64 bitni procesori zaključana tema

poruka: 69
|
čitano: 12.964
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
64 bitni procesori

Zanima me kakvi su to 64 bitni procesori, čemu služe, koliko su kvalitetni i isplati li se koristiti takve procesore.

Napišite mi sve što mislite o ovim procesorima.

Hvala.

Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
64 bitni procesori

Ne valja ti to ništa. To je za vlade i vojsku. Za običnog čovjeka nema koristi i samo plaćaš previše.

=====

EDIT

=====

UPOZORENJE | VAŽNO | PROČITATI PRIJE ODGOVORA RADI VLASTITE SIGURNOSTI PAMETNIJEG ODGOVORA

LINK-LINK-LINK

Na linku koji se nalazi iznad ovog teksta (da, baš ovog) nalazi se objašnjenje prve rečenice iz ovog posta koja je naizgled posve pogrešna.

VAŽNO: Pogrešna je namjerno. Daljenje objašnjenje nalazi se u tekstu.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 10:48 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
64 bitni procesori

Pa normalno - svi noviji procesori su ti 64bit

Puno su bolji zapravo - duplo su bolji eto

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 64 bitni procesori

sad bas de ne valja nis i nije. a ne placas nista vise jer su danas svi porocovi 64bitni.

ak imas 4gb rama ili vise nebi bilo lose stavit 64bit(makar ja imam 4gb i 32bit). cuo sam da sve vise i vise ljudi prelazi na tih 64bita

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ne valja ti to ništa. To je za vlade i vojsku. Za običnog čovjeka nema koristi i samo plaćaš previše.

Molim?svi novi procesori imaju 64-bitne instrukcije..to da si izjavio prije 3godine jos bi proslo ali sada..
Prednost je da mozes s njima vrtiti 64-bitne OS. koji opet imaju svoje mane i prednostiNeodlučan
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
Lion King kaže...
naxeem kaže...

Molim?svi novi procesori imaju 64-bitne instrukcije..to da si izjavio prije 3godine jos bi proslo ali sada..
Prednost je da mozes s njima vrtiti 64-bitne OS. koji opet imaju svoje mane i prednostiNeodlučan
 Ono što je naxeem napisao, shvati kao sarkazam, pa će ti sve biti jasnije Namigiva
AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB GDDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
neaktivan
ja sam odluci preskociti 64 bita i odma na 128 otici. brzine su zakon. samo novi linuxu to mogu. zakon, e! vele da vojske neka vec i 256 bitne sustave imaju
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan

Evo NASA razvila gigabitne, pričekaj ih, lol

17 godina
neaktivan
64 bitni procesori

Softver se sve više i više orjentira na 64 bita, pa ti nije na odmet kupiti bilo koji današnji proc (svi su ti 64 bitni).

Samo znatiželja - koji imaš proc trenutačno?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Softver se sve više i više orjentira na 64 bita, pa ti nije na odmet kupiti bilo koji današnji proc (svi su ti 64 bitni).

Samo znatiželja - koji imaš proc trenutačno?

Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB - je to 64 bitni koji sad koristim ili????

Idem na faks kako bi bio pametan, a ne zato što sam pametan...
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...
naxeem kaže...

Nemaju! Za 64 bita moraš kupit one X, mislim da se zovu XEON. To ti ništa ne radi jer su sve igre 32 bitne i onda ne možeš igrati te igre, sve igre jel. - Ako staviš Vistu 64 bitnu onda moraš imat skupa 64 procesora, a to puno struje troši i ko će sve to ohladit.
A opet, ako moraš stavit Vistu 64 onda to ne valja jer Vista treba minimalno 4GB memorije i mora bit DDR3 i treba ti DirektX 10 kartica.
I nije dobra Vista jer ništa na njoj ne radi, pogotovo 64 bita. Meni je prijatelj stavio Nero 4.30 koji je super radio na XP-u i sad mu na Visti ne radi, ali to nije samo zato jer Vista ne valja, nego zbog tog 64bitnog procesora.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
moderator

Jel ovo ona obrnuta psihologija il kako se vec zove? Osmijeh

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
64 bitni procesori

Hmm, ako se ne varam, jednom se korisniku mlađi brat bio logirao pod njegovim accountom, pa je pisao gluposti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Jel ovo ona obrnuta psihologija il kako se vec zove? Osmijeh

To je sarkazam uzrokovan akutnom iritacijom glupim pitanjima i nesposobnosti korisnika da pretraže forum i nađu postojeće odgovore, ako već ne znaju engleski i koristiti Google.
17 godina
moderator

Pretpostavljao sam. Osmijeh A vec sam pomislio da ces putem obrnute psihologije i odgovaranjem ljudi od 64-bitnih procesora i x64 Viste navesti ljude da koriste iste. Osmijeh

Vidi, cak se i rimuje hehehe

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
macak kaže...

Hmm, ako se ne varam, jednom se korisniku mlađi brat bio logirao pod njegovim accountom, pa je pisao gluposti.

Iskreno se nadamCool
@storm heroes naravno da ti proc podrzava 64-bitne instrukcijeNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2008 22:42 (Lion King).
17 godina
neaktivan

Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

@Storm Heroes:  da, to ti je već dobrano treća ili četvrta (izgubih broj) generacija 64 bitnih procova Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Lion King kaže...
naxeem kaže...

Nemaju! Za 64 bita moraš kupit one X, mislim da se zovu XEON. To ti ništa ne radi jer su sve igre 32 bitne i onda ne možeš igrati te igre, sve igre jel. - Ako staviš Vistu 64 bitnu onda moraš imat skupa 64 procesora, a to puno struje troši i ko će sve to ohladit.
A opet, ako moraš stavit Vistu 64 onda to ne valja jer Vista treba minimalno 4GB memorije i mora bit DDR3 i treba ti DirektX 10 kartica.
I nije dobra Vista jer ništa na njoj ne radi, pogotovo 64 bita. Meni je prijatelj stavio Nero 4.30 koji je super radio na XP-u i sad mu na Visti ne radi, ali to nije samo zato jer Vista ne valja, nego zbog tog 64bitnog procesora.

Hello, daj ono, pa nero 4.3 je prestar, da si rekao da ti ne radi nero 7 ajde. Čiste gluposti si napisao.
Intel C2D E6400 2.13GHz, Nvidija 7900GS 256 MB, HDD 250GB, 2GB DDR2 RAM-a 667 MHz
17 godina
neaktivan
Geek kaže...
Hello, daj ono, pa nero 4.3 je prestar, da si rekao da ti ne radi nero 7 ajde. Čiste gluposti si napisao.

Inače to je još jedan post uzrokovan akutnom iritacijom glupim pitanjima ROFLMAO. Ljudi gdje vam je smisao za humor??
Autoru topica preporučujem da pretraži forum i net općenito. Kada to obavi , kako spada, tada neka dođe i pita ono što mu nije jasno.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
moderator
64 bitni procesori

Mogu shvatiti da neko ne razumije sarkazam kad procita na forumu (ma neki ne razumiju nikako :)), ali ne shvatam da li citaju ostale postove gdje im se objasnjava sta je u pitanju.

Onda bubnu jos komentar u kojem se prave pametni, a ne znaju da je do njih...

Zasto se Bosanac dva puta smije kad cuje vic?

Prvi put radi reda, a drugi put kad skonta! Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

McKinnon ih je pokušao koristiti i vidite kaj mu se dogodilo!
Bježte od 64 bita!

CoolCoolCool
Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ajd ne valjaj gluposti ako se već u nešto ne kužiš.
17 godina
Tracer kaže...
naxeem kaže...

Evo josh jednog u nizu koji odgovara prije nego sto procita, valjda je to od onih tipova koji otvore thread star 3 godine pa onda reply-a na prvi post bez da procita ostalih 20 stranica.

@Storm Heroes

Zanimalo bi me sto podrazumijevas pod "kvaliteta procesora".
17 godina
Tracer kaže...
naxeem kaže...

Nisu gluposti. Postoje brojni dokazi koji upucuju da vojska koristi 64 bitne procesore, i to na nacin da ga koristi kao normalan 32-bitni procesor, ali preostala 32 bita koriste za skrivanje podataka i obradu podataka o vanzemaljcima. Kako su svi programi 32 bitni, nitko zapravo nemoze pristupiti tim podacima, osim naravno vojske koja ima posebne aplikacija, tzv. x64 aplikacije.
Neki hakeri sada navodno pokusavaju koristiti 64 bitne procesore ne bi li uspjeli doci do tih podataka, ali za sada jos bez rezultata.
Ali kako je naxeem rekao, nama obicnim ljudima to ne treba...
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
64 bitni procesori

OK, vidim da neki ne mogu baš skužit sve, a neki ni kad im napišeš. Možda je do neznanja što znači riječ sarkazam, a možda do nečeg drugog, samo Bog zna.

U svakom slučaju: - moj prvi i drugi post bili su šala u obliku sarkazma, stilskog sredstva u službi humora.

Inače sarkazam ima tri cilja:

- prvi je da nasmije one sudionike konverzacije koji razumiju o čemu se radi ili su ga sposobni prepoznati

- drugi cilj je da onima koji ne razumiju o čemu se radi, a također su sposobni prepoznati sarkazam, indirektno da odgovor na pitanje ili ih nasmije i ukaže na jednostavnost postavljenog problema (pitanja)

- treći cilj je da one koji ne znaju ništa o materiji i nisu sposobni prepoznati sarkazam, zbuni i time također nasmije prve dvije grupe.

Uglavnom, poanta moje šale (=sarkazam korišten u moja prethodna dva posta) je da na taj način, kroz šalu, ukaže autoru teme na to da je za nešto što bi trebalo biti osnovno pitanje, najprije trebao upotrijebiti ono što je na forumima uvijek preporučljivo: pretraživanje.

Također, naknadno sam i direktno objasnio da je pretraživanje foruma ili Interneta u 95% slučajeva rješenje problema.

Dati nekome štap za pecanje, je puno bolja opcija, nego mu dati već očišćenu ribu.

Ovom prilikom se ispričavam i svima koji nisu shvatili moj post i molim ostale da se ne povode za mojim primjerom, jer osim što će, kako me je gospodin Miro upozorio, samo dovesti do nereda i žutih kartona, ima tendenciju da zvuči glupo, jer je izlizano već nakon prve upotrebe i više nema svoju originalnu namjenu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 10:35 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Lol, ovo je sve netočno. Ja doma imam odavno 64-bitni procesor zato što ja uvijek kupujem AMD, a oni imaju već odavno 64 bitne procesore, za razliku od Intela koji ih je tek nedavno iskopirao pa sad imaju i oni. A vojska je još na 16-bitnim jer im to nije bitno
17 godina
protjeran
Solo761 kaže...
Tracer kaže...
naxeem kaže...

Evo josh jednog u nizu koji odgovara prije nego sto procita, valjda je to od onih tipova koji otvore thread star 3 godine pa onda reply-a na prvi post bez da procita ostalih 20 stranica.
 Pročitao sam ja dovoljno, a pogotovo nastavak. I okani se psihoanalize. Ne ide ti.
17 godina
moderator

Da ne bi imali outsidere koji ce opet kliknuti na temu i procitati dva posta pa napisati mudru poruku, mozes editirati prvi post i staviti u zagradu (sarkazam*), pa u ovom postu koji im objasnjava sve staviti * na pocetak, da ipak budu oslobodjeni bolnog napora koji se stvara kad se koristi mozak.

EDIT: Evo dosli su dok sam pisao ovo :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2008 10:41 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
segregator kaže...
naxeem kaže...

Lol, ovo je sve netočno. Ja doma imam odavno 64-bitni procesor zato što ja uvijek kupujem AMD, a oni imaju već odavno 64 bitne procesore, za razliku od Intela koji ih je tek nedavno iskopirao pa sad imaju i oni. A vojska je još na 16-bitnim jer im to nije bitno

Evo još jednog Smijeh
17 godina
segregator kaže...
naxeem kaže...

Haha, naxeem je maloprije objašnjaval da neki jednostavno NE kuže sarkazam, šalu, ironiju.
Ova tema jedna mi je od najsmješnijih uopće na ovom forumu.
Ti to ozbiljno segregator ili dižeš temu na 2 levela više, u filozofske vode?

Da, AMD je imal prvi 64-bitne procesore, ali kakve to veze ima s vosjkom? (vojska koristi 16-bitne, hehe).

Očito neki jednostavno ne kuže ili neće kužiti, ili ne mogu!
Sve to ispada krajnje smiješno i vjerojatno će tema biti lockana!

Well the way I figure it, in this business a lot of your kind come along, and if I kill each one that comes, eventually I should hit the jackpot sooner or later
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice