AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 882.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD FX Club

Kad pratis AOD i hwinfo64 , termal margine kad dostigne 0stepeni vidis u hwinfo64 da je core temp 70stepeni. Granica za visheru po amd je 70stepeni i 1.55V.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
AMD FX Club

U idle (internet i to) mi cputin temp dolazi do 42, a u igrama do max 57. Package je uvijek oko 10C niža.

Trebale bi me idle temp zabrinjavati? Turbo uključen

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD FX Club
pqweasdyxc kaže...

U idle (internet i to) mi cputin temp dolazi do 42, a u igrama do max 57. Package je uvijek oko 10C niža.

Trebale bi me idle temp zabrinjavati? Turbo uključen

Sta te ima tu zabrinjavati 

12 godina
protjeran
AMD FX Club

može li fx6100 klokan barem na 4 ghz gurat r9 280 bez nekog velikog bottlenecka ? 

znam da sve ovisi od igre do igre i detalja na kojima se igra ali koji bi max GPU bio preporučljiv za taj cpu ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Silent horror1992 kaže...

može li fx6100 klokan barem na 4 ghz gurat r9 280 bez nekog velikog bottlenecka ? 

znam da sve ovisi od igre do igre i detalja na kojima se igra ali koji bi max GPU bio preporučljiv za taj cpu ?

Bez ikakvih problema ce gurati r9 280!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

Naravno da će gurat ali manje više sasvim sigurno nećeš imat FPS u skoro pa svim modernim ili novijim igrama kao s nekim drugim procesorima. Prvi bageri su baš loši, druga generacija je bitno bolja.

12 godina
neaktivan
AMD FX Club
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 12:57 (Munky_Funky).
Moj PC  
4 0 hvala 3
12 godina
AMD FX Club

jos ga malo klokni u upisi se u 5ghz club😉

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Ja na njegovom mjestu nebi, ionako je i ovo previse za tu plocu, ako nastavi nece biti dobro, ili ce fazne otic u klinac krasni zbog pregrijavanja, ili chipset ako nije dobro hladen ili  ce mu ploca eksplodirat...

Jos je pitanje s cim hladi cpu? Samo da me ne iznenadi odgovor "stock cooler"...

EDIT: greska, nisam vidio da se radi o sabertooth jer sam gledao "moj pc" sada sam iz validacije skuzio da se radi o asus ploci...

Moze to i do 5 ghz kolega onda bez problema...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 20:31 (Tomo53nja).
14 godina
Za valdilaciju sa sabertroth pločom se može sigurno OC iznad 5ghz,provjereno.
12 godina
neaktivan

Hladi ga CORSAIR Hydro Series H110

14 godina
Tomo53nja kaže...
mirzet1976 kaže...

Ja na njegovom mjestu nebi, ionako je i ovo previse za tu plocu, ako nastavi nece biti dobro, ili ce fazne otic u klinac krasni zbog pregrijavanja, ili chipset ako nije dobro hladen ili  ce mu ploca eksplodirat...

Jos je pitanje s cim hladi cpu? Samo da me ne iznenadi odgovor "stock cooler"...

FX8320- 5415ghz- 1.62V - ista ploča

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
13 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Za valdilaciju sa sabertroth pločom se može sigurno OC iznad 5ghz,provjereno.

Naravno da je, moze se i vise ali gledajuci njegov pc nisam primjetio da se radi o sabertooth...

Munky_Funky kaže...

Hladi ga CORSAIR Hydro Series H110

Onda lijepo...

Nego rubriku "moj pc" nisi sredio ili? Jer ako imas fx extreme 3 onda je previse i sto ovo sada radis s tom plocom, ako je neka druga ploca u pitanju kao sto kolega gore kaze onda ok, samo sredi svoj pc...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 16:06 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan

Sređeno

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 20:40 (Munky_Funky).
17 godina
AMD FX Club

Kupiti FX 8300 ili FX 8320 pitanje je sad...

http://strawpoll.me/4731752

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...

8320 je nista drugo nego 8300 na manjoj frekvenciji, sto bi placao fabricki OC kad to mozes sam? 

EDIT: vidim da je i 6300/6350 na pool, realno 6350 treba izbaciti jer se ne isplati nikako, mene ako pitas 6300 ili 8300, sve ostalo je bacanje novca ako se razumijes u OC, jer se sve i jedan FX clocka bez problema na 4.5ghz

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 12:03 (chaselol).
14 godina

FX8300 je trenutno bolja kupnja,jednostavno se OC i više od toga ti ne treba.Dobar je i FX6300 koji isto tako nimalo ne zaostaje u gamingu od veče braće.

17 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Ni sa jednim nećeš pogriješiti iako je 8320 gotovo siguran ulov za 4.5 ghz-a. Znači ja bi ipak išao na 8320 iako je 200 kn skuplji. Nakon toga gledaj nvidia grafe jer su manje osjetljive o snazi procesora. Takav komp će ti raditi ko curica :D.

13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Izmedu FX 8300, 8320 i 8350, imao 8350 6-7 mjeseci, sada imam FX 8320, a isprobao 8300 pa bi po meni izbor bio ili 8300 ili 8320...Gledajuci sve karakteristike 8300, gledajuci veci i bolji clock te stabilnost tu se najbolje pokazao 8320...

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 0:33 (Tomo53nja).
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

POZDRAV!! uzeo sam gtx 960 grafu te mi sada procesor radi bottleneck, htio bi ga zamjeniti. dakle dvoumim se izmedu fx 6300 ili fx 8300 ( jace od toga nemogu jer najjaci octa koji maticna podrzava je 8300 neda 8320 ili 8350 tako da sam zapeo izmedu ove dvije )
dali je 6300 dovoljan za moju konfiguraciju ili cu osjetiti razliku sa 8300 i kolika ce ta razlika otprilike biti ( rabim racunalo iskljucivo za igre i browseanje ) tako da mi je bitno samo kako ce se ponasati u igrama
HVALA UNAPRIJED!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 21:24 (FushroMan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FushroMan kaže...

POZDRAV!! uzeo sam gtx 960 grafu te mi sada procesor radi bottleneck, htio bi ga zamjeniti. dakle dvoumim se izmedu fx 6300 ili fx 8300 ( jace od toga nemogu jer najjaci octa koji maticna podrzava je 8300 neda 8320 ili 8350 tako da sam zapeo izmedu ove dvije )
dali je 6300 dovoljan za moju konfiguraciju ili cu osjetiti razliku sa 8300 i kolika ce ta razlika otprilike biti ( rabim racunalo iskljucivo za igre i browseanje ) tako da mi je bitno samo kako ce se ponasati u igrama
HVALA UNAPRIJED!!

Slobodno ubodi FX 6300 i uzivaj, bottlenecka nece biti on moze i jace grafe da izgura bez problema 

P.S. na stock frekvencijama 6300 ce bolje raditi od 8300 jer su mu jezgre na vecoj brzini a to je jedino sto je bitno u ovom slucaju!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 21:34 (chaselol).
11 godina
neaktivan

a jel mislis da se isplati dodati tih 200kn? trenutno mi toliko novaca ne znaci nesto osobito tako da ako ce imat utjecaj na igre u skorijoj buducnosti nebi mi bio problem dati tu razliku. a i plus toga mislim si u 12om mjesecu uzimati vodeno pa baciti neki klok veci.
hvala na odgovoru :)

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

http://valid.x86.fr/0x9hea ide bojsic preko 5ghz ali nemogu ga ohladit s h100i,sto me cudi,,

0 0 hvala 0
15 godina
FushroMan kaže...

a jel mislis da se isplati dodati tih 200kn? trenutno mi toliko novaca ne znaci nesto osobito tako da ako ce imat utjecaj na igre u skorijoj buducnosti nebi mi bio problem dati tu razliku. a i plus toga mislim si u 12om mjesecu uzimati vodeno pa baciti neki klok veci.

uzmi fx 8320 i rjesio si problem ako mislis vodeno uzimati.

11 godina
neaktivan

imam asrock 970 extreme 3 ( prvu verziju, tako da neda dalje od fx8300 ) tako da 6300 ili 8300...

13 godina
neaktivan
FushroMan kaže...

Vidi ljudi prave gresku, kazu fx 8350 ce bolje gurati grafu od lupam 6300 ili 8300 zato sto evo u prvom slucaju ima dvije jezgre vise a realnost je da, sto se tice AMD procesora nije bitno koliko je jezgri, bitna je njihova snaga tj brzina.
Ti kad zakucas 6300 na 4.5ghz on ce izgurati sve i jednu grafu na trzistu isto kao fx 8350 na 4.5ghz.

8300 radi na 3.3ghz ako se ne varam i njega moras malo vise clockati, kul procesor ja sam isto mozgao hocu li ili necu jos dvije dodatne jezgre ali sam se odlucio za 6300 kad sam dobio ovaj odgovor  koji sam i tebi dao.
Nije bitna kolicina jezgri, bitna je njihova snaga.

Sad ako ti je multitasking bitan, rad u windowsu, rendering, 3d itd, onda uzmes 8 jezgri, ako ne 6 ti je dovoljno.
I pusti onu glupu pricu "future proof"

EDIT: sad sam vidio da imas maticnu sa faznom regulacijom od samo 4+1 i tu realno mozes zaboraviti na neki jaci OC, jednostavno ASROCK u srednjem segmentu nema sta da ponudi, tako da svaki OC preko 4-4.2ghz mozes slobodno zaboraviti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 15:35 (chaselol).
11 godina
neaktivan

to sam i mislio tako napraviti, uzet 6300 i klokat sa vodenim, jer ionako ima bolji single core perf. od 8300. a i sve sto radim trenutno sa racunalom mi je dovoljan i ovaj x4 965, uzimam novi proc iskljucivo zbog igara... 
u biti 8300 klokan jos uvijek nije toliko bolji od 6300 klokanog koliko sam te shvatio?

13 godina
neaktivan
FushroMan kaže...

to sam i mislio tako napraviti, uzet 6300 i klokat sa vodenim, jer ionako ima bolji single core perf. od 8300. a i sve sto radim trenutno sa racunalom mi je dovoljan i ovaj x4 965, uzimam novi proc iskljucivo zbog igara... 
u biti 8300 klokan jos uvijek nije toliko bolji od 6300 klokanog koliko sam te shvatio?

Ima 6300 bolji single core jer radi na vecoj stock brzini od njega :)

Za gaming 8300 i 6300 na istoj frekvenciji su identicni procesori!

11 godina
neaktivan

misli da cu onda ipak na 6300 ic, posto ionako ocito nemam neke osobite koristi od te dodatne dvije jezgre.. hvala :)

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
FushroMan kaže...

Vidi ljudi prave gresku, kazu fx 8350 ce bolje gurati grafu od lupam 6300 ili 8300 zato sto evo u prvom slucaju ima dvije jezgre vise a realnost je da, sto se tice AMD procesora nije bitno koliko je jezgri, bitna je njihova snaga tj brzina.
Ti kad zakucas 6300 na 4.5ghz on ce izgurati sve i jednu grafu na trzistu isto kao fx 8350 na 4.5ghz.

Ne bih se složio. Doadatne jezgre na istom kloku znače razliku. Ne da mi se tražiti ali jedan je forumaš disejblao dvije pa četiri jezgre i vrtio Crysis 3 i razlika između 6 i 8 je bila osjetna. Ali da sve ne ostane na brbljanju evo npr. ovaj video. Pogledaj od 0:30. FX 8320 ima 60 fps-a dog FX 6300 samo 20 na istom kloku!!! Razlika je ogronaaaa. Slično je u drugim igrama poput AC  Untya ili zadnjeg Witchera a u novim igrama za očekivati je isto.

Zato  mislim da se debelo isplati uzeti FX8320 i staviti ga na 4.2 i mirna Bosna 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice