AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.773.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Za to sto tebi treba je definitivno bolji 7700k.
13 godina
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Cini se da neki jos ne kuze da su oba proca savrsena opcenito i pojedinacnih prednosti i mana pri specificnim scenarijima.

Osobno mislim da je pogresno uzeti taj i7 pored ryzena 1700 s tom high end plocom danas. Poz

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Sjecam se da su ljudi 2015 govorili kako da se ne uzima FX8000 serija jer je mrtva platforma, kako to da se to ne govori za i7 7700K i sl. kada je potvrdeno da coffelake nece biti na 200 chipsetu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 21:45 (ivanzu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

i7 7700k je brutalan cpu, za razliku od tadasnjeg Fx 8xxx koji nije bio dobar(previse sam ga i nahvalio) ni kad je izasao...dakle brutalno dobro i lose nije isto.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 22:13 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...
.

prvenstveno i u igri tipa CSGO, tu se primjeti.

ma ta igra je prastara na mom laptopu i3 4030u i gt 840m 2Gb na fhd sve na max vrti izmedju 50-80 fps 

14 godina
Stjepanj kaže...

i7 7700k je brutalan cpu, za razliku od tadasnjeg Fx 8xxx koji nije bio dobar(previse sam ga i nahvalio) ni kad je izasao...dakle brutalno dobro i lose nije isto.lp

Dobar za igre, da li ce to biti za npr. 3 godine, a u tebe stara maticna.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 22:14 (ivanzu).
13 godina
Stjepanj kaže...

Bas tako, ali problem lezi kod ekipe koja ima duple standarde. Da sad ne ulazim u tancine(citaj stazice kod ryzena npr.).

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran

koji to i7 nije bio dobar za 3g? reci samo jedan molim te i nagradit cu te jednim i7LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Sjecam se da su ljudi 2015 govorili kako da se ne uzima FX8000 serija jer je mrtva platforma, kako to da se to ne govori za i7 7700K i sl. kada je potvrdeno da coffelake nece biti na 200 chipsetu?

Pa kako ce biti mrtav kada podrzava DDR4, izasao je prije 8 mjeseci i jos ce koju godinu ploce biti u prodaji za njega. Razmisli prije nego lupiš.

Stjepanj kaže...

i7 7700k je brutalan cpu

Hvala 

17 godina
odjavljen

FX vrijedi 1000 kn koliko je koštao, vrijedi svaku tu kunu. Od kuda usporedbe sa troduplo skupljim i7 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Pa kak ce cipovi sa novim proizvodnim procesom (7nm) ici na isti socket kao i 14nm?

Pa zasto nebi phenomi ii su bili u 45nm i am3 a buldozderi u 32nm i am3+ tako da ce i za zen 2 7nm doc am4+ odnosno updete na postojece am4.

12 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
ivanzu kaže...

Pa kako ce biti mrtav kada podrzava DDR4, izasao je prije 8 mjeseci i jos ce koju godinu ploce biti u prodaji za njega. Razmisli prije nego lupiš.

Stjepanj kaže...

i7 7700k je brutalan cpu

Hvala 

Kad se INTELASI udruze u ryzen temi. 

10 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Glavas_ZG kaže...

Nije bitno šta bi ja ili ti rekli, ako ćeš isključit sve drugo i uzet samo gaming, boost od overklokanja je mizeran.

Imas razlike u MMO naslovima prvenstveno i u igri tipa CSGO, tu se primjeti.

To je zanemarivo.

The Show Must Go On
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

FX vrijedi 1000 kn koliko je koštao, vrijedi svaku tu kunu. Od kuda usporedbe sa troduplo skupljim i7 

Kako vrijedi 1000 kn kad duplo jeftiniji 4560 ima bolje performasne.

The Show Must Go On
14 godina
neaktivan

Jedan drugog lajkaju i tjese. lol 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U igrama koje koriste 4 jezgre vjerovatno. Probaj rendati nesto sa tim pa ces onda tek viditi razliku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 22:40 (ivanzu).
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
XXX kaže...

Kako vrijedi 1000 kn kad duplo jeftiniji 4560 ima bolje performasne.

Nema generalno bolje performanse, u multitaskingu je daleko lošiji, u dosta aplikacija je lošiji a u igrama je podjednak, nedje bolji negdje lošiji.

Mene je FX služio jako dobro tri godine i fino sam ga prodao nakon toga, ni orao ni kopao. Kaj se cijene pentiuma tiče tu se dogodila Intelova greška u koracima. Izuzetak ne pravilo.

edit; uostalom novi FX sad košta isto kao i pentium.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 22:41 (XXX).
13 godina
augi80 kaže...

Uzea sam r7 1700 i plocu asrock x370 fatality zanima me jel mogu koristit rame ddr4 corsair lpx 2400mhz il da uzmen 3200mhz,,, igram na 144hz 1080p,,, oce to valjat ili sam treba 7700k

A gledaj pošto vrtiš na 144hz monitoru i komp je predpostavljam namjenjen za gaming i7 7700k je nešto bolji za igre odnosno bacit će par fps više s obzirom na nešto jači ipc samog procesora.Ryzen isto tako odličan cpu reklo bi se nekakav all round takmac. Iskreno pošto si već kupio ostani na ryzenu imaš jako dobru ploču,s bržim ramom ceš profitirat par fps u igrama ali ništa drastično.Isto tako intel sa coffe lakeom izbacuje novi socket pa mi se ryzen trenutno čini boljim izborom, eto toliko na tebi je da vagneš.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 0:13 (mislioc).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma ljudi mi govore da sam se zajeba 6600k je losiji od r1700 ali za i7 7700k da je 50%bolji zanima me jel mogu imat 144hz bf1 na medium jel odo sam ima ali bi mi prpc bia na 100 posto grafa na 80-95 i nekad zna past... zanima me jel mogu ryzen cloknut s orginal hladnjakom jel vodeno mi ne paše ... i frend radi u ducanu kaze da mogu zaminit za msi z270 tomahwk i i7 7700k indodat jos 450kn,,,, zanimaju me iskustva od ryzen vlasnika

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
augi80 kaže...

Ma ljudi mi govore da sam se zajeba 6600k je losiji od r1700 ali za i7 7700k da je 50%bolji zanima me jel mogu imat 144hz bf1 na medium jel odo sam ima ali bi mi prpc bia na 100 posto grafa na 80-95 i nekad zna past... zanima me jel mogu ryzen cloknut s orginal hladnjakom jel vodeno mi ne paše ... i frend radi u ducanu kaze da mogu zaminit za msi z270 tomahwk i i7 7700k indodat jos 450kn,,,, zanimaju me iskustva od ryzen vlasnika

Neznam dal si ti kupio ili kupujes meni danas dolazi ploca ja isto imam i5 samo stariji imam gtx1080 i zauzece nje mi je 70-80% a proc na 100% trenutno imam ryzen 1700 i cekam plocu ako ti nije hitno u subotu ti javim rezultate jer bas sad testiram igre sa i5 da ih usporedim sa ryzenom.

14 godina

Ne znam da li da se smijem ili placem, u Battlfield 1 Ryzen nece nikako biti slabiji 50% niti jebeno igdje. Za i7 7700K se mora kupovati hladnjak, a ako se misli OC taj hladnjak ce i koštati 300kn bar..

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 2:24 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Imam vodeno ,,, moze savjet ostavit ryzen ili vratit i uzet intel ali iskreno ....memorija je ddr4 lpx corsair 2400mhz 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
augi80 kaže...

Imam vodeno ,,, moze savjet ostavit ryzen ili vratit i uzet intel ali iskreno ....memorija je ddr4 lpx corsair 2400mhz 

memoriju uvijek mozes OCati, makar imao 2133MHz.. ne bi trebao biti neki problem nagurati taj tvoj corsair na 2933MHz sto je za ryzen dovoljno

a sad, ostaviti ryzen ili vratiti - kako ti vise odgovara.. ja bih si ostavio 8 jezgreni proc jer ce ti duze trajati (biti relevantan) nego taj 4 jezgreni intel + manje ce se zagrijavati tako da ce ti biti i nesto hladnije u sobi ovih ljetnih dana 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 8:32 (Fanu).
16 godina

ma nista se nisi zahebao pusti teen preseravanja. 2-3 frejma razlike niti tebi niti tvojim frendovima ne znace bas nista pogotovo kad te jednom prođe "benčanje" i slicne gluposti. uzivaj u high end setupu 

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ovo je poprilično razočaravajuće, još ako Intel zbilja digne performanse coffee lake-a za 30%...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 10:28 (DaShip).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Osim što nema šanse da bude 30%.

16 godina
DaShip kaže...

Ovo je poprilično razočaravajuće, još ako Intel zbilja digne performanse coffee lake-a za 30%...

performanse u igrama će biti podjednake kao u predhodnika, samo više jezgri znači u zadacima brži te sigurno dosta skuplji

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.8.2017 10:42 (dery).
15 godina

Ma ako bude 10% veci IPC na odnos kabya bit ce dobro.A isto tako ce biti I za zen+ ili kako se vec bude zvala druga generacija zena.Ja cu nju kupiti samo pod uslovom ako bude bolji IPC i naravno bolji klok ili tocnije reci base klok 4.2Ghz minimalno.

8 godina
neaktivan
_mark0_69 kaže...

Osim što nema šanse da bude 30%.

Možda bude možda ne bude, to bi bio vjerovatno najveći skok u posljednjih 5 godina.

dery kaže...
DaShip kaže...

performanse u igrama će biti podjednake kao u predhodnika, samo više jezgri znači u zadacima brži te sigurno dosta skuplji

Misliš na coffee lake?Ni ne mora biti bolji što se tiče IPC-a, povećanje broja jezgri jedaleko zanimljivije.

dreadmoore kaže...

Ma ako bude 10% veci IPC na odnos kabya bit ce dobro.A isto tako ce biti I za zen+ ili kako se vec bude zvala druga generacija zena.Ja cu nju kupiti samo pod uslovom ako bude bolji IPC i naravno bolji klok ili tocnije reci base klok 4.2Ghz minimalno.

To bi trebao očekivati tek od Zen-a 2, zen+ možda digne performanse za 15-%, radni takt od 4.2 GHz možeš očekivati samo sa overclockom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice