AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD FX Club
ramzocro-HCR kaže...
dreadmoore kaže...

Gledam taj link od 1399 kn za amd fx 8350 i pogledam na srpskim web stranicama po danasnjem tecaju i5 4670k skuplji za 19KN.Pa eto ljudi ako vas nesto zanima od susjedne srbije sto se tice it-opreme pgledajte na ovoj web stranici http://www.itsvet.com/komponente

Ako to uračunaš ciganski PDV i carinu ća bi ti nabili, ili ak bi išao sam po to kolko bi te gorivo došlo, više se isplati uzet ovo.. Al u svakom slučaju onom ko je blizu granice ili planira više tog uzet ili jednostavno ima mogućnost uzeti, neka navali!

Meni osobno se ne isplati ni nekome tko je od granice dalji od 100km.Ali sto ti kazes tko god zivi blizu granice njemu nije daleko a isplativo je.A sto se tice carine i poreza to uvjek mozes prosvercovati bar je to lagano pa ni si toliko naivan da kazes da imas cpu za prijaviti koji doslovno moze stati u djep

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Evo zapeo mi za oko fx 8350 pa me zanima da li bi taj procesor odgovaro na moju trenutnu konfiguraciju (bottleneck i sl.) i dali bi vidio neki pomak u performansama?? (konfa je po moj pc). Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
-zip- kaže...

Evo zapeo mi za oko fx 8350 pa me zanima da li bi taj procesor odgovaro na moju trenutnu konfiguraciju (bottleneck i sl.) i dali bi vidio neki pomak u performansama?? (konfa je po moj pc). Hvala!

1. Odgovarao bi.

2. FX8350 ne bottleneck-a HD7990 / GTX Titan, tako da će prije ta tvoja grafa bottleneck-at CPU(jer je preslaba, ona će se vrtit na 100% dok će cpu na 50-70%).

3. Da.

Najkraći mogući odgovor. {#} 

Ja sam Bošnjak i time se dičim, kome smeta lopatom ga spičim !
15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru...iako kad sam spomenuo bottleneck (mozda sam se krivo izrazio) i moguće probleme mislio sam na to da bi grafa mozda bila ta koja je preslaba...uglavnom čini mi se kao dobra investicija za budućnost :D

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ljudovi, problem. Ovaj stock cooler me tako prca u mozak da cu poludit... {#}

Temperatura proca 16C on na 2k rpma (ako netko kaze da nije 16C, lagano ja naknadno postam sliku (necu sada jer seedam torrent)). Imam speedfan ali ga ne kuzim koristit... Kako da stavim proc da je nekad 500-1000rpma a kad treba potegnut da bude 4k (iako je jednom bio 4.5k rpma a temperatura proca jedva 50C -.-)

[img]http://ch-slike.com/images/2013/09/09/buyYn.png[/img]

0 0 hvala 0
14 godina

BIOS ili SpeedFan. Ako ne znaš u Speedfanu malo potraži po netu. Nije fakultet to podesiti. I da, CPU ti nije sasvim sigurno na 16C ma koliko god ti vjerovao u to ili htio da je to tako {#}.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

BIOS ili SpeedFan. Ako ne znaš u Speedfanu malo potraži po netu. Nije fakultet to podesiti. I da, CPU ti nije sasvim sigurno na 16C ma koliko god ti vjerovao u to ili htio da je to tako {#}.

{#}

Temp proca Temp proca
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 23:31 (Svenos).
14 godina

Isto kao što nije točno ovo da ti je temperatura nečega 128C tako nije točna ni ova od 16C.  

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Isto kao što nije točno ovo da ti je temperatura nečega 128C tako nije točna ni ova od 16C.  

Aux temp, to je od 0 do 350C... To krivo govori... Usporedio sam to sa speedfanom, speedfan kaze 35-36 stupnjeva, ali za sve ostale komponente kazu isto... Ne znam... :S

Skuzil sam, cputin je prava cpu temp (34C)... E glupog li programa... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.9.2013 23:41 (Svenos).
15 godina
AMD FX Club

Nakon 24h u full loadu hw monitor prikazuje ogromne greske i ne samo da je ovo prvi put to se dogodi nakon 1-2h isto to radi tako da se u ovaj program nemozes iskreno pouzdati u temperature i njegovo mjerenje.Jednostavno to je takav "BUG" pa skoro u svim verzijama kod mene je trenutno 1.23 ovaj zadnji evo i slike i dokaza.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 9:16 (dreadmoore).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Zapeli mi za oko fx 8320 i fx 8350. Ima li velike razlike izmedju to dvoje posto je 8320 1200 kn, a 8350 1500 kn. Ne planiram OC. namjena gaming.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Razlika ti je sto za 300kn vise dobijes jos 500mhz.Evo ti i link pa sam odluci http://www.anandtech.com/bench/Product/698?vs=697

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 9:49 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
domi63 kaže...

Zapeli mi za oko fx 8320 i fx 8350. Ima li velike razlike izmedju to dvoje posto je 8320 1200 kn, a 8350 1500 kn. Ne planiram OC. namjena gaming.

To su isti procesori pa sada ti "odluči" šta ti je bolje.

16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Lijep pozdrav,

javljam se da vidim da li će netko odavdje biti u mogućnosti pomoći....

prije 5 dana su mi došli dijelovi iz njemačke i složio sam ih u komp (fx8350, msi 990fx-gd80)

proveo sam danas večinu dana posvećen malo clockanju procesora ali očigledno me zadesio najslabiji procesor ili nemam sreće ili je do matične ili neznam ni sam više

kada sam probao clockat proc dobivao sam uzasno lose rezultate i tu sam izgubio volju jer ni kolega Rupy nije znao pomoći

1.) Prvo sam uspio svog fx-a dobiti stabinog na 4.3ghz, ali tek na 1.4V (load 1.32V -cpuz)

2.) zatim sam ga probao dici na 4.4 i probao sam svaki ponudenu frekvenciju ali niti na jednoj nije bio stabilan, a kaj me najvise muci je zasto mi ploca ne nudi više od 1.44V za procesor... svaki put kad sam vrsio stress test u prime95 bi jedna od jezgri zakazala

3.) Kada sam vratio sve postavke kao u 1. koraku i opet izvrtio prime i opet mi neka od jezgri zakaze...

Na kraju sam poludio i vratio sve na stock skoro i odustao... jer nemogu shvatit zasto u biosu nemogu dati procesoru vecu voltazu...?

Radio sam tutorial prema ovome

http://www.youtube.com/heat4HD
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 10:49 (Scrappy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne znam zašto nisi kupio Gigabyte ili Asus ploču kad su oni daleko ispred za AMD chipset od ostalih. A ovo sam već negdje čitao da ima taj neki limit ali bi se to trebalo moći zaobići. Googlaj malo. Isto tako mi se čini da ti ploča ima užasan Vdrop jer si rekao da staviš 1.4V a u CPU-Z ti bude u loadu 1.32V !!  Provjeri LLC opciju da ti ne dropa toliko napon nego da bude što bliže onom koji postaviš u BIOS-u.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 23:58 (itomic009).
15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Neznam kako ti matična stoji sa napajanjem, ali meni se znalo desit da kad bi napon bio preslab da se desi pad frekvencija jezgri na minimum ali moja MB ima 8+2 power phase,kada bi malo povisio napon (u intervalima od 0.25v jer više ili manje od toga nemože) sve bi bilo ok. Ako ti matična nemože isporučit dovoljno struje može se desit da se jezgre spuštaju na minimalnu frekvenciju pogotovo pri 100% opterećenju u primeu.

Također za bolji OC isključi APM, C6 power state, turbo mode, c1e i Cool & quiet tako da dobiješ stalni napon i frekvenciju jezgre bez vraćanja na minimum, i ako imaš opciju uključi high performance computing mode što bi trebalo rješit problem throtlanja ako se pojavi.

P.S. prestignut sam :D

From chaos the world was born, from chaos the world will die.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 0:01 (D.N.R.).
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ne znam zašto nisi kupio Gigabyte ili Asus ploču kad su oni daleko ispred za AMD chipset od ostalih. A ovo sam već negdje čitao da ima taj neki limit ali bi se to trebalo moći zaobići. Googlaj malo. Isto tako mi se čini da ti ploča ima užasan Vdrop jer si rekao da staviš 1.4V a u CPU-Z ti bude u loadu 1.32V !!  Provjeri LLC opciju da ti ne dropa toliko napon nego da bude što bliže onom koji postaviš u BIOS-u.

Ploča nema LLC, kada je voltaža na 1.4V onda u windowsima cpuz pokazuje 1.376V (idle) i 1.325V(load) i to mi nije bilo jasno kak u loadu moze manju voltazu davat iako je kolega Rupy rekao da je to 'normalno'?

D.N.R. kaže...

Također za bolji OC isključi APM, C6 power state, turbo mode, c1e i Cool & quiet tako da dobiješ stalni napon i frekvenciju jezgre bez vraćanja na minimum, i ako imaš opciju uključi high performance computing mode što bi trebalo rješit problem throtlanja ako se pojavi.

sve sam to već pogasio(iako se na zadnjoj slici ne vidi sve pogaseno)... jedino sam hpc ostavio enabled

evo i slike biosa

1, 2, 3

13 godina
Scrappy kaže...
Na kraju sam poludio i vratio sve na stock skoro i odustao... jer nemogu shvatit zasto u biosu nemogu dati procesoru vecu voltazu...?

Hej!

Taj komp ti je doma ili u VZ??

Meni za dan-dva stize nova maticna ploca, pa prije nego ubacimo moj proc, probamo s tvojim?

Ako ce me sreca posluziti, dobit cu jednu od najboljih AM3+ ploca u zamjenu za crknuti procesor {#} - ASUS Sabertooth 990FX R2.0

Vidim da je u Linsku nestala, pa se nadam da ide k meni (A ne da ce mi sutra javiti da je nema)

P.S. Kakv ti je to link?

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 0:53 (CyberDemonVZ).
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Scrappy kaže...

Hej!

Meni za dan-dva stize nova maticna ploca, pa prije nego ubacimo moj proc, probamo s tvojim?

P.S. Kakv ti je to link?

Da u vž je komp samnom

Ma ovo je najjači model od MSI kaj ima ponudit za am3+ socket i nije mi jasno

mozemo probat i sa mojim, svejedno mi je :)

na linku na 1. stranici ti je odličan guide kako oc svoj bulldozer proc, pročitaj si

13 godina
Scrappy kaže...

Hej!

Da u vž je komp samnom

Ma ovo je najjači model od MSI kaj ima ponudit za am3+ socket i nije mi jasno

mozemo probat i sa mojim, svejedno mi je :)

na linku na 1. stranici ti je odličan guide kako oc svoj bulldozer proc, pročitaj si

Javim se kad stigne ploca, pa se dogovorimo.

A sto se tice linka, ti si stavio link na SteamOS {#}

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže..

A sto se tice linka, ti si stavio link na SteamOS {#}

ooops,evo ispravio sam {#}

13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

To su isti procesori

"Dileri"

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Scrappy kaže...
itomic009 kaže...

Ploča nema LLC, kada je voltaža na 1.4V onda u windowsima cpuz pokazuje 1.376V (idle) i 1.325V(load) i to mi nije bilo jasno kak u loadu moze manju voltazu davat iako je kolega Rupy rekao da je to 'normalno'?

D.N.R. kaže...

sve sam to već pogasio(iako se na zadnjoj slici ne vidi sve pogaseno)... jedino sam hpc ostavio enabled

evo i slike biosa

1, 2, 3

Ta ploča ima Voltage Cap .. i nemože više od toga.. imao sam ju pogledaj postove

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Skinuo sam Control Center koji omogucuje vece voltaze pa cemo vidjet

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Scrappy kaže...

Skinuo sam Control Center koji omogucuje vece voltaze pa cemo vidjet

Ali samo u Winsima ..

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ekipo{#}.Koju bi ste mi ploču od 400-450 kuna preporučili za amd fx x6 6300.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
RubyFreak kaže...

gigabyte 780t-d3l

gigabyte ma78lmt s2p

biostar ta970

12 godina
odjavljen
AMD FX Club

Što mislite kako se FX8320 nosi sa GA-990XA-ud3?  Ako netko ima navedeni kombo može par dojmova?

embrace whatever may come
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...
RubyFreak kaže...

gigabyte 780t-d3l

gigabyte ma78lmt s2p

biostar ta970

Koliko sam se ja onda zeznuo sa svojom?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice