AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD FX Club
Endymon kaže...

Pozz,imam ovaj svoj proc stari i mislim uzeti FX6300,pa me zanima,da li ce mi FPS skociti u igrama,a najvise me zanima u PlanetSideu2,posto znam da je ta igra gladna proca.Pa me zanima da li je dobar sta taj proc,posto sam cuo da su inace buldozeri lose ispali.

Ako ga ploca podrzava DA! Zapravo pogledaj kolika ti je razlika do 8320.

Ja sam svojeg jos prije nekoliko mjeseci nasao ispod 1000kn. Nema sad jos povoljnije?

Pogotovo ako igras Planetside2!.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
12 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
SiNkE.Zgb kaže...
ZeNGe_CRO-mt kaže...

imate možda kakav link da preko njega pokušam overclockat fx 8320 ?

matična je asus sabertooth 990fx.

te napominjem da nikad u životu nisam clockao proc tak da mi treba baš noob tutorijal {#}

ma sta ces klokat on tu grafu gura i da ga spustis na 3.0 GHz

ma znam da gura ali mislio sam možda dobijem nešto poboljšanja performansi u tipa dayzu...neznam jel mi se uopće i isplati prčkati po nečemu o čemu nemam pojma {#}

isplati se zbog gusta a porast performansi u igrama mislim da neces osjetit

14 godina
neaktivan
SiNkE.Zgb kaže...
isplati se zbog gusta a porast performansi u igrama mislim da neces osjetit

ja u tome nevidim gušt {#} onda mi je bolje ništa ne dirati ?

battlelog: CRO_ZeNGe
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozz amd-ovci,

Uskoro planiram malo upgrade svoj pc i trenutno imam FM2 plocu i nasao sam ovaj procesor http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/amd/fm2/0400285/ (AMD A10 x4 6800K) i malo gledam jel on dobar za gaming, dali bi mi bilo bolje njega uzet da ne moram uzimat novu maticnu pa s parama koje su ostale od nove maticne ubacim SSD ili bi bilo bolje uzet novu maticnu i uz nju FX 8320? Cijena im je slicna pa se dvoumim sada, grafa bi bila Asus GTX 780 DC2OC

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 16:32 (Skillzor69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Grafa od 4500 kn i A10 6800K, hmhmhmhmh. Odlična kombinacija {#}.

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Grafa od 4500 kn i A10 6800K, hmhmhmhmh. Odlična kombinacija {#}.

Nisam neki poznavatelj tako da..., predpostavljam da si htio rec da A10 ne valja uzimat pa bolje FX 8320. I kupujem vani pa je grafa 3200kn :)

14 godina

Pa da !! Najmanje FX 8320 i OC na jedno 4.5Ghz a idealno je ako možeš štediti pa traži i7 3770K polovni i ploču za nekih 2.3K ili tako nešto.

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa da !! Najmanje FX 8320 i OC na jedno 4.5Ghz a idealno je ako možeš štediti pa traži i7 3770K polovni i ploču za nekih 2.3K ili tako nešto.

Al dok ja to ustedim Intel ce vec izbacit 6. generaciju i bit ce Nvidia 980. :D

14 godina

Hahah a onda FX 8320 + solidna ploča i solidan cooler pa OC na 4.5Ghz i dobro {#}.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Može pomoć pri odabiru matićne, htio bih zamijeniti moju sadašnju za neku s kojom bih mogao kloknuti FXa?

moram je uzeti u Linksa i mislio sam na ovu http://www.links.hr/?option=katList&page=sviartikli&id_kategorija=05030314&sort_cat=cijena_s_pdv&sort_ord=desc

dali su iskustva pozitivna sa ovom kombinacijom memorije i ostalog pod moj PC?

ropevas
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Koliko para možeš potrošiti ?

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

1000 kn ali samo u linksa

ropevas
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD FX Club

990XA UD3 a ako može 1060kn onda 990FXA UD3

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

riješeno, 990FXA kupljena

bacam se na posao pa da vidim do kud može doći moj FX..........

ropevas
13 godina
ptrvic kaže...

riješeno, 990FXA kupljena

bacam se na posao pa da vidim do kud može doći moj FX..........

Probaj 4,5GHZ na 1,38V (u BIOS-u). {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
16 godina
unky kaže...

bok!

da li se isplati preci sa amd Procesor    QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz  na AMD FX-Series X6 6300 3.5GHz,14MB,95W,AM3?imam filing da mi u wotu proc botelnecka grafu

imam 8 giga rama i plocu asrock 970 pro

grafa je gigabyte 7850 2giga oc

napajanje ocz 700w i tako

hvala

jel ima netko savjet???

13 godina
unky kaže...

jel ima netko savjet???

Pokušaj naći neki FX 8-core polovni, ako ne naletiš na ništa povoljno onda uzmi FX6300. Jer 40-50% cijene od 6300 će ti pokrit tvoj procesor kad ga budeš prodavao, pa i je isplativo u svakom slučaju. {#}

Like most others, I was a seeker, a mover, a malcontent, and at times a stupid hell-raiser
16 godina
unky kaže...
unky kaže...

bok!

da li se isplati preci sa amd Procesor    QuadCore AMD Phenom II X4 945, 3000 MHz  na AMD FX-Series X6 6300 3.5GHz,14MB,95W,AM3?imam filing da mi u wotu proc botelnecka grafu

imam 8 giga rama i plocu asrock 970 pro

grafa je gigabyte 7850 2giga oc

napajanje ocz 700w i tako

hvala

jel ima netko savjet???

Ovisi koja je revizija taj x4 945 , ako je c3 onda ti se trenutno ne isplati prelazit na fx 6300, ako je nešto starija revizija onda bez razmišljanja uzmi fx 6300.

Da objasnim C3 za razliku od starijih revizija  možeš clockat s tom pločom na 4GHz uz relativno nisku potrošnju, i imat  iste performanse kao i fx6300 stock. A ako misliš clockat fx 6300 i dobit nemjerljivo vece performanse od trenutnih  onda ti treba nova ploča (i cooler od najmanje 250 kn)... Ta opcija je daleko od loše, jer ako prodaš stare komponente, za dodatnih  oko 900 kn možeš napravit zvijerku od kompa koja te može služit narednih nekoliko godina( najvjerovatnije i cijeli vijek nove generacije konzola). 

16 godina

gdje vidim koja je revizija??

hvala na svajetima

14 godina

CPU-Z.

16 godina

Moze link??:)

12 godina
unky kaže...

Moze link??:)

http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

15 godina
neaktivan
16 godina
Almin94 kaže...

Puno hvala sutra javim!!

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Jedno pitanje, ako je CPU stabilan na odredjenoj frekvenciji s 4GB RAM-a, da li ce biti stabilan na istoj frekvenciji s jos 4GB istog RAM-a (onda ce imati ukupno 8GB) ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Jedno pitanje, ako je CPU stabilan na odredjenoj frekvenciji s 4GB RAM-a, da li ce biti stabilan na istoj frekvenciji s jos 4GB istog RAM-a (onda ce imati ukupno 8GB) ? 

da,totalno ista stvar

battlelog:KICKASS_HR
12 godina
AMD FX Club
Ao nije neki teški overclock onda će ostati stabilan u suprotnom može biti nestabilan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bubabug kaže...

Ovisi koja je revizija taj x4 945 , ako je c3 onda ti se trenutno ne isplati prelazit na fx 6300, ako je nešto starija revizija onda bez razmišljanja uzmi fx 6300.

Da objasnim C3 za razliku od starijih revizija  možeš clockat s tom pločom na 4GHz uz relativno nisku potrošnju, i imat  iste performanse kao i fx6300 stock. A ako misliš clockat fx 6300 i dobit nemjerljivo vece performanse od trenutnih  onda ti treba nova ploča (i cooler od najmanje 250 kn)... Ta opcija je daleko od loše, jer ako prodaš stare komponente, za dodatnih  oko 900 kn možeš napravit zvijerku od kompa koja te može služit narednih nekoliko godina( najvjerovatnije i cijeli vijek nove generacije konzola). 

Dobitak performansi clockanjem fx6300 nije nemjerljiv nego je izmedju 25-30% ako ga digne na 4.5ghz!

16 godina
ansha kaže...
Bubabug kaže...

Dobitak performansi clockanjem fx6300 nije nemjerljiv nego je izmedju 25-30% ako ga digne na 4.5ghz!

Izrazio sam se namjerno na taj nacin jer nisam iznio ni jedan konkretan primjer (igru, aplikaciju...) u kojoj bi taj overclock donio vece performanse.

Al da ne filozofiram previše,{#} u pravilu se slažem, na 4.5 GHz ce taj procesor iskoristit njegovu grafu 100%, a u BF4 na primjer ce imat oko 30% vece performanse u odnosu na stock 3.5 GHz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 3:21 (Bubabug).
12 godina
neaktivan

Na koliko bi mogao clockati FX-8320 na Asus M5A97 Evo R2.0 i CM Hyper 212 Evo da stabilno radi bez nekih preekstremnih temperatura i podizanja napona?

Trenutno mi je proc na default postavkama i kod igranja BF4 nekih 2 sata temperatua je oko 55C°... Vrtio sam prime95 nekih sat vremena i max temo mi je bila oko 70, za prosječnu nisam siguran...

Nemam vremena baš puno istraživati pa idem linijom manjeg otpora, a vjerujem da ima među vama iskusnih koji već imaju spremne odgovore :)

Hvala!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice