XP ili Sedmica

poruka: 61
|
čitano: 7.264
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: XP ili Sedmica
logic kaže...

Onda ja ne kuzim furku oko xp? Jel to zbog njegove nepresusne ljepote ili !?

Sto ne koristis win  2000? Mozes milsiti kako bi tek win 2000 radio na tom stroju.

a tek windows 98? radio bi ko tri zmaja

17 godina
neaktivan

Mislis zmaj sa 3 glave ;)

Ne mogu u lap 3 zmaja ;)

15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ukratko, zanima me da li bi  na ovaj laptop bilo bolje staviti XP ili sedmicu? Premda bi ako je ikako moguće rađe sedmicu stavio, jer je neusporedivo lakše namještavanje wirellesa i sličnih sitnica...Hvala

XP dolazi u obzir ako je čovjeku bitna mobilnost, tj. trajanje baterije na lapu. Po svim testovima na laptopima sa XP baterija traje duže i do 30% u odnosu na isti lap sa Win7. Osobno sam testirao Vaio c2d/3G RAM i Lenovo Atom/2Gb RAM i u oba slučaja je sa XP-om baterija trajala duže po 15-20min. Za sve ostalo je Win7 jednostavniji/napredniji/moderniji... možeš mu isključiti Aero i sve one đinđe i brzina ne bi trebala biti bitno različita od XP-a

17 godina
XP ili Sedmica

Što se mene tiče XP je sporiji od Viste i sedmice zajedno

U temi "vaša restart vremena" sam sa XP-om imao 50sec, a sa sedmicom 30 i nešto, što me začudilo, a i sama brzina otvaranja/zatvaranja prozora i đinđi je po meni na strani sedmice i viste.

Naravno to nije u slučaju da je neki jadni pentium u pitanju nego bar neki dualac, 2GB ram-a, DX10 grafička bilokakva sa 256MB ram-a i vista i sedmica lete.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Danas u 2010. ne bi trebalo biti dvojbe oko XP i sedmice. Sve što ima 1GB+ memorije može pokrenuti sedmicu (znači računala unazad par godina).

Da razjasnimo nešto. XP je izašao 2001. i u svoje vrijeme je bio OK. Sad je 2010. Prošlo je skoro 9 godina od izdavanja XPa.

Idemo malo usprorediti. Windows 95 izašao je naravno 1995. godine. 9 godina kasnije bila je godina 2004. Biste li se 2004. godine dvoumili između Win95 i XPa? Naravno da ne biste. Ne biste se čak dvoumili niti između Win2000 i XPa...

Što se mene tiče, ja sam na Visti skoro odmah otkad je izašla (par mjeseci kasnije, početkom 2007.) i XP mi je s vremenom postao čudan, jednostavno se ne osjećam ugodno na njemu, djeluje mi zastarjelo isto poput Win95/98 i ostalih prapovijesnih izdanja Windowsa...

Kad bih morao birati između dva sustava, tj. kad bih imao dvojbu to bi danas bila Sedmica ili Ubuntu... ;)

Uostalom, računalo koje se koristi za office, surfanje i multimediju (tj. za sve osim za igranje, windows dev i neke specijalizirane business appove) može slobodno na Ubuntu... :)

Čak nema niti nikakvog 'namještanja' ili nečeg sličnog, a instalacija aplikacija je nevjerojatno jednostavna i kompletan sustav i sve aplikacije ti se mogu updateati kroz centralno mjesto :)

Potpis ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Luciano kaže...

XP dolazi u obzir ako je čovjeku bitna mobilnost, tj. trajanje baterije na lapu. Po svim testovima na laptopima sa XP baterija traje duže i do 30% u odnosu na isti lap sa Win7. Osobno sam testirao Vaio c2d/3G RAM i Lenovo Atom/2Gb RAM i u oba slučaja je sa XP-om baterija trajala duže po 15-20min. Za sve ostalo je Win7 jednostavniji/napredniji/moderniji... možeš mu isključiti Aero i sve one đinđe i brzina ne bi trebala biti bitno različita od XP-a

Sorry na double postu, no moram na ovo odgovoriti.

Windows 7 sa uključenim Aerom je definitivno brži i responzivniji od Windowsa 7 bez Aera. Brže se otvaraju prozori, CPU je manje opterećen jer iscrtavanje grafike ide na GPU, nema onih klasičnih iritacija kao sa klasičnim GUIjem - uglavnom definitivno brže radi...

Zapravo, brzina Win7 sa i bez Aera je skoro pa ista, no sa Aerom djeluje responzivnije jer se GUI brže iscrtava... :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Znam da ti se prijatelj ne razumi u ove stvari, ali taj laptop je po meni jako loš. To šta su stavili na njega oni veliki natpis TOP HIT ne znači ama baš ništa. I još kada vidim ovu taktiku ala Pevec kada stave dvi cijene automatski mi se riga. Ali to nisu odavno već zabranili zakonom? Znam da si naveo da mu netreba ništa snažnije, ali neka razmisli malo prije nego pljune skoro 3000 kn na ovo. Neka bar nategne buđet na oko 4000 kn. Po nekom mom iskustvu ljudima poslje bude žao kad kupe stvari iz tog najdonjeg razreda.

0 1 hvala 0
17 godina
XP ili Sedmica

Ne razumem taj oglas, šta je prava cena, 2400 ili 3000kn? Za 2400 mi deluje skroz okej. Hard je prilično mali, samo 160GB, ali ostatak je sasvim pristojan, dvojezgarni procesor, 2GB RAM, grafička koja vrti Aero i nudi akceleraciju HD videa, solidna oprema (web kamera, bluetooth, čitač kartica... sve je tu). Ako čovek nema više para, ne verujem da će za 2400 naći mnogo bolji. Ako je 3000 prava cena, onda bi možda moglo da se nađe nešto trunku bolje, u zavisnosti od stanja na vašem tržištu.

Ovakva mašina će sasvim uredno da vrti i XP i 32-bitnu Sedmicu. Istina je da na XP-u baterija obično izdrži koji minut duže, ali pošto ovo nije model namenjen korišćenju u pokretu, mislim da bih lično radije uzeo 7, jer cenim da je sada fokus kod svakog vida podrške na novijem OS-u, a, da budem sasvim iskren, nikada i nisam voleo XP jer i posle 3 SP-a zna da me iziritira. Takođe, daleko od toga da je XP komplikovan, ali 7 mi je ipak ugodniji za rad.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 2:03 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ne razumem taj oglas, šta je prava cena, 2400 ili 3000kn? Za 2400 mi deluje skroz okej. Hard je prilično mali, samo 160GB, ali ostatak je sasvim pristojan, dvojezgarni procesor, 2GB RAM, grafička koja vrti Aero i nudi akceleraciju HD videa, solidna oprema (web kamera, bluetooth, čitač kartica... sve je tu). Ako čovek nema više para, ne verujem da će za 2400 naći mnogo bolji. Ako je 3000 prava cena, onda bi možda moglo da se nađe nešto trunku bolje, u zavisnosti od stanja na vašem tržištu.

2,400kn bez PDV-a x 23% = 3,000kn. Znači, za krajnjeg kupca ide bruto cijena od 3,000kn. Inače, "obožavam" MetroCC, svaki put napunim kolica jer gledam cijene bez PDV-a, a onda na blagajni blagi šok:-(

15 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Windows 7 sa uključenim Aerom je definitivno brži i responzivniji od Windowsa 7 bez Aera. Brže se otvaraju prozori, CPU je manje opterećen jer iscrtavanje grafike ide na GPU, nema onih klasičnih iritacija kao sa klasičnim GUIjem - uglavnom definitivno brže radi...

Zapravo, brzina Win7 sa i bez Aera je skoro pa ista, no sa Aerom djeluje responzivnije jer se GUI brže iscrtava... :)

Kod starijih desktopova sa gfx karticom i lapova sa ATI ili NV ova tvrdnja stoji. Međutim, kad se jadan Intel mora mučiti sa Aerom, onda je pametnije IMHO aero isključiti. Imao sam nedavno jedan low-end  Acer sa SIS čipsetom na kojem sam instalirao Win7... aero nije išao ni pod razno:-(

15 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Da razjasnimo nešto. XP je izašao 2001. i u svoje vrijeme je bio OK. Sad je 2010. Prošlo je skoro 9 godina od izdavanja XPa.

Idemo malo usprorediti. Windows 95 izašao je naravno 1995. godine. 9 godina kasnije bila je godina 2004. Biste li se 2004. godine dvoumili između Win95 i XPa? Naravno da ne biste. Ne biste se čak dvoumili niti između Win2000 i XPa..

Apsolutno da je XP zastario, međutim, uspoređivati 95-icu i XP nije realno jer se ipak radi o dvije različite tehnologije (DOS vs. NT).

S druge strane, XP (NT 5.1)  i Win7 (NT 6.1) se baziraju na NT jezgru  staroj 17 godina?! Malo kozmetike, nova kutija, pa na stalaže...

Kod mene će 7-ica tek na strojeve kad izađe i službeni SP1, a do tada vjerni XP SP3 sa malo šminke.

BTW, osobno preferiram "gušterima" instalirati Win7 jer u njima teže razbucaju stroj i baš izgleda fancy:-)

17 godina
protjeran
logic kaže...

Onda ja ne kuzim furku oko xp? Jel to zbog njegove nepresusne ljepote ili !?

Sto ne koristis win  2000? Mozes milsiti kako bi tek win 2000 radio na tom stroju.

XP-je revolucija, win 7 je vista sa service packom 3.

nemam ništa protiv win 7, no nije mi jasno kako se svi bune što im je teško živjeti u Hrvatskoj, a brate, operativnih sistema, profi programa svi imaju, kao da su svi besplatni.

idem probat malo win 7, pa ću malo probat Vistu 64 bit, pa ću najnoviji photoshop, jer stari ne valja, pa ću malo Cubase 5, jer je četvorka zastarjela.

igre ni ne izađu, a svi ih već odigrali Cool

šta bi ti da imaš firmu kao ja, odmah kupovao vistu pa win 7... nonsens...

baš je teško u Hrvatskoj.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
neaktivan

Pa ti instaliraj sta hoces al ne vidim sta imas protiv win 7? Ti instaliras samo revolucionarne OS-ove i to koji su revolucionarni PO TVOM MISLJENJU? Imas pravo na svoje misljenje al znaj da tvoje misljenje je relevantno samo tebi. Il je poenta ovog posta da kazes da imas firmu? Ja ne vidim inace poentu. A i ako je win 7 vista sa SP 3 to ne umanjuje cinjenicu da radi odlicno i brze i bolje od XP-a a da o unapredjenjima u odnosu na xp da ne pricam.

P.S. Ja nisam iz Hrvatske pa ne znam kakva je tamo situaciju.

17 godina
neaktivan
Luciano kaže...
Danijel kaže...

Idemo malo usprorediti. Windows 95 izašao je naravno 1995. godine. 9 godina kasnije bila je godina 2004. Biste li se 2004. godine dvoumili između Win95 i XPa? Naravno da ne biste. Ne biste se čak dvoumili niti između Win2000 i XPa..

Apsolutno da je XP zastario, međutim, uspoređivati 95-icu i XP nije realno jer se ipak radi o dvije različite tehnologije (DOS vs. NT).

S druge strane, XP (NT 5.1)  i Win7 (NT 6.1) se baziraju na NT jezgru  staroj 17 godina?! Malo kozmetike, nova kutija, pa na stalaže...

Kod mene će 7-ica tek na strojeve kad izađe i službeni SP1, a do tada vjerni XP SP3 sa malo šminke.

BTW, osobno preferiram "gušterima" instalirati Win7 jer u njima teže razbucaju stroj i baš izgleda fancy:-)

SMeta ti kozmetika na win 7 a kazes "do tada vjerni XP SP3 sa malo šminke" ;)

16 godina
Danijel kaže...

Danas u 2010. ne bi trebalo biti dvojbe oko XP i sedmice. Sve što ima 1GB+ memorije može pokrenuti sedmicu (znači računala unazad par godina).

Idemo malo usprorediti. Windows 95 izašao je naravno 1995. godine. 9 godina kasnije bila je godina 2004. Biste li se 2004. godine dvoumili između Win95 i XPa? Naravno da ne biste. Ne biste se čak dvoumili niti između Win2000 i XPa...

Što se mene tiče, ja sam na Visti skoro odmah otkad je izašla (par mjeseci kasnije, početkom 2007.) i XP mi je s vremenom postao čudan, jednostavno se ne osjećam ugodno na njemu, djeluje mi zastarjelo isto poput Win95/98 i ostalih prapovijesnih izdanja Windowsa...

Kad bih morao birati između dva sustava, tj. kad bih imao dvojbu to bi danas bila Sedmica ili Ubuntu... ;)

Uostalom, računalo koje se koristi za office, surfanje i multimediju (tj. za sve osim za igranje, windows dev i neke specijalizirane business appove) može slobodno na Ubuntu... :)

Čak nema niti nikakvog 'namještanja' ili nečeg sličnog, a instalacija aplikacija je nevjerojatno jednostavna i kompletan sustav i sve aplikacije ti se mogu updateati kroz centralno mjesto :)

-nisam kratio, jer je većina navedenog korektna, osim objašnjenja u vezi ubuntua. Ako zadovoljava (uredske potrebe) onda OK, ali većinom nema alternative windozama... i navike ljudi. -vjerojatniji 'pobjednik' je win. - čak i XP ili 98se... jer na njima garantirano sve radi.

Ivan(4) kaže...

..

Ovakva mašina će sasvim uredno da vrti i XP i 32-bitnu Sedmicu. Istina je da na XP-u baterija obično izdrži koji minut duže, ali pošto ovo nije model namenjen korišćenju u pokretu, mislim da bih lično radije uzeo 7, jer cenim da je sada fokus kod svakog vida podrške na novijem OS-u, a, da budem sasvim iskren, nikada i nisam voleo XP jer i posle 3 SP-a zna da me iziritira. Takođe, daleko od toga da je XP komplikovan, ali 7 mi je ipak ugodniji za rad.

-ovisno koliko je opterećen sistem, toliko troši (ako i automobili..) -opet prednost novijem OSu, jer proizvođači imaju neku ''neobjašnjivu'' politiku -žele prodati nove stvari, pa prečesto za stare nema kvalitetne podrške, kao i samo gašenje XPa, za partnere još neko vrijeme.. i fajrunt. -tako da opet je sedmica u prednosti. Inače XP je daleko jednostavniji za sistemca, ili preciznije, sedmicu je MS zakomplicirao ''za tudume'', namjerno, dok su XP tu jako dugo i zna se sve... -to je prednost. Ipak za kućnog korisnima (legalnog) sedmica je jednostavnija jer manje više sve radi i ljepše je...

Luciano kaže...
Danijel kaže...

Kod starijih desktopova sa gfx karticom i lapova sa ATI ili NV ova tvrdnja stoji. Međutim, kad se jadan Intel mora mučiti sa Aerom, onda je pametnije IMHO aero isključiti. Imao sam nedavno jedan low-end  Acer sa SIS čipsetom na kojem sam instalirao Win7... aero nije išao ni pod razno:-(

-kao dokaz, navodiš SiS primjer? -Sve radi OK, i na starijim notebookovima. Intelova integrirka je sasvim dovoljna... osim ako si mislio na E815G?

Bugofil kaže...

XP-je revolucija, win 7 je vista sa service packom 3.

možemo reči (nategnuto) da je sedmica XP s SP5? Onda Je jedini odgovor da treba XP ali sa zadnjom zakrpom... :)

-Osobno preferiram XP, ali realno, za postavljeno pitanje je Sedmica logičan izbor. Također Ubuntu 9-10, je OK, ali samo ako podržava sve što osoba treba (želi) a onda i pitanje cijene? .. .jer nekako sumnjam da su windowsi jako skupi u Metrou? ;-)) .. pa glavni adut nema štiha. Ili obrnuto.. kad se sve može na ubuntuu, OK zar se nemože na winsima? -dakle stvar izbora i mogu se kladiti da će izabran biti windows....

(Morao sam malo komentirati, jer je interesantno vidjeti alternativu na djelu, mišljenja, stavove...  -inače svi ste u pravu i svima TU...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Luciano kaže...
Ivan(4) kaže...

2,400kn bez PDV-a x 23% = 3,000kn. Znači, za krajnjeg kupca ide bruto cijena od 3,000kn. Inače, "obožavam" MetroCC, svaki put napunim kolica jer gledam cijene bez PDV-a, a onda na blagajni blagi šok:-(

Potpuna istina. Otišao sam s kolegom po taj laptop, kad tamo, njega nema, nego samo tri laptopa stoje na polici. I kraj njih ogromnim fontom ispisana cijena. Niti jedna nije prelazila preko 3200kn. Konfiguracije sasvim dobre, dvojezgrene, veliki hard i sl. I mi se poveselili, kako dobre cijene i ajmo mi onda uzeti jedan od 2949kn. Premda, meni je bila sumnjiva tako 'mala' cijena za tako dobar laptop, ali ono, mislio sam da sam napokon našao nešto povoljno. Došli mi na blagajnu i kad tamo prodavačica ispiše cijenu od oko 3700kn. Kolega je ostao zgranut...Da vam je bilo vidjeti kakvu je facu složio...Smijeh I nije nam ostalo ništa drugo nego potražiti sreću u Linksu, technomaxu i sl...

16 godina
Riker kaže...
Luciano kaže...
Ivan(4) kaže...

Potpuna istina. Otišao sam s kolegom po taj laptop, kad tamo, njega nema, nego samo tri laptopa stoje na polici. I kraj njih ogromnim fontom ispisana cijena. Niti jedna nije prelazila preko 3200kn. Konfiguracije sasvim dobre, dvojezgrene, veliki hard i sl. I mi se poveselili, kako dobre cijene i ajmo mi onda uzeti jedan od 2949kn. Premda, meni je bila sumnjiva tako 'mala' cijena za tako dobar laptop, ali ono, mislio sam da sam napokon našao nešto povoljno. Došli mi na blagajnu i kad tamo prodavačica ispiše cijenu od oko 3700kn. Kolega je ostao zgranut...Da vam je bilo vidjeti kakvu je facu složio...Smijeh I nije nam ostalo ništa drugo nego potražiti sreću u Linksu, technomaxu i sl...

Jesteli pitali zasti +700 kuna ?

17 godina
neaktivan
XP ili Sedmica

Tada sam shvatio da u Metro-u nije izložena cijena s pdv-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Riker kaže...

To je protuzakonito,tj sasvim normalno o hr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 13:36 (zzz).
15 godina
neaktivan
zzz kaže...
Riker kaže...

To je protuzakonito,tj sasvim normalno o hr.

Piše i cijena s PDV-om, ali puno manjim fontom:-) Inače, nije ništa protuzakonito, jer je u pitanju veleprodaja isključivo za pravne osobe/obrte kojima je taj PDV predporez na kraju obračunskog razdoblja. Jedino što ćeš često naći isti laptop jeftinije u npr. Linksa, ali tu odmah vidiš bruto cijenu, pa psihološki djeluje nepovoljnije/skuplje. 

15 godina
neaktivan
logic kaže...
Luciano kaže...

SMeta ti kozmetika na win 7 a kazes "do tada vjerni XP SP3 sa malo šminke" ;)

Nigdje nisam rekao da mi kozmetika smeta, dapače. Ali da na 10 strojeva u firmi sad investiram 17,000kn za 10 licenci win7 zbog šmike, to mi smeta. Smeta mi i to što nam istu NT jezgru godinama prepakiravaju i muzu novce. Smeta me što sam Win2k vrtio na PIII superbrzo, a sad za isti prepakirani OS moram imati bar core2duo. To je samo OS, koji mi je potreban da bi upogonio hardware i pokrenuo 2-3 programa sa kojima zarađujem za kruh svakidašnji.

Tijekom radnog dana OS ne vidim, niti ga želim vidjeti... sa RocketDockom pokrećem najčešće korištene programe, sa alt+tab se prebacujem iz programa u program i to je to. Jesu li mi prozori fancy prozirni ili ružni kockasti, ne igra mi ulogu. 

Kao što sam već napisao, XP je zastario i to je činjenica. Mjesto mu je u povijesti, ali ne treba letiti grlom u jagode i instalirati novi software samo zato što je "nov". 

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-kao dokaz, navodiš SiS primjer? -Sve radi OK, i na starijim notebookovima. Intelova integrirka je sasvim dovoljna... osim ako si mislio na E815G?

To sam naveo jer je stroj došao sa naljepnicom Win7 ready i jer je star manje od godinu dana. Što se tiče Intela, meni na netbooku se Aero isto nije proslavio, posebno kad ga spojim na 37" TV:-(  Da je unutra bar NVidia ION, ajde...

17 godina
Luciano kaže...

S druge strane, XP (NT 5.1)   i Win7 (NT 6.1) se baziraju na NT jezgru   staroj 17 godina?! Malo kozmetike, nova kutija, pa na stalaže...

...
Nigdje nisam rekao da mi kozmetika smeta, dapače. Ali da na 10 strojeva u firmi sad investiram 17,000kn za 10 licenci win7 zbog šmike, to mi smeta. Smeta mi i to što nam istu NT jezgru godinama prepakiravaju i muzu novce. Smeta me što sam Win2k vrtio na PIII superbrzo, a sad za isti prepakirani OS moram imati bar core2duo. 
  ...

Ako i dalje koristite iste PIII-jke onda je logično i razumno ostati na 2k, ali ako imaš nove kompjutere, onda je 7 brži, plus sav noviji hardware i software je na njemu bolje podržan. Veliki sam fan Windowsa 2000 (najozbiljnije), ali nije MS-u trebalo 10 godina samo da bi razvio Aero i naduvao zauzeće na disku i u RAM-u 5x, i reći da se radi o prepakovanom 17 godina starom NT kernelu je isto što i tvrditi da je Intel Core 2 Quad bio samo prepakovani 15 godina stari Pentium Pro, pošto oba pripadaju P6 mikroarhitekturi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 17:16 (Ivan(4)).
17 godina
protjeran
logic kaže...

Pa ti instaliraj sta hoces al ne vidim sta imas protiv win 7? Ti instaliras samo revolucionarne OS-ove i to koji su revolucionarni PO TVOM MISLJENJU? Imas pravo na svoje misljenje al znaj da tvoje misljenje je relevantno samo tebi. Il je poenta ovog posta da kazes da imas firmu? Ja ne vidim inace poentu. A i ako je win 7 vista sa SP 3 to ne umanjuje cinjenicu da radi odlicno i brze i bolje od XP-a a da o unapredjenjima u odnosu na xp da ne pricam.

a sad shvaćam.

kod vas u BIH i firme instaliraju ilegalne operacijske sustave, pa ti zato nije jasno zašto nemam win 7. kod nas u Hrvatskoj postoje kontrole, i ja si ne mogu priuštiti kupovati 7 licenci za moja računala kad mi i XP sve to obavlja ko metak.

i kako to da win 7 radi brže ?

da si kad čitao naš BUG, vidio bi rezultate testiranja; da je WIN 7 u velikoj većini testova do 10% sporiji od XP-a.

17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

a sad shvaćam.

kod vas u BIH i firme instaliraju ilegalne operacijske sustave, pa ti zato nije jasno zašto nemam win 7. kod nas u Hrvatskoj postoje kontrole, i ja si ne mogu priuštiti kupovati 7 licenci za moja računala kad mi i XP sve to obavlja ko metak.

da si kad čitao naš BUG, vidio bi rezultate testiranja; da je WIN 7 u velikoj većini testova do 10% sporiji od XP-a.

I Windows 98 se na mom kompu boota 10 sec :)

Uostalom, XP nije nikakvo veliko izdanje, već minor od Win 2000 sa novom šminkom...

Za razliku od Sedmice, koja je minor od Win Viste, bez grafičkih poboljšanja - samo novi featurei :)

Potpis ;)
15 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

Rade puno brže, ali zašto? Ljudi imaju instalaciju XP-a staru par godina, zatrpanu softwareom, starim driverima, registryem od 70-80mb... Nakon toga instaliraju čistu 7-icu i gle čuda sve leti?! Koliko mene sjećanje služi, nikad noviji M$-ov uradak nije radio brže od svog prethodnika:-(

17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
logic kaže...

a sad shvaćam.

Gdje sam ja rekao da mi nije nesto jasno? Bas mene briga sta ti instaliras u firmi. Samo ne stoji tvoja tvrdnja da je win 7 usminkani xp. NIsta vise od toga ja nisam rekao. Sto se mene tice vrti u firmi 3.11. ALi nemoj prodavati svoje misljenje kao cinjenicu. I otkud znas da nemam win 7 legalan?

17 godina
protjeran
XP ili Sedmica

pa čitam da ti nije jasno čim trkeljaš da je win7 "brži i bolji"od XP-a.

to je isto tako samo tvoje mišljenje i za nikog nije relevantno, osim za hrpicu tvojih sljedbenika po forumu pred kojima se ku**** Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.5.2010 23:59 (Bugofil).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Ako i dalje koristite iste PIII-jke onda je logično i razumno ostati na 2k, ali ako imaš nove kompjutere, onda je 7 brži, plus sav noviji hardware i software je na njemu bolje podržan. Veliki sam fan Windowsa 2000 (najozbiljnije), ali nije MS-u trebalo 10 godina samo da bi razvio Aero i naduvao zauzeće na disku i u RAM-u 5x, i reći da se radi o prepakovanom 17 godina starom NT kernelu je isto što i tvrditi da je Intel Core 2 Quad bio samo prepakovani 15 godina stari Pentium Pro, pošto oba pripadaju P6 mikroarhitekturi.

Pazi, nisam ja neki mrzitelj sedmice, upravo suprotno. Svim klijentima koji kupuju novo računalo savjetujem instalaciju upravo Win7. XP im ne mogu savjetovati jer bi uskoro ostali bez podrške, namučili bi se sa driverima i na kraju bi imali OS star 10 godina. Mene osobno Windows7 nije ispunio očekivanja, sorry:-(

17 godina
neaktivan

Pa ako ne vjerujes meni citaj malo recenzije po netu. Uostalom bas me briga. Ja koristim win 7 x64 a ti koristi sta hoces. Eto jos malo trkeljam. Happy now?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice