AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD FX Club
XXX kaže...
Penryn kaže...
mmmmm1 kaže...

@itomic009 Iskreno, nisam jos isao racunati, ali ako vec raspolazes s nekim podacima da me postedis kalkluacija, kolika je razlika izmedju Xeona i FX-a na 4.4ghz kod ~12tak sati dnevno na full loadu? S obe opcije bih bio zadovoljan s aspekta performansi, samo me zanima sto bi bilo isplativije po tebi.

Cijena jednog kw/h ti je oko 1kn, malo manje al zaokružit ćemo. Prema onom grafu u mom prethodnom postu, i7-4770k(xeon e3-1231v3) troši oko 120w full load a FX-9590 oko 290W. Ako će ti komp radit stvarno 12h u full loadu onda će i7 u tom periodu potrošit oko 1.5kw, a amd fx oko 3.5kw. Znači u tih 12h trošak struje kod i7 će bit ~1.5kn a kod fx-a ~3.5kn. Na mjesec je to x30 dana, znači s i7 mjesečno trošak oko 45kn a s fx-om 105kn. U jednoj godini i7 ~ 540kn a fx ~1260kn.

Znači ako ti proc radi svaki dan po 12h u full loadu, u godini dana bi s i7 u odnosu na fx-8 uštedio oko 700kn. I nije neka ušteda, al svejedno je po meni bolje xeona jer onda ne moraš trošit na vodeno a i napajanje možeš birat neko jeftinije.

Pričaš o precosoru na 1.50 V i 100% opterečenja. Prvo rijetki drže FX na toj voltaži kada mu potrošnja ide i nebo. Ja npr. držim FX na 1.30 i kolika mu je tada potrošnja? Drugo rijetki mogu taj procesor opteretiti sa 100% konstantno. Ako je razlika veća od 10-15 kn mjesećno kod gamera i kućnih korisnika koji ne pretjeruju sa voltažom režem jaja 

nicky.sl kaže...

Evo ga rješen dičiji komp bez monitora samo kutija.

Cpu FX 8350 stock s isključenim turbom

Gpu HD 5870 stock

Idle:------------------ 98w -- 106w

Prime95:------------226w -- 230w

FurMark: ----------- 262w -- 266w

Prime+Furmark:---358w --365w

Odlično po mom mišljenju

Mila majko triba mi Krško iza kuće za napajat ovu kantu pod moj pc.

Uređaj za mjerenje Emos Energi meter (kupija ga u danas u Chipoteci u Arena centru za 149kn

Cpu i7 2600k 4.4Ghz grafa 1000/1250Mhz

Idle ---- 141w

Prime 95 ----- 258w

Furmark ------ 447w

prime95+Furmark ----- 573w

Unigine heaven ------ 398w

gZa am3+ soket maximum current support je 145A tako da u najgorem slucaju trosi 145Ax1.6V=232W kad swe koristi stress test za CPU stresa se RAM i tu ulazi i njegova potrosnja nekih 30W + 232W = 262W

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 18:29 (mirzet1976).
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Pričaš o precosoru na 1.50 V i 100% opterečenja. Prvo rijetki drže FX na toj voltaži kada mu potrošnja ide i nebo. Ja npr. držim FX na 1.30 i kolika mu je tada potrošnja? Drugo rijetki mogu taj procesor opteretiti sa 100% konstantno. Ako je razlika veća od 10-15 kn mjesećno kod gamera i kućnih korisnika koji ne pretjeruju sa voltažom režem jaja 

Šta al svi 9590 rade na 1.5v? Pričamo o tom najjačem fx-u jer je po performansama li la s xeonom koji je alternativa, a spominjat sporije fx-ove nema baš smisla jer su - sporiji..

Eto kupi wattmetar pa izmjeri koliko taj tvoj fx na 4GHz i 1.3v povuče tokom cinebencha ili pov-raya, moje rezultate s konkurentnim i5-4670k na 4GHz imašovdje, a ako treba još mjerenja napravit - javi, taman trenutno imam istu asus grafu u jednom od kompova. 

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Evo dođi kod mene doma na pivo pa izmjeri , jer mi se neda kupovati taj drekec. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Evo dođi kod mene doma na pivo pa izmjeri , jer mi se neda kupovati taj drekec. 

A jesi me sad.. samo nas 400km dijeli.  Ozbiljno razmisli o kupovini tog vraga jer vidim da te zanima potrošnja, a ako sam ne izmjeriš - nećeš nikad točno znati koliko cucla.

15 godina
AMD FX Club

Dilema, molim pomoć:

Uzeti fx8300 + asus m5a97 le 2 ili i5 4460 + asus b85m-g

Razlika u cijeni je 400kn na stranu amd.a

Primarno gaming i vidite konfu u opisu

Novci jesu frka i dao bi tih 400kn vise ako je i5 stvarno vrijedan te razlike

Molim bez fanizna, bitna mi je samo isplativost

Igram na 720p mozda uskoro na 1080p ali necu ici preko toga.
Hvala

12 FX8300
16 +400kn i5 4460
live and let live
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 8:39 (smiglcro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
smiglcro kaže...

Dilema, molim pomoć:

Uzeti fx8300 + asus m5a97 le 2 ili i5 4460 + asus b85m-g

Razlika u cijeni je 400kn na stranu amd.a

Primarno gaming i vidite konfu u opisu

Novci jesu frka i dao bi tih 400kn vise ako je i5 stvarno vrijedan te razlike

Molim bez fanizna, bitna mi je samo isplativost

Igram na 720p mozda uskoro na 1080p ali necu ici preko toga.
Hvala

ako se ne varam, ekipa ovdje ne preporuča tu matičnu za fx

morat ćeš se malo pružiti do Asus M5A97 EVO R2.0

a što se tiče gejminga, nećeš drastično pogriješiti niti s jednim od ta dva odabira

13 godina

Ja imam fx 6300 i Gigabyte 970A-DS3P kada sam prosle jeseni kupova za i5 4440 i neku maticnu s manje utora bi da 350 kuna vise i ja sam radije isa na jeftiniju opciju...iskreno u gamingu neman nekih problema sve radi na 1080p dobro izuzev nekih naslova ali ipak ti preporucam i5 jer je meni isto radi toga zal ponajvise jer jos uvijek dosta igara koristi 4 jezgre a i ja volim emulatore di je brzina cpu vrlo vazna..taj fx moras minimalno oc 4-4.2 ili više,ako ces ga uzimat nemoj tu maticnu nego Asus m5a97 evo r2.0 koja je nesto skuplja ali puno bolja

15 godina
Wayto XD kaže...

Ja imam fx 6300 i Gigabyte 970A-DS3P kada sam prosle jeseni kupova za i5 4440 i neku maticnu s manje utora bi da 350 kuna vise i ja sam radije isa na jeftiniju opciju...iskreno u gamingu neman nekih problema sve radi na 1080p dobro izuzev nekih naslova ali ipak ti preporucam i5 jer je meni isto radi toga zal ponajvise jer jos uvijek dosta igara koristi 4 jezgre a i ja volim emulatore di je brzina cpu vrlo vazna..taj fx moras minimalno oc 4-4.2 ili više,ako ces ga uzimat nemoj tu maticnu nego Asus m5a97 evo r2.0 koja je nesto skuplja ali puno bolja

fx8300 je dosta jači procesor?

razlika u matičnoj koju preporučaš je samo što drugi pci utor radi na 16x a kod ove u mom izboru na 4x, potpuno nevažno jer sli neće nikada biti gore. ili sam nešto propustio?

live and let live
13 godina
AMD FX Club

Ne treba mu Asus m5a97 EVO ako neće pretjerano klokati. Dovoljno da uzme asus m5a97 r2.0 sa fx8300 i vozi... ali nikako ne uzeti ovu "LE" verziju jer nema pasivnih hladnjaka na faznoj regulaciji!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

razlika u matičnoj koju preporučaš je samo što drugi pci utor radi na 16x a kod ove u mom izboru na 4x, potpuno nevažno jer sli neće nikada biti gore. ili sam nešto propustio?

Ima dvije dodatne jezgre tako da je jaci procesor, naravno gdje ti treba vise procesorske snage. U nekim situacijama ta dva procesora se ponasaju identicno (ako su postavljena na istu frekvenciju)

gogo17792 kaže...

Ne treba mu Asus m5a97 EVO ako neće pretjerano klokati. Dovoljno da uzme asus m5a97 r2.0 sa fx8300 i vozi... ali nikako ne uzeti ovu "LE" verziju jer nema pasivnih hladnjaka na faznoj regulaciji!

Za te novce se uzima Gigabyte 970a ds3p, u sve i jednom pogledu ploca je superiornija, tu se najvise placa ime asus.

Razlika izmedju 8+2 i 4+2 fazne regulacije je ogromna, a on ce morati clockati svoj FX.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
chaselol kaže...

Za te novce se uzima Gigabyte 970a ds3p, u sve i jednom pogledu ploca je superiornija, tu se najvise placa ime asus.

Razlika izmedju 8+2 i 4+2 fazne regulacije je ogromna, a on ce morati clockati svoj FX.

Dobro to ovisi o njemu koji brand više preferira, ja sam mu preporučio dotičnu asus jer ju imam već 2 i po godine i sve šljaka bez ikakvih problema... uglavnom koju god od te dvije uzme neće pogriješiti

15 godina
AMD FX Club

kupujem na crno, tako da nemam izbor mjenjanja ploca :( mogu pitati covjeka jel ima sto jos od ploca...

live and let live
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
smiglcro kaže...
Wayto XD kaže...

Fx 8300 je jaci radi dvije jezgre vise ali u gamingu to osijetis jedino ako igra koristi 8 jezgri ali jaci je...ta tvoja maticna nikako nije dobar izbor,a ova koju sam ti preporucija je jako dobra za oc ali da mores sad sam vidija za jeftinije novce uzet asus m5a97 r2.0 kojom ces isto moci lagano kloknut proc 

12 godina
smiglcro kaže...

kupujem na crno, tako da nemam izbor mjenjanja ploca :( mogu pitati covjeka jel ima sto jos od ploca...

onda odi radije na i5

ako ne možeš kloknuti taj fx, nema niti smisla ga uzimati, jer će i5 biti bolji na stock brzini

također za fx će ti trebati dodatni hladnjak, jer je ovaj njegov katastrofa, pa još tu uračunaj trošak od 200+ kuna 

17 godina
neaktivan
AMD FX Club

A ako i5 kojim slučajem postane slab za god-dvi, ne bi trebao al eto recimo počneš renderirat, barem imaš izbora uzet kakvog i7-4790k dok si na AM3+ osuđen na fx-8.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

Ja bih radije uzeo slabije sa garancijom iz radnje nego bilo koji od ta dva na crno bez garancije.

Ne isplati se, nikako.

15 godina
chaselol kaže...
smiglcro kaže...

Ja bih radije uzeo slabije sa garancijom iz radnje nego bilo koji od ta dva na crno bez garancije.

Ne isplati se, nikako.

sve je novo s garancijom :)

live and let live
13 godina
protjeran
smiglcro kaže...

sve je novo s garancijom :)

Onda Intela i navedenu njegovu plocu jer FX8300 i njegova ploca nisu bas neki izbor...

Ako se uzme bolja ploca za Amd to ce sigurno doci jos 100 ili 150 kn vise, a onda je razlika mizerna i za igre ce bolje potegnut Intel od Amd-a, plus imas malo vecu mogucnost nadogradnje...I Fx je dobar ali ne primarno za gejming nego za druge stvari pa onda zato ne, pogotovo ne u kombinaciji sa tom plocom, bez clockanja i sa stock coolerom, nema smisla...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 17:29 (Tomo53nja).
12 godina
AMD FX Club

imal koji od Amd ili intela da pokrene IBT-AVX 10 krugova nebitan level CPU na 5ghz muss

5ghz 5ghz
5.1ghz 5.1ghz
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

imal koji od Amd ili intela da pokrene IBT-AVX 10 krugova nebitan level CPU na 5ghz muss

Naravno da ima, samo da sredim novi sustav na SSD i eto me...

1.57 za 5+ ghz ti treba? Auuu, ja sam svog samo malo isprobao ovih dana sa par bencheva i drzi cak ispod 1.5 na 5 ghz, oko 1.48-1.50, tocno cu reci kada se bacim u malo detaljnija testiranja posto se moram vise upoznat sa plocom i postavkama...

Ali naravno, ne na ovoj ploci i ne na ovom hladenju, to cu otkrit kasnije...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 23:54 (Tomo53nja).
12 godina
AMD FX Club

uredu ocekujem te a i druge . Stim da rezultat testa treba biti pozitivan kao 3.XXXXXXX-XXX a ne negativan

-1.XXXXXXX+XXX.

Nisi dobro vidio one gore sliku i prijasnjem mom postu prva slika je 5ghz i 1.54V a druga 5.1ghz i 1.57V. A evo ti na drugoj slici da mogu benchati 5ghz na 1.464V

pozitivan 3.XXX pozitivan 3.XXX
negativan -1.XXX negativan -1.XXX
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 1:03 (mirzet1976).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
AMD FX Club

Ovo gore nisam ja izmislio nego se nalazi na overclock.net

http://www.overclock.net/t/1519033/5-ghz-24-7-oc-club

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

rijesen fx8300 + R2.0 ploca za 1500 krznenih, novo + garancija :)

ma biti će to ok, zaboli me glava od statistika i usporedbi kada na kraju ipak broj krznenih u novčaniku određuje sto uzeti.

Nadam se da će clock na 4.0Ghz ići bez problema, vent koji odgovara na am2 plocu pase i na am3?

Kupio sam nekakav za 955 u to vrijeme jako preporučivan vent tako da se nadam da će i dalje dobro raditi svoj posao na fx procu :)

live and let live
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 11:25 (smiglcro).
17 godina
AMD FX Club

Raspored rupa je isti, pitanje je da li je cooler dovoljno efikasan, jer je razlika između 955 i osmojezgarnog FX na 4+GHz ogromna. Npr ja sam Phenom II X4 hladio CoolerMasterom TX3, međutim taj cooler nije imao šanse da ohladi i7, a FX ima još mnogo veću disipaciju toplote.

EDIT: Neka te CPU lepo i dugo služi. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.9.2015 11:46 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan(4) kaže...

Raspored rupa je isti, pitanje je da li je cooler dovoljno efikasan, jer je razlika između 955 i osmojezgarnog FX na 4+GHz ogromna. Npr ja sam Phenom II X4 hladio CoolerMasterom TX3, međutim taj cooler nije imao šanse da ohladi i7, a FX ima još mnogo veću disipaciju toplote.

125W na Phenomu je isto kao i 125W na FX-u.

Twitter: @191x7
17 godina
AMD FX Club

Dobro, da, kod AMD-a se veličina samog die-a nije značajno smanjila između generacija, tako da odvlačenje iste količine toplote nije postalo znatno teže kao kod Intela. Samo, ako proba da gurne taj procesor preko 4.0GHz, biće tu i više od 125W.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivan(4) kaže...

Dobro, da, kod AMD-a se veličina samog die-a nije značajno smanjila između generacija, tako da odvlačenje iste količine toplote nije postalo znatno teže kao kod Intela. Samo, ako proba da gurne taj procesor preko 4.0GHz, biće tu i više od 125W.

ako ce mi igre lijepo raditi ne planiram nista ni dizati :) eventualno taj turbo ostaviti upaljenim.

live and let live
13 godina
neaktivan
smiglcro kaže...

ako ce mi igre lijepo raditi ne planiram nista ni dizati :) eventualno taj turbo ostaviti upaljenim.

Turbo ce ga vise grijati nego OC samo da znas 

17 godina
191x7 kaže...
Ivan(4) kaže...

125W na Phenomu je isto kao i 125W na FX-u.

S tim da je FX8300 95W TDP, a ne 125 kao na ostalim FXovima.

- Psiho246
17 godina
AMD FX Club

Kad ga stavi na 4.0GHz kao što planira, onda je 125W (i više ako ga bude terao više).

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice