Zanima me je li U serija i7 procesora jako lošija u odnosu na ostale. Treba mi nešto jači laptop i većina konfiguracija koje sam gledala ima U seriju.Hvala:)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
U serija ti je zadnja haswell-ova generacija procesora. Pravljena je sa dvije jezgre i hyperthreadingom. Ti procesori se stavljaju uglavnom u laptope bez samostalne grafike jer imaju nešto bolju integriranu gpu(hd 5000 ili iris). Ipak qm serija i7-ica je dosta bolja ali i skuplja i ona ima 4 jezgre sa hyperthreadingom. Eto, nadam se da ti je jasnije.
Meni treba nešto jači procesor da mogu skakat između pythona, R i chromea. Sada imam amd dual core A4 330M i ako imam otvoreno samo Chrome, R i neki teži PDF često mi se desi da mi se zamrzne na par minuta. Zanima me, kad već idem na bolji procesor, da li mi se isplati tražiti bolje od i7 xxxxU. Igrice ne igram, ne treba mi brza grafika od 4GB.
Grafo od 4gb u laptopu????? wtf ...uvijek je za laptope ici na jaci proc i isplati se ...... najbolje bi ti bilo da odes u themu pomoc za odabir pravog laptopa onda lipo navedes do koliko novaca i ekipa ti pika najbolje za tvoje potrebe....
Meni treba nešto jači procesor da mogu skakat između pythona, R i chromea. Sada imam amd dual core A4 330M i ako imam otvoreno samo Chrome, R i neki teži PDF često mi se desi da mi se zamrzne na par minuta. Zanima me, kad već idem na bolji procesor, da li mi se isplati tražiti bolje od i7 xxxxU. Igrice ne igram, ne treba mi brza grafika od 4GB.
Sasvim dovoljan će ti biti i neki i7 iz U serije. Ja imam 2 laptopa i oboje ima U seriju i rade odlično. Ne igram igre, ali radim na njima i nema problema.
Grafo od 4gb u laptopu????? wtf ...uvijek je za laptope ici na jaci proc i isplati se ...... najbolje bi ti bilo da odes u themu pomoc za odabir pravog laptopa onda lipo navedes do koliko novaca i ekipa ti pika najbolje za tvoje potrebe....
Stvar je u tome da ako tražim samo i7 procesor, onda većina, skoro svi, laptopi imaju taj i7 xxxxU. Ako tražim i7xxxxHQ ili štaveć, onda mi izbacuje bijesne gamerske laptope koji su preskupi, a čije mi bijesne grafičke performanse ne trebaju( a pogotovo ne crveno osvijetljena tipkovnica). Ekran od 17.3'' također malo suzi odabir.
Stvar je u tome da ako tražim samo i7 procesor, onda većina, skoro svi, laptopi imaju taj i7 xxxxU. Ako tražim i7xxxxHQ ili štaveć, onda mi izbacuje bijesne gamerske laptope koji su preskupi, a čije mi bijesne grafičke performanse ne trebaju( a pogotovo ne crveno osvijetljena tipkovnica).
pa zato ti kazem odu u onu temu sta sam ti linka i lipo kazes zasto ti laptop treba i do koliko bare...vjeruj mi ekipa je odlicna i svna svoj posa....