AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 872.917
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
itomic009 kaže...

APM ti pri clockanju smanjuje takt. To je nešto slično kao CnQ povezano sa turbom. Nek pokrene P95 sa APM on pa će vidjeti da takt pleše. Kad ga isključiš onda je takt zakucan na onom kojem ga postaviš. Zato vidiš nekad da netko kao clocka CPU na 4.5Ghz i bude ponosan kako se ne grije puno i slično pa da screen shot testa sa pokrenutim programom poput AMD overdirve ili CPU-Z ( kad clickneš desnom clikom pa ti izlistava trenutne frekvencije na svim jezgrama ) i onda vidiše kako frekvenbcije po svim jezgrama variraju pa nikad nisu sve na 4.5Ghz.

Da, ali ne pleše bez razloga, tj vjerojatnije je da throttla, možda se pregrijava regulacija napona ili tako nešto. Jel pleše bez obzira jel ga ti stavio na 4.5GHz, 4GHz ili 3.5GHz?

14 godina

Može plesati radi throttlanja ali ako je upaljen APM onda će sigurno plesati. Ako pleše kad je ugašen, onda throttla radi VRM ili nečeg drugog.

13 godina
Penryn kaže...

E ovo je dobro, sad probaj na 4GHz i odvrti cinebench, prati kakav je napon, vjerojatno će ostat isti, i na kraju nam javi koji je rezultat u cinebenchu, onaj broj, da znamo jel onoliko koliko bi trebao biti.

Evo ga, 4GHz, izmjereni napon je oko 1,33.

Cinebench rezultati:
6.78 pts
(GPU: 48.17)

Temperature poslije dva-tri Cinebencha:

Motherboard 32 stupnja

CPU 53.5 stupnja

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
14 godina

Ako ti je score 6.8 pts onda ti mogu reć odmah da ne throttla {#}.

17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Evo ga, 4GHz, izmjereni napon je oko 1,33.

Cinebench rezultati:
6.78 pts
(GPU: 48.17)

Temperature poslije dva-tri Cinebencha:

Motherboard 32 stupnja

CPU 53.5 stupnja

Da, sve se čini okey. Rezultat je po netu inače oko 6.9, al to je skroz blizu tvome, možda ti je koja aplikacija u pozadini 'krala' procesor pa je zato mrvicu manje. GPU rezultat nije baš bitan sad za ovo, ne trebaš ga vrtjeti. Jesu to temperature poslije ili tokom cinebencha? Ako je tokom onda su dobre. E sad, itomic će ti predložit da vrtiš prime95, ali ja nebi baš, zato jer on nerealno ubije procesor u pojam, optereti ga kao nikoja druga aplikacija, program ili igra. 

Ja bi na tvom mjestu sad uletio na neki 64slot i igrao kakvih pola sata, vidiš jel bolje nego sa phenomom, i svako malo alt+tab da poviriš kakve su temperature.. i ako bude sve uredu mogao bi malo po malo spuštati napon, da još malo smanjiš temperature i potrošnju procesora, ali sumnjam da ćeš ga puno moći spustit.

13 godina
Penryn kaže...

Da, sve se čini okey. Rezultat je po netu inače oko 6.9, al to je skroz blizu tvome, možda ti je koja aplikacija u pozadini 'krala' procesor pa je zato mrvicu manje. GPU rezultat nije baš bitan sad za ovo, ne trebaš ga vrtjeti. Jesu to temperature poslije ili tokom cinebencha? Ako je tokom onda su dobre. E sad, itomic će ti predložit da vrtiš prime95, ali ja nebi baš, zato jer on nerealno ubije procesor u pojam, optereti ga kao nikoja druga aplikacija, program ili igra. 

Ja bi na tvom mjestu sad uletio na neki 64slot i igrao kakvih pola sata, vidiš jel bolje nego sa phenomom, i svako malo alt+tab da poviriš kakve su temperature.. i ako bude sve uredu mogao bi malo po malo spuštati napon, da još malo smanjiš temperature i potrošnju procesora, ali sumnjam da ćeš ga puno moći spustit.

To su Temp max poslije Cinebencha.

Za sad sam nasao stabilno. U biosu podeseno 1.28, CPU-Z prikazuje 1.32.

Kad sam isao na 1.27 se smrznuo poslije nekoliko minuta Cinebencha.

Sad idem probati BF3, da vidim kako ide.

Koje su MAX temperature CPU koje bi bile normalne?

Ventilator na hladnjaku mi ima rucno podesavanje brzine vrtnje, pa da ga podignem ako ce trebati.

Hvala decki, zakon ste! {#}

Ako naletite u VZ na Spancirfest, javite se. Mislim da sam vidio pivicu sa vasim imenom {#}

14 godina

Sve do 60C si golden, ali neće mu ništa biti niti ako pređe 60C {#}.

17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

To su Temp max poslije Cinebencha.

Za sad sam nasao stabilno. U biosu podeseno 1.28, CPU-Z prikazuje 1.32.

Kad sam isao na 1.27 se smrznuo poslije nekoliko minuta Cinebencha.

Sad idem probati BF3, da vidim kako ide.

Koje su MAX temperature CPU koje bi bile normalne?

Ventilator na hladnjaku mi ima rucno podesavanje brzine vrtnje, pa da ga podignem ako ce trebati.

Mislim da ćeš trebat još malo podignuti napon da bude potpuno stabilan, sad ti je baš na granici. Npr. ako slučajno mrvicu padne na tih 1.27v ili manje vjerojatno će ti opet freeze. Nek stoji sad tako, ako smrzne znaš što treba napravit. {#} 

E da, sve ispod 60C je odlično. Jel ti u mirovanju spušta takt i napon? Na koliko?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.8.2013 22:42 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...

Mislim da ćeš trebat još malo podignuti napon da bude potpuno stabilan, sad ti je baš na granici. Npr. ako slučajno mrvicu padne na tih 1.27v ili manje vjerojatno će ti opet freeze. Nek stoji sad tako, ako smrzne znaš što treba napravit. {#} 

E da, sve ispod 60C je odlično. Jel ti u mirovanju spušta takt i napon? Na koliko?

Je, morao sam dici za jos jedan, restartao mi se komp nakon 10min Battlefielda.

Temperature su jos nize nego za vrijeme Cinebencha.

Da, spusta.

Napon na 0.952V, a takt na 1399MHz.

Ali mi se cini da je stvarno vrijeme za novu plocu.

Od pritiska na tipku za paljenje do prvog ekrana od BIOS-a treba oko 10-15 sec.

I malo prije mi je u igri nestao, pa ponovo nastao zvuk....

17 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Ali mi se cini da je stvarno vrijeme za novu plocu.

Od pritiska na tipku za paljenje do prvog ekrana od BIOS-a treba oko 10-15 sec.

I malo prije mi je u igri nestao, pa ponovo nastao zvuk....

Eh, ovo prvo je vjerojatno nuspojava novog AM3+ procesora sa starom AM3 pločom, a za ovo drugo ne znam. Možda ti je do slušalica, vidim da si uzeo neke nove. Ako se bude ponavljalo, probaj spojit zvučnike ili druge sluše pa vidi jel se i sa njima događaju prekidi.

13 godina
Jadan ti kolega Cyber, trebaš investirat sad u kompjuter, kad si već počeo kupovati dijelove, još si bio pričao da ćeš novu grafu uzet, bogami ćeš se lijepo natrošit sljedećih nekoliko mjeseci/dana do BF4. ;)

Ploča se ponaša onako kako bi i trebala, imajući u obziru 770 chipset, s tim nemoš ni overclockat, skurit ćeš si ploču(iz iskustva govorim), tak da nemoj se igrat više od tih 4ghz, jer će ti fazna grunuti, jedino da staviš neki vent da hladi zavojnice i coolere na matičnoj, ako planiraš ostat na njoj.
George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
16 godina
AMD FX Club

Evo da se i ja učlanim. {#}

Uzeo 8350 neki dan, upgradeao sa Athlona x4 630 i razlika je prebrutalna u bf3 mp kao i u svem ostalom što sam probao.

Druga opcija je bila + Asus Sabertooth i novi cooler al budget je bio prekratak jer sam uzimao i neke druge stvari..

Al ok, onako je 4ghz već dosta visoka frekfencija a i iskreno i nisam neki clocker.

Uglavnom, isplatilo se definitivno. ^^

Disregard the constabulary.
Moj PC  
10 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Evo ga, napravio sam testiranje 555BE @4X 3,2GHz  vs  FX-8320 @ 4,0

Temperature Idle:                    36,5 °C                              35,0°C

Temperature BF3:                        53,5°C                              51,0°C

Potrosnja BF3 (+sva periferija):  390W                              420W

Potrosnja Idle (samo komp):       130W                             135W

Battlefield 3, Avg:

1280x720, low postavke             60,3 FPS-a                      99,4 FPS-a

1680x1050, med-high                 52,2 FPS-a                        80,8 FPS-a

1680x1050, Ultra                        50,8 FPS-a                       70,0 FPS-a

Cinebench CPU:                          3,60 pts                            6,78 pts

I naravno, napomena da je ovo stara AM3 ploca s beta BIOS-om koji podrzava AM3+.

Losa regulacija napona. A vjerojatno nema ni nekakvu stednju energije.

Kad nabavim novu plocu ponovit cu ovaj test, i to ce biti jako zanimljivo za vidjeti!

Moj PC  
17 0 hvala 9
17 godina
neaktivan
AMD FX Club

Potrošnja ti je 'normalna', jer je logično da FX troši nešto više nego Phenom X4 na 3,2GHz. Vidiš po cinebenchu da je skoro pa duplo jači. U idleu bi trebala bit nešto manja sa FX-om, al to ti je valjda do ploče. Ali vjerojatno najveći razlog veće potrošnje u BF3 je taj što je sad grafa više iskorištena, tj. više je opterećena i više troši, sa Phenomom je vjerojatno radila većinom na oko 50-70% pa je i manje trošila nego sad.

Šteta što nisi usporedio potrošnju u cinebenchu pa da se direktno vidi koji koliko troši, al eto nema veze. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 16:37 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Mislim da sam i u Cinebenchu mjerio, al prije nago sam mjerac spojio samo na kuciste. Sa svom periferijom. pa ne znam koliko je vjerodostojno.

Sad se Spanciram, pa pogledam kad se vratim doma. :)

EDIT:

Jesam, imam i od Cinebencha rezultate:

555 X4: 280W

FX-8320: 300W

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.8.2013 18:53 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
AMD FX Club

Kolko je AMD x8 8350 jaci od x8 8320. Imam 1500 kn a x8 8350 kosta do 1400 kn, a ovaj x8 8320 je 1000 kn. Ako bi uzeo x8 8320 ostalo bi mi 500 kn, i onda bi prodo sboju staru graficku i zamjenio ju sa HD 7950 ili GTX 660 ti koje su od 1800kn

Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vuk15 kaže...

Kolko je AMD x8 8350 jaci od x8 8320. Imam 1500 kn a x8 8350 kosta do 1400 kn, a ovaj x8 8320 je 1000 kn. Ako bi uzeo x8 8320 ostalo bi mi 500 kn, i onda bi prodo sboju staru graficku i zamjenio ju sa HD 7950 ili GTX 660 ti koje su od 1800kn

Isti procesori, samo fx 8350 ima stock takt na 4.0 ghz.. Tako mozes staviti ovoga 8320 uz 2 klika na 4 ghz

12 godina
AMD FX Club

pitanje za itomica009 do koliko se može naclockati FX8320 prodao bi ovaj svoj FX6300 i doplatio za FX8320, gledam u gamingu su vrlo blizu a u multitaskingu ga normalno šije ima +2 modula,

čitam da se slabo clockuju ne kao FX8350 da im je stabilna granica 4.5

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Kolike su vam temperature na FX-8350, stock frekfencija?

Meni je u normalnom usageu, znači browsanje i sl oko 33-36c što mi se čini ok, u igrama nisam provjeravao al kad ga stavim u full load na AIDA-i temp skoče do max 70 za socket i 52 za jezgre za 20ak min.

To mi nikako ne zvuči dobro. A za prime95 da ni ne govorim.. ok, znam da to nije pokazatelj jer ga optereti kao šta ništa drugo neće al temperature polete bolesno, najviše sam vidio 80c i to nakon samo par min, nakon čega je počeo throttle pa se i malo ohladio.. za jezgre nisam siguran, ovo 80 me probolo kroz oči.

Pokušao sam ga undervoltat na 1.25 al ništa se nije promijenilo.. disableao sam turbo, ponovno stavio pastu (AC Ceramique) al isti vrag.

Cooler nije stock nego Katana 3, što nije nimalo impresivno za ovaj proc al svejedno bi ga trebalo bolje hladit od stocka.. a još se okreće i na 2700rpm, strah me i stavit ga na cca 1000rpm koliko mu je bilo i više nego dosta da hladi starog Athlona x4.

Izgleda da ću morat strpat 2 venta za upuh, imam samo 2 za ispuh koji su došli sa caseom.. vidjet ćemo.

Neki savjeti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma znam da, al šta ne bi po nekoj logici stock cooler ili katana3 trebali bit dovoljni za držat ga unutar preporučenih temperatura, naravno bez OC-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

sječam se na stocku mi je temp skakala najviše na 75 s tim da je rulao poput helikoptera, u trenutku sam pomišljao da se sprema levitirati. Otišao u Protis i kupio nekog Zalmana za 170 kuna oči mi ispale majke mi kad je temp skočila na 80 stupnjeva. Mislio sam skočit i ručno ga ištekat iz struje. Sada imam ovo Spire čudo s 2 venta ispred i iza i mogu reć pod opterečenjem 46 u idlu 28 {#} s tim da još jedan vent od 80 mm tuče ispod proca u matičnu.

I hate this fucking heat. Somebody just shoot me! Far Cry 3
Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina
ford eleanor kaže...

Katanu bi preporučio za procesore do 100 TDP.

Procesori od 125W i 130W ipak trebaju ozbiljnije hlađenje

Znam al vidim po netu da ekipa ima niže temp sa stockom, koji je još veća katastrofa za ovaj cpu od moje katane..

Neka preporuka coolera? Da stane u mog anteca 300 i po mogućnosti da je instalacija jednostavna (da ne moram mijenjat backplate, na kućistu imam izrezanu rupu al je premala pa bi morao skidat matičnu)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nontryer kaže...

Ma znam da, al šta ne bi po nekoj logici stock cooler ili katana3 trebali bit dovoljni za držat ga unutar preporučenih temperatura, naravno bez OC-a?

Pozz kolega. Gledaj ovako, stock cooler bi trebao bit dovoljan, ali mislim da ipak ljeti pokazuje svoje mane. Na tvom mjestu bi dobro provjetrio kučište dodavanjem par ventova, tako da pomognes hladjenju matične ploče i ostalih komponenti koje griju untrašnjost i pomažu grijanje samog procesora. Možda bude dosta, ako ne, onda uzmeš ozbiljniji cpu cooler. 

coffe,coffe,coffe.....
16 godina

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-sharkoon-120mm-21db-system-fan-s&option=artikl&id_artikl=050.908.103&tab=opis ovakva 2 bi bila ok za upuh?

Možda i 3 eventualno, jer na bočnoj stranici trenutno držim samo filter

12 godina
AMD FX Club

Bili bi ok, imao sam taj fan. Stvarno je dobar za te novce iako su tad imali 2 vrste tog modela. 2 napred obavezno, samo ne znam da li ti matična ima dosta konektora za 3 fana, tj trebalo bi biti 2 za case fan i 1 za pwr fan. Napomena; onu rupu sastrane sam zatvorio folijom da imam bolji airflow tj da ne bude turbulencija.

P.s. nego, jel ti se grafa pregrijava?

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Imaju i sad dva, bar u linksu.. ovaj je drugi, mada mi se taj čini da bi mogao glasan bit.

Da, 2 za case, ali vidim da ih se može spojit i na molex tako da je ok

Grafa je ok, dalo bi joj se jedino promijenit pasta al neću dok je pod garancijom (još 2mj).

14 godina
Stock cooler od FX-a nije lošij od Katane 3 uopće. Je glasniji 6 puta ali ne hladi lošije. Katana je slaba za FX-a.
15 godina
neaktivan
nontryer kaže...

Kolike su vam temperature na FX-8350, stock frekfencija?

Meni je u normalnom usageu, znači browsanje i sl oko 33-36c što mi se čini ok, u igrama nisam provjeravao al kad ga stavim u full load na AIDA-i temp skoče do max 70 za socket i 52 za jezgre za 20ak min.

To mi nikako ne zvuči dobro. A za prime95 da ni ne govorim.. ok, znam da to nije pokazatelj jer ga optereti kao šta ništa drugo neće al temperature polete bolesno, najviše sam vidio 80c i to nakon samo par min, nakon čega je počeo throttle pa se i malo ohladio.. za jezgre nisam siguran, ovo 80 me probolo kroz oči.

Pokušao sam ga undervoltat na 1.25 al ništa se nije promijenilo.. disableao sam turbo, ponovno stavio pastu (AC Ceramique) al isti vrag.

Cooler nije stock nego Katana 3, što nije nimalo impresivno za ovaj proc al svejedno bi ga trebalo bolje hladit od stocka.. a još se okreće i na 2700rpm, strah me i stavit ga na cca 1000rpm koliko mu je bilo i više nego dosta da hladi starog Athlona x4.

Izgleda da ću morat strpat 2 venta za upuh, imam samo 2 za ispuh koji su došli sa caseom.. vidjet ćemo.

Neki savjeti?

Idle tempovi su ok. Probaj srediti unutrašnjost kućišta i dodati vent na kućište, ako imaš samo jedan. Ovih dana igram bf3 i moram otvoriti stranicu jer mi prelazi 65 C inače. SVe to na stock cooleru.

Nije loše nabaviti komprimirani zrak i svaki dva tri tjedna malo ispuhati rebra.

I'm very large!
13 godina
mirzet1976 kaže...

čitam da se slabo clockuju ne kao FX8350 da im je stabilna granica 4.5

Sve ti zavisi od modela, ti možeš naletiti na 350 koji se ne clocka ništa, i sranje je model, a možeš naletit na 320 koji se clocka ko blesav s malenom voltažom... iTomic je naprimjer sam priznao da ima sranje model proca, dok npr moj se clocka dobro, sa 1.5v mogu ga držat stabilno na 5ghz...

George double you Bush has two brains, the left and the right, like normal people. But the problem is that there is nothing right in his left brain and there is nothing left in his right brain
15 godina
AMD FX Club

Evo ja imam AMD FX 8350 i evo ti temperature u idle i full load kad je proc u stocku nisam jos pokusavao klokati zato sto imam neko no-name napajanje pa nebih volio rizikovati da sto ne spalim dok ne kupim neko novo napajanje. http://valid.canardpc.com/3srf07

Nesto slikica

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 0:49 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice