AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.745
|
čitano: 6.772.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)

3.7-3.8 je normalni OC a 3.9 je extremni, go figure

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
neaktivan
nixass kaže...

3.7-3.8 je normalni OC a 3.9 je extremni, go figure

A sta ces postici sa tih 100mhz vise mozda 200 fps vise ili renderiranje u adobe premieru od 60 sec prednosti valjda je bolje staviti na 3.8 (mozda cak i na 3.7 opet bolje od 3.0) nego na 3.9 i skuriti sve zivo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 20:28 (Iwan7SeVeN).
13 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

naravno ako ce se overklokati tj ici na 1.4+V onda treba bolja ploca s vecom/boljom/hladnijom regulacijom a ne 4 fazna kao sto je na vecini b350ploca koje su vec na maxu, proizvodaci mbo-a ocigledno nisu vodili previse brige oko toga

problem bi mogao biti i buduci prelazak na Zen2 jer te ploce ocigledno nebudu mogle podnijeti buduce snaznije procesore!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Sve i jedan Ryzen pa cak i 1800X ce raditi na sve i jednoj ploci bez ikakvih problema, ali ako hoces clockati e to je problem.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran

Pa i nije kupiš ploču koja je namjenjena za clock i skuplja 200do 300kn od b350.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.8.2017 22:16 (Zuperjuicy).
13 godina
protjeran

ili jednostavno kupite ovo:

pa nek hladi cijeli socket, mozete i overklokati a tako "usparati" davanjem vise novaca za bolju plocu(osim ak se uzme ovaj cooler onda ne:)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Stjepanj kaže...

naravno ako ce se overklokati tj ici na 1.4+V onda treba bolja ploca s vecom/boljom/hladnijom regulacijom a ne 4 fazna kao sto je na vecini b350ploca koje su vec na maxu, proizvodaci mbo-a ocigledno nisu vodili previse brige oko toga

problem bi mogao biti i buduci prelazak na Zen2 jer te ploce ocigledno nebudu mogle podnijeti buduce snaznije procesore!lp

Zašto bi bio problem, Zen2 će svakako biti napredniji i energetski efikasniji, dakle ili jednak ili manji TDP.

Problem jedino može biti u overclocku, stock će biti ok iako se radi o osnovnoj verziji VRM-a, bitno da ima pasivno hlađenje i to je to.

12 godina
neaktivan

Eto dosla mi kriva maticna narucio gigabyte AB350-gaming 3 a dobio AB350M- gaming 3 pa sam zamjenio za AX370-Gaming 5 i sad sam miran i za zen2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 13:34 (Iwan7SeVeN).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo uzea bi danas r71700 i asrock x370 fatality 3800 jel bolje od moje trenutne konfiguracije za bf1

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
augi80 kaže...

Evo uzea bi danas r71700 i asrock x370 fatality 3800 jel bolje od moje trenutne konfiguracije za bf1

NE.

The Show Must Go On
15 godina
odjavljen

Na koliko hz igraš?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan
augi80 kaže...

Meni se mozda isplati ic na ryzen zbog toga jer nemam ni maticnu ni procesor koji se mogu oc ali ti imas tako da nez bas a dobro sad ce vise igra zahtijeva vise od 4 jezgre recimo tipa bf1 ili mafia 3.

10 godina
odjavljen
Iwan7SeVeN kaže...
augi80 kaže...

Meni se mozda isplati ic na ryzen zbog toga jer nemam ni maticnu ni procesor koji se mogu oc ali ti imas tako da nez bas a dobro sad ce vise igra zahtijeva vise od 4 jezgre recimo tipa bf1 ili mafia 3.

Overklokanjem se u gamingu ne dobiva apsolutno ništa.

The Show Must Go On
12 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Iwan7SeVeN kaže...
augi80 kaže...

Pa nebi bas reko.

10 godina
odjavljen
Iwan7SeVeN kaže...
Glavas_ZG kaže...
Iwan7SeVeN kaže...
augi80 kaže...

Pa nebi bas reko.

Nije bitno šta bi ja ili ti rekli, ako ćeš isključit sve drugo i uzet samo gaming, boost od overklokanja je mizeran.

The Show Must Go On
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Ako ti je već dovoljno brz za framerate koji trebaš (60Hz) onda ne dobivaš ništa. Ako nije, naravno da jesi. Za većinu gejmera (60Hz monitori) 1700 je i više nego dovoljno brz na stocku prema testovima za većinu igara. Nećeš dobiti puno, ali možeš dobiti.  Osim za igre koje su "pokvarene" same od sebe

Inače je ok https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_7_1800X/10.html

Nope.
13 godina
Glavas_ZG kaže...

Nije bitno šta bi ja ili ti rekli, ako ćeš isključit sve drugo i uzet samo gaming, boost od overklokanja je mizeran.

Imas razlike u MMO naslovima prvenstveno i u igri tipa CSGO, tu se primjeti.

13 godina

Pa kaj nisu r5 1600 i r7 1700 tu negdje u gamingu s obzirom da je prvi dosta jeftiniji?Recimo do 5 fps-a razlike?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.8.2017 18:25 (mislioc).

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Glavas_ZG kaže...

Imas razlike u MMO naslovima prvenstveno i u igri tipa CSGO, tu se primjeti.

Daj link

The Show Must Go On
15 godina
protjeran
mislioc kaže...

Pa kaj nisu r5 1600 i r7 1700 tu negdje u gamingu s obzirom da je prvi dosta jeftiniji?Recimo do 5 fps-a razlike?

Na ovom forumu ce ti "strucnjaci" prvo reci da igre ne koriste vise od 4 jezgre, a poslije ce mrtvo ladno rec da je 1700 brzi od 1600 u igrama...

16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Jer svi igraju CSGO masovno. 

Nope.
13 godina
neaktivan

Kad imaš 500 fps-a u csgo, onda ti je klok proca bitan. Ili u wow-u koji je u moje vrijeme većinom koristio samo jednu jezgru ako se ne varam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Bio je tu neki lik koji je rekao da ne moze normalno igrati CS ako nema vise od 200 fps ili tako nesto. Nadam se da su ga zbrinuli dobro...

Freak Show Inc.

8 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sta nece zen2 biti 10nm pa ce i platforma biti nova?
13 godina
Tonči kaže...

Jer svi igraju CSGO masovno. 

Ofkors covjece moras da pratis trendove!

12 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Sta nece zen2 biti 10nm pa ce i platforma biti nova?

Zen 2 je 7nm ali koliko je amd reko nece mjenjati AM4 socet.

15 godina
neaktivan

Uzea sam r7 1700 i plocu asrock x370 fatality zanima me jel mogu koristit rame ddr4 corsair lpx 2400mhz il da uzmen 3200mhz,,, igram na 144hz 1080p,,, oce to valjat ili sam treba 7700k

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa kak ce cipovi sa novim proizvodnim procesom (7nm) ici na isti socket kao i 14nm?
13 godina
augi80 kaže...

Uzea sam r7 1700 i plocu asrock x370 fatality zanima me jel mogu koristit rame ddr4 corsair lpx 2400mhz il da uzmen 3200mhz,,, igram na 144hz 1080p,,, oce to valjat ili sam treba 7700k

Postavljaš retoricka pitanja, i to nakon kupnje. Smiri se malo i uzivaj.

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
neaktivan

Zanima me mogu vratit zaminit

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice