Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.681
|
čitano: 14.661.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Idu preko 90 i i5 i i7 na žalost. Jedina stvar koju ja na i7 mogu napraviti mu ne dati u turbo da je najviše na 4x2.50GHz što je dovoljno za igranje na 860M a temp idu do 81-82 zavisi opet od postavki.

A i5 ne znam da li mu možeš dati da ne ide u turbo a da igre idu kako treba.

(Postoji još i caka na nitru da mu ručno povećam brzinu ventova ali ne dobijem u igranju skoro ništa jedino veću buku a u odnosu na to da mu uskratim turbo).

Jer je i7 ionako previše za 860M. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 19:31 (Oldy).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Dakle planiram kupit laptop. Treba mi dosta radi faksa pa baš mora bit prijenosno tj laptop.

Dakle treba mi laptop u kojem mogu programirat, radit u photoshopu itd...

Ali također bih volio da mogu igrati WoW:WoD/Starcraft2:HotS/LoL na njemu sa +40 fpsa na medium postavkam.

Imam nesto vise od 3000 kn za njega i mislim da bi ovaj bio dobar:

ACER Aspire E5-521G

Sad dali se slažete ili znate neki bolji za neku pristojniju cijenu??

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

prvi je slabiji od ovog mog, drugi nest jaci al 400kn skuplji od ovog mog sto mi je previse (btw hvala za site, 100kn manje preko toga za ovaj sto sam linko :D )

11 godina

@1983as

Neznam jesi ti stavio upit ili pokusao pomoci vinc94u?

@vinc94

Nije to bas najbolji odabir, radje gledaj Lenovo z50: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3+840m

LoL bi bez problema igrao na 60fps, medium/high na FHD, problem bi bio kod WoWa (procesorski zahtjevne igre) jer je to stedljivi i3, ali trebao bi izgurati 40 i vise fps sa padovima fps-a kad vas je vise u raidu sta vec, nisam najbolji za racunicu sa WoW-om, stoga ako si fan te igre preporucujem dobro ustediti i ici na Asus X550JK.  Btw. 17.3" je druga prica..

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2015 21:48 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Upit upit, pardon.. Al drago mi je ako sam pomogao haha :)
11 godina

Ajoj, napisao ti sve i izbriso jer sam mislio da oces njemu pomoc, ma nisi mu bas pomogo jer ti 17,3" nisu best buyevi za igranje. Znaci za kaj tebi treba laptop, koja dijagonala, budzet??

10 godina
neaktivan
Hahaha.. Pardon:) znaci triba mi laptop za svakodnevnu upotrebu.. Znaci internet youtube i tako to i za taj football manager.. Jedina igra koju igran i koja mi ubija dosadu i to je to.. Samo znaci internet i taj football manager i za nista drugo zahtjevno.. Volija bi da mi je 17,3 jer mi se cini preglednije, al nije neophodno.. A budet ono do 3ipo iljade ako je moguce manje..
17 godina
neaktivan

Nema frke. Cim ga dobijem i sve poriktam stavim. :)

11 godina

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=g710+820m

To ti je prakticki to, nema drugog odabira, ako zelis zasebnu grafu, a taj Lenovo g710 je tako i tako best buy. Sa ostatkom budzeta produlji jamstvo na 3g (300kn, Pavilion je cak 800kn) ili to rjesi kasnije i to je to. Usput, netreba ti 6GB RAMa, da nebi razbijao glavu sa modelima od 3500kn nadalje, uostalom to se vrlo lako nadogradi kod g710, opcenito ima vrlo lagan pristup komponentama tako da ga mozes fino ocistit od prasine s vremena na vrijeme :)

10 godina
neaktivan
Oke, fala ti puno:) puno si mi olaksa i pomoga✌️
17 godina
neaktivan
zzZZzz kaže...
Xatrix kaže...

@The_Fichek

Narucen Asus N551 na http://www.ekupi.hr/ASUS-N551JM-90NB06R1-M03070-prijenosno-racunalo-491525.aspx

One ladice 9.5mm koju sam te molio da mi linkas nema nigdje u hrv pa sam narucio sa ebaya. Javim dojmove o laptopu kada ga dobijem u ruke. Hvala jos jednom na svemu :)

Bio bih zahvalan ako možeš staviti i temperature cpu/gpu u slučaju da imaš neku zahtjevnu igru.
Dvoumim se izmedju ovog i acer nitra, n551 ima samo jedan vent pa me zanima dokle idu temp.

Nema frke. Cim ga dobijem i sve poriktam stavim fotke. :)

11 godina

Zanimljivo kako su se cijene vratile na staro kod tih Asusa (x550jk, g551jk, n551jm..), znaci pad cijena je bio prisutan pola dana, dan i tako kod jedno 4-5 ducana, wtf..

EDIT: Cijena g551jk sa i5 je i dalje ona niza (5850, 5900kn), samo treba ici na stranice ducana MagazinRS i FuturaIT i ukucat ga u njihovu trazilicu! n551jk i dalje stoji za 6400kn sa i7, 850M di vecina ducana drzi g551jk sa i5 i 850m. n551jm nisam nigdje nasao ispod 6700kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 8:10 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Otkud ti to da ima samo jedan vent? 

Asus G551 i N551 su potpuno identični ispod haube sa samo jednim ventom i imaju onaj half size msata slot...starije serije G550 i N550 su imali dva venta i isti raspored...

10 godina
neaktivan

Dobro jutro.

Želio bih nabaviti novi laptop. Koristim ga kao zamjenu za desktop računalo, pošto putujem svaki tjedan.

• - Od programa nazahtjevniji koje vrtim su Autodesk Inventor i SolidWorks.
  • - Od igara najzahtjevnije su, mislim, EYE Divine Cybermancy, Metro 2033, Warframe i Path of Exile
  • - Zaslon od minimalno 17,3"
  • - i5 ili i7
  • - 8 GB RAM (ne nužno u osnovnoj konfiguraciji, mogu nadograditi)
  • - osim HR trgovina u obzir dolaze i EU trgovine
  • - Buđet od 5000 HRK

Za oko su mi zapeli:

- Aspire E5-771G-5489, NX.MNVEX.008

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-e5-771g-5489-nxmnvex008-173__8071281

- Aspire E5-771G-59HV, NX.MNVEX.024

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/acer-prijenosno-racunalo-aspire-e5-771g-59hv-nxmnvex024-173__8071291

Vaša mišljenja i prijedlozi?

Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina

Sto se Hrvatske tice, idi na tog drugog sa FHD rezolucijom, u HR nemas prakticki kaj drugo u tom rangu, eventualno Lenovo z710, ako se zelis protegnuti na jaci i5: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z710

Takodjer si razmisli o kupovini Acer Nitro VN7-791G iz Njemacke (gledaj idealo.de, tj. ducane Computeruniverse, Cyberport.de/at., Amazon.de), ima ga za 680 eura sa i5H, 840M, Win8.1, 4GB RAMa, a za 730e sa 8GB RAMa i ja mislim bez Windowsa. U njega je komplicirano stavit RAMe, ali ne i nemoguce. Fora kod njega je u IPS matrici, nesto sto se u Hrvatskoj na 17.3" ne moze dobiti ispod 7500kn, opcenito Acer Nitro je jedna od najpovoljnijih serija laptopa sa IPS matricama u laptopima, koje su jos uvijek dosta rijetke iz nekog razloga na vecim laptopima. Druga stvar je naravno jaca izrada, m.2 za SSD, max. 32 16GB RAMa..

17.3" tog Nitroa nema sa 850M, za razliku od 15.6" brata (730e, no onda imas i5U), a 17.3" ja mislim najjeftiniji/najpovoljniji sa 850M bi bio Acer v3-772g, po nadogradnji jednako, tj. jos bolji od Nitroa, samo ovaj nema IPS i taj dizajn, umjesto m.2 ima msata za SSD, ima jos jedno mjesto za disk, znaci moze stati sve skupa 4 diska sa micanjem, 3 bez micanja optike, max. 32GB RAMa. Za razliku od Nitroa je dosta pristupacniji hardveru. Fora je u GDDR5 850M koja bi se u tom laptopu trebala bez problema clocknuti na razinu 860M koja ima isti čip. Po izradi je izmedju E5 i Nitroa, kao i E5 opet se radi o iznadprosjecno kvalitetnoj TN matrici (Lenovo z710 isto iznad prosjeka TN).

EDIT: Maknuo sam ovo najjeftiniji jer ima npr. Asus x751lk u Hrvatskoj sa 850M, ta je DDR3, plasticnija vanjska izrada od tog Acera (ipak je to jos uvijek budzet Asus), stedljivi i7U malo slabiji od tog i5-4200M, slabiji po nadogradnji i pristupu hardveru.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:55 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan

Jos da ovo razmotrimo;

kaj se tice best buyeva....

1. opcija je bila VN7-591G-50UG (iz cu za 900 eur), evo link: http://www.computeruniverse.net/products/90574889/acer-aspire-vn7-591g-50ug.asp 

sve super, ima IPS, jedino me jebe postarina koja s tom cijenom dosta ispada..

2. sad nedugo uzeta u obzir, Lenovo IdeaPad Y50-70 (iz alzashop za 900 eur, ali je postarina odlicna), evo link: http://www.alzashop.com/lenovo-ideapad-y50-70-black-d2170945.htm 

sve super, isto matte tj.anti glare ekran, samo mislim da nije IPS....to je jedino upitno, te koliko ima ventova (znam da Acer nema optiku i ima 2 venta, za ovog ne znam) ??

3. tu kod nas u Arhitehu, sad vidim isto Lenovo Y50-70, ali jaci proc sa i7 (ima ga i u alzashopu ali za preko 1000 eur)..evo link: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=11731 

isto se cini da nema IPS, i wtf.je tolko jeftin..pa jeftiniji nego vani, nema mi smisla...

kaj je sad best odabir? 

0 0 hvala 0
12 godina

mislim da ću uzeti g551jk u futuri, jedino bi uzeo još i 8gb rama. Može neka preporuka koji ram uzeti? Hvala

Ima li tko ideju koja bi bila razlika u performansama između DD3 850M i DDR5 860M ukoliko se igra na HD rezoluciji?

Dvoumim se između dva dučana - future i magazin rs-a. Gdje bi mi preporučili ubost taj laptop?

Vozdra!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Takodjer si razmisli o kupovini Acer Nitro VN7-791G iz Njemacke (gledaj idealo.de, tj. ducane Computeruniverse, Cyberport.de/at., Amazon.de), ima ga za 680 eura sa i5H, 840M, Win8.1, 4GB RAMa, a za 730e sa 8GB RAMa i ja mislim bez Windowsa. U njega je komplicirano stavit RAMe, ali ne i nemoguce. Fora kod njega je u IPS matrici, nesto sto se u Hrvatskoj na 17.3" ne moze dobiti ispod 7500kn, opcenito Acer Nitro je jedna od najpovoljnijih serija laptopa sa IPS matricama u laptopima, koje su jos uvijek dosta rijetke iz nekog razloga na vecim laptopima. Druga stvar je naravno jaca izrada, m.2 za SSD, max. 32GB RAMa..

Zainteresirao si me s ovim dućanima. Baš gledam kolko jače računalo mogu uzeti za iste novce nego kod nas. Posebno pošto mogu odabrati i varijante bez OS-a (već imam licencu za OS).

Šalju li ti dućani za HR ili ću morati preko posrednika tipa mailobxde.com?

11 godina

@klokan_jack

Lenovo ima 2 venta, ali su jedan do drugoga, a ne jedan lijevo, drugi desno kao kod Acera kako je bolje jer se toplina bolje rasporedi po laptopu, makar ne zavise samo o tome temperature. Ekran je kljucan kod Lenova, neki modeli (jeftiniji) nemaju IPS, nego TN i to ne bas najbolji. Tu treba jako paziti, gledati serijski broj i usporedjivati ga sa onim u Lenovo store, Lenovo.com, pitati ducan za vise info i tako. Npr. da dolazi sa TN, onda je po meni to losa kupnja pored v3-772g Acera, prijemalo spomenutog. Navodno bi novi Lenovo y50 sa 960M svi trebali imati IPS matricu, ali cijena tih bi u startu mogla biti paprena.

Ja nebih isao na model sa i7 kaj se Lenova tice, radi temperatura. Vidi ovo: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+y50+59432226 Taj ima IPS i to je mozda i bolja opcija od Asusa N551JM, kako sam ja tek nedavno skonto da taj najjeftiniji Asus sa 860M ima 1, a ne 2 venta, pa makar imao polovicni msata slot i optiku. Taj model Lenova je prije bio u Lenovo storeu, sad ga vise nema (stranica ne pokazuje uvijek sve modele, nego valjda samo one trenutno dostupne), ostao mi je zapamcen taj serijski broj, kao onaj koji ima IPS FHD.

Moze tu dosta zavisiti bi li ili nebi stavljao SSD jer ako ga zelis staviti u Lenova, trebas vaditi SSHD/HDD, prodati ga ili napraviti od njega vanjski disk i onda stavit SSD na njegovo mjesto.

Takodjer si pogledaj istog Acer Nitroa za 870 eura iz Cyberport.de  ili Amazon.de.

Btw. ako trebas bas i7, ovo nije losa kupovina: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jk+i7+850m 

Cijene Asusa su se opet snizile, azurirale, preko noci su bile stare, jucer ujutro/popodne isto ovako nize, tako da check jos spomenutog N551JM sa i5/860M: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=n551jm Jedan forumas je nedavno napisao da ce vidit kakve su temperature pa mozes sacekati njegove testove, dojmove.

@kompajler

Jednom kad clockas 850M na razinu 860M, nema razlike na HD rezi, nego na FHD, sto neznaci da je DDR3 slaba na FHD, stovise ima identicne performanse kao starija GDDR5 765M na FHD. Naravno sa tim clockanjem treba paziti i nema potrebe za time, ako si zadovoljan performansama. Svakako prvo treba vidjeti kako se inace grije laptop. Jos jednom, do nedavno nisam znao da imaju po 1, a ne 2 venta ti Asusi jer sam racunao da su po hladjenju isti kao stariji N/G550JK..

MagazinRS i FuturaIT su sestrinske firme tako da mislim da ti je svejedno. MagazinRS ima dio u ponudi sa memorijama za laptope: http://www.magazinrs.hr/ddr3/memorije-za-prijenosna-racunala-488/ Futura vjerojatno ima istu ponudu, uglavnom, lako ih pitas za najsigurniji odgovor.

Kako pucas na 16GB RAMa pretpostavljam da bi ti vjerojatno dobro dosao i i7 proc, tako da si mozes checkirat Asusa X550JK sa tim specs, 6GB RAMa i HD TN ekranom od 5283kn ili N551JK sa tim specs, 8GB RAMa i IPS FHD od 6388kn. IPS skupa sa PDVom, maržom i FHD rezom ima cijenu/novcano vrijedi 1000kn na nasem trzistu i to nije samo ovdje dokazano.

@GM_TYT

Ti koje sam nabrojao šalju, jos je popularan Alzashop koji ne naplacuje dostavu za kupovinu iznad 100 eura, samo tamo nije toliko sarolika ponuda. Jos sam nedavno procitao da je neki forumas narucio nesto u Future-X.de ducanu, koji ima super cijene. To je to kaj ja znam za kupovinu hardvera u EU..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:49 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...0

Takodjer si razmisli o kupovini Acer Nitro VN7-791G iz Njemacke (gledaj idealo.de, tj. ducane Computeruniverse, Cyberport.de/at., Amazon.de), ima ga za 680 eura sa i5H, 840M, Win8.1, 4GB RAMa, a za 730e sa 8GB RAMa i ja mislim bez Windowsa. U njega je komplicirano stavit RAMe, ali ne i nemoguce. Fora kod njega je u IPS matrici, nesto sto se u Hrvatskoj na 17.3" ne moze dobiti ispod 7500kn, opcenito Acer Nitro je jedna od najpovoljnijih serija laptopa sa IPS matricama u laptopima, koje su jos uvijek dosta rijetke iz nekog razloga na vecim laptopima. Druga stvar je naravno jaca izrada, m.2 za SSD, max. 32GB RAMa..

Koliko ja znam Nitro ima max 16GB rama....ili?

12 godina
kompajler kaže...

mislim da ću uzeti g551jk u futuri, jedino bi uzeo još i 8gb rama. Može neka preporuka koji ram uzeti? Hvala

Ima li tko ideju koja bi bila razlika u performansama između DD3 850M i DDR5 860M ukoliko se igra na HD rezoluciji?

Dvoumim se između dva dučana - future i magazin rs-a. Gdje bi mi preporučili ubost taj laptop?

Ram mozes ovaj ili ako imas viska novaca savjetujem ovaj jer se radi o odlicnom ram modulu, ima veliku kompatibilnost sa drugim modulima, takoder parametre sam podesuje na max vrijednosti.

10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Takodjer si pogledaj istog Acer Nitroa za 870 eura iz Cyberport.de  ili Amazon.de.

E pa da, tu upravo i pokusavam. Bas tog acera VN7-591G-50UG iz Cyberport-a, evo link: https://www.cyberport.de/?DEEP=1C26-99P&APID=6

ali ne snalazim s ebas na stranici, ne pronalazim hrvatsku niti kolka je ukupna postarina...a bilo bi dobro da netko napsie i kakav su iskustva s doticnim (o CU se dosta pricalo, ovome ne bas...)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.2.2015 13:54 (klokan_jack).
11 godina

16 da, pomjeso sa v3-772g, tnx... idem ispravit.

16 godina
neaktivan
Evo koga intersira Acer V nitro, 17", akcija za vikend u ekupi -10% što ispada 7200kn sa 120GB SSD. Idealno tko mora kupit na rate. Inače na sve Acere je -10% za vikend...
http://www.ekupi.hr/Acer-Aspire-V-NITRO-VN7-791G-50YK-173nbspNXMQREX071-497861.aspx
11 godina

Kad smo vec kod kupovine laptopa u inozemstvu, isao sam vidjeti kakve su cijene 17.3" Lenova y70-70 i nasao vrlo interesantnu ponudu:

http://www.amazon.de/dp/B00NHKEUYM?m=A3JWKAKR8XB7XF&tag=idealode-am-pk-21&ascsubtag=XMmxg4EfzT15LSbdKve4fg

Realno snizen je za 150 eura, kod njih 250. 860M, i5H, Win8.1, dosta bolje temperature od 15.6" y50 modela, ono posebno jeste Touch IPS FHD ekran.

12 godina

Meni osobno touch ekran na laptopu nije nis posebno, drugo je lagani tablet pa ga mozes u kojem god polozaju imati ali na 17" ekranu je neprirodno drzati ruku u zraku i povlaciti po ekranu, takoder Modern UI ionako nitko ziv ne koristi tako da nema neke koristi od toucha, jos ti pogorša stvari radi refleksija. 

11 godina

Da, ali cijena je super, 17.3" Nitro sa tim specs kosta 100 eura vise. Glossy ekran je i meni los..

10 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

trebao bi preporuku za sestru za laptop 17" do 5000 kuna. Njoj je bitno da je tanki sivi ili bijeli. Ona će ga koristiti za surfanje, filmove i office.

Hvala,

Lp

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice