Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.624.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Cartmenez kaže...

Pozdrav,

tražim laptop sa sljedećim značajkama s cijenom do 5000kn (znam da ga trenutno nema, ali ukoliko naletite na neki popust, molim tag)
i7 HQ procesor 

Nvidia GTX grafička kartica

15'6'' ili 17'3'' (nije toliko bitno), FHD

1TB HDD (može i 500GB HDD + 256GB SSD)

Lani su kolege s fakulteta naletili na Asusov (X751L ako se ne varam, ali ga ne mogu naći) sličnih specificationa za 3900kn

Ako nije od krucijalne važnosti da je i7, onda ovo: https://www.elipso.hr/informatika/laptopi/HP-Y0W35EA/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik&pp=price_comparison

16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebam 17" laptop.

Ima li nešto bolje po specifikacijam za otprilike 7700Kn od ovoga:

CPU: Intel Core i5-7300HQ, 4x 2.50GHz • RAM: 16GB DDR4 (1x 16GB, 2 Slots) • HDD: 1TB • SSD: 250GB M.2 SATA/AHCI (2280/M-key Slot, NVMe-Support) • Optisches Laufwerk: N/A • Grafik: NVIDIA GeForce GTX 1050 (Mobile), 4GB GDDR5, 1x HDMI 1.4, 1x Mini DisplayPort 1.4, 1x Mini DisplayPort 1.2 • Display: 17.3", 1920x1080, non-glare, IPS • Anschlüsse: 1x USB-C 3.1, 1x USB-A 3.1, 1x USB-A 3.0, 1x USB-A 2.0 1x Gb LAN • Wireless: WLAN 802.11a/​b/​g/​n/​ac, Bluetooth 4.2 • Cardreader: 6in1 • Webcam: 2.0 Megapixel • Betriebssystem: N/​A • Akku: Li-Ionen, 6 Zellen, 62Wh • Gewicht: 2.85kg •

Osim ovoga navedenog ima i čitač otiska prsta, dobije se neka igra sa njm ali sve mi to nije bitno pa ako ima nešto još bolje za ovu cijenu?

Neću ništa igrati na njemu, smo surfanje, nekad sredit pokoju fotku u fotoshopu, pogledat koji film. Ima i malo skuplji sa i7 i malo boljom grafikom ali mislim da mi to ne treba. Za ovo što sam naveo vjerojatno bih mogao uzeti dosta slabiji laptop (po specifikacijama) ali želim da mi laptop što duže traje. Model je Schenker XMG A707 ako je to bitno.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hey ekipa,

Nadam se da nije offtopic. Tražim nekakave stalak za laptop, povišeni, kao Elevavator od Griffina i da nije toliko skup a da se može nabaviti u HR. Ideje i preporuke?

Hvala 

0 0 hvala 0
15 godina
summus kaže...

Trebam 17" laptop.

Ima li nešto bolje po specifikacijam za otprilike 7700Kn od ovoga:

CPU: Intel Core i5-7300HQ, 4x 2.50GHz • RAM: 16GB DDR4 (1x 16GB, 2 Slots) • HDD: 1TB • SSD: 250GB M.2 SATA/AHCI (2280/M-key Slot, NVMe-Support) • Optisches Laufwerk: N/A • Grafik: NVIDIA GeForce GTX 1050 (Mobile), 4GB GDDR5, 1x HDMI 1.4, 1x Mini DisplayPort 1.4, 1x Mini DisplayPort 1.2 • Display: 17.3", 1920x1080, non-glare, IPS • Anschlüsse: 1x USB-C 3.1, 1x USB-A 3.1, 1x USB-A 3.0, 1x USB-A 2.0 1x Gb LAN • Wireless: WLAN 802.11a/​b/​g/​n/​ac, Bluetooth 4.2 • Cardreader: 6in1 • Webcam: 2.0 Megapixel • Betriebssystem: N/​A • Akku: Li-Ionen, 6 Zellen, 62Wh • Gewicht: 2.85kg •

Osim ovoga navedenog ima i čitač otiska prsta, dobije se neka igra sa njm ali sve mi to nije bitno pa ako ima nešto još bolje za ovu cijenu?

Neću ništa igrati na njemu, smo surfanje, nekad sredit pokoju fotku u fotoshopu, pogledat koji film. Ima i malo skuplji sa i7 i malo boljom grafikom ali mislim da mi to ne treba. Za ovo što sam naveo vjerojatno bih mogao uzeti dosta slabiji laptop (po specifikacijama) ali želim da mi laptop što duže traje. Model je Schenker XMG A707 ako je to bitno.

Ovo nije loše. Nema SSD i 16GB, nego 1TB HDD i 8GB RAM, ali Imaš 7700HQ i 1050Ti: http://www.prosat.hr/default.aspx?pid=54716&utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

9 godina
neaktivan
summus kaže...

onda uzmi laptop sa dvojezgrenim i7 7500U

to što radiš ti ne treba 4 jezgre, a dvojezgreni i7 ima viši osnovni takt od tog četvero-jezgrenog i5, laptop se manje grije, tanji je, lakši...

uzimati mobitele, laptope itd. da bi "što duže trajali" nije baš najbolja strategija, uzmeš optimalno za ono što ti treba, pa za 3-4 godine opet, to je potrošna roba

8 godina
neaktivan

Onda bi ovo bila bolja ponuda
https://www.adm.hr/prijenosno-racunalo-hp-pavilion-gaming-15-bc003nm-y0b73ea-156-ips-fhd-i5-6300hq-23ghz-8gb-ddr4-1tb-h/87722ADM/product/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Nego, tražim baš s i7 zbog multithreadinga. A što se tiče ovih U serija procesora, ne dolaze u obzir.

14 godina
solaris kaže...

Hey ekipa,

Nadam se da nije offtopic. Tražim nekakave stalak za laptop, povišeni, kao Elevavator od Griffina i da nije toliko skup a da se može nabaviti u HR. Ideje i preporuke?

Hvala 

Ja sam si uzeo ovakav za 100kn u jysku, služi svrsi dosta je masivan i čvrst te se moze podizati i spuštati. Jedino je malo potezak

8 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 13:12 (Reader25).

0 0 hvala 0
16 godina
8 godina
protjeran
8 godina
neaktivan
i7 i5 i i3(osim ako nisuHQ) imaju isti broj broj threadova. A za to sta tebi treba laptop ne triba ti niti graficka. Tribas samo nac laptop s ssd-om da to lakse i brze vrti sve
8 godina
neaktivan
Hvala na odgovoru.
8 godina
neaktivan

Trebao bi preporuku za laptop 2000-2500 kn max.
Vecinom bi se koristio za surfanje,gledanje filmova te rad u office-u.
Hvala unaprijed :D

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Tražim laptop za cca 3000 kn, uglavnom za office i youtube, možda povremeno malo Minecrafta ako je moguće.

Uvijet je Intelov procesor (i3 je bolji od pentiuma?).

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-110-80ud00xnsc-core-i3-6006u-dvdrw-8gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-srebrno-014620246

našao sam ovaj ali mi je sumnjivo mala cijena u odnosu na ostale sa slabijim komponentama, je li to dobar izbor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 21:07 (BaklavaMetal).

0 0 hvala 0
16 godina
WhiteMinja kaže...

Tražim laptop za cca 3000 kn, uglavnom za office i youtube, možda povremeno malo Minecrafta ako je moguće.

Uvijet je Intelov procesor (i3 je bolji od pentiuma?).

https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-110-80ud00xnsc-core-i3-6006u-dvdrw-8gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-hd-lan-bt-kamera-hdmi-usb-3-0-dos-srebrno-014620246

našao sam ovaj ali mi je sumnjivo mala cijena u odnosu na ostale sa slabijim komponentama, je li to dobar izbor?

Dobar je izbor, jedino odvazi i ovaj lap es1

Kod lenova dobijes 8gb ram + 1tb hdd, a kod ovoga dobijes 4gb rama i samo 128gb ssd-a, e sad sta ti je bitnije dosta brzi rad uz ssd, ili veca memorija i vise rama. Oba lapa mogu zadovoljit tvoje potrebe bez problema.

16 godina
neaktivan

Može preporuka laptop do max 6000kn. strojarski fax barem da ima i5 cpu,8 GB-RAM,koja grafa? windovsi nisu bitni.

nešto ovako sam gledao https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-pavilion-gaming-15-bc009nm-y0w35ea-core-i5-6300hq-8gb-1000gb-geforce-gtx-960m-15-6-ips-fhd-g-lan-bt-hdmi-usb-3-0-dos-srebrno-015010027

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.9.2017 23:18 (55pero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Checola kaže...
solaris kaže...

Hey ekipa,

Hvala 

Ja sam si uzeo ovakav za 100kn u jysku, služi svrsi dosta je masivan i čvrst te se moze podizati i spuštati. Jedino je malo potezak

Hey, Checola ne vidim kakav, to jest nisi stavio link. Hvala.

16 godina
neaktivan
16 godina

Mozes produzit garanciju za 200kn na jos 2 godine, i ne moras odma vec samo moras napravit unutar ove dvije godine.

12 godina
Kolege forumasi, unaprijed isprike za noobovsko pitanje. Ima li netko iskustva sa kupovinom laptopa preko amazona? Naime bratic si takoder gleda novi laptop uzet. I bas je tamo nabasao na jedan. E sad nema reviewa niti icega ali pise da je to iz njihovog skladista. Jer je kao prodavac "amazon.com".

Ne bih htio da baca lovu bezveze a da ga nikad ni ne vidi. Ali s obzirom da je i dostava Amazon Primeom, mislim da ne bi trebalo biti problema, zar ne?

0 0 hvala 0
16 godina
TheAnswer023 kaže...
Kolege forumasi, unaprijed isprike za noobovsko pitanje. Ima li netko iskustva sa kupovinom laptopa preko amazona? Naime bratic si takoder gleda novi laptop uzet. I bas je tamo nabasao na jedan. E sad nema reviewa niti icega ali pise da je to iz njihovog skladista. Jer je kao prodavac "amazon.com".

Ne bih htio da baca lovu bezveze a da ga nikad ni ne vidi. Ali s obzirom da je i dostava Amazon Primeom, mislim da ne bi trebalo biti problema, zar ne?

Imas amazon temu pa najbolje da tamo pitas. Ali to se vjerovatno salje iz USA, pa ako i salje za hrvatsku ocekuj troskove slanja poprilicno velike zbog paketa samog po sebi i jos plus carine

10 godina
neaktivan

TheAnswer023 Ako ces kupovati preko amazona, koristi amazon.de ili amazon.co.uk

Nema carine, jedino placas postarinu koja ti je vidljiva u cijeni prije nego zavrsis narudzbu

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2017 14:32 (Kopsi1304).
10 godina

Pozdrav ljudi :)
Tražim za sebe i curu laptop.
Za sebe neki 15.6 incha koji bi bio za rad u office programima i multimediju. Igrice nebi bas igrao. Volio bi FullHD ekran, ssd i okej bateriju. Do 6000kn ako ima kvalitetan izbor
A cura bi neki notebook 13incha ako je moguce touchscreen za istu svrhu. Da je baterja okej i kvalitetan ekran do 5000kn
Pa ako imate kakve preporuke, ja sam malo gledao i ne razumijem se bas a vidim da veliki izbor ima. Hvala :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, frendu mi treba jedan laptop do 4000 kuna. Uglavnom ce ga koristiti za gledanje filmova, surfanje itd, nista igre i tako to. Znaci kvaliteta ekrana i ako je moguce ssd zbog brzine paljenja sistema i programa su prioriteti. Hvala vam puno! 😊

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.9.2017 13:13 (Čitatelj).
15 godina
neaktivan

Vjerujem da bi mu bilo bolje 17,3 ako je za filmove al nebi mu trebalo smetati 15,6. Uglavnom dobar je ovaj kojeg si poslao u linku, prosljediti cu mu, hvalaaa punooo 😊

Zeppe :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice