Fichek, evo mene ponovno :)
Ovaj put kolegica kupuje laptop i moli za pomoć. Naime laptop joj je potreban za surfanje, prezentacije i ponekad sinu za igrice i školske obveze.
Platila bi do 5500 kn/na rate. Molim za preporuku. Hvala !
Ovaj put kolegica kupuje laptop i moli za pomoć. Naime laptop joj je potreban za surfanje, prezentacije i ponekad sinu za igrice i školske obveze.
Dobar dan, zanima me Vaše mišljenje o laptopu Toshiba Satellite C50D-B-12F.
Malo mi je čudna cijena od 2800 kuna za navedeni laptop jer ipak se radi o četverojezgrenom procesoru, 6GB RAMa i HDD od 1TB.
Je li možda netko ima iskustva s navedenim laptopom?
Je četverojezgreni koji je slabiji od dvojezgrenog i3.
Stvar je u tome što mi treba laptop uglavnom za internet i programe tipa Office.
Tako da nemam nekih velikih zahtjeva što se tiče brzine, bitnija mi je kvaliteta komponenti.
Danas mi je otišao Acer star 4 godine, pa da ne bi bila ista stvar s ovim...
Pozdrav svima i molim savjet.
Tražim laptop do 3.000 koji će služiti par mjeseci za programiranje u javi - eclipse + android studio, a nakon toga office.
Ono što znam je što veći monitor i bolja rezolucija + jaći procestor to bolje.
Onboard graficka je dovoljna.
Našao sam ovaj laptop na popustu s 3.700 na 3.000 kn.
Interesira me da li je to naj opcija za 3.000 kn.
Hvala unaprijed.
daj ne znam kakšega laptopa si kupite, dej mi pomori gleč na
viš kakši so
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11845
i of
šteri je boljši?
šteri da si kupim ili če imate kakšega boljega predloga za takše peneze
tenks
17,3" skuplji prvenstveno radi IPS kvalitenog ekrana: http://www.tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=132406 (5600kn na rate, u ostalim ducanima skuplji)
17,3" sa iznadprosjecnim, ali ne tolko kvalitetnim ekranom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+e5-771g+i5+6gb (4500kn ekupi,hr, 5000kn links)
17,3" isti Acer samo sa nesto slabijim, opet dobrim procesorom http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=acer+e5-771g+i3 (3700kn ekupi.hr)
Po redu, prvi ima 8GB, drugi 6GB, treci prosjecnih 4GB RAMa, RAMe cu pojasnit malo kasnije.
15.6" tu nema nijedan sa IPS, kriterij bi bili 1920x1080p rezolucija i prosjecno dobre komponente kao kod vec predlozenih ili HD rezolucija i najbolje komponente.
U prvi rang sa FHD visom rezolucijom po meni best buy do 5k je Acer V3-572G skupa sa Windowsima, najjeftinije na rate u ekupi.hr za 4680kn.
Taj sa najboljim komponentama u tom i skupljem rangu je Asus X550JK, koji bi u igrama dao 2x vise nego svi ostali predlozeni.
Vrijednost 2GB RAMa je 200kn, 4GB 300kn, lijepo je imat ih vise, u surfanju ne igraju ulogu, u zahtjevnijim programima/nekim novijim igrama, pri nekakvom jacem multitaskingu igraju ulogu.
Razlika izmedju IPS kojeg ima prvi Lenovo i TN matrice koja se niti ne spominje u opisu jer se podrazumijeva i koju imaju svi ostali predlozeni laptopi je prvenstveno u kutu gledanja, IPS nema distorzije boje kada se glava odmakne od ekrana, sto je tipicno za TN koji se iz jos uvijek masivno guraju u laptope, dok je IPS npr. normalan za mobitele. IPS takodjer donosi bolje boje, za TN je tipicno da su malo isprane (plavkaste), ali to se obicno da kalibrirat, barem malo.
FHD, tj. 1920x1080p rezolucija naspram 1366x768 daje naravno ostriju sliku, tj. nema ni malo mutne slike, ali su ikone manje i u nekim programima ih je zeznuto za povecat, dok je to uglavnom vrlo lako. Po difoltu u Windowsima ikone ce biti na 125% velicine, mogu se povecat na 150% za apsolutno sve, a dodatno npr. u browseru, wordu itd. i jos puno vise.
Postavlja se pitanje je li zbilja potrebno toliko novaca za laptop prilicno jednostavne namjene, je li sin zahtjevan (faks/osnovna/srednja?)..
Za kraj, vrijedi jos spomenuti Asus promociju, koju nebi spominjo da nesto slicno nude i ostali: http://www.mojasus.com.hr/
Skladno tome, iako deblje prelazi budzet, spomenut cu jos jedan best buy Asus, N551JK (linkao sam najnizu cijenu na rate, 6100kn). U odnosu na onog X550JK ovaj je izradom doradjeniji, gore je aluminij, komponente su iste, razlika je IPS FHD ekran. Razlika izmedju ta 2 oce rec da FHD IPS ekran vrijedi nekih 1000kn skupa sa marzom i PDVom, tolko je to "dragocjeno" kod laptopa. Rezolucija je ukljucena u tu cijenu, tj. opcenito isto nije jeftin faktor.
Stvar je u tome što mi treba laptop uglavnom za internet i programe tipa Office.
Tako da nemam nekih velikih zahtjeva što se tiče brzine, bitnija mi je kvaliteta komponenti.
Danas mi je otišao Acer star 4 godine, pa da ne bi bila ista stvar s ovim...
Da, kao sto rece Oldy, bolje gledaj i3U za te novce: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=15.6+i3 Acer je najjeftiniji, od 2850kn nudi Windowse s njima, Lenovo B50 ih iduci nudi od 3000kn sa i3U (b kao biznis pa je razumljivo, naspram z i g lenova ima matt ekran). Z50 Lenovo najjeftinije nudi FHD rezu, ali prvo sa 3558U procom od 3000kn, a tek onda sa i3U i to od 3600kn (cijena nesto porasla u zadnje vrijeme), oba ima i najbolju mogucu grafu za taj rang, Nvidiju 840M koju kucas u nabavu, ako te interesira. Lenovo je najbolji sto se tice laganog pristupa komponentama. Acer i Lenovo imaju najjeftinije produljenje jamstva na 3g, Asus ima promociju spomenutu u ovom postu (odmah iznad ovog citat). HP Probooka vise nema u tom rangu, Toshiba je po meni preslaba izradom, mislim da bi to bilo to... 17,3" gledaj Lenovo g710, nesto deblji izradom sa 3550M koji konkurira i3U radi jacih jezgri, al nema HT.
Naj opcija za 3000kn, a kosta 3700kn? Ne nije naj opcija, jer kao sto prijemalo napisah, laptope sa i3U imas od 2700kn i ne smatraju se najboljima za zahtjevne zadace, nego vrlo solidnima za surfanje. Za te novce, najbolje sto mozes dobiti je i5-4210U: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i5-4210u+15.6 Best buy radi izrade i FHD rezolucije je Lenovo z50 makar se prorijedio i samo ga u jednom ducanu ima za 4000kn. Najjeftiniju cijenu je drzala chipoteka, od 3850kn. Razmisli si o Asusu X550JK, to je vec 4500kn, ima posten i5-4200H proc, ali HD rezoluciju..
N551JM je bolji za igranje, ima osjetno kvalitetniji IPS ekran, visu rezoluciju, kompletniju izradu, +2GB RAMa, brzi HDD. X550JK je bolji za neke druge procesorski zahtjevnije zadace, ali sve one se vrte na HD rezoluciji koja je manje zahtjevna pa bi stoga temperature bile okej jer da je FHD ili da se prikljuci na FHD monitor, neznam kakvo bi grijanje bilo. I5H opcenito manje grije od i7H koji na tako tankim laptopima pri jacem loadu zna throtlat, tj. pri visim temperaturama automatski pada takt jezgri na neku manju frekvenciju koja zna ici ispod 2Ghz (ista stvar se moze dogodit sa i5H, zato je pametno kontrolirati temperature pri zahtjevnijim zadacama, eventualno malo undervoltat procesor za nize temperature). Sve skupa, ja bih osobno za te novce, da bas moram kupit laptop, isao na N551JM i registrirao se na mojasus stranici.
poveco sam si budzet na 5k kn, htio bi neki 17 incni full hd ips ako ima, sa sto boljim procesorom i sto vise rama, za video editing i audio i nekolko igrica kao nba 2k15, ako ima ista tako recite slobodno :)
Lenovo z70-80 je prvi takav pa se trebas protegnut jos 270kn za gotovinu u ducanu tia-mobiteli.
Situacija je inace ovakva: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=z70-80
Lenovo z70-80 je prvi takav pa se trebas protegnut jos 270kn za gotovinu u ducanu tia-mobiteli.
Situacija je inace ovakva: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=z70-80
a jel ima ista onda sa 15 inca i7? al ne s integriranom grafom
mislio sam ovak nes http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11769
To je neisplativ laptop, to nije i7 nego prakticki i5 sa potpisom i7, znaci radi se o stedljivom procesoru, a sa pravim nestedljivim i7 dolazi Asus X550JK od 5288kn. Lenovo z70-80 je inace vise multimedija laptop (al opet bolji od te Toshibe), X550JK je masinica za njega i ostale u tom rangu, a kompromis je na rezoluciji, u tom rangu IPSa jedva da uopce ima pa necu rec da je kompromis i na kvaliteti ekrana. Grafa u X550JK je cca 80% bolja od 840M, jos vise od te Radeonke u Toshibi, proc je skoro pa 2,5, tj. 250% jaci od i5U kada koristi naravno sve jezgre, velim prema rezultatu sa Passmarka. Naravno, kao sto prijemalo napisah, moze doc do throtlanja pri jacem loadu, sto je normalno za procesor takvog potencijala, tj. sa potegnutim turbom s kojim se mozes poigrat i tako kontrolirat temperature.
To je neisplativ laptop, to nije i7 nego prakticki i5 sa potpisom i7, znaci radi se o stedljivom procesoru, a sa pravim nestedljivim i7 dolazi Asus X550JK od 5288kn. Lenovo z70-80 je inace vise multimedija laptop (al opet bolji od te Toshibe), X550JK je masinica za njega i ostale u tom rangu, a kompromis je na rezoluciji, u tom rangu IPSa jedva da uopce ima pa necu rec da je kompromis i na kvaliteti ekrana. Grafa u X550JK je cca 80% bolja od 840M, jos vise od te Radeonke u Toshibi, proc je skoro pa 2,5, tj. 250% jaci od i5U kada koristi naravno sve jezgre, velim prema rezultatu sa Passmarka. Naravno, kao sto prijemalo napisah, moze doc do throtlanja pri jacem loadu, sto je normalno za procesor takvog potencijala, tj. sa potegnutim turbom s kojim se mozes poigrat i tako kontrolirat temperature.
znaci x550jk mi je onda best buy? samo me zanima sad kakav mu je ekran, jesu kutevi gledanja dobri i na kojoj se udaljenosti vide pikseli?
Guglaj i youtubeaj, ja nemam taj laptop niti sam ga vidio sa upaljenim ekranom uzivo. Nemozes dobit i IPS ekran i opake specifikacije za taj rang, ne ide to tako, ne kaze se bez veze da su laptopi opcenito, tj. naspram desktop PC-a manjeg ulozeno/dobiveno omjera. Ako se nemozes jos vise protegnut za N551JK sa IPS, 850M, i5H od 5700kn ili sa i7HQ od 6200kn, nemoras zalit nego u buducnosti kupis jeftiniji kvalitetan vanjski monitor i na njega prikopcas X550JK. Za kraj, mali oprez kod RAMa, u X550JK bi trebalo ici max. 12GB jer je 4GB zalemljeno.
vjerovatno cu onda taj kupit, a jel ima mozda onda 17 incni s tim i7 nemora bit ips.
Pozdrav,
trebam preporuku za laptop..namjena bude surfanje, office, prezentacije, filmovi, autocad, tu i tamo koja igra...pod obavezno je da je 17,3", da je što bolji ekran, izrada kučista što bolja itd..cijena nije tolko bitna, recimo 6-7 tisuca kuna
Hvala unaprijed
Postovanje,
kupio bih laptop (u Zagrebu).Kupujem preko firme i cijena je max 3499kn neto (4300 sa pdvom).Treba mi za surfanje,filmove i pokoju igricu,nista specijalno zahtjevno (wow,cs:go,dota 2),ali bi bilo lijepo da za godinu,dvije potencijalno moze pokrenuti neku igricu.Laptop bi bio pretezno na kablu i nebi se puno nosio.17.3 ekran.
Ja sam razmisljao o ovima:
HP ima 3 goine garancije s time da neznam kako se ovaj AMD procesor ponasa naspram I3.ASUS mi se cini najbolji ako izuzmemo Acer,ali za Acer vise nisam ni sam siguran...Neki kazu da to ne kupujem jer je losa kvaliteta,a drugi kazu da je ok.U svakom slucaju kod Acera bi preko firme imao samo 1 godinu garancije i nisam siguran jeli to bas dobro,a i skuplji je od ostalih za preko 400kn i takodjer ako netko slucajno zna moze li se produljenje garancije uzeti na posebnom racunu (to cu naravno provjeriti u ducanu,ali ako netko kojim slucjem zna). I zanimalo bi me koliko je velika razlika izmedju HD i FullHD ekrana (u ovom slucaju izmedju Acera i ostalih).
Također ako postoji neki drugi koji je best buy za ovu cijenu,a nije jedan od ovih slobodno neka mi netko kaze :) .
Bio bih zahvalan na pomoci.
vjerovatno cu onda taj kupit, a jel ima mozda onda 17 incni s tim i7 nemora bit ips.
Ne, 17,3" sa takvim i7 dolazi za 2700kn vise: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+i7-4710hq Nema ih niti sa i7MQ, zadnji koji je bio u tom rangu je ja mislim bio Probook 470 koji sad dolazi samo stedljivim i7 u tom rangu. Mozes probati naci nesto na njuskalu sa jamstvom, glavno da ima MQ/HQ, bilosta sto nije U na kraju, dobro ti dodje i Ivy Bridge, znaci i7-3xxxMQ/HQ, onima sa Sandy Bridgeom je vrlo vjerojatno isteklo jamstvo.
Pozdrav,
trebam preporuku za laptop..namjena bude surfanje, office, prezentacije, filmovi, autocad, tu i tamo koja igra...pod obavezno je da je 17,3", da je što bolji ekran, izrada kučista što bolja itd..cijena nije tolko bitna, recimo 6-7 tisuca kuna
Hvala unaprijed
Lenovo z70-80, oni sa i7U su neznatno jaci od onih sa i5U, znaci neisplativi cijenom pored ovih sa i5, to je tako jer taj "i7"U se zapravo ponasa kao i5, isto 2 jezgre, 4 logicke, nikakvih 4/8. Tako da ne vidim razlog zasto ne ici na najjeftiniji, jedino ako te interesiraju i Windowsi.
Definitivno Acer, najbolji ekran, nist losija izrada od Asusa, od HP vjerojatno nesto manje cvrst jer mislim da HP ima aluminij, a ova 2 imaju solidnu plastiku. Ima vec dost forumasa kaj ga je kupilo, neki su ga s ponosom slikali i stavili na temu Slike hardvera. Da, generalno razlika izmedju FHD i HD je osjetna, velika u igrama, a te igre bi mogao bez problema igrati na FHD, za Dotu ti odma velim da bi ju igrao na 50fps na FHD sa 80-85% render quality, high graphics, medium shadow quality (nebi bila primjetna razlika izmedju i3U i i5U, igra je vise graficki ovisna). Inace, imas recenziju tog laptopa na notebookcheck pa mozes vidit zasto je tolko preporucivan, naime ima vjerojatno najbolji TN ekran u tom rangu i jos i5U dok ostali nude i3U, a preporucujem ti da se protegnes na onog sa FHD, bilo sa i3U od 3700kn, bilo sa i5U i 6GB RAMa od 4600kn (taj ti prvi preporucujem jer jos mislis igrati WoW koji je CPU zahtjevna igra i pozeljan ti je cim veci takt procesora, tj. 1.9Ghz i3 bi mozda bilo premalo).
Treba mi savjet, ko ima iskustva, ne mogu se odlučiti između tri laptopa. Laptop ću najviše koristiti za faks. Građevinac sam pa tako će mi laptop služiti i za nekoliko Autodeskovih programa tipa AutoCad, ArchiCad, ROBOT Structural Analysis i drugi.
Najbitnije su mi značajke !!! POUZDANOST I DUGOTRAJNOST !!!
Evo linkova
HP Probook 450 G2
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.D52D4827-A767-4C36-961D-07A8DF1F7842.aspx
ASUS X550JK
http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.944C48D9-C5E4-4A0C-BF73-3851DE87934B.aspx
ACER V3 572G
Prvi put kupujem laptop, kući imam komp. Laptop uzimam radi mobilnosti al mora mi vrtit Autodesk programe bez problema.
Acer me privlači zbog baterije i FHD ekrana al ne znam koliko je pouzdan i dugotrajan iako su to nove "bolje" serije laptopa.
Unaprijed hvala!!!
Kada se tolko brines, jednostavno odi na Asusa koji je ionako najjaci, registriraj se na Asus stranicu nakon kupnju pa ces besplatno biti miran 1 god, u medjuvremenu kupi produljenje jamstva. Produljenje rjesi sta got uzeo. Inace taj V3 Acer ima gore metal, ne aluminij, ne plastiku nego nekakvu metalnu leguru, dok X550JK ima cvrstu plastiku, ali solidno hladjenje, 850M je puno jaca od 840M, a trosi neznatno vise, i5H trosi 3x vise od i5U koji se moze bezbrizno staviti u laptop bilokakve izrade. Bitno grijanje kod laptopa sa i5U ide od grafe, a 840M je efikasnija od prosle 740M/750M tako da tu nema brige i to iz iskustva velim jer ovaj moj noviji V5 Acer ima malenih problema sa 750M u jacem loadu, a tanji je od V3, siguran sam da je malo deblji i da ima samo malo efikasniju grafu kao npr. 840M da se nebi skoro nista osjetno grijao dok je zasebna graficka upaljena.
EDIT: Isao sam jos jednom provjerit, znaci 840M je skoro pa jaka kao prosla 750M, a trosi (prema notebookchecku) nekih 10W manje, ako ne i jos manje, sto bi znacilo da je sa 25% manje potrosnje (kako 750M ima TDP 35-40W) skoro pa jednako jaka sto je lako za povjerovat kada se vidi sto Nvidijna "Maxwell" mikroarhitektura radi u podrucju desktop grafi, jedna gtx970 nema potrebe palit ventilatore pri nekakvom umjerenom ili jacem loadu. Tako da iz cijele te analize, mislim da se nemas apsolutno kaj brinut sa Acerom, pogotovo ne ako bi produljio jamstvo na 3g koje je i najjeftinije od ostalih brandova, dalje od toga je lutrija sta got uzeo, barem tako mislim. Ovo nije navodjenje da kupis Acera, niti sam ja Acer fan, nego ti ocu rec da nemas brige sa nekakvim grijanjem.
.. dvoumim se izmedju:
http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=C50-B-149
.. na dell 3g garancije, ali mi se cini dosta losiji ekran?.. graficka mi ne igra ulogu, prije kvaliteta izrade i ekran
pozz
Za kraj, vrijedi jos spomenuti Asus promociju, koju nebi spominjo da nesto slicno nude i ostali: http://www.mojasus.com.hr/
Skladno tome, iako deblje prelazi budzet, spomenut cu jos jedan best buy Asus, N551JK (linkao sam najnizu cijenu na rate, 6100kn). U odnosu na onog X550JK ovaj je izradom doradjeniji, gore je aluminij, komponente su iste, razlika je IPS FHD ekran. Razlika izmedju ta 2 oce rec da FHD IPS ekran vrijedi nekih 1000kn skupa sa marzom i PDVom, tolko je to "dragocjeno" kod laptopa. Rezolucija je ukljucena u tu cijenu, tj. opcenito isto nije jeftin faktor.
Bok, čitam malo tvoje postove i čini mi se da znaš znanje. Ovako, vjerojatno kupujem taj laptop u Mikronisu(poslovni razlozi), ali oni imaju 4 izvedbe pa sada ne znam koji je bestbuy(ako možeš riješi me dileme.
Želim što jaču mašinu jer mijenjam stolni, tu i tamo pokoja igrica, bluray filmovi, itd. U stvari mi je najbitnije da je pouzdan i da traje.
Eventualno odem možda i na N751JK zbog 17" ekrana.
I najbitnije pitanje; da li se gubi garancija na Asusu ukoliko izvadim HDD i stavim svoj SSD? Bez SSD-a ne mogu zamisliti komp više.
Pozdrav!
Meni treba laptop od 17.3'', nešto jači procesor da mogu skakat između pythona, R i chromea. Sada imam amd dual core A4 330M i ako imam otvoreno samo Chrome, R i neki teži PDF često mi se desi da mi se zamrzne na par minuta. Zanima me, kad već idem na bolji procesor, da li mi se isplati tražiti bolje od i7 xxxxU. Igrice ne igram, ne treba mi brza grafika od 4GB.
http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/procesor-i7-xxxxxu-vs-ostali-i7/224432.aspx
Evo da se zahvalim Ficheku na odgovoru i da izvjestim da sam jučer kupio ovaj Lenovo Z50 u Harveyu... to je verzija kaj dolazi sa win 8.1, 6 GB RAMa, SSHD od 1TB....
Dugo sam tamo paralelno uspoređival Acer V3 i taj Lenovo i na kraju ipak piknuo ovaj.
Prevagnuo je ekran.. naviknuo sam na stari laptop koji je imao Gloss TN matricu... naime kod ovih matt TN ekrana su mi boje uvijek nekako isprane... a kak dosta uređujem fotke i volim življe boje ipak je prevagnuo taj sjajni ekran (ionak ne nosim previše laptop van).
Nadalje zeru mi Lenovo djeluje čvršće izrade...
I zanimljivost za kraj... Harvey Norman na oba laptopa daje 2 god. tvorničke garancije?? iako su kod većine drugih trgovaca standardne po 1. god bez nadoplate.
Guglaj i youtubeaj, ja nemam taj laptop niti sam ga vidio sa upaljenim ekranom uzivo. Nemozes dobit i IPS ekran i opake specifikacije za taj rang, ne ide to tako, ne kaze se bez veze da su laptopi opcenito, tj. naspram desktop PC-a manjeg ulozeno/dobiveno omjera. Ako se nemozes jos vise protegnut za N551JK sa IPS, 850M, i5H od 5700kn ili sa i7HQ od 6200kn, nemoras zalit nego u buducnosti kupis jeftiniji kvalitetan vanjski monitor i na njega prikopcas X550JK. Za kraj, mali oprez kod RAMa, u X550JK bi trebalo ici max. 12GB jer je 4GB zalemljeno.
kad bi kupio x550jk onda kad bi kupio neki monitor recimo full hd 22 inca, jel bi mogo stavit onda na 1920x1080 da ne bude na 1020x720?
Havo Acer ima sada 2 godine garancije. Ja sam svoj Nitro kupio u svijetu medija nema to veze sa harvey.
anonymous_Zg mogao bi da ali ne znam što bi radio sa gtx 850m na FHD?
Havo Acer ima sada 2 godine garancije. Ja sam svoj Nitro kupio u svijetu medija nema to veze sa harvey.
anonymous_Zg mogao bi da ali ne znam što bi radio sa gtx 850m na FHD?
pa sve isto sto i na laptopu sam mislio, znaci nebi dobro radilo?
Moja gtx860m (750ti) je li-la za fhd a ova je još slabija i još je DDR3.
A zavisi što bi igrao. Starije igre da na igrivom FPS-u i nekim boljim detaljima, novije i nove baš i ne...
ali na 720p čak i da već.
Hmm a jel znas neki laptop u toj cijeni da vrti full hd dobro da je 17 incni, jedino ak je 16 inni bi mi trebo monitor pa onda full hd da radi vrlo dobro :)
Ne ne znam jer za tu lovu nemaš ništa jače od 850m.
Da dobro vrti bez beda sve na fhd se zove gtx970m i košta 10k kuna. :)
ali ako si ti suglasan sa time da smanjiš doživljaje pri igranju novih i budućih naslova sljedećih nekoliko godina koliko će lap trajati onda idi na 850m na fhd ali ćeš doživljaje sve više morati rezati kako vrijeme prolazi.
Kažem za 1366x768 je kartica još i dobra