Ventilator, hlađenje i problem zujanje

poruka: 6
|
čitano: 2.334
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

ovako, imam acer aspire 7745g koji je odlično računalo i koje mi služi nevjerojatno barem što se čini konfiguracije no imam vječni problem s ventilatorom i hlađenjem. samo računalo nije starije od 2 godine i nije me iznevjerilo ali ventilator je katastrofa. zuji i lupa kao ludo, malo se stiša pa malo glasnije i tako, poput vlastitog orkestra je ponekad. naravno da sam ga več 2 puta nosio na servis; prvi puta je kao bio mehanički problem i ventilator su zamjenili, no poslje nekog vremena je opet počelo (imao sam garanciju na novi ventilator pa sam nosio da ga ponovno zamjene ali kao sad nije vent. nego prašina) {#} no sve bi te gluposti koje sam i masno platio bile uredu (ne želim reč kuda sam nosio da čovjeku ne upropastim biznis ali ako nekoga zanima reči ču mu privatno kuda da NE NOSI RAČUNALO NA SERVIS) da je sada sve ok ali opet zuji i glasno je i svašta pa izgleda da ču morati sam ventilator mijenjati. nije mi to problem napraviti (koliko toliko se razumijem u sve) samo mi dajte koji savjet kako da "čisto" zamjenim ventilator, koji da točno uzmem, gdje da ga kupim i kako da to sredim. barem neka pravila kojih se moram pridržavati prilikom mjenjanja i tako, jer ovo ne ide više ovako. (nešto sam našao na you tubeu i na netu ali je falično ili nije za taj tip računala) puno hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav. imam još jedno pitanje za računalne komponente, naime ovako, imam acer aspire 7745g pa me zanima mogu li ventilator na njemu zamjeniti (pošto radi buku i ne radi dobro a čist je) s nekim drugim acer aspire tipom ventilatora. za ovaj određeni ne mogu pronači tip pa da li su neki univerzalni tipovi ili što i gdje da ih nabavim.. Puno hvala

0 0 hvala 0
17 godina

Za pocetak ti njega ocisti od prasine, pa tek onda razmisljaj o promjeni ventilatora....

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa očiščen je potpuno.. bio je na servisu i skroz je očiščen..

0 0 hvala 0
17 godina

Ja osobno cisto sumnjam da ti buku stvara nekakvi neispravni ventilator, ali ajde dobro, ako je stvarno do ventilatora jednostavno ga izvadi i izmjeri. Skoro pa da ne postoji sansa da neces u ni jednom ducanu ili servisu acer laptopa naci ventilator identicnih dimenzija jer se barem ti ventilatori proizvode i prodaju u svim dimenzijama.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Ventilator, hlađenje i problem zujanje

ok.. hvala na pomoći 

{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice