Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.665
|
čitano: 14.618.813
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina

Juraj994

Laptopi koji imaju slobodan utor za SSD su skuplji od ranga kojeg gledas. SSD moze ici na mjesto optike kod svakog laptopa koji ima optiku.

Sto se tice preporuke iz ducana da ne prtljam, prvo odgovori bi li vise htio 15.6" ili 17.3", zatim je li ti vazniji IPS ekran ili cim jace performanse pa ces dobit konacnu preporuku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 20:02 (The_Fichek).
14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@avokado

Ok odabir, prema specs super za CAD, no mene odbija ova recenzija: http://www.notebookcheck.net/Toshiba-Satellite-L70-B-130-Notebook-Review.127674.0.html Pogledaj Cyberport.de/at, ako zelis narucivati od tamo pa imas za 100 eura vise hladnijeg Acera sa vjerojatno boljom izradom i definitivno kvalitetnijim ekranom: http://www.cyberport.at/acer-aspire-vn7-791g-788h-notebook-i7-4720hq-sshd-full-hd-gf-940m-ohne-windows-1C26-9JQ_1695.html (u njem. cyberportu drito 900eur), mana je sto grafa nije GDDR5, ali ipak konkurira r9 m265x

hvala ti, dao si mi odličnu ideju
mislim da ću moći budžet proširiti do 950€, a pri kupovini ću iskoristiti svoje dokumente iz BiH i tražiti povrat poreza :D

uglavnom znači najbolje mi je za procesor obratiti pažnju na HQ, a što se grafičke tiće nVidia da je? Koje su serije kod grafičke dobre, a koje manje dobre?
I da, ono pitanje koje se stalno ponavlja, koji proizvođač mi može garantirati trajnost? Od mnogih čujem primjerice da se hp previše kvari.

11 godina

Neznam koji ti proizvodjac moze garantirati trajnost. Grafe ti je najbolje guglat da znas budes bio zadovoljan ili ne. Racunaj i na postarinu, ako ces narucivati iz Njemacke, Austrije. Malo vidi onu temu kupovine vani. Nazalost, za Cyberport.de/at (njemacki je uglavnom malo jeftiniji, npr. u .de taj Nitro kosta tocno 900eur) ima vrlo malo informacija sto i mene muci, tim vise sto se sada kupovinom iz Computeruniverse.de vjerojatno placa 19% njem. PDV, vise o tome na toj temi.. I da, imaj na umu da se dijagonala isto placa i to cca prosjecno dobrih 100 eura u tom skupljem rangu, s time da je kod Acer Nitroa malo drugacija prica jer je pretpostavljam potraznja za 17.3" modelima puno veca od 15.6".

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

trebao bi preporuku za prijatelja laptop do 2800kn
Prefernece:
Veličina ekrana 
Bar 500GB HDD
Bit će korišten većinom sa surfanje,streamanje i gledanje filmova
Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Koja velicina ekrana? Streamanje cega???

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2015 21:42 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
15" mi je dovoljno :) . a sta se tice zaslona preformanse su mi bitnije :) , samo da je full HD
11 godina

Onda je vrlo lagan odabir: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM143D pa ga nadogradis sa +8 ili +4GB RAMa

14 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Neznam koji ti proizvodjac moze garantirati trajnost. Grafe ti je najbolje guglat da znas budes bio zadovoljan ili ne. Racunaj i na postarinu, ako ces narucivati iz Njemacke, Austrije. Malo vidi onu temu kupovine vani. Nazalost, za Cyberport.de/at (njemacki je uglavnom malo jeftiniji, npr. u .de taj Nitro kosta tocno 900eur) ima vrlo malo informacija sto i mene muci, tim vise sto se sada kupovinom iz Computeruniverse.de vjerojatno placa 19% njem. PDV, vise o tome na toj temi.. I da, imaj na umu da se dijagonala isto placa i to cca prosjecno dobrih 100 eura u tom skupljem rangu, s time da je kod Acer Nitroa malo drugacija prica jer je pretpostavljam potraznja za 17.3" modelima puno veca od 15.6".

wow, ova Computeruniverse.de stranica je odlična, imaju odličan izbor, hvala :)

meni je u svakom slučaju 17'' premalo tako da sam mislio laptop spajati na veći monitor

tu sam i mislio napraviti neku uštedu kupovinom laptopa sa manjom dijagonalom :)

samo da još pitam, kakav je i7 procesor MQ serije? čitao sam malo po netu sada, ali kao i obično neki preferiraju MQ neki HQ tako da nisam dobio odgovor :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 8:23 (avokado).
17 godina

Kaj, vidim tu se ispod 5000kn ignoriraju upiti - pa ono ne kupuju valjda svi samo skupe ili su ovi jeftiniji toliko nebitni da nitko ništa o njima ne zna?

Pitao sam ja lijepo za laptop 3000-3200kn, čim bolja ponuda, i3 (ako ima i i5, ali sumnjam), bez diskretne grafe 15,6" ili 17,3", može, ali ne mora biti FHD - office, surfanje, držanje prezentacija. Pitao je još jedan kolega slično za 2800kn.

Ne gledam ponude, ne znam akcije, stvarno molim ako netko prati da odgovori.

Hvala, lijepi pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

avokado

MQ je slicno kaj i HQ, a tocna snaga zavisi o clocku proca i starosti. M znaci da mos upgrade proc na isti socket, a H znaci da je proc zalemljen na maticnu.

@Rhodin

Odgovorio sam ti.. http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?page=714&jumpto=4826743&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 10:36 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan

15'' ili više veličina ekrana
Streamanje utakmica,serija,filmova.

11 godina

Znaci stream ces gledat, a neces ti streamat? Nadam se da je tak. 

15.6": http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dell+5558 (+1g jamstva) / ako oces matt aka AG (anti-glare) ekran: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=LENOVO+B50-70 / sa Broadwell procom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u / ako oce ustedjeti, a opet super proci sa napomenom da taj nema optiku: http://www.ekupi.hr/HP-Pentium-3825U4GB500GB-15-ac003nm-M9G95EA-prijenosno-racunalonbsp-667548.aspx (ima i srebrni, linkam ekupi radi akcije produljenog jamstva na taj model)

17.3" nemam kaj pametno za preporucit, bez ikakvih napomena jer su svi tu negdje pa gledas opcenito listu: http://www.nabava.net/search.php?&q=17.3&s=13 Opet se moze izdvojiti Dell radi +1g jamstva, Lenovo B radi matt ekrana itd. Samo nemoj gledat one sa n28x0 procom, n29x0 je vec okej.

9 godina
neaktivan

ajde onda ako mozes meni odgovorit na post gore,

jer stvarno mi je hitno. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Koje igre bi igrao? Mislim da te muce jacine grafi pa cu ukratko pojasnit, a ti guglaj za detalje i rezultate u igrama:

820M << M360 < 920M < 840M = 940M sa napomenom pripazis na optimizacije igrica koje su uglavnom bolje za Nvidiu

Moja konacna preporuka se bazira na FHD rezi i 840M/940M grafi i onda imas 2 opcije:

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 (5g jamstva u Mikronisu, 4g u Linksu)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+v3-574g (5g jamstva u Elipso, citaj mala slova kod cijena u Svijetu Medija)

Da ne gledam jamstva, razlika izmedju ovih je sto Acer ima IPS i prvi je laptop sa IPS na HR trzistu, makar nije bajna IPS matrica, ima bolje kuteve vidljivosti od Lenova sto je prva prednost IPSa naspram TN. Lenovo ima nest jacu izradu i poklopac od ispod za lagano samostalno odrzavanje, makar nisam siguran smije li se time korisnik koristiti (opcenito najbolje pitati ovlasteni servis za to ili bilokakvu nadogradnju, da ne bi bilo..). Valja napomenuti da jaci model Acera sa i3-5005U nema sa 4/5g jamstva, a razmotri ga, ako bi igrao CPU zahtjevne igre jer je kod njih svaka mrva snage CPUa bitna. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 11:07 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

max cod2 :)

Hvala puno na odgovoru,budem malo pogledao jos oa se javim,pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 11:13 (Paso405).

0 0 hvala 0
11 godina

Za COD2 ti je dosta i integrirana kolko je igra stara.. Malo vidi rezultate 940M/840M, s time se itekako da naigrati i novih igrica, a starijih i na FHD, npr. Dota2/LoL/malo manje CS:GO lete na FHD. Stvar je kaj ti ne gubis prakticki nista sa tim laptopima, znaci neki laptop sa slabijom grafom ne nudi nista bolje naspram tih pa preporuke i dalje stoje. Opcenito, taj Lenovo i Acer te jos neki malo slabiji modela Acera su prvi koji dolaze sa FHD rezolucijom na trzistu, a FHD isto ima cijenu, tako da su i po tome best buyevi.

17 godina
9 godina
neaktivan

super.hvala ti.mislim da cu uzet taj lenovo koji si preporucio

9 godina
neaktivan

Lijep pozdrav,trebao bih vasu strucnu pomoc.

Namjeravam kupiti laptop koji bi zamijenio moj prastari PC.Jos uvijek nisam siguran da li bi mi to bila dobra opcija posto to radim vise iz nuzde nego osobnog izbora.Naime selim u manji stan gdje nemam puno prostora tako da nemam mjesta za PC i radni stol.

Nije mi toliko bitna mobilnost posto bi laptop bio u krilu ili negdje na stolu,uglavnom spojen na struju ( tu imam par pitanja: da li se na taj nacin baterija unistava puno brze?Ili da izvadim bateriju pa je stavljam po potrebi kada mi treba mobilnost?)

Treba mi za igre ali uglavnom igram starije naslove, uglavnom strategije poput Total War:Rome .

Volio bih na laptopu vrtiti strategije do 2012,13 godine.

Mogu dati do 6000 Kn pa me zanima da li se za te novce moze kupiti laptop koji odgovara mojim zahtjevima.

pozeljno bi bilo da je 17", ne patim na grafiku, nije bad ako se igre vrte na medium postavkama samo da je igrivo.

Procitao sam cijelu temu i pogledao hrpu laptopa na netu ali tolika je ponuda raznolikih modela tako da nisam pametan sto izabrati.

Neko moje razmisljanje je da je dovoljan neki Intel i5 procesor, 4 do 6 Gb rama, graficka Nvidia GT540M-navise ili GTX550-navise.

Mislim da bi to bilo to, unaprijed hvala.

Pozz

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav. :)
Upitao me instruktor voznje da mu preporucim laptop do 4000kn za sina, potrebe multimedija i lagani gaming. Takodjer kako nisu vjesti informaticari bilo bi pozeljno da laptop dode sa windowsima. Nije covjek rekao hoce li 15' ili 17' pa po defaultu smatram 15'.
Kako ovo nije moj cjenovni rang u izboru racunalne opreme nasao sam se u neobranom grozdu s obzirom na hrpetinu uredaja koji se mogu naci pa dolazim po savjet. :)
Jedan od kandidata koje sam ja uspio naci je:
Asus x554LJ

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Epic666

Ne unistava se baterija, mislim da je to strah iz proslosti. Ja imam noviji laptop, i5-4200U stedljivog procesora, malo jacu bateriju koju nikad nisam vadio van. Istrosila se svega cca 2% (nekad su ocitavanja mrvu veca, nekad mrvu manja, mjereno sa HWinfo64), vadim punjac obavezno prek noci iz tog straha, a prek dana me nije briga jel ustekan ili nije, naravno da nisu iste performanse bio ustekan ili ne.

Kaj se grafi tice malo si zastario hehe, samo jedno 2 generacije :D Uglavnom, dobro si ti to sve smislio. Jos si malo razmisli desktop PC + monitor jer se moze sklepat nekaj dobrog i sa manjim kucistem, makar bi onda za kvalitetno micro ATX rjesenje trebao dati malo vise za kvalitetnije kuciste (cca 600kn). Malo checkiraj teme za slaganje desktop PCa oko 6000kn pa vidi sto bi dobio sa time, a kaj se laptopa tice najbolje ti se u tom rangu malo protegnuti i ici na Acer Nitro VN7-791G: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=vn7-791g+i5 Grafa 960M je sto se gaminga tice na razini desktop gtx750Ti, a i5-4210H na razini jaceg desktop i3. Za razliku od desktop i5, laptop i5 nema 4 jezgre, nego 2 + Hyperthreading, sto nebi radilo nekog problema s obzirom na potencijal grafe.

leo_91

Odgovara li web placanje? Ako da, onda je najbolji odabir: https://www.modulosam.com/acer-aspire-v3-156matte1920x1080-core-i3-4005u170ghz-4gb-lddr3-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt8/NX.MPYEX.030/product/ U suprotnom je taj Asus najbolji s obzirom na namjenu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 14:56 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
Hvala ti na odgovoru. U meduvremenu mi se budet povecao na 6 tisuca . Iako bi me ovaj ausu ispao toliko ako kupujem dodatni ram i ssd. Mislis da bi trebo onda kuput asus ili neki drugi za 6 tisuca koj vec ima ssd u bar 6 gb rama?
15 godina
The_Fichek kaže... 

leo_91

Odgovara li web placanje? Ako da, onda je najbolji odabir: https://www.modulosam.com/acer-aspire-v3-156matte1920x1080-core-i3-4005u170ghz-4gb-lddr3-1000gb-dvd-sm-nvidia-gt8/NX.MPYEX.030/product/ U suprotnom je taj Asus najbolji s obzirom na namjenu.

Hvala na brzom odgovoru. :)
Taj Acer je tvoja preporuka zbog ekrana?
Asus u Links-a ima i 2 god garancije za razliku od Acer-a sa jednom godinom. A i Links ima svugdje ducane, Modul je samo Zg.
Porazgovaram s covjekom pa sto njemu bude vise pasalo. :)

11 godina

Ne nego i zbog izrade, naspram novijeg v3-574g modela ovaj je cvrsci i moze se mjerit sa npr. Lenovom z50 po cvrstini, nadalje ima FHD rezoluciju i najbolju grafu za taj rang, svjetleca tipkovnica je secer za kraj. Prije ih je bilo dost vise, sad je ostao samo taj model sa Windowsima u tom ducanu.

14 godina
Epic666 kaže...

Lijep pozdrav,trebao bih vasu strucnu pomoc.

Namjeravam kupiti laptop koji bi zamijenio moj prastari PC.Jos uvijek nisam siguran da li bi mi to bila dobra opcija posto to radim vise iz nuzde nego osobnog izbora.Naime selim u manji stan gdje nemam puno prostora tako da nemam mjesta za PC i radni stol.

Nije mi toliko bitna mobilnost posto bi laptop bio u krilu ili negdje na stolu,uglavnom spojen na struju ( tu imam par pitanja: da li se na taj nacin baterija unistava puno brze?Ili da izvadim bateriju pa je stavljam po potrebi kada mi treba mobilnost?)

Da, bilo bi dobro da izvadiš bateriju kad si spojen na struju budući da su osjetljive na toplinu. Laptopi su danas dizajnirani najčešće tako da je CPU smješten blizu baterije na na gornjoj strani kućišta pa je praktično nemoguće izbjeći njeno zagrijavanje, što posebno vrijedi za laptope sa diskretnom grafikom. Što je veća temperatura, baterija brže gubi kapacitet, i to je ireverzibilan proces. Bateriju je najbolje izvaditi sa 40% napunjenosti i čuvati na hladnijem mjestu.

Sam kapacitet ne možeš pouzdano nadgledati sa third party aplikacijama kao što je netko napisao nego samo ručnom ili automatskom kalibracijom. Obično se radi tako da se na svakih 30 punjenja izvede neprekidno kompletno pražnjenje i punjenje kako bi se rekalibrirao pokazivač napunjenosti i pokazao točan kapacitet baterije. Najpreciznije rezultate ćeš dobiti koristeći sam proizvođačev utility za baterije.

11 godina
neaktivan
IMT539 kaže...

Imate kakvu preporuku laptopa do 3500, max 4000 kn ako se baš isplati dat više. Laptop mi treba za faks i koristio bi ga uglavnom za programiranje, čitanje skripti, filmove, internet i neki casual gaming. Pošto nemam pojma o laptopima jel se može za tu cijenu nać neki koji bi radio fluidno (npr. browsanje sa puno otvorenih tabova, HD video na Youtubeu...)?

I pošto ponekad mislim učit na laptopu zanima me jel bi veća rezolucija na manjem ekranu manje umarala oči od većeg ekrana?

E sori šta sam dosadan al uletile su neke pare pa sad imam oko 5000 za laptop. Ista namjena.

Još jedamput fala

11 godina

sethdot

Da, jeftinji laptopi su tak dizajnirani, skuplji sigurno ne, a kod jeftinijih vise nema nekakvog grijanja radi stedljivih procesora.

IMT539

Kaj bi igrao..? Za max igranje i performanse imas: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K550JX-DM143D, a vise all-around sa IPS ekranom opet onaj v3-574g Acer, samo sad jos mozes vidit model sa i5-5200U: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=v3-574g Vrijedi spomenuti i Lenovo z51: http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDCore-i54GB1TBR9-M375-4GB-Z51-70-80K600FWSC-prijenosno-racunalonbsp-758860.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.10.2015 23:58 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice