Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.569
|
čitano: 14.479.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

u ADMu kolegi preporučio za firmu Thinkpad E14:

link je iz Instara, u ADMu je bio 7700 kn:

https://www.instar-informatika.hr/notebook-lenovo-thinkpad-e14-gen-2-20t6000rsc-14-fhd-ips-amd-ryzen-5-4500u-up-to-40ghz-16gb-ddr4-512gb-nvme-ssd-amd-radeon-graphics-no-odd-win-10-pro-3-god-/LEN-5934/product/

Strojčić je vrhunski, robustan a lagan, nije natovaren nikakvim bloatwareom osim McAfee Web Safe koji se lako deinstalira...

Samsung SSD, DC 16 GB DDR4-3200, Ryzen 4500u, Win 10 pro, gore je i Office 365 (kao i Windowsi, bira se hrvatski/slovenski/engleski)...

kamera podržava Windows Hello, ima i čitač papaka u tipki za paljenje...

Uglavnom izvrstan odabira za poslovnu primjenu

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, 

tražim sestri laptop za firmu. Uglavnom najbolji all around laptop do 10 000 kuna sa Windowsima i Office. Sa ekranom od 17" Hvala 

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Bok, trebam pomoc. Kupujem laptop do 8k kn. Koristio bi ga za photoshop, rebelle, artrage. Može neke preporuke? Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Uzeo sam isti laptop nedavno (Lenovo Legion 5 4600H/8GB/512GB/1650Ti/IPS Dolby Vision HDR 144Hz SKU) . Odlican je te za sad nemam primjedbu, osim problema prilikom spajanja na monitor (Benq gw2270 60Hz). Spajam ga preko HDMI i slova i cijela slika na monitoru izgleda razliveno i mutno. Probao sam usklađivati Hz u settings/Display/AdvancedDisplaySettings, ali mi monitor od laptopa ne nudi nikakvo spuštanje Hz već kao jedinu opciju nudi 144Hz, a na monitoru imam opcije 60Hz, 59.940Hz, 50hz. Na starom lapu je monitor odlicno radio. Probao sam googlat problem gdje svi tvrde da bi za rješavanje problema trebalo uskladiti Hz, ali za sad bez uspjeha. U Nvidia ControlPanelu mi nudi samo podešavanje vanjskog monitora. Imali iko savjet?. Osim kupovine monitora od 144Hz XD

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2020 9:17 (Penzija).
9 godina

Meni je pomoglo kad sam u Winsima stavio da je monitor glavni display, a laptop ekundarni.

Zbog razlike u rezoluciji slika na drugom monitoru je bila skalirana pa time razmućena.

12 godina

Probao sam i to i scale sam oba ekrana na 100% i nema razlike. :/

16 godina
Penzija kaže...

Uzeo sam isti laptop nedavno (Lenovo Legion 5 4600H/8GB/512GB/1650Ti/IPS Dolby Vision HDR 144Hz SKU) . Odlican je te za sad nemam primjedbu, osim problema prilikom spajanja na monitor (Benq gw2270 60Hz). Spajam ga preko HDMI i slova i cijela slika na monitoru izgleda razliveno i mutno. Probao sam usklađivati Hz u settings/Display/AdvancedDisplaySettings, ali mi monitor od laptopa ne nudi nikakvo spuštanje Hz već kao jedinu opciju nudi 144Hz, a na monitoru imam opcije 60Hz, 59.940Hz, 50hz. Na starom lapu je monitor odlicno radio. Probao sam googlat problem gdje svi tvrde da bi za rješavanje problema trebalo uskladiti Hz, ali za sad bez uspjeha. U Nvidia ControlPanelu mi nudi samo podešavanje vanjskog monitora. Imali iko savjet?. Osim kupovine monitora od 144Hz XD

Ja sam na starom Legionu (Y520) imao spojen TV 1080p 120Hz da duplicira unutarnji monitor od 1080p 60Hz i sve je radilo super.

60 i 59.94Hz je ista stvar tj monitor ce pregovorit na 59.94 tak i tak, probaj se poigrat sa image scalingom u Radeon Softwareu.

Inace takodjer, nikakve primjedbe nemam i pogotovo ekran je super, nekako tih 300nits 100% sRGB uspijeva izgledat puno bolje nego 300nits 100% sRGB na Y520.

Jedino da je mozda malo niza buka ventilatora u idleu/browsanju ali se to lako sredi sa Quiet modeom, iako to nebi trebalo bit potrebno.

Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
12 godina

Molim preporuku laptopa za cca 5000kn.

Kolegica sa posla gleda za sina koji je taman prva godina geodetska škola.

Za sada ne trebaju nikakvi zahtjevni programi ali otom potom da ima nešto solidno.

Vidim da su cijene laptopa otišle u nebo tako da ovo nešto što sam ja uspija nać da li je ok i koja bi bila preporuka.

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Lenovo-IdeaPad-5-15ARE05%2C-81YQ007USC%2C-15%2C6-FHD%2C-AMD-Ryzen-5-4500U%2C-8GB-RAM%2C-512GB-SSD-PCIe-NVMe%2C-AMD-Radeon-Graphics%2C-Free-DOS%2C-laptop/p/EK000325916

https://www.emmezeta.hr/acer-a515-44-nx-hvzex-005-notebook-645269.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Laptopi-i-oprema/Laptopi/Acer-Aspire-5-NX-A1EEX-003%2C-15%2C6-FHD%2C-Intel-Core-i5-1135G7%2C-8GB-RAM%2C-512GB-SSD-PCIe-NVMe%2C-Intel-Iris-Xe-Graphics%2C-laptop/p/EK000359224?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Acer iz emezzete dolazi sa windowsima ali nije toliki uvjet da ih ima, više mi je bitnije da joj znam reći amd ili intel, i eventualno mogućnosti nadogradnje rama i slično.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kolegu interesira chromebook, prvenstveno za rad u google docsima i surfanje..jel to isplativo, mogu li se naci sa HR layoutom..? Ima li kakvih iskustava, preporuka?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da li je netko kupovao RedmiBook Air 13? Tražim neku alternativu MacBooku Pro koji mi se sviđa prvenstveno zbog kvalitete izrade i displaya... 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav
Trazim laptop do 5000 kuna.Naime pocinjem se ulagano bavit programiranjem i treba mi novi laptop.Vecinom programiranje,nesto malo mozda igrice multimedija.
._Nebi volio da je pretezak i volio bi da ima ok bateriju
LP i hvala

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Ciljaj na neki koji ima FHD ekran, eksternu grafulju(zbog igrica), cca 80-90Wh bateriju, Ryzen 3 ili 5 seriju CPU i 8GB DDR4 te min 250+GB SSD. Kasnije kupiš još jedan keks RAMa(8GB, iste specke) i imaš laptop sa 16GB RAMa.

5k će ti bit na granici.

Djeluje mi kao da je nestašića laptopa na tržištu.

Vjerojatno najgori član ove zajednice 🤷‍♂️
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2020 23:39 (Dex.pwn).
11 godina
neaktivan

https://www.mikronis.hr/Proizvod/7355  ??

14 godina
odjavljen
Uzmi ovaj s Ryzen 7. Ryzen dere Intel. Uzmi dok ima na stanju.
11 godina
neaktivan

Kolko vidim sa Ryzen 7 mi debelo premasuje budzet

14 godina
odjavljen
Onda idi na Ryzen 5. Taj model imam ja i dobar je, vjerojatno najbolji za te pare.
14 godina

Moze preporuka za novi laptop - 14 inča, treba mi samo za posao, znači neće se na njemu igrat igrice i slicno.

Do sad sam imao Lenovo Yoga 520 80X800SBSC/80X800Y1SC i odlican mi je bio.

Budzet 6-7 tisuća kn.

Po mogućnosti Lenovo. Ne bi Acer i HP.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2020 22:50 (marijanooo).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Thinkpad?
14 godina

Pozdrav. 

Zanima me laptop do oko 6000kn, može i bez sistema...

Nema gejminga.. bilo bi lijepo da he garancija što duža, te da baterija dobro drži..dobra ergonomija, po mogučnosti aluminijsku poklopac.

Te što hladniji...izgled i boja msnje važni.. samo da nije futuristički...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,
malo off topic, ne radi se o odabiru nego o nadogradnji laptopa. 
Laptop je HP Pavilion 17-ab305nm, 2ZG37EA, opis pod "moje računalo". (256 GB SSD memorije i 8 GB RAM-a)
Zanima me nadogradnja "trajne" memorije (SSD) i nadogradnja RAM-a. Može li se uopće nadograditi ovaj laptop i do koje mjere? 
Možete li mi predložiti neke opcije? Gdje se općenito može vidjeti ima li laptop slobodnog mjesta za nadogradnju i je li ona moguća?
Lijep pozdrav i unaprijed hvala.

.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Pozdrav,

naručio bih laptop iz njemačke.

Pretpostavljam da se ne može na R1 pisat, ali čisto da provjerim?

Inače iz one.de trgovine ako taj info kaj znači.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thezemo55 kaže...

Pozdrav,

naručio bih laptop iz njemačke.

Pretpostavljam da se ne može na R1 pisat, ali čisto da provjerim?

Inače iz one.de trgovine ako taj info kaj znači.

Hvala

Misliš kupiti na firmu?

Naravno da možeš, pošalješ im VAT ID i skinuti će ti njemački PDV.

R1 kod njih ne postoji, ali dobiti ćeš normalni račun koji kod nas vrijedi.

4 godine
neaktivan

Da. Na firmu.

Možeš mi, molim te, pojasniti dio "skinuti će".  
Jer kad idem u košaricu nigdje nemam opciju za ne platit pdv.

Dal ću dobiti povrat njihovog poreza kasnije ili nešto drugo?

17 godina
thezemo55 kaže...

Da. Na firmu.

Vratit će ti se pri isplati poreza.

OT: trebao bih laptop oko 4000 hrk, ima li tko kakav prijedlog?

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan
thezemo55 kaže...

Da. Na firmu.

Moraš negdje u svom korisničkom profilu imati opciju unosa VAT ID-a i onda kad ga uneseš bi ti se automatski trebao prikazati iznos bez njihovog pdv-a i taj iznos platiš i to je to.

Sad jedino ako nisu omogućili kupovinu na firme, ali kod većine trgovina to ide ovako kako sam napisao.

Ako ne pronađeš polje za unos VAT ID-a najbolje ti je kontaktirati ih.

Neki znaju imati i odabir "fizička osoba" ili "tvrtka" i onda kad se odabere "tvrtka" pojave se dodatna polja, među njima i za VAT, kod nas OIB.

11 godina
neaktivan

Na koji model tocno mislis?

14 godina
odjavljen
boks1950 kaže...

Na koji model tocno mislis?

Lenovo Legion 5 AMD Ryzen 5 4600H 3.00GHz 16GB 512GB SSD FreeDOS 15.6" IPS Full HD 144Hz nVidia GeForce GTX1660Ti 6GB P/N: 82B1003XSC 0,00 - Mikronis.hr

Na ovaj. Ako možeš, nađi model s 8GB i kupi još 8GB za cca 300-400kn.

Jeftinije ćeš proći. Sve ostalo je isto.

15 godina
neaktivan

Pozdrav! 

Sve najbolje čitaocima u Najnovijoj godini!

Kupio bih laptop sa notebookbilliger.de; vjerojatno ovaj niže navedeni.

https://www.notebooksbilliger.de/notebooks/hp+compaq+notebooks/gaming/omen+by+hp+15+ek0000ng+660124 ili ako ima neki u tom rangu prema Vašoj preporuci. 

Da li netko zna da li je HP-ovo njemačko jamstvo ostvarivo kod nas? 

Hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice