Nemoj te jos lockat temu da se mozemo smijat jos malo..
64 bitni procesori
- poruka: 69
- |
- čitano: 12.964
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ne valja ti to ništa. To je za vlade i vojsku. Za običnog čovjeka nema koristi i samo plaćaš previše.
OK, vidim da neki ne mogu baš skužit sve, a neki ni kad im napišeš. Možda je do neznanja što znači riječ sarkazam, a možda do nečeg drugog, samo Bog zna.
U svakom slučaju: - moj prvi i drugi post bili su šala u obliku sarkazma, stilskog sredstva u službi humora.
Inače sarkazam ima tri cilja:
- prvi je da nasmije one sudionike konverzacije koji razumiju o čemu se radi ili su ga sposobni prepoznati
- drugi cilj je da onima koji ne razumiju o čemu se radi, a također su sposobni prepoznati sarkazam, indirektno da odgovor na pitanje ili ih nasmije i ukaže na jednostavnost postavljenog problema (pitanja)
- treći cilj je da one koji ne znaju ništa o materiji i nisu sposobni prepoznati sarkazam, zbuni i time također nasmije prve dvije grupe.
Uglavnom, poanta moje šale (=sarkazam korišten u moja prethodna dva posta) je da na taj način, kroz šalu, ukaže autoru teme na to da je za nešto što bi trebalo biti osnovno pitanje, najprije trebao upotrijebiti ono što je na forumima uvijek preporučljivo: pretraživanje.
Također, naknadno sam i direktno objasnio da je pretraživanje foruma ili Interneta u 95% slučajeva rješenje problema.
Dati nekome štap za pecanje, je puno bolja opcija, nego mu dati već očišćenu ribu.
Ovom prilikom se ispričavam i svima koji nisu shvatili moj post i molim ostale da se ne povode za mojim primjerom, jer osim što će, kako me je gospodin Miro upozorio, samo dovesti do nereda i žutih kartona, ima tendenciju da zvuči glupo, jer je izlizano već nakon prve upotrebe i više nema svoju originalnu namjenu.
Ne valja ti to ništa. To je za vlade i vojsku. Za običnog čovjeka nema koristi i samo plaćaš previše.
6502 (8-bitni)
Lol naxeem... ne trudi se, po ovim postovima vidin da vecina usera ima IQ manji od 80 (retardacija) hehehe... keep on going!
Btw ne samo da trebas imat 64 procesora nego i 64 ventilatora za njih i 32 tastature (jer jedna tastatura moze opskrbljivat najvise 2 procesora odjednom)
LoL
Lol naxeem... ne trudi se, po ovim postovima vidin da vecina usera ima IQ manji od 80 (retardacija) hehehe... keep on going!
Btw ne samo da trebas imat 64 procesora nego i 64 ventilatora za njih i 32 tastature (jer jedna tastatura moze opskrbljivat najvise 2 procesora odjednom)
LoL

Uh što si se zapalio, pa to je nevjerojatno. Znojiš li se? Ljut si? Možda te ljuti što baš ti nisi skužio?:)
Pa to nije moj problem, uostalom, tu je ionako hrpa točnih i finih odgovora koji su sasvim OK, pa te moj odgovor ne treba zbunjivati.
Ti bi trebao naučiti dvije lekcije:
1. ako je smajli, onda nije sarkazam jer je preočito
2. ako ti treba smajli, zamisli se
3. čitaj cjelokupne teme, a nemoj samo odgovarati na prva dva posta. Da si fino pročitao temu, našao bi i nacrtano objašnjenkje.
Jedan od glavnih problema zasićenosti foruma je što ljudi pročitaju prvi post i odgovaraju najčešće potpuno beskorisno ili čak pogrešno.
4. pretaži forum:) - Pretraga je vrlo korisna i bitna funkcija koja bi trebala forum očistiti od stoput ponavljanih i bespotrebnih pitanja.
Recimo, forum Igre. Jako prometan forum sa cirka 5 pitanja tjedno o istim stvarima. Kako bi to izgledalo da svatko otvara temu "World of Warcraft"? Imali bismo preko 100 tema s istim naslovom i 50 s istim pitanjem.
Da je korisnik kliknuo na ovo našao bi odgovor na pitanje. Uostalom, dobio ga je u drugom odgovoru na svoju temu, pa u četvrtom, pa u osmom... dakle 3 odgovora koja jasno kažu: svi procesori danas podržavaju 64 bitne instrukcije.
Da ne govorim o odgovoru na sva pitanja koji zapravo nudi jako dobre odgovore odmah čak i na hrvatskom jeziku.
No, dobro, i ja sam imao lekciju. Šali jednostavno tu nije mjesto jer mnogi neće skužit' i naljutit će se, a totalno se naljute kad skuže da su oni ti koji nisu skužili.
Zato se ispričavam. Neću se više šaliti, a kamoli koristiti sarkastične izjave. Ako mi se i omakne šala, na dnu ću napisati "šalim se". Podebljano.
Gle Traceru, stvar je u tome sto Naxeem (koji ima svojih musica) je toliki zagovaratelj i Viste x64 i 64-bitnih procesora u svakoj prethodnoj temi u kojoj se postavlja ovakvo pitanje (a vjeruj mi, bilo ih je i previse) da su ga do sada napadali oni koji smatraju da je to nepotrebno.
Porukama u ovoj temi covjek je okrenuo plocu (zbog sarkazma, a ne doslovno) i stvar je da onaj ko prati forum i ko je citao njegove poruke je to shvatio kao sarkazam i bilo mu je smjesno i bez nekih (u ovom slucaju nepotrebnih :)) smajlica.
Ja sam se cak zezao na temu obrnute psihologije, da pokusava odgovaranjem u ovoj temi postici ono sto je zelio u prethodnim temama :)
Naravno, ako pratis forum vidjeces da se stalno postavljaju ista pitanja koja stvarno znaju nekad nazivcirati (mene rijetko, ja ih samo preskacem, jedino ako upadnu u neku temu u kojoj sudjelujem i rasprava se vodi na drugom frontu :))
Ma lako meni za Vistu i 64 bita. Meni ni u džep ni iz džepa. Milijun puta je rečeno da je u praksi većini korisnika jedina korist od 64 bita adresiranje memorije (iako i 32 bitni Inteli mogu adresirati više od 4GB, ali to je neka druga priča).
Također je milijun puta kazano da su svi današnji procesori s podrškom za x86-64 set instrukcija. 32 bitni više se ni nema gdje kupiti jer je AMD odavno na AMD64 arhitekturi, a Intel kroz cijelu generaciju Core procesora.
Vistu sam ubacio čisto namjerno da post zvuči gluplje, jer često naletim na takve izjave.
Gle Traceru, stvar je u tome sto Naxeem (koji ima svojih musica) je toliki zagovaratelj i Viste x64 i 64-bitnih procesora u svakoj prethodnoj temi u kojoj se postavlja ovakvo pitanje (a vjeruj mi, bilo ih je i previse) da su ga do sada napadali oni koji smatraju da je to nepotrebno.
Porukama u ovoj temi covjek je okrenuo plocu (zbog sarkazma, a ne doslovno) i stvar je da onaj ko prati forum i ko je citao njegove poruke je to shvatio kao sarkazam i bilo mu je smjesno i bez nekih (u ovom slucaju nepotrebnih :)) smajlica.
Ja sam se cak zezao na temu obrnute psihologije, da pokusava odgovaranjem u ovoj temi postici ono sto je zelio u prethodnim temama :)
Naravno, ako pratis forum vidjeces da se stalno postavljaju ista pitanja koja stvarno znaju nekad nazivcirati (mene rijetko, ja ih samo preskacem, jedino ako upadnu u neku temu u kojoj sudjelujem i rasprava se vodi na drugom frontu :))

Uh što si se zapalio, pa to je nevjerojatno. Znojiš li se? Ljut si? Možda te ljuti što baš ti nisi skužio?:)

Uvijek mozes iskljuciti prikaz postova autora koje ne zelis da gledas.
Buduci da razgovor u ovoj temi vise nema veze s nicim, a tek temom, ja se povlacim, mislim da sam na granici žutila (ako vec nisam i presao granicu i uskoro pozutio, vrijeme ce pokazati, sad je period inkubacije :)))
Pozdrav svima, NHF
Ma lako meni za Vistu i 64 bita. Meni ni u džep ni iz džepa. Milijun puta je rečeno da je u praksi većini korisnika jedina korist od 64 bita adresiranje memorije (iako i 32 bitni Inteli mogu adresirati više od 4GB, ali to je neka druga priča).
Također je milijun puta kazano da su svi današnji procesori s podrškom za x86-64 set instrukcija. 32 bitni više se ni nema gdje kupiti jer je AMD odavno na AMD64 arhitekturi, a Intel kroz cijelu generaciju Core procesora.
Vistu sam ubacio čisto namjerno da post zvuči gluplje, jer često naletim na takve izjave.

Tracer daj prije nego pocnes citirati nauci citirati!jer imas 3posta jedan za drugim i to ne izgleda na nista
Ako te luxx vidi...jaoo..
@naxeem samo daj malo sarkazma...kada se svi prave pametni da se malo smijemo
Tracer daj prije nego pocnes citirati nauci citirati!jer imas 3posta jedan za drugim i to ne izgleda na nista

In computing, Physical Address Extension (PAE) refers to a feature of x86 and x86-64 processors that allows more than 4 gigabytes (GB) of physical memory to be used in 32-bit systems, given appropriate operating system support.[1] PAE is provided by Intel Pentium Pro and above CPUs (including all later Pentium-series processors except the 400 MHz bus versions of the Pentium M), as well as by some compatible processors such as the Athlon and later models from AMD.
The x86 processor hardware is augmented with additional address lines used to select the additional memory, so physical address size is increased from 32 bits to 36 bits. This increases maximum physical memory size from 4 GB to 64 GB. The 32-bit size of virtual address is not changed, so regular application software continues to use instructions with 32-bit addresses and (in a flat memory model) is limited to 4 gigabytes (GB). The operating system uses page tables to map this 4 GB address space onto the 64 GB of total memory, and the map is usually different for each process. In this way the extra memory is useful even though no single regular application can access it all simultaneously.
Započinjanje teme - Prije započinjanja teme, uvjerite se da istu ili sličnu temu netko već nije otvorio na forumu. Bez razloga duplirane teme će prema potrebi i bez objašnjenja biti brisane, ako moderatori tako odluče. link
Započinjanje teme - Prije započinjanja teme, uvjerite se da istu ili sličnu temu netko već nije otvorio na forumu. Bez razloga duplirane teme će prema potrebi i bez objašnjenja biti brisane, ako moderatori tako odluče. link
Jednostavniji odgovor:
http://searchdatacenter.techtarget.com/sDefinition/0,,sid80_gci498697,00.html
Malo složeniji odgovor:
http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit
Takvih linkova možeš naći hrpetinu, samo malo upotrijebi www.google.hr
Općenito je pametno prvo pretražiti ono kaj tez zanima na taj način, pa onda pretražiti forum, i tek onda postaviti upit ako nisi našao tražene odgovore.
Biklo bi fdobro i da je netko od vas dao čovjeku dva linka i objasnio mu ovo, umjesto da sad idem čitati dvije stranice bljezgarija.

Naxeem moderator si, pokazi malo kulture i lijepo objasni covjeku (postoje svakakvi ljudi, lijeni ljudi koji ne citaju / ne traze po forumu) ali ti budi primjer i lijepo objasni covjeku...Kao sto si kasnije i kao sto cesto napravis i pomognes ljudima ;-) Ono sa navodjenem linkova i tome slicno, to funkcionira i ljudi sve fino shvate i puno toga nauce (ja znam da ja jesam)
Sjecas se kad sam ti reko da su ti postovi neugodni? O ovome upravo govorim, OK je sarkazam ali tvoj sarkazam je presao u omalovazavanje clanova foruma...
Vjerojatno cemo opet svi pobrat zute kartone zbog OT ali svejedno...I shvati ovo kao dobronamjernu primjedbu...
Zanima me kakvi su to 64 bitni procesori, čemu služe, koliko su kvalitetni i isplati li se koristiti takve procesore.
Napišite mi sve što mislite o ovim procesorima.
Hvala.
Pa normalno - svi noviji procesori su ti 64bit
Puno su bolji zapravo - duplo su bolji eto
ak imas 4gb rama ili vise nebi bilo lose stavit 64bit(makar ja imam 4gb i 32bit). cuo sam da sve vise i vise ljudi prelazi na tih 64bita

Softver se sve više i više orjentira na 64 bita, pa ti nije na odmet kupiti bilo koji današnji proc (svi su ti 64 bitni).
u praksi većini korisnika jedina korist od 64 bita adresiranje memorije (iako i 32 bitni Inteli mogu adresirati više od 4GB, ali to je neka druga priča).
svi današnji procesori s podrškom za x86-64 set instrukcija. 32 bitni više se ni nema gdje kupiti jer je AMD odavno na AMD64 arhitekturi, a Intel kroz cijelu generaciju Core procesora.
In computing, Physical Address Extension (PAE) refers to a feature of x86 and x86-64 processors that allows more than 4 gigabytes (GB) of physical memory to be used in 32-bit systems, given appropriate operating system support.[1] PAE is provided by Intel Pentium Pro and above CPUs (including all later Pentium-series processors except the 400 MHz bus versions of the Pentium M), as well as by some compatible processors such as the Athlon and later models from AMD.
The x86 processor hardware is augmented with additional address lines used to select the additional memory, so physical address size is increased from 32 bits to 36 bits. This increases maximum physical memory size from 4 GB to 64 GB. The 32-bit size of virtual address is not changed, so regular application software continues to use instructions with 32-bit addresses and (in a flat memory model) is limited to 4 gigabytes (GB). The operating system uses page tables to map this 4 GB address space onto the 64 GB of total memory, and the map is usually different for each process. In this way the extra memory is useful even though no single regular application can access it all simultaneously.