Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.673
|
čitano: 14.632.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Malo sam još surfao i zaključio da od prvobitne ideje ništa. Skupiti ću 4k KN. Pa sam za sada ilistao ovako nešto. Dakle SSD je posebno. Neka bude SSD I komp iz iste trgovine. Gledao sam laptope koji imaju bilo kakvu grafičku osim procesorske.

Nešto od ovih kombinacija. Može i neka 2. trgovina. Bitno da je lap + ssd iz iste. Jer nisam u ZG da bih mogao sam pokupiti.

SSDTRANSCEND 128GB 460KN  

TOSHIBA 3300KN

DELL 3050 KN

ASUS 3420 KN

LENOVO 3300 KN

ili

SSD KINGSTON 120GB 485KN 
SSD KINGSTON 120 GB 499KN 

HP 3150 KN

TOSHIBA 3300KN

LENOVO 3320KN

HP 3350 KN

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 1:01 (plavi08).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
katar kaže...

Ok, meni nije najvaznija rezolucija, vec citljivost ekrana - znaci gledam da li ima WVA?

Ima ovaj Lenovo, ali ne mogu razumjeti koji je ekran gore? Cini mi se dostatan za moje potrebe, iako sam vise ciljao na 15'6...

WVA/IPS, sve to ide u dosta skupljem rangu, a u jeftinijem rangu 17,3" je redovno nesto kvalitetnijeg ekrana od 15,6", znaci taj Lenovo g710 ili Acer E5-771G sa FHD kojeg sam ti spomenuo i koji do 4300kn dolazi sa i3U, zatim sa HD rezom i i5U (na razini i3-4000M iz Lenova), a od 4550kn sa FHD, i5U, 8GB RAMa i tog sam ti preporucio. Za razliku od Lenova ovaj povoljnije dolazi sa 840M grafickom, Lenova sa njom nit nema jer je model izgleda vise fokusiran na CPU snagu. Za igre je naravno vaznija graficka, a taj mutltitasking bi bez problema rjesio i3U.

Znaci kada nista ne pise podrazumijeva se da je matrica TN, tj. klasicno prosjecna, osim u slucaju 17,3" kada je npr. redovno veca max. svjetlina ekrana, redovno veci kontrast, cesto bolja razina crne u odnosu na iste 15,6" modele, ali glavni problem, kutevi vidljivosti su prakticki uvijek jednako losi kod TN, osim kod skupljih TN desktop monitora.

S obzirom na tvoju namjenu i taj Acer za 4550kn bi mogao biti overkill zapravo, a kamoli Asus X550JK, tj. neznam kolko ti mislis igrat igre, napisao si stare 3-4god, sa Asusom nebi bilo nove igre koja bi se vrtila ispod 30fps, osim mozda BF4 MP i tako nekih, a na FHD (ako bi spajao na vanjski monitor) bi isto mogao igrati dost novih igara, ali bilo bi onih koje bi isle ispod 30fps jer nema gddr5 memoriju. 850M na FHD radi malo slabije nego ono sto 840M radi na HD. Za tako starije igre, 840M je super za FHD, samo pazi jer neke starije igre treba troubleshootat da se optimiziraju za Win8.1 ako bi ih stavljao, inace moze doci do osjetnog grijanja. Tak sam ja imao problem sa DA:Origins.

Napravili smo malu paniku sa tim ekranom, kao da se ne zna kakvi su inace ekrani na laptopima. Jednostavno treba naciljat ekran ili glavu da gledas pod pravim kutem i to je to.

@K0k010

Procitaj ovaj post, preporuka Acer E5-771G, ako se mozes protegnut na onog za 4550kn jer samih +4GB RAMa kosta 300kn, tako da razlika izmedju i5U i i3U ispadne 400kn sto je ok, ako gledas dugorocno (nece se nist vise grijat). Imas model i u ekupi.hr za 4400kn, ali taj ima 6GB RAMa i ta cijena vrijedi samo za Diners placanje. I sa i3U i 840M bi vrtio LoL na 60fps i to na FHD. To velim jer ja ne vidim razlike u Doti2 vrtio se moj i5U na balanced modeu (kada zapravo radi kao i3U na high performans) ili na high-performansu (kada koristi turbo koji ne pada ispod 2.3Ghz za obje jezgre). Znaci igra je vise graficki zahtjevna, a LoL jos manje zahtjevan. Tj. ako ja na FHD vrtim na 50fps, ti bi LoL definitivno vrtio na barem 60.

Sto se turboa kod i5U tice, on zavisi od laptopa do laptopa, i5-4210U je 0.1Ghz jaci od i5-4200U o kojem sam pricao u svom slucaju. Deklariranih 2.7Ghz vrijedi samo za jednu jezgru, to bi trebalo biti 2.4-2.5Ghz u najboljem slucaju za obje jezgre, kako pise na notbookchecku i kako je kod mene to 2.3-2.4Ghz.

@plavi08

Idi na Lenovo z50, jos veci best buy kako gledas zasebnu graficku, jedan od jeftinijih i sto se tice FHD reze: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 Znaci Z, a ne G50, jaci proc, jaca grafa, veca reza za 100kn vise od ovog kojeg si linkao, ima ga u Prosatu i Centro.hr za 3400kn. Ne kuzim se u SSDe, ima tema za to. To je 500kn, i jos 120kn na ladicu: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ssd+ladica

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 12:36 (The_Fichek).
16 godina

Tja z50 izgleda dobro, još da ima crna boja ili bilo koja druga osim bijela. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koji je bolji od ova dva laptopa za autocad 2d crtanje. Oba su skoro pa ista, isti CPU isto rama, u ovog jednog graficka 840m a u drugog 820m, Acer jeftiniji za 60Eura.

http://www.plus.ba/proizvod/not_acer_aspire_e5-571g-55st_i5-4210u_4gb_1tb_gf840m-2_156_dvd_linux_grey_1y

http://www.winwin.rs/laptop-asus-f555ld-xo006d-15-6-intel-core-i5-4210u-4gb-1tb-gt-820m-2gb-hdmi-4745973.html

Jos da vas pitam, koji od ova 2 cpu bi bio bolji za CAD:

i3 4150 vs i5 4460

http://ark.intel.com/products/77486/Intel-Core-i3-4150-Processor-3M-Cache-3_50-GHz

http://ark.intel.com/products/80817/Intel-Core-i5-4460-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 17:04 (d4m1r).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
@Fićek
Ovdi K0k010, napravio sam racun preko get air maila, potpuno zaboravivši da se na foru ne logiram pomoću usernamea, već e-mail adrese. No, srećom, sjetio sam se šifre starog accounta.

Hvala na savjetu, ali ipak mi je to malo previše za platiti. Ima li neki laptop sličnih karakteristika za manju cijenu?
Ekran može biti i 15", ne mora imati FHD, nešto RAM-a imam u starom laptopu pa bi ih možda mogao prebaciti i nadograditi ili naknadno kupiti.
Bitno mi je da je laptop relativno kvalitetan, da se ne pregrijava i da bi mogao pokrenuti pokoju igru bez nekih problema, ali ne mora biti na nekim ekstremnim postavkama.

Vidio sam neki acer sa i5 i 840m grafom u Elipsa za 4k. To je nekakav max koji bi eventualno mogao platiti, ali zapravo tražim nešto optimalno za goreopisane namjene.

0 0 hvala 0
10 godina

The Fichek molim pomoć..

Trebao bi laptop oko 4000kn..

- za posao (knjigovodstvo)

- Office

- internet

- pokoje gledanje filmova

- tu i tamo koja igrica al ništ novije il zahtjevno

- radim malo oko programiranja

- ekran nije toliko bitan jel bi ga za posao koristio spojen na drugi monitor

- onako da je kvalitetnije izrade

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 18:06 (Castor30).

0 0 hvala 0
11 godina
plavi08 kaže...

Tja z50 izgleda dobro, još da ima crna boja ili bilo koja druga osim bijela. 

Pofarbas ga u crno x) Mozes check jos Acera, ali onda nema FHD reze (kao ni kod svih ostalih osim z50 do 3500kn), taj ima gore finish metalne legure, zato je malo tezi, ja sam u ducanu dobio dojam i da je jos malo cvrsci i hladniji na opip od z50. Prije ga je bilo sa FHD za 3400kn, to je valjda bilo na akciji, sad ga sa FHD ima od 3920kn i tada dolazi sa Windowsima i svjetlecom tipkovnicom. Razlika je jos matt ekran naspram Lenovovog glossy.. Al onda bi SSD trebao kasnije stavljati i nisam siguran kolko se tocno lagano ili tesko vadi optika, mozes pogledati sluzbeni manual ako te interesira. Za te vece novce vec ima Lenovo z50 sa i5U ili 17,3" Acer E5-771G, tako da neznam, u slucaju da ti se ne svidja boja, a ne zelis ici van 3500kn mislim da moras prihvatit 1366x768 rezu pa bi ti onda preporucio Acera, kako za razliku od npr. Probooka ima 840M grafu najbolju u rangu, a izrada je po meni te klase, znaci iznadprosjecna, makar mozda ne bio najbolji za samostalno prckanje po komponentama.

@d4m1r

Za 2D Cad od ta 2 laptopa je svejedno sto uzeo jer nije bitna jaca graficka za 2D (za 3D je), procesori su isti.

Od ta 2 desktop procesora naravno da je bolji i5 jer ima 4 prave jezgre, a ne 2prave+2logicke kao laptop i5U i taj desktop i3. Desktop i3 je skoro pa 50% jaci od i5U, a taj desktop i5 skoro pa 100% jaci od i5U.

@Al.Capone.zd

Neznam jesi procitao 2 post iznad tvog, znaci Acer E5-771G makar sa i3U jer velim skroz oke za tvoju namjenu ili Lenovo z50. Komponente u laptopipma su efikasne, zato se i ide na stedljive procesore da i najjeftiniji laptopi mogu bez brige radit, grafa isto tako efikasna Maxwell malo ispod starije 750M koja se vise grijala. Puno ljudi je vec kupilo tog Acera sa i3U, tako da se nemoras kaj brinut, svi zadovoljni sa ekranom, ja bi osobno isao na njega radi dijagonale i kvalitete ekrana. Znaci nemas kaj ne ici na FHD kad mozes igrat te igre na FHD dosta fluidno, bolje FHD sa nizim postavkama nego HD sa visim, barem meni..

@Castor30

Lenovo z50

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 23:01 (The_Fichek).
10 godina

Hvala na odgovoru Fichek..

A šta misliš na ovaj u usporedbi s tvojim prijedlogom?

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_102_243&products_id=10696

I molim te da mi objasniš dal treba nešto konkretno gledat kod spajanja laptopa s monitorom da sve bude ok?

0 0 hvala 0
11 godina

Po meni je lenovo kojeg je kolega preporučio bolji odabir, s ovom toshibom koju si linkao imaš jači neštedljivi cpu, ali koliko vidim za tvoje namjene i taj štedljivi i3 bi trebao biti sasvim dovoljan. Sa druge strane gubiš fhd rezoluciju, i gubiš jaču grafičku. Kao što si rekao nekad bi i igrao pa nije iz gorega imati solidnu 840m za neke ne previše zahtjevne igre. Uglavnom lenovo ti za manju cijenu od toshibe nudi dobro izbalansirane komponente koje zadovoljavaju sve tvoje navedene zahtjeve. Ako baš želiš više cpu snage možda da ideš na ovog acera koji ima isto što i z50 samo ima jaki neštedljivi procesor. Time ovaj acer za istu cijenu ima bolje (snažnije) komponente od z50, ali mislim da je fichek za ovaj model nešto govorio da ima problema sa grijanjem. Za kvalitetu ekrana i izrade općenito malo proguglaj recenzije ili na yt pogledaj malo...

10 godina
neaktivan

Pozz,

kupujem novi lapotop sa budžetom od oko 5000kn. Bacil sam oko na asus x550jk-xo058d, kojem planiram odma nadograditi još 4GB RAM-a. Recite mi, kolko je to dobra odluka i može li se za te novce dobit nekaj boljeg?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 2:34 (Assassin55).

0 0 hvala 0
17 godina

Moze mi netko reci koji je bolji CPU sto se tice brzine i snage - opcenito?

Intel® Core™ i3-4005U Processor (3M Cache, 1.70 GHz)

...ili...

Intel® Pentium® Processor N3540 (2M Cache, up to 2.66 GHz)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

što se tiče Z50-70, evo imam ga skoro 2 mjeseca, ja prezadovoljan, istina da sam prešao sa konja na magarca, ali laptop je bombončić, ubacio sam samo još 4 gige rama i laptop je još dodatno živnuo, igre se daju igrati, naravno ništa specijalno (Euro Truck Simulator 2 u mom primjeru)

World Of Trucks Profile: https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=507406
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, frendu treba laptop za programiranje, nikakve igrice se nebi igrale na njemu. 

Ovo trenutno misli uzeti http://www.links.hr/artikl-014.640.103

Zanima me za tu cijenu ima li neka bolja ponuda takvih laptopa?

Za kolko se najjeftinije moze dobiti neki laptop sa SSD (128gb) i full HD ekranom?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
ProBook 450
medozg366 kaže...

Za kolko se najjeftinije moze dobiti neki laptop sa SSD (128gb) i full HD ekranom?

Hvala

Na Nabavi.net ja sam iskopao ovo za cca. 6k (*vrijedi za plaćanje Diners Club karticama)KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 9:35 (djigibao).
16 godina

Samo jedna opaska,ako trazite preko nabava.net znajte da nema dosta trgovina na njihovom search engineu jer naravno ne placaju mjesecni danak.
Pretrazite cijeli net za hr trgovinama,a ne oslanjati iskljucivo na nabava.net 

Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li se ovo isplati uzeti za tih 3059kn. Za nikakvo extra koristenje, igrao bi se CS GO. I uzeo bi produljeno jamstvo na 3 god za 364kn. 

http://www.ekupi.hr/Lenovo-Z50-75-FHDAMD-A101TBSSDR7M260-2GBNB-80EC004RSC-crna-prijenosno-racunalo-455308.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2015_03_23

0 0 hvala 0
10 godina

Moze kratka preporuka vezano za ducane...kupujem Notepal U3, na nabavi imaju vise njih. Protis? Portio? Links? Aquisitum Magnum? ili neki dr.?

Tnx 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel se može za max 4kkn dobiti dobar, tih i hladan, te relativno brz, naravno ne gejmerski, 17,3" lap, sa pozadinski osvjetljenom tipkovnicom? Ako ne, onda za do max 5kkn?

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

@Gizmo_CRO

Ima vise stranih recenzija veceg brata CN112D sa i7, na kojima lijepo pise da ima IPS ekran. Kod nasih trgovaca izgleda da oznaka WV ili puno WVA oznacava IPS, kao wide viewing angle, ali to nije najtocnije jer ima ima nekih laptopa koji tako oznacavaju naprednije TN matrice. Neki su kupili N551JM i rekli da ima IPS, oznaka kod N551JM je: "15.6//LED Back-lit//Ultra Slim 300nits//FHD 1920x1080 16:9//AG//NTSC:60%//WV" Ista stvar pise za N551JK sa i5. Problematican je model N551JK sa i7, ali nastavkom N551JK-XO148D, kod njega pise "15.6//LED Back-lit//Slim 200nits//HD 1366x768 16:9//AG//NTSC:45%" Nije spomenut WV i svjetlina od 200cd/m² ga odma smjesta u prosjecan ekran, dok je 300cd/m² iznadprosjecno, tj. karakteristika kvalitetnog ekrana i sto se desktop monitora tice. Posebno je to npr. bitno kod laptopa, ako se s njime misli koristit pri jacem osvjetljenju, npr. vani na suncu.

Kao sto je nedavno receno, imas N551JM za Diners kartice sitno ispod 6000kn pa ako imas tu karticu to ti je konacna preporuka kako mislis igrati WoT i sta vec. To je prvi put da je 860M pala ispod 6k, makar na akciji.

Ok, tnx jos jednom. Ma pitam jer sam vidio da je AirLive napisao prije jedno 20-30 str da bas ovaj CN111D nema ips, tj da ima obican tn iako po nekim trgovinama pise da ima.. Ali da, pored N551JM ga se ne isplati onda uzimat. Ima li mozda neka recenzija N551jm-a sa ovim specsima, i5 sa 860m?

11 godina
medozg366 kaže...

Pozdrav, frendu treba laptop za programiranje, nikakve igrice se nebi igrale na njemu. 

Hvala

Ima, V3-572G-564K, cvrsca izrada, bolja graficka (veca vrijednost laptopa), visa rezolucija, Windowsi, svjetleca tipkovnica, malo bolja baterija, matt ekran, isti Broadwell i5U proc i ista kolicina RAMa za 540-600kn manje.

Dell ima 3god startnog jamstva, ali produljenje jamstva kod Acera nije skupo (270-300kn) i mozes ga rjesit u roku 12mj., bolje 11mj. Slicna stvar kod Lenova kojeg cu ti kasnije linkat.

Eh sada, SSD. Sve to, osim nazalost FHD rezolucije, isti laptop ima sa 240GB SSDom umjesto HDDa, od 5025kn.. Ta verzija ima i Haswell umjesto Broadwell i5U.

Kako got bilo, predlazem da zasebno nadogradis SSD, pogotovo kako ne pucas na neku veliku kolicinu istog.

Uredno mozes nadogradit prvolinkani Acer sa SSDom do 5200kn, samo ce ti trebati SSD ladica koju onda stavljas na mjesto optike. Ladicu trazi na nabavi, ebayu ili di vec (nemoj davati vise od 120kn, i to je preskupo, ali to je neka niza cijena u hrv. ducanima za nju).

Za kraj, ako bijela boja nije odbojna, mozes proci jeftinije sa Lenovo z50 sa vrlo solidnom izradom, a malo manje cvrstom od Acera jer sa gornje strane nema metalne legure. Ima 4GB RAMa, a nadogradnja i prckanje po komponentama je lagano, dok za Acer nisam siguran kako to tocno ide (provjeri sluzbeni manual), mislim da nebi trebalo biti problema.

I jos nesto, Dell kojeg ti gledas je vise budzet model, onaj bolje izrade je Dell 5547, nazalost samo najskuplji moguci model za 7.8k ima FHD

Assassin55 kaže...

Pozz,

kupujem novi lapotop sa budžetom od oko 5000kn. Bacil sam oko na asus x550jk-xo058d, kojem planiram odma nadograditi još 4GB RAM-a. Recite mi, kolko je to dobra odluka i može li se za te novce dobit nekaj boljeg?

Performans best buy, 3 rijeci koje ga najbolje opisuju, ako te mozda ne zanima graficka ili zelis FHD rezoluciju, nadje se nesto drugo, ali i slabije, kao npr. V3 Acer ili Lenovo z50 koje sam spomenuo u ovom postu. Vrijedi jos spomenut i7 model koji je za placanje Dinersom na akciji u ekupi.hr.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 13:36 (The_Fichek).
12 godina
slavko1987 kaže...

Da li se ovo isplati uzeti za tih 3059kn. Za nikakvo extra koristenje, igrao bi se CS GO. I uzeo bi produljeno jamstvo na 3 god za 364kn. 

http://www.ekupi.hr/Lenovo-Z50-75-FHDAMD-A101TBSSDR7M260-2GBNB-80EC004RSC-crna-prijenosno-racunalo-455308.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2015_03_23

e-kupi je ovdje krivo stavio naziv graficke, radi se o R5 M255 http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=80ec004rsc

Po meni bolje neki model sa gt840m

11 godina
Gizmo_CRO kaže... 

Ok, tnx jos jednom. Ma pitam jer sam vidio da je AirLive napisao prije jedno 20-30 str da bas ovaj CN111D nema ips, tj da ima obican tn iako po nekim trgovinama pise da ima.. Ali da, pored N551JM ga se ne isplati onda uzimat. Ima li mozda neka recenzija N551jm-a sa ovim specsima, i5 sa 860m?

Ovdje je lijepo pokazano da se radi o IPS, iako je model sa i7.

Na sluzbenoj asus stranici: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N551JM/ opcenito aludira da bi svi sa FHD trebali imati IPS.

Mislim da negdje u uvjetima ekupi.hr pise da mozes vratiti robu unutar 7 dana, ako nisi zadovoljan, tako nesto.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 13:44 (The_Fichek).
11 godina
Dachande kaže...

Jel se može za max 4kkn dobiti dobar, tih i hladan, te relativno brz, naravno ne gejmerski, 17,3" lap, sa pozadinski osvjetljenom tipkovnicom? Ako ne, onda za do max 5kkn?

Nema osvjetljene tipkovnice sve do puno skupljleg ranga kod 17,3", kaj se 15,6" ima ga kod V3 Acera. 17,3" koji bi ti ja predlozio je E5-771G Acer radi super ekrana i zadovoljnih forumasa koji su ga kupili. Model sa i3U ide do 4300kn, zatim ima model sa i5U, ali bez FHD i onda od 4550kn model sa FHD, i5U i jos 4, tj. sve skupa 8GB RAMa. Nije gamerski, ali ima solidnu 840M graficku koja kao i procesor nece praviti probleme sa grijanjem jer su to prilicno efikasne komponente, a i Acer nema srot hladjenje, nije problematican kao nekad, pogotovo ne sa U procesorima koje ja mislim ciljano stavljaju u tako vise budzet modele, upravo da se osiguraju od bilokakvih problema sa grijanjem. V3 Acera sam spomenuo na pocetku ove strane pa pogledaj, ako te interesira.

Catch_Me kaže...

Moze kratka preporuka vezano za ducane...kupujem Notepal U3, na nabavi imaju vise njih. Protis? Portio? Links? Aquisitum Magnum? ili neki dr.?

Tnx 

Ja bi to kupio samo ako mislim pokrit nekakve tocke grijanja koji kakav veci ili 2 veca ventilatora nebi mogli pokrit. Ak kupujes vise radi toga da bude kao stalak pa kao i nekakva zastita za laptop dok ga nosis onda ok.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 14:21 (The_Fichek).
12 godina

Sto se tice Acera V3-572G u sluzbenom manualu ne piše nigdje kako se dolazi do rama i hdd-a, no nasao sam na forumu da je cak jako komplicirano doci do rama, mora se prvo skinuti tipkovnica gdje se moze pristupiti hardu ali do rama se mora vrlo vjerojatno cijela matična ploča izvaditi jer su napravili stvar kao kod nitro serije, više o tome klik

Sto se tice izrade Z50 ili V3 tu su negdje slični, kod acera je deblji metal s gornje strane ali lenovo je isto tako jako čvrst.

0 0 hvala 0
11 godina

Hmm, jesi mozda vidio moze li optika na laksi nacin van?

Da, Lenovo je cvrst, vidio sam ih oba uzivo, a V3 Acer je bio jedini od onih koje sam gledo koji nije imo savijanja ili jedva da je uopce imo savijanja po sredini sa gornje strane. Ja na ovom svom imam veci flex, al to se nit ne skuzi prilikom pisanja tako da to je vise testiranja radi. Realno mislim da je to korisna informacija samo netkom ko nabija po tipkovnici, kada se gledaju tako 2 slicna laptopa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 14:36 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
medozg366 kaže...

Hvala

Ima, V3-572G-564K, cvrsca izrada, bolja graficka (veca vrijednost laptopa), visa rezolucija, Windowsi, svjetleca tipkovnica, malo bolja baterija, matt ekran, isti Broadwell i5U proc i ista kolicina RAMa za 540-600kn manje.

Dell ima 3god startnog jamstva, ali produljenje jamstva kod Acera nije skupo (270-300kn) i mozes ga rjesit u roku 12mj., bolje 11mj. Slicna stvar kod Lenova kojeg cu ti kasnije linkat.

Eh sada, SSD. Sve to, osim nazalost FHD rezolucije, isti laptop ima sa 240GB SSDom umjesto HDDa, od 5025kn.. Ta verzija ima i Haswell umjesto Broadwell i5U.

Kako got bilo, predlazem da zasebno nadogradis SSD, pogotovo kako ne pucas na neku veliku kolicinu istog.

Uredno mozes nadogradit prvolinkani Acer sa SSDom do 5200kn, samo ce ti trebati SSD ladica koju onda stavljas na mjesto optike. Ladicu trazi na nabavi, ebayu ili di vec (nemoj davati vise od 120kn, i to je preskupo, ali to je neka niza cijena u hrv. ducanima za nju).

Za kraj, ako bijela boja nije odbojna, mozes proci jeftinije sa Lenovo z50 sa vrlo solidnom izradom, a malo manje cvrstom od Acera jer sa gornje strane nema metalne legure. Ima 4GB RAMa, a nadogradnja i prckanje po komponentama je lagano, dok za Acer nisam siguran kako to tocno ide (provjeri sluzbeni manual), mislim da nebi trebalo biti problema.

I jos nesto, Dell kojeg ti gledas je vise budzet model, onaj bolje izrade je Dell 5547, nazalost samo najskuplji moguci model za 7.8k ima FHD

V3-572G-564K ima 6gb rama, a ne 8.

Dell 5547 ima procesor od 1.7GHz, a ovaj iz links je 2.2GHz. To mi se cini ko dosta velika razlika.

FHD je ocito preskupo, a SSD ce se onda posebno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 14:41 (medozg366).
12 godina
The_Fichek kaže...

Hmm, jesi mozda vidio moze li optika na laksi nacin van?

Da, Lenovo je cvrst, vidio sam ih oba uzivo, a V3 Acer je bio jedini od onih koje sam gledo koji nije imo savijanja ili jedva da je uopce imo savijanja po sredini sa gornje strane. Ja na ovom svom imam veci flex, al to se nit ne skuzi prilikom pisanja tako da to je vise testiranja radi. Realno mislim da je to korisna informacija samo netkom ko nabija po tipkovnici, kada se gledaju tako 2 slicna laptopa.

Da optika ide van bez rastavljanja laptopa tako kaze korisnik na forumu koji ima manji V3 472G model, samo jedan vijak treba odvrnut. 

A i lijepo se vidi na youtubu gdje je vijak tako da nema problema za optiku.

11 godina

@medozg366

Sorry za RAMe, previdio jer prosli model sa Haswell i5 ima 8GB, ali taj nema FHD.

Kaj se tice tih zbunjujucih taktova jezgri, fora je u high-performans modeu kada se pali taj turbo boost.

Ja imam i5-4200U, 0.1Ghz slabiji od i5-4210U koji je nesto kasnije izasao. Na balanced modeu se taktovi vrte, valjda ovisno o trenutnoj namjeni laptopa, tj. nema konstantne vrijednosti. Na high-performansu se kod mene vrte izmedju 2.3-2.4Ghz za obje jezgre i ne pada ispod, ali to nije tako kod svih laptopa i to je prema notebookchecku ja mislim najbolji moguci slucaj za stock i5-4200U. 2.6Ghz je za jednu jezgru, za 2 jezgre to pada, ovako kako sam to napisao za svoj slucaj.

Za i5-4210U bi to bilo s obzirom na moj rezultat i notebookcheck najbolje moguce 2.4-2.5Ghz za obje jezgre, kod i5-5200U valjda 2.5-2.6Ghz, s time da su Broadwell jezgre malo efikasnije/jace.

Kod Broadwella su digli taj tzv. nominalni takt, sta vec, valjda da ne zbunjuje kupce, neznam, nebitno jer kad gledas max. moguce taktove/performanse dodje na slicno, samo Broadwell ima prednost jer je novija generacija.

Sa IntelXTU bi se trebao moci dici takt svih tih "stedljivaca" za 100-200Mhz.

Ovako kako roby kaze, ako bi isao na upgrade RAMa, mozda najbolje odnijet u servis pa umjesto 2GB stavis 8, a ne 4GB, da budes miran, al to si prvo vidi kolko ce ti biti zauzece memorije sa 6GB u nekakvom tvom zahtjevnijem radu.

@roby27

Okej, tnx kaj si potrazio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 15:03 (The_Fichek).
10 godina

@Fichek_hladio bih konkretno cpu i gpu. U3 mi se cini dobar zbog mogucnosti micanja ventica. Gledao sam i xl, al je malo deblji koliko sam vidio

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Deblji, al hladi 2x bolje nego ta 3 venta skupa, sad zavisi di su tocno CPU i GPU, ako su mozda skroz desno i lijevo po sredini, mozda bi U3 bio bolji, a po sirini XL zapravo zauzme cijeli laptop, znaci od touchpada do ekrana.

Inace, ti sad imas tog Nitroa ili jos nije stigao? Ako je stigao, vec si malo istestiro temperature ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 15:39 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice