dalje če bit najprodavaniji i to debelo, ili sve dok AMD eto prestane proizvodit stare Zen 2 procove.

Ryzen 5 3600    6C/12T: $200

Ryzen 7 3700X   8C/16T:290$

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2020 22:40 (rambox).
16 godina
Kaby kaže...

Totalno nestvarno vidjeti ovoliko razvaljivanje intela u IPCu.. konkretno, 10900K na ogromnih 5.3GHz, uz 10% veći takt ima 17% slabiji 1C score. Dakle AMD od danas ne samo da dominira u količini ponuđenih jezgri (pa time i u mutithread perf.) nego i u IPCu, a sve to uz mizernu potrošnju.. 

Samo što u gornjem primjeru piše "As Measured at AnandTech"

A u AMD-ovom primjeru piše "As Measured by AMD" a po mojem grafikonu kojeg sam tri puta postavljao dobro smo vidjeli kako AMD mjeri na prezentacijama na onom primjeru 4800H procesoru.

Drugim riječima:

INTEL: je skup, guli nas, kad može razvlači tehnološki napredak" ali to radi otvoreno i jer mu se može i jer je privatna kompanija.
AMD: laže. Kada ti netko servira testove i vidiš obećava ti nekih lupam 15% u igrama u stvarnom životu je -7%.

I ako si pratio prezentaciju cijela se zove AMD - Where Gaming Begins. Pa ja mislim da Zeleni (Nvidia) tabor piša od smijeha na ovu prezentaciju.

8 godina
protjeran
Envy kaže...
Kaby kaže...

A u AMD-ovom primjeru piše "As Measured by AMD" a po mojem grafikonu kojeg sam tri puta postavljao dobro smo vidjeli kako AMD mjeri na prezentacijama na onom primjeru 4800H procesoru.

Drugim riječima:

INTEL: je skup, guli nas, kad može razvlači tehnološki napredak" ali to radi otvoreno i jer mu se može i jer je privatna kompanija.
AMD: laže. Kada ti netko servira testove i vidiš obećava ti nekih lupam 15% u igrama u stvarnom životu je -7%.

I ako si pratio prezentaciju cijela se zove AMD - Where Gaming Begins. Pa ja mislim da Zeleni (Nvidia) tabor piša od smijeha na ovu prezentaciju.

daj čovječe koliko možeš biti naporan 

10 godina
neaktivan
Envy kaže...

Jesi kad vrtio cinebench? Ne vidim baš šta se tu ima pogrešno mjerit.. uostalom ne moraš ništa vjerovat AMDu jer svakako će bit recenzija po netu.. 

14 godina
Envy kaže...
mislioc kaže...
* * *

Srezat će kako sam negdje pročitao ovih dana Intel cijene još više na skoro 28%.

iMik kaže...

* * *

* * *

Zamisli ima ljudi koji rade i druge stvari osim igranja igrica, svašta jel ? :D

8 godina
protjeran
ivicask kaže...
Envy kaže...
mislioc kaže...
* * *

iMik kaže...

* * *

* * *

Zamisli ima ljudi koji rade i druge stvari osim igranja igrica, svašta jel ? :D

pogledaj mu konfu s kojom igra igre 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice