AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 876.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
Johnny_Callhan kaže...

dali se isplati uzeti amd fx procesor za gaming ? :) 

Teško,mislim da buš jedva surfal po netu s njim.{#}

Pa normalno da jesu.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imam AMD procesor Fx6100 i od pre nekog vremena ventilator na fabrickom kuleru procesora poceo je da pravi vecu buku nego sto je uobicajeno. Da li je moguce promeniti samo ventilator na ovom kuleru ili je neophodna zamena celog kulera, kako bi se problem sa pojacanom bukom resio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa možeš ti mjenjat samo ventilator ali to onda moraš improvizirati sam. Bolje ti je kupiti neki cooler od 200- tinjak kuna i miran si sa temperaturama i bukom.

14 godina
AMD FX Club

dali je amd x7 fx-6300 dobar za gejmanje? dal bi bio bottleneck nekim igrama ;)

ili uzet ovo? :P

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=FD9590FHHKWOF

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 2:32 (exer1234).

2 0 hvala 0
14 godina

Fx 9590 nikako ne kupuj,kupi fx 8320 koji je best buy do 1200kn i mirne duše si dobrano vrijeme.

15 godina
AMD FX Club

Ma kupi intel idi na i5 haswell to je sad najpamentnije

Moj PC  
0 17 hvala 0
12 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Nikako.

FX 6300 ce ti biti dosta za igranje danas, mada ako imas koju kintu viska neki iz FX 83xx serije bi bio najbolji izbor danas, bez diskusije! 

14 godina
Zizo kaže...

Fx 9590 nikako ne kupuj,kupi fx 8320 koji je best buy do 1200kn i mirne duše si dobrano vrijeme.

si lud? ne serem pare  :D

14 godina
dreadmoore kaže...

Zašto, daj to malo argumentiraj?

Nije ti se svidio taj tvoj FX 8350, jel ga prodaješ možda?

Njega i MBO?

iclock2much
15 godina
zoharbizo kaže...
dreadmoore kaže...

Zašto, daj to malo argumentiraj?

Nije ti se svidio taj tvoj FX 8350, jel ga prodaješ možda?

Njega i MBO?

Ne prodajem ga ali to kazem zato sto su sad i5 i amd fx 8350 u skoro pa istoj razini cijene.Intel i5 manje trosi struje od fx 8350.A sto se tice igara i jedan i drugi su u istom rangu tu su neke male razlike.I da jos uvijek imam losu graficku karticu pa tako da nisam jos uzivao u nekim detaljima igara i to bi mi trebalo doci za koji dan odlucio sam se na R9 270X gigabyte 2gb OC

14 godina
dreadmoore kaže...

Ne prodajem ga ali to kazem zato sto su sad i5 i amd fx 8350 u skoro pa istoj razini cijene.Intel i5 manje trosi struje od fx 8350.A sto se tice igara i jedan i drugi su u istom rangu tu su neke male razlike.I da jos uvijek imam losu graficku karticu pa tako da nisam jos uzivao u nekim detaljima igara i to bi mi trebalo doci za koji dan odlucio sam se na R9 270X gigabyte 2gb OC

Pa daj koji vam je s tom potrošnjom struje.Sad su svi na tom svijetu odjednom postali ekološki osvješteni i sad budu intelovi procevi pridonijeli majci prirodi i ekologiji svijeta sa svojih par watta kaj troše manje.

Danas je reklama 95 posto prodanog proizvoda nažalost.

14 godina
AMD FX Club

Radije si kupi polovnu XFX DD 7950 od kolege Toxica.

FX je i dalje jeftiniji stotinjak kuna od 3570K a dobrih tristotinjak od 4670K.

Da ne govorim koliko je 8320 model jefitniji. :)

iclock2much

4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Sto se mene tice jace od FX6300 ti zaista nece trebati jos dugo vremena, taj proca ce da melje sve igre sledece dvije godine bez ikakvih problema, a slazem se sto je lik iznad postao bullshit, sto su svi postali ekolozi i brinu za majku prirodu 95w vs 135w ili koliko vec. Bezveze.

Nego, ne zelim da zapocnem intel vs amd, ali bacite oko na

I sad, molim vas nemojte da pocnete intel vs amd, za naseg prosjecnog covjeka s foruma (CITAJ GAMER jer smo to u vecini koji kupuju jaci proc a i grafiku :P) AMD je i vise nego najbolji izbor a u ovom slucaju i bolji sto se tice gaminga, a i jeftiniji je usput. Pa sta ako trosi malo vise struje, ionako moras jace napajanje uzeti bar od 500w da bi gurao jak PC danas, sto je normalno.

Long story short, za nas je bolji AMD, manje para a isto muzike (nekad dobijes i vise:P) a ostatak novca sigurno mozes uloziti da kupis sebi jacu graficku ili da budem kao moja djevojka, kupi si koju majicu, cvike ili neke druge stvari ^^ isto ces gejmati na 50 i 55 fps, a razlika u cijeni je ocigleda.

Pozdrav za ekipu na forumu.{#}

P.S. ja licno nabavljam FX-6300 za nekih 10tak dana i jedva cekam da se penzionisem sto se tice upgrade-a masine! 

EDIT: ovo je ipak tema o AMD FX klubu korisnika, tako da nemojte raspravu ovdje ima sigurno drugo mjesto da ne ide u {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 17:11 (chaselol).
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

sta sad? koji proc bi bio dobar za SVE nove igre,, da nebi bottleneckao neku grafu... reza je samo do 1080p .nista vise od toga

naravno AMD , zbog ploce.. imam 8gb rama,sto je vecinom dosta za sve 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 18:20 (exer1234).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

KAd god netko spomene potrošnju kao pro/con prilikom kupnje procesora sere bezveze, Razlika je 50 fakin kuna u 3 godine neprestanog rada. 

"Idem si uzeti mašinu za gejmanje od 5000-6000 kuna, ali 50 kuna predtsavlja nepremostivu prepreku." Jer struja se proizvodi od mljevenih psića.

I'm very large!

14 0 hvala 0
14 godina
exer1234 kaže...

sta sad? koji proc bi bio dobar za SVE nove igre,, da nebi bottleneckao neku grafu... reza je samo do 1080p .nista vise od toga

Koja mbo i koja grafa?

14 godina
Tiby kaže...
exer1234 kaže...

Koja mbo i koja grafa?

mbo je asrock 880gmh u3s3 a grafa ce biti nova.... ugl zelim dobar proc, koji nece biti bottleneck single gpu

14 godina
exer1234 kaže...

mbo je asrock 880gmh u3s3 a grafa ce biti nova.... ugl zelim dobar proc, koji nece biti bottleneck single gpu

Kolega nema novoga proca bez druge matične.

Složeni je to problem,jer ako ćeš klokati,najbolje je ići na drugu matičnu sa boljom faznom regulacijom i onda ti je dostatan fx 6300,a ako nećeš klokati najbolje ti je da potražiš fx 8320.

Napisao sam to jer sam po par forum vidio da stock fx 6300 može ali zericu bottlenackati nove grafe,dok klokani prek 4 Ghz je druga priča i nema problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 19:19 (Zizo).
12 godina
AMD FX Club

I ja ovih dana uzima AMD FX6300,najvise me zanima,kako ce mi vrtiti PlanetSide2.Posto igra trazi dosta jak PC.A za grafu,cu pricekati iducu godinu,pa mozda ubodem koju ATI 7xxx seriju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Fx 6300 kak vidim po netu je poprilično dobar kloker.Dečki idu s njim bez beda na 4.5Ghz gdje tuče i5 3470.

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
Zizo kaže...
exer1234 kaže...

Kolega nema novoga proca bez druge matične.

Složeni je to problem,jer ako ćeš klokati,najbolje je ići na drugu matičnu sa boljom faznom regulacijom i onda ti je dostatan fx 6300,a ako nećeš klokati najbolje ti je da potražiš fx 8320.

Napisao sam to jer sam po par forum vidio da stock fx 6300 može ali zericu bottlenackati nove grafe,dok klokani prek 4 Ghz je druga priča i nema problema.

mogu znati zasto ne mogu fx za tu plocu? ako ga podrzava bez problema... ne vidim razlog

12 godina
AMD FX Club

Ovo što Zizo kaže je tako, ja sam ga imao 4.5GHz za 24/7 lako se clockuje ne grije se puno kao ovaj što sad imam FX8320 prava grijalica

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
exer1234 kaže...

mogu znati zasto ne mogu fx za tu plocu? ako ga podrzava bez problema... ne vidim razlog

idu fx-evi bez problema na tu ploču,no krivo si me shvatio,bit svega je da,fazna regulacija procesora na njoj je 4+1,kaj je slabo,i možeš zaboraviti na klokanje.Zato sam ti rekel da ak buš išel klokati,bolje uzeti drugu ploču.

Ne znam kakvu grafu misliš uzeti ali evo primjer gdje na STOCK frekvenciji  fx 6300 sa gtx 760 na bf3 mapi sa 64 igrača,kuca na 40-60 sličica u sekundi na 1080p rezi.I to je 40-60 sa frapsom a bez njega 50-80 fps-a.Ja mislim i više nego solidno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 19:50 (Zizo).
14 godina
AMD FX Club

zasto mi izbacuje da imam nedozvoljen html kad nemam.. nervira meee

napisem poruku , i onda ne mogu poslat. pa wtf

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 19:52 (exer1234).

0 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

guraće ta ploča fx6300 na stock postavkama samo ovi su procesori namjenjeni za overclock da bi se iskoristio njihov potencial, a ta ploča bi se pregrijavala a usljed toga bi obarala clock da nebi pregorila a fx8320 je velik za nju zalogaj

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
mirzet1976 kaže...

Ovo što Zizo kaže je tako, ja sam ga imao 4.5GHz za 24/7 lako se clockuje ne grije se puno kao ovaj što sad imam FX8320 prava grijalica

A jedan modul više.{#}

Ja sa ovim vodenim od coolemastera sam prezadovoljan,imao ga na 4.9ghz sa 1.5 stabilni i sve pet ali...napajanje mi je koma,previše toga u kućištu,sad čekam da dojde kilovatno,eventualno druga matična i ide on na 5.0 za 24/7,pa kud puklo da puklo.Evo tvoja preporuka je najbolja preporuka i potvrda da je fx 6300 fakat jako dobar proc.

12 godina
AMD FX Club

Vec kad je FX6300 dobar clocker,zanima me da li je ova moja MBO dobra za klokanje.Jer mislim da dosta ovisi i o ploci a ne samo o CPU-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
mirzet1976 kaže...

guraće ta ploča fx6300 na stock postavkama samo ovi su procesori namjenjeni za overclock da bi se iskoristio njihov potencial, a ta ploča bi se pregrijavala a usljed toga bi obarala clock da nebi pregorila a fx8320 je velik za nju zalogaj

Kratko i jasno.

14 godina
Endymon kaže...

Vec kad je FX6300 dobar clocker,zanima me da li je ova moja MBO dobra za klokanje.Jer mislim da dosta ovisi i o ploci a ne samo o CPU-u

Kratko i jasno-NIJE

14 godina
AMD FX Club

Kuća se gradi od temelja pa tako i pc od matične ploče,to je njezin temelj.

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice